27328
  • RaZoK
    ezzel csak az a baj, hogy én mindig ottfelejtem a totyikokat, utána meg lusta vagyok szelektálni :D

on/ meg lehetne jelölni mondjuk így:

- a beíró ablak alatt lenne egy kis kocka form mellette egy fontos szöveg.
    - ha beikszeled és úgy postolsz akkor kapsz csak üzit :)
  • Dzsini
    szeretnél úgy belépni reggel, hogy esetleg 100+ privát üzeneted érkezett?
    (és válogasd ki belőle azt az egyet, ami tényleg fontos)

ha hozzászólsz valahova, és érdekel mit válaszolnak tedd a kedvencek közé, és pontosan látni fogod azokat a válaszokat, amik azóta jöttek, mióta legutóbb láttad a témát.
  • RaZoK
    biztos vótmá:

szeretném ha privát üzenetet kapnék, ha a postomra kaptam választ...

nehéz ? nem. köszönöm :)
  • PJack
    én nemlátom hol írja ki, de nálam 34 mega van elfoglalva. lehet sok már kicsit :D

viszont most letöröltem vagy 30 db képet, mégse enged feltölteni :S
  • bertino
    ha töltesz fel képet, akkor feltöltési ablakban ki fogja írni mennyi még a szabad hely, nekem 31 mega van még.
  • PJack
    hali, szabad megkérdeznem mennyi a maximális tárhely a galériában nemvip jogokkal rendelkezők számára? köszi
  • akyyy
    Lenne egy kis bosszantó hiba: megírok egy hozzászólást, de többnyire monjduk csak képet akarok betenni (vagy szmájlit), de rossz helyre válasszoltam, és elküldtem. VIP-ként vissza tudom vonni, vagy módosítani. Jó lenne ha visszavonom és újra elküldöm, akkor nem azt írná ki, hogy duplikált üzenet, esetleg szerkesztéskor kiírja, kinek válaszoltunk, és azt tudjuk módosítani.

De a kiírás se lenne rossz, ha jobb alsó sarokba ott lenne, hogy éppen erre az üzenetre válasszolsz(#12345)
  • St
    ...........
  • BiG G
    mit akarsz te a sajátoddal, dobodel:)
  • Aquir
    mi az hogy a saját Privát üzenet csatolmányomat nem tudom megnyitni?
    A másikét meg igen??
                                                nah :|
  • Sir Quno Jedi
    nem hit kérdése az...
  • Máté94
    Off:Történt már olyan,hogy azt hittétek,hogy minden adat törlődött?:D
  • Sir Quno Jedi
    Naaa, magunk között vagyunk, nem lényeges szépíteni! :DDD Mink is mindig ezt mondjuk a megrendelőknek/tulajoknak, de azé... :DDD

Amúgy ráadásul nem elég a mentés, de visszatöltési, majd funkcionális teszteket is kell csinálni vele minden áldott nap (vagy sűrűbben) backup data centerben és így tovább.
  • St
    minden nap van mentés :)
  • n3whous3
    :D

hm jó lesz látni majd a régi designt :D
  • Sir Quno Jedi
    Én az 1999-esre godoltam, mert ott még y2k fenyegetés volt, biztos van mentésük!
  • Fabio Capello
    hja, 2004-es adatbázismentést mi? :D:D
  • Sir Quno Jedi
    Naésakkormivan?! Páréves mentésből simán visszarestoreolják és szólnak minden júzernek, hogy írja be újra ami aztóta történt fejből!!! :D
  • n3whous3
    Aztán vigyázz, nehogy az egész adatbázis elpukkanjon :D
  • St
    cseréltem volna a szerverét, de nem jött össze, kicsit megpukkant az adatbázis. pár napon belül újra nekifutok :)
  • Sir Quno Jedi
    Csak tippeltem. Amúgy restore-olni szvsz. nem olyan sok idő (sőt lehet simán visszatölteni és attach).
  • Cat 02 #16068
    Nem úgy volt h 20+ gigás adatbázis van és előre kell szólni Paks-nak ha bármit is akarnak ?
  • bertino
    jauvanakkor
  • Sir Quno Jedi
    Gondolom backup-ból visszatöltötték, nemde?!
  • bertino
    24h utáni kommentjeim reggelre eltűntek mindenhonnan :)

plusz az uj üzenetek száma bal oldalt a topikoknál se a valóságot tükrözik, ezért kérdeztem.
  • n3whous3
    amúgy valami újfajta reklámozást láttam most itt sg-n, lehet, hogy leállították egy időre a változtatásokhoz, vagy miről van szó?
  • n3whous3
    mert mi volt vele?
  • bertino
    mi lett éjjel az esgével ?
  • Carlos
    Sok szép és okos dolgok hangzanak itt el, kár, hogy egyik sem fog megvalósulni, mert azok akiknek meg kéne csinálni nagyívben ... nem foglalkoznak vele. Szegény moderátorok próbálkoznak itt becsülettel, dehát az vajmi kevés. Beszélgettem már erről pár modival és sajna elég elkesrítő dolgokat mondtak a fejlesztésekkel kapcsolatban.
    Szóval ne várjunk csodát...
  • [HUN]FaTaL
    Még a topicok faqját sem olvassák el, nagybetűvel kint van, hogy tilos a warez mégis okádják az ilyen HSZeket. Szerinted a fórum FAQját hányan olvasnák el?
  • Sadist
    Mert a mailt kb. telibefossák.
  • Ability
    Na én meg befejezem a témát, mert fosom magamból az idióta gondolatokat, de a többség nem is hasznos, illetve egyikkel sem mondok sok újat. :D
  • Ability
    A lentebbit is azért írtam -- csak kifelejtettem -- hogy mi sokan köszünhetünk a modiknak, és velem eddig akárkit kerestem meg mindig segítőkész volt, DE nagy változás akkor lesz, ha megroformáljátok a szabályokat, lesznek új, az oldalt érintő fejlesztések, amik illeszkednek az új szabályokhoz, és talán nem ártana bővíteni a moderátorok állományát. Utóbbira nem mondom, hogy feltétlen szükséges, pár hónappal ezelőtt úgy láttam hogy kellene, azóta nem tudom mi van, mert olykor egy hétig nem nézek SG-t 1-2 topikot kivéve, ahol max 5-10 komment van naponta.

Házigada elbírálásba is lehetne beleszólása a moderátoroknak, látszólag a szerkesztőség (kivétel van persze) nem igazán ismeri a fórumot, úgyértem látom, hogy közülük páran követnek bizonyos fórumkategóriákat, vagy topikokat, de egy globál modi szerintem jobban ismeri az itt fórumozókat, és lehet jobban fel tudná mérni az alkalmasságát pár tagnak. Megintcsak fejlesztés, megintcsak nem lesz belőle semmi, DE ha már moderátorok nem adhatnak ilyen jogot, akkor lehetne olyat csinálni, hogy a szerkesztőség kirakja csak a számotokra látható kis mini szavazásba, és egy Igen|Nem lehetősséggel minden globál vagy oda kapcsolódó modi jelezhetné, hogy alkalmas-e az a tag, vagy van-e jobb jelentkező. De ez persze megint hasztalan és értelmetlen, mert amúgy általában szerintem aki házigazda az korrektül végzi a munkáját és ebből nem szokott kavar lenni, bár ha az gyorsítana a folyamaton, hogy a szerkesztők kiteszik nektek szavazásba és eredménytől függően automatikusan megkapná a jogot, akkor máris jó valamire.
  • Efreet
    "Moderálási elvek: azt gondolná az ember, hogy oda az van írva, hogy a moderátorok mit csinálnak stb és eszükbe se jut az embereknek, hogy a házigazdaság is oda tartozik." - ezt vesd össze azzal, hogy a moderátorokat kérik meg arra (vagy parancsolják nekik), hogy adjanak házigazdaságot. (amibe az is belezavar, hogy a moderator@ -ra kell írni - jobb lett volna a kezdetektől fogva egyértelműen elválasztani a két dolgot)
    A házigazdaság kiadásával sajnos amúgy is van bőven gond, mert a szerkesztők (St biztosan, lehet, hogy az augusztusban emlegetett új kollega is) tudnak házigazdai jogot adni, de sajnos nagyon kevés dologra jut idejük a fórummal kapcsolatban - emiatt kell abból dolgozni, ami van.
    Büntetőpontok osztása, topiczárások, egy-egy jobban sikerült script, amit adogatnak egymás közt a házigazdák... és rengeteg éretlen fórumozó, akinek sajnos nincs jobb elfoglaltsága, minthogy nyisson egy idióta topicot / bármilyen másik topic megnyitása után beböfögjön valami értelmetlen képet, mert olyanja van. Élvezik a feltűnést, hogy érzelmeket váltanak ki a többiekből - az mindegy, hogy milyet. És mindig van, aki megeteti a trollt, hogy visszajárjon enni.
  • Ability
    Igazad van. Csak arra írtam ezt az egészet, hogy a szégyenfal szerintem nem működőképes. A barmok élvezkednek rajta, a többiek meg nem feltétlen odavalók és csak fokozza a bosszúvágyukat.

Efreet: örülök, hogy a szavazótopik szerinted mintaértékű. :) Mondjuk mi direkt így is rendeztük be ezt, anno amikor én voltam a házigazda és először jöttek vitásabb kérdések, akkor mindig kértem engedélyt a modiktól, és szóltam nekik, hogy jó lenne eleinte egy kis felügyelet, amíg megtanulja a nép, hogy lehet vitázni és éles véleményt mondani, csak ne legyen belőle durva személyeskedés és többoldalas flém, illetve mindenféle cigányozás és társai. Bár mondjuk mindenképpen kellett az is, hogy oda azért elég normális fórumozók járnak, és csak 1-2 nagyhangú egyén van, de amúgy tényleg mi akik csináltuk örülünk neki, hogy vallási és etnikai kérdéseket is meg lehet vitatni normálisan, bááááár pont egyik nap volt az idegen kultúrás kérdés, ahol egy kicsit túllőttek a célon, de még mindig műküdik, előtte meg még ennyire sem voltak ilyenek. És ezt csak azért írom, hogy ha a házigazda (és nem magamról beszélek, mert már többen voltunk) tényleg figyel és sokat ráér, és törli azonnal, illetve kér segítséget a modiktól, akkor talán minden normálisabb topikban működne a dolog. Csak a kialakítása lehet nehezebb attól függően, hogy milyen réteg jár oda. Például EST topikban sosem lesz ilyen. :D
  • n3whous3
    Az meg a másik, hogy legtöbb esetben a moderálásnál leírt feltételek nem teljesülnek a házigazdaság kiadásakor, így nem értem a dolgot.
  • n3whous3
    Moderálási elvek: azt gondolná az ember, hogy oda az van írva, hogy a moderátorok mit csinálnak stb és eszükbe se jut az embereknek, hogy a házigazdaság is oda tartozik. Főleg, mert ők pontokat nem oszthatnak a topikjukban stb. De nem kötözködök inkább többet.
  • Efreet
    Itt konkrétan még tényleg nem volt, de volt szerencsém máshol ilyesmiket találni. Ott van a moderálási elvekben, hogy mi kell a házigazdasághoz - mégis a moderátori topicban kérik, 4-5 hozzászólás után, stb...
    (abba bele sem megyek, hogy meg lehetne írni, de ki tudja hogy kerülne ki... :( )
  • Sadist
    "A FAQ annak jó, aki amúgy is tudja a dolgokat, sajnos a legtöbb fórumozó nem fog nekiállni 3-5 sornál többet elolvasni, lusta hozzá, meg rá úgysem vonatkozik."

Elég merész dolog ezt kijelenteni úgy, hogy soha nem volt még kirakva ilyen az oldalra.
    Ha jövőbe látó vagy, akkor viszont jöhetnek a jövő heti lottószámok priviben.
  • Efreet
    Hiába van topicnyitásnál kiírva, hogy keresőben meg kellene nézni - nem szokták.
    Hiába van kiírva, hogy az első hozzászólást meg kell tenni - ez is nagyon sokszor elmarad.
    A FAQ annak jó, aki amúgy is tudja a dolgokat, sajnos a legtöbb fórumozó nem fog nekiállni 3-5 sornál többet elolvasni, lusta hozzá, meg rá úgysem vonatkozik. A szubjektív pontozás meg - igazából megoldhatatlan, mert minden alkalom, minden topic más. Ott van a szavazós topic, ahol elég parázs viták szoktak menni, de kordában van tartva, és moderátori felügyelet se nagyon kell - pedig én személy szerint néha kiosztottam volna néhány pontot, de ott ez az elfogadott, és tényleg működik. Másik fele mondjuk a tudományosban az NWO topic, ahonnan néha napi 2-3 emberke ki van pofozva (alregek alregjei), és állandó moderátori jelenlét van, pedig az is "csak" egy vitatopic.
    Arra akarok kilyukadni, hogy nincs általánosan meghatározható pontrendszer, hanem tényleg szubjektív, és az adott alkalmon is múlik. Igen, benne van az is, hogy ha rossz a kedve a moderátornak, akkor esetleg nagyobbat üt, mint szokott - ez már a mi dolgunk, hogy ilyen esetben is maradjunk a normális határokon belül. Néha nem könnyű.