27328
  • n3whous3
    Akkor meg arról fog menni a vita, hogy miért ennyi pontot ér az baromkodás és miért ennyit a flém, meg a kurvaanyázás. Szinte senki nem szokott olyanra kritizálni, hogy miért ennyit kapott, legalábbis elenyésző. Tök felesleges időpazarlás egy ilyen rendszert kitalálni most.
  • Fabio Capello
    egyetértek, automatikusan keressen rá a fórum még a topik megnyitása előtt is. És azt sem ártana beírni, hogyha ír egy topikba, az a lista elejére ugrik, nagyon sokszor az az indoklás hogy dehátabba már olyan rég nem írtak.

Kéretik összehozni egy korrekt, mindent érintő nagy betűkkel látható FAQ-t, hogy még a kedvük is elmenjen a hülyeségtől. Persze szívem szerint ebbe belevenném azt is miért mennyi büntetőpont adható, mert számtalan példa volt már rá, hogy szóltam egy elég komoly flém miatt és a végén mindenki megúszta és ment tovább a móka. Ezt mondjuk nyugodtan lehetne két ponttal jutalmazni. A jelenlegi szubjektív, moderátortól függő pontozás - megbocsásson minden moderátor, ne vegyék személyeskedésnek - NEM MŰKÖDŐKÉPES, mert abból lesz az, hogy "én csak egy k*rvaanyádat mondtam és kaptam három pontot, ő meg szétbarmolta a topikot és nem kapott egyet sem/csak egyet". Legyen meg mindennek, hogy miért mennyi jár, de ha már a sokadik alkalom/az egész topik benne van, ugyanakkor lehet szubjektíven is pontozni. Csak legyen valami egység, hogy a sok picsogó ne sipákoljon hogy őket mekkora igazságtalanság érte Vér Istvánkával ellentétben.
  • Pheel
    Aki normálisan kezd egy akár ismétlő topikot is, azt nem szoktam büntetni, csak simán zárom a topikot. Ugyanez igaz a kevés hozzászólással és/vagy kevés topikkal rendelkező userekre.
  • Ability
    Mert azt a topikot könnyebben megtalálják majd, mint magát a keresőt, ami minden oldalon látható, plusz azonnal szolgáltat eredményt (hogy milyet azt most hagyjuk), míg a topikba írkálás nem? És azt hiszed, hogy ezt nem lennének méglustábbak használni?

Az kéne ide -- ha már kereső --, hogy nyit egy új topikot, kitölti az adatokat, köv oldal az amúgy is valami ilyesmi, hogy "biztos megnézted, hogy van-e ilyen topik?", azt a lépést kellene lecserélni egy dinamikus oldalra, ahol a kitöltött adatok alapján próbál relevánsan topikot keresni rá, és rögtön a pofájába tolja, hogy "ilyenek már vannak, biztos nem ezek valamilyikére gondoltál?" És ez nem igényel nagy kapacitást, már kész a kereső, a működését hagyjuk, meddig tartana betenni oda is, hogy rögtön keressen rá? 5 perc?
  • Ability
    Akkor mi, ha nem tudatlanság? Beteges kényszert éreznek arra, hogy nyissanak egy új, előtte is létező témát, amit amúgy olykor teljesen normálisan tálalnak, de persze mindezt azért, hogy titeket idegesítsenek? Elhiszem hogy elvárható lenne, elhiszem hogy valaki többszöri figyelmeztetés után sem képes erre, tökéletesen egyetértek, de ha minden második ilyen topikot egy újreg nyit, aki most lát először netet és azt is csak úgy tudja, hogy a tálcán a nagy kék E betű, akkor sza*rt sem érnek az elvárások. Azt sem tudhatja az ilyen, hogy milyen elvárások vannak, és amikor látja hogy kereső, akkor sem biztos hogy megtalálja. Tudom, gász, de nem nektek kell bemutatni, hogy sajnos ilyen márpedig van.

Amúgy nem tudom átjött-e amit mondani akartam, de arra céloztam, hogy a nagyon idiótákat (akik direkt rongálják a fórumot) nincs értelme reklámozni, mert még ebből is versenyt és dicsőségkérdést csinálnak, akik szimplán agyatlanul topikot nyitnak azokat sem igazán, reklámozókat megint nem, és végeredményben ott vagyunk, hogy akad 1-2 tag, aki ha rendet is bont olykor, már nincs értelme mutogatni. Mert aki tényleg szégyen kategória, az csak élvezkedik ezen.
  • bertino
    ez tök felesleges.
  • Sadist
    Vagy végre megírni már rendesen a szabályzatot FAQ-al együtt. De az a fránya kapacitás :(
  • n3whous3
    De megint nem működik már hónapok óta és még ha azt is megtalálják, akkor se találják meg a topikot. Ok ott van az, hogy bemegyek az altéma listába és Téma név szerint növekvőbe kiíratom mi van, de ez már "túl advanced".
  • Cat 02 #16041
    De minek, ha minden 2. embernek nem találja meg ?
    Kéne csinálni egy kiemelt, van-e ilyen topik ? topikot ahol meg lehetne kérdezni van-e már hasonló.
  • Pheel
    "Amennyire én szoktam látni a büntipontokat, kevés olyan van, akik nem azért kaptak, mert sziplán tudatlanok voltak (kereső pl)"

A keresés kihagyása nem tudatlanság. HÁROMSZOR szólunk minden topiknyitónak, hogy használja.
  • bertino
    kár.

ez van, ezt kell szeretni.
    ugye.
  • Ability
    Ez a szégyenfal szerintem semmilyen körülmény között sem működne. Ha vesszük kockazonet vagy kicsodát, időnként elönti a szarlé a fejét és nyit egymás után 5 idióta topikot és még élvezi is hogy a figyelem középpontjában van, a többiek jól szórakoznak rajta, rakja mindenki a random idióta képeket. Az ilyeneknek nem számít, hogy mit gondolnak róluk, direkt csinálják, annál jobban örülnek, minél többmindenkivel basznak ki, minél többen botránkoznak meg, az a végcél, hogy szétrombolják az egész fórumot. Ez a szégyenfal még egyfajta dicsőség lenne nekik, sőt, egymás között verseny. Rajtuk kívül meg kiket akartok kitenni? A szomszéd józsit, aki nem tudta használni a keresőt? Vagy aki offolt egy mod topikban 2 db még megtűrhető visszafogottabb hsz-szel? Vagy a "voltamozókat"? Vannak ilyen jöttment alakok is, akik kb. most látnak először netet, beírnak valami faszságot, türelmetlenek, NAGYBETŰVEL követelőznek, majd jön pár fórumozó akik rájuk olt, és nem tudják hovatenni az egészet, nem ismerik a netikettet és elkezdenek trágárul hosszasan flémelni. Ők mit gondolnak majd, ha kikerülnek a szégyenfalra? Mindenki tudja, hogy az ilyen tudatlanok nem értik az egész fórum működését, nekikezdenek flamelni meg lejövetel és pitbullkutyákkalmegetetel, fel leszel jelentve, szétverlek a skinhead haverjaimmal, stb ... szóval ez is kb. olaj a tűzre.

Amennyire én szoktam látni a büntipontokat, kevés olyan van, akik nem azért kaptak, mert sziplán tudatlanok voltak (kereső pl) ÉS nem is azért, mert szélsőségesen többoldalon flémeltek és káromkodtak vélgcélul kitűzve a rombolást. Szpemmelőket megint nem kéne reklámozni, viszonylag kevesen vannak azok, akik csinálnak valami faszságot, majd tanulnak belőle, és abbahagyják a vitát. De akkor azokat megint csak hergeljük. Max ilyen multireg lebuktatások mehetnének. És akkor ennyi erővel több értelme lenne megcsinálni a jó/rossz pont rendszert a büntipontok megtartása mellett. Akik közhasznú dolgokat végeznek, normálisak, hosszú ideje regeltek és nem vagy minimális büntiponttal rendelkeznek, azok kaphatnának VIP-től és mindentől függetlenül extra kiváltságokat. Hogy itt mire gondolok azt majd ti kitaláljátok, nincs ötletem, esetleg VIP-től független szerkesztés funkció, vagy valami... csak ki kell találni. Aki pedig problémás, azokat "rossz pontokkal jutalazmazni", ami sosem évül el, és valamilyen szintű korlátozásokat vezet be, DE ha mittomén megváltozik, akkor vissza lehet vonni, de sosem jár le magától. Illetve az említett topik elbírálós cucc, de tudom, hogy egyikből sem lesz semmi, a szégyenfalból sem, még ha mindenki szerint lenne értelme akkor sem.
  • Sadist
    Csak annyi a bibi a szégyenfallal, hogy erősen szubjektív lenne.
  • Carlos
    Egyszerű lenne: x (0.5-1) év alatti user ne nyithasson topikot és/vagy x db (3-5?) büntipont fölötti user ne nyithasson topikot.
    Kemény, de legalább nyugi lenne.
  • Ability
    Szerintem a modik is szeretnének egy topik elbírálós rendszert, meg is lenne oldva a probléma, de sajnos nem rajtuk múlik.
  • Sir Quno Jedi
    Valószínűleg az is ártatlannak véli magát, aki CSAK 10 évet kapott a csillagban, pláne az életfogytosokhoz képest. Nodekérem!
  • Carlos
    Bárkivel megeshet 1-2x.
    De akivel 10x, az ne csodálkozzon...

Énis begyüjtöttem egyszer 1-et. Beszóltam egy ilyet: Ittvoltam zárás előtt! Aztán jött egy büntipont: Kaptál is érte! :))))))

Azóta se csináltam ilyet. Szerintem nekem kábé max 3 büntipontom lehet, bár én konkrétan erre az egy esetre emléxem, hogy kaptam.
  • tommygear
    nem a normális usereket kéne büntetni azért mert beírt 2 szót egy idióta topikba, lol hol élünk? valami értelmes újítást kéne kitalálni ahogy írtad, de nem... egyszerűbb pontokkal hajingálózni
  • n3whous3
    Aki csak egy kicsit is beleártja magát az itteni mindennapokba, mint én, az úgyis kapni fog néha, na befejezem az offolást. És ettől még ember vagyok.
  • n3whous3
    Én valahol a 10 pont körül leálltam a hülyeséggel és mégis ilyen csipp-csupp 1-2 pontokból már a határon állok, mert "jaj offoltam egyet a modtopikban", vagy egyéb kis hülyeségek, ami bárkivel megeshet.
  • Carlos
    Támogatnám a szégyenfalat!!!
  • Sir Quno Jedi
    Akinek 19 büntipontja van, azt jobb is azonnal kizárni, mivel már nem ember. Nem hiányzik ide senki sem, aki "véletlenül" összeszedett 19 büntipontot!

Aki ugyanis az első pár büntipontból nem tanult, azon nincs mit korrekciózni, nem lehet átnevelni, nem lehet észérvekkel sem hatni rá, mivel nem szorult annyi intelligencia belé, hogy képes legyen együttélni/együttműködni a többi beutalttal, ergó mehet a lecsóba...

Én AZONNAL bevezetnék egy szégyenfalat, ami kint virít a főoldalon, hogy kik a legrenitensebbek. A gond az, hogy az elmebegetek ezt egyfajta versengésnek tekintenék azonnal és mindenki fel akarnak kerülni oda (jellemző a mai VV nation-re). Persze ha undorító képek és gyalázó/sértő jelzők járnának a szintekért, az párat visszafogna, de a többit nem (meg nekiállna pereskedni a sok kéretlen jogvédő, akiket remélem 1x végképp felfal egy éhes cápa, na azzal pereskedjenek).
  • Efreet
    Azért a fórumozók túlnyomó többségének 5 alatt van a büntetőpont száma. Ha érzi, hogy szorul a hurok (ami nem véletlen, hiszen az eddigi 18 körüli pontot csak összeszedte valamiért), akkor vigyáz magára, és normálisan fórumozik - akkor 1 pontot sem kap. Vagy reménykedik abban, hogy egy olyan moderátor törli az idiotizmusát, aki nem ad érte büntetőpontot. Ha meg nem is érzi, hogy mennyi gondot csinált már, és mi mindent kapott - és folytatja, akkor így járt. Továbbra is tartom, hogy ártatlan áldozatok nem lesznek.
  • n3whous3
    Kétled? Egyik ismerőst 1 ponttal zárta ki az sg. Nekem is a sok kicsi sokra megy hatást követve már 21 lenne a végeredmény talán 2 ponttal :S (amúgy meg 21 a határ és nem 20)
  • Efreet
    Ez nem új szabály, hanem az én saját elhatározásom - ha esetleg más moderátorok átveszik, ez az ő dolguk.
    Az az 1 büntetőpont, amit én adtam a figyelmeztetéssel együtt, 1 hét alatt elmúlik, és az átlagos fórumozást nem zavarja, nem jár semmilyen mellékbüntetéssel (kétlem, hogy valaki, akinek 19 büntipontja lenne emiatt kerülne kizárásra), és az indoklásban benne van, hogy többet ilyesmit nem kell csinálni.
  • LoDMaSt
    Ha így halad a dolog, hamarosan tudni fognak róla.
  • Sadist
    "Nincs rá kapacitás."
  • n3whous3
    Kedves moderátorok, St. Az a helyzet, hogy még mindig az SG-n jelenlevők 95%-a nem tud az új szabályról, miszerint idióta topikba írás büntetőpontot von maga után. A tegnapi tendenciát elnézve ha még 1 ilyen nyílik és írnak bele, akkor erőteljes 3 pont lesz a jutalom, ami már a pofátlan kategória abból a szempontból, hogy még mindig kb senki nem tud erről a szabályról (bár én meg terjesztettem így is az igét pár topikban).

Lehetne a főoldalon a cset közelében egy kis listát vezetni, ahova az újdonságok kerülnének? Hogy egyből lássák az emberek a változást. Avagy, ha fontos változás történik még jobb lenne mindenkinek küldeni egy pm-et az eseményről.
  • Desiderata #16021
    nekem is eltűnt
  • Fabio Capello
    Most meg rendben van, bár a beállításokban be volt állítva minden, mégis újra be kellett állítanom... Kutya se érti...
  • Fabio Capello
    Hmm... minden ok nélkül eltűnt a VIP-jogom és a logom...
  • Carlos
    Szerintem is. :D
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem inkább arra gondolt, hogy lehessen beállítani időzónát, mint a legtöbb angol fórumon.

Szerintem felesleges.
  • Carlos
    Komolyan gondolod, hogy a szerver óráját átállítják miattad?
    Ugyanis a szerver aktuális ideje jelenik meg a postoláskor és nem a te időd amikor elküldted.
  • Dzsini
    oké, gondolunk rátok.
  • Fabio Capello
    Kéretik gondolni azokra akik másik időzónában élnek, engem spec eléggé zavar, hogy elküldök 3:34-kor egy üzenetet, a fórumon meg 4:34 jelenik meg... Tisztára olyan feelingem van mintha olvasnék a jövőben XD
  • [HUN]FaTaL
    Chromehoz adsweep.
  • Carlos
    Adblock plus a zisten! Firefox kiegészítő.
  • infracore
    Ezek ha jól sejtem szűrők.Kipróbálom.
  • [HUN]FaTaL
    adblockplus vagy opera urlfilter. :)