Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez jó lenne
gz8
Saját topicban hangulatjelzõ flag megjelenítése a nick logó mellé, amit a fórumba belépéskor mindenki (mondjuk a legalább 2-3 éve regeltek) saját kezûleg állíthat be.
Hangulat lehetne pl.: kockulok - csajozok - szûrök - másnap - pihenek

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

precision
csak érdekességképp lehetne a topikok fejlécében ott a "kedvencekhez ad" gomb mellett egy szám ami azt mutatná hogy az adott topikot hányan rakták be kedvencnek

Bazinga!

szerintem az jó 5let lenne h ha valaki szülinapos akkor 1 torta a neve mellé (mint a csillagok ) , persz csak arra a napra ^^
(valaki talán már írta lentebb)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Mike
nem lehetne letíltani a politikai híreknél a kommentelést?
ha a hírnek köze van USA-hoz egybõl megy a 911-ezés, meg a rohadt USA, meg az összeesküvés elméletek reklámozása, szajkózása. mindig.
roppant unalmas már.

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

De legalább valid ez manapság elég kevés oldalról mondható el...<#wow2>

Ability
"Még PHP 3-re lett készítve, akkoriban még sok biztonsági probléma volt, sokat újjult a nyelv azóta. Erre nem látok rá ..."

Nem azt írtam, hogy azóta nem lett átírva, csak azt, hogy anno eredetileg erre lett írva. Tudom nagyon jól, hogy a .php3 nem jelent semmit. Divvel nekem még sosem volt gondom, nem tudom nálatok mi lehetett. És mostantól tényleg kussolok, csak azért ezt elmondtam, hogy a te szövegértelmezési hibád miatt ne nézzenek már full hülyének.

Ja és nem írtam hülyeségeket, lényegesen gyorsabb lenne az sg... meg azért a kód sem mindegy, van olyan böngészõ, ahol szétesik.
St
A nekem írt privátban is hülyeségeket írtál. Nem szoktam ilyen felvetésekre válaszolni, de most azért megteszem.

1.) Az SG engine folyamatos fejlesztés alatt áll. Nem "PHP3"-ban van írva amit írtál a prividben. Az, hogy listazas.php3 az nem azt jelenti, hogy PHP3 kódot tartalmaz, hanem az, hogy a filenév 1999 óta nem lett módosítva. Ennek fõként a keresõk és sok minden egyéb az oka. Ennyit értesz hozzá.

2.) Tavaly amikor újraraktunk egy sor dolgot (megjegyzem az alapoktól) a teljesen dives layoutot is megcsináltuk. De az annyi izzadságszagú kompromisszummal és problémával járt, hogy beláthatatlan ideig tartott volna a további fejlesztés/hibajavítás, ezért döntöttünk úgy, hogy 3 hét fejlesztés után mégis tábla alapú marad. Megjegyzem most nem full table, mert a dives layoutnak nagyrészét így is benne hagytuk és csak néhány alap dolog van table-be téve. A kód így is 60-70%-kal kisebb mint a tavaly ilyenkori régi SG-é.

3.) Nem tudod a kódot olvasni mert csúnya? Jaj de sajnállak, minek olvasod? Mi közöd hozzá? Egyébként a HTML kódot én sem tudom olvasni mert a CMS generálja. De pont emiatt nem is érdekel.

4.) Minden CMS/fórum tartalmaz hibákat. Megjegyzem az SG-rõl eddig >8 éves pályafutása alatt kb. 5-6 kritikus hiba derült ki ami ahhoz képest hogy ugyanaz az engine szerintem teljesen jó. Vannak benne hibák ja, még van egy csomó is amirõl nem tudok. Az, hogy "tele van hibával" erõs állítás. Ha újraírjuk az alapoktól (teljesen feleslegesen) abban vajon nem lesznek hibák?

Blackgamer:

Ne próbáld szépíteni. Amit csináltál az kõkeményen bûncselekmény. Csak azért nem mentem vele a rendõrségre mert korábban tényleg felhívtad a figyelmemet egy-két dologra amiért hálás voltam. Szóval azt tanácsolom, hogy ezesetben jobban tennéd ha inkább nem nyilatkoznál, inkább örülj, hogy megúsztad. (A captcha hiba is egyébként csak dekoráció, mert a kódban volt egy adatbázis alapú IP korlát is, szóval aki meg is találta az sem tudta használni - de egyébként KÖSZÖNÖM)
Ability
Nekem semmi bajom sincs, sem a design-el, sem az sg-vel egészben. Szeretek itt lenni. De a kód lehetne jobb, gyorsabb lenne az oldal betöltése, és számos más elõnnyel járna. Ez fontos. Mondhatja St, hogy Vér Pista, ha itt táblázatmentesítve lenne minden, akkor tényleg az alapoktól kéne újraírni. Ezt elismerni lehet, meghazutolni nem. Amúgy hidd el, megcsinálnám én az sg-nek ingyen is, de erre úgy sem kerül sor. Szól St, hogy mutassak valami mintát, azon nyomban mutatok, de egyelõre nem vagyok abban a pozicióban, hogy csináljak jobbat, mert ha nem érdekli õket, vagy nem tartják szükségesnek, akkor minek eröltessem magam? Különben ott a lentebbi link, ott egész jól meg volt csinálva. St nem követte ezt a példát, akkor miért én lennék rá hatással?

Éppen ezért kussolok. Leírtam elõzõ kommentbe is, hogy erre jutottam. Csak sajnálom, hogy egy ilyen népszerû oldalt nem tesznek mégjobban minõségibbé...

ui.: és akkor innentõl szerintem senki ne reagáljon rá, leálltam, nem mondok több véleményt.
tomsolo
Két dolog van.

1. Akinek nem tetszik itt vmi, csinál jobbat. Rajzol, kódol, prezentál. Talán még külön topikot is nyithat neki.(Van olyan kategória hogy saját fórumok). Aztán vagy bejön az illetékeseknek vagy nem.

2. Kussol.

Ezek a lehetõségek. (Zárójelben jegyezném meg csak, hogy jelenleg majd 14k hsz van ebben a topikban. Mit gondolsz ez a szar a design, szar a kód, miért nem olyan mint ez és ez az ingyenes fórummotor hányszor került itt már terítékre?)

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Ability
Igen, ez az. Már nekem is leesett, hogy mégis ki vagyok én, hogy beleszólok. Mondjuk azért annyit elvártam volna, hogy amíg én megadom St-nek a tiszteletet, addig ne Vér Pistázzon már le, bármiféle ismeret nélkül. Azt nem tagadhatja, hogy lenne mit fejleszteni. A designen kívül semmi sem változott az SG-n már nagyon régóta. Legalábbis amire nekünk rálátásunk van.

Ez pedig érdekes lehet, nem én találtam, de sok dolgot elárul
Dj Faustus
Kedves Blackgamer!

Mint jótanácsként mondom: ha egy szolgáltatásban látsz egy exploitot és azt effektíve ki is használod (attól függetlenül, hogy szoltál-e a szolgáltatás üzemeltetõjének, vagy sem) a szolgáltatás üzemeltetõje jogosan (!) dobhat ki. Fehér kalapodat szürkére cserélted.

Hogy az sg.hu szerkesztõsége (pontosabban a szolgáltatásfejlesztõ) nem foglalkozik az exploittal... ...St-nek valószínû van más dolga is, az sg.hu fejlesztésén kívül. Másrészt - nem tudom, hogy jól sejtem-e - de ez a szolgáltatás üzemeltetõjének csak másodlagos bevételi forrást és plusz emberi befektetést jelent (ráadásul az ingyenes fórum - ami kiterjed a forum.sg.hu hosztra is - fenntartása): a szerkesztõk, a moderáció, az esetleges exploitok javítása, a szerverköltségek, stb...

És ugyancsak jótanácsként: ne mártírkodj. Ne fontolgass bosszút. Ezzel csak magad alatt vágod a fát.

"Nézd meg az oldal kódját, nem valami esztétikus, és hiba is sok van benne."
Az oldal arculatát a Carnation készítette, ami nem egy kis cég. Bár lehet, hogy nem éppen a legjobb munkát végezték, de elmondható (meg lehet magunkat nyugtatni), hogy egy "ha ilyen nagy cég készítette el, akkor biztosan jó". Másrészt valószínûleg a háttérben komolyabb dolgok folyhatnak, különbözõ céges folyományok, amibe nekünk fórumhasználóknak beleszólásunk sincs.

Ability
Dehogy buta! Ezt írtam az elsõ kommentemben is, hogy hogy jössz te ahhoz, hogy itt spam-elj?! Miért kellett rögtön ki is próbálni? Szólj St-nek, aztán majd csinál valamit. Ha nem, akkor nem. Én is elmondtam a véleményem, aztán majd intézi ahogy akarja. Nem a mi gondunk a biztonság, ezzel csak nekik lehetnek kellemetlen perceik...

... azt meg el is felejtheted, hogy közzéteszed, hogy más is éljen vele. Miért akarnál ártani az Sg-nek? Azért mert nem foglalkozik veled St? Mondtam már, õ baja, ha tényleg így van. Nem kell visszavágni mint egy dúrcás óvodás!
SHADOWEYES7
<#wow2>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

az üzenet amit délben töröltél már amúgy is megvalósíthatatlan, csak azért írtam hogy csúnyábban is elsülhetett volna a dolog ha valaki ártani akart volna, én nem akartam és nem is ártottam
ha írtam volna egy durva kódot akkor még ma is a leveleket törölnéd, mert annyit kaptál volna
nekem Borg te ne osszad az észt, ahhoz túl buta vagy

Nemtom mire fel játszod itt a janit, amikor lényegében most is a 4. pont szerint cselekedtél.
Beirtad ide az exploitot, hogy bárki kihasználhassa. Annakelõtte meg ahelyett hogy felhivtad volna rá az illetékes figyelmét, jól kihasználtad, és telespammelted a privát üzeneteket.
Vered itt a melled, hogy te mekkora jótevõ vagy, közben meg te okozod a kárt.
Match
1. Ok, lásd elõzõ hozzászólásom.
2. Azt is nézd, hogy mirõl szól a topic. Akárhogy is nézed, reklám volt (spam-nek is megállja a helyét).
3. Ez rendben van, csak ne úgy, hogy azért bant érdemelj.
4. Ezt leírtam elõzõleg...hatásosabb, az szent.

A 3-ashoz is leírtam, hogy ha annyit küldesz, hogy "emberek, javítsátok már ki" akkor szintén lett volna itt kavarodás, és mindenki kérdezgetné, hogy mi a franc ez. Így egyébként sokan rendszer spam-nek tekintették.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

1. írtam levelet más témában de választ sose kaptam, errefelé nem sikk a levélre válaszolás

2. hogy mi számít spam-nak az relatív, fórumból küldtem az üzenetet fórumba, ráadásul egy fórumumtémát "reklámoztam"

3. én nem dolgozok tesztelõnek, csak egy balek vagyok aki kiadja titkait

4. megfontolom hogy a következõ bugot inkább egy hacker oldalra írom, aztán hasznosítsa az aki akarja

Ebben a topicban szpemelni/csevegni
TILOS!

Az offtopic hozzászólásokat büntetõponttal jutalmazzuk!
<#ejnye1>
Max7
"jó de ha valaki talál egy hibát akkor az már rohatt hekker és el kell taposni"

A bajt még csírájában kell megálítani <#hehe><#hehe><#hehe>

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Biza õ vagyuk Mirk urfi oszt miujság a nõkkel?
rigó jános-e vagy
Match
Nah, látom szép vita alakult ki...
Blackgamer: Én pont tesztelõként dolgozom, az egyik projectem egy mmo lapja. Szerinted ha én stikába otthon ingyen játszom (ugyanis voltak olyan hibák, amik ezt lehetõvé tennék) akkor hány perc alatt rúgnának ki? Az, hogy banoltak, teljesen jogos volt (bracsekrõl nem tudok semmit). Találtál egy hibát, kihasználtad, ráadásul reklámozásra. Ha egy levelet küldtél volna az itteni vezetõségnek, vagy ha 1 hétig nem reagálnak, akkor egy üzenetet így, ahogy tetted, az össze fórumozónak, hogy "Emberek, plz javítsátok már a hibát" (ugyebár ebbõl nem értene senki semmit, de lenne kavarodás miatta) akkor teljesen korrekt lett volna. Ha ennek sincs foganatja, akkor
a, leszarod
b, közzé teszed...gecibb módszer, de hatásos 😊

fucKingusz: ban...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

A dréga admin urifnak nem kell plutónium?
jó de ha valaki talál egy hibát akkor az már rohatt hekker és el kell taposni
szal ilyen hozzáállással ne várd hogy majd kódokat fognak tisztogatni meg bugokat javítani, újdonságokat fejleszteni... még a levélre is lusták reagálni
St-nek is felfedtem egy captcha bugot, de még annyit se írt hogy: kössz
csak plusz munkát adtam mi? 😊

Terroristák elõnyben
8kb plutóniumomat cserélem hasonló értékben mûtrágyára
Ability
Mondjuk úgy, hogy kevesebb. 😊) Viszont az ilyeneket, hogy priviben lehet bármilyen kódot bejutattni, szerintem javítani kellene. Én nem szólok le semmit, én azt mondom, hogy minimális ráfordítással még jobb lehetne. Nézd meg az oldal kódját, nem valami esztétikus, és hiba is sok van benne. Szabványok kavalkádja is elõüti a fejét.

Egyébként engem egyáltalán nem zavarnak a hibák, én csak azt mondom, hogy ha már áldozol rá az idõdbõl, akkor foltozgatás helyett érdemesebb lenne írni egy jobbat. Persze ahogy neked jobban esik...

blackgamer: Vannak itt az SG-n is profik, biztos segítenének. Erre nem érdemes áldozni, sõt, St is tudna jobbat! Meg hát én is segítenék szívesen, de hát Vér István vagyok. Mégis minden oldalalam valid, gyors, modern, biztonságos és táblázatmentes 😊)
miért nem fogadtok fel egy céget ami kielemzi a hibákat?
sokba kerül?

St
mindig szerettem az ilyen Vér Istvánokat, akik azt mondják:
"sok a hiba, nulláról újra kell írni" - haha.

Mert ha valamit újraírsz, abban nem lesz hiba, mi? 😉
Max7
Pm-ben folytatjuk

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Ability
Lehet kicsit nyers volt, most szeretném leszögezni, hogy nekem semmi bajom nincs az SG-vel, és nem akarom senki munkáját megítélni. Viszont! Sok ilyen munkám volt már. Fórum motor, blog motor, egyszer írtam egy CMS féle "összetett" oldalt. Hidd el, van tapasztalatom, és tudom, hogy ilyen munkában gyorsan lehet haladni. Itt SG-n semmi extra funkció nincs, nem kéne vele sokat tökölni. Csak kicsit modernizálni. Táblázatmentes, modern, valid oldalt összedobni, ami mellesleg biztonságos. Az alap "problémám" mellett viszont kitartok, hogy sebezhetõ a rendszer. Itt nem csak a fórum van érintve, sajnos.

Szerintem viszont itt fejezzük be, ez a téma nem erre van. Amiért írtam, az azért volt, mert szerintem blackgamer-nek nem kellett volna visszaélni a hibával.

Ha válaszolni akarsz, akkor PM. Amúgy phpBB ritka szar, legalábbis a kettes elõtti verziók biztos. Az újabbakat nem mertem megnézni. SMF viszont nagyon jó alternatíva...
Max7
Te már csak tudod hogy egy forum motort milyen könnyû újrairni! Gondolom a phpBB kitalálója te vagy és te irtad az egész forumot.....

bertino
jaja, már megint kitárod a forum elé a hibát, ki tudja kik használják ki
legutobb is ugyanez volt 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Ability
Persze ezt egybõl be is kellett mutatnod nekünk, ugye? Nem lett volna egyszerûbb ha csak értesíted St-t, és elmondod neki a részleteket...

Egyébként az egész SG-t újra kéne írni, rengeteg hiba van, privát üzenetnél még HTML kódot is tudsz írni. Gondolhatod, hogy milyen károkat lehet okozni, ha egy ügyesebb php programozó rossz szándékkal kihasználja... Szerintem felesleges keresni a hibákat, eddig senki nem élt vele vissza, és ha itt így megfelel mindenkinek (gondolok arra, hogy a szerkesztõség nem szólt érte), akkor minek változtatni. Nem rossz szándékból mondom, de az SG tényleg elavult, és sok a hiba. Ha már dolgoznak rajta, akkor nem foltozni kéne, hanem újraírni. Ez pedig nem olyan nagy munka...
gondolkodtam hogy írjak-e ide, de végül leírom

egy hete sokan kaptatok feladó nélkül levelet ami a BOINC topikba invitál
rátaláltam egy súlyos SG hibára, és ezzel akartam prezentálni
direkt úgy csináltam hogy megtalálható legyek, amikor admin írt hogy van-e közöm a dologhoz, leírtam neki hogy mi a bug
erre zárták a topikot (ami egy nonprofit tudományos projektrõl szólt)
én pedig kaptam egy hetes bant

(a sors furcsa fintora hogy bracsek is látogatta a BOINC topikot ezért õ is bant kapott ami átváltott nála örökös kitiltásra
itt is le szeretném szögezni hogy bracsek ártatlan, nem tudott az egészrõl, alaptalanul lett örökre tiltva!)

azóta felhívtam az admin figyelmét egy másik biztonsági résre amit megszüntetett
illetve egy potenciális gyenge pontra

akit zavart a levél annak sorry, de gondoljátok el mi lett volna ha egy viagrás hirdetõ találja meg a bugot...

PíszLávJuniti
Keresõ már jónak tekinthetõ?

Rákerestem az "Informatikai állások" topikra, de nem adja ki a keresõ sehogy sem.
Pl. "Informatika"-ára sem.. ez mád ruva szerintem 😊

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Rage47
igen.
akyyy
de még azok a kommentek még meglelhetõk, ahol így irtak?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Szevasztok!

Egy javaslatom lenne: a nicknevek elõtt a "karikában a c"t elkéne hagyni
mert olyan ronda, tudom régen volt olyan funkciója hogy regisztráltaknak ott volt, nem regisztráltaknak pedig nem
de ezt a szerepét mára elvesztette, és szerintem jobban néznének ki a becenevek
tudom alternatíva ha berakok képet, de nem szeretem

precision
sztem ja

Bazinga!

tomsolo
ööö a aki permbant kerül meg másik nicckel azt bannolhatom automatikusan?

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Rage47
sry xD
bertino
én se találtam

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

akyyy
hol? (sztem a fórumra gondolsz, én írtam, hogy sgmail)

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Rage47
van olyan menüpont h jelszócsere :p
akyyy
sgmail jelszováltoztatásához a mediacenterrel lépjek kapcsolatba?????

akyyy
ha nagyon akarod, szólsz valamelyik moderátornak, hogy saját kérésre bannoltasson ki.

mielõtt csótányokat terjesztel😊

de sg-nek felszabadulna egy kicsi hely =)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

ProGabe
van ilyen opció igen,úgy hívják:"többet nem jelentkezem be a mostani accal,csak az újjal"
egyszerûen tök felesleges lenne,adatlapodon megváltoztatod/törlöd ami személyes és kész(bár neked ennyivel is kevesebb dolgod van ahogy látom)

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.