27328
-
bracsek #17017 Ezért nem azt írtam hogy rúgják ki azt aki nem tud helyesen írni, nem azt mondtam vegyenek fel még embert cikk ellenőrizni, csak hogy a megosztás sor végére egy gombocskát hogy hibabejelentés vagy nem tudom mit írjon rajta ha rákattint akkor egy levelet lehet küldeni a hibáról amit hamarabb megkapnak és javíthatnak ezzel is a szolgáltatás minőségét javítva, nagyon kevés idő és energia ráfordítással. -
#17016 apropó ez mi, és hol kellene látni?
2010.09.27. - új évekre bontott fórumkereső (Á)
neked nem volt bajod vele, mégis rengetegszer olvasni, hogy "...ezt a hírt már az XY oldalon olvastam tegnap/2 napja/3 hete, és..." - minél több ilyen van, annál többen fognak átpártolni az XY oldalhoz. Mindenképp előnyös, ha az XY az az SG :) -
#17015 Értem.
#17014 jóó'van na! -
bracsek #17014 Minden cikknél rendszeres, ezért vetettem fel a problémát.
1-2 óra fél nap, érdekes mert hétvégén már pénteken nincs cikk, hétfőn meg van reggel vagy 4-5 ami fél napos késésbe sem fér bele, de jobb később mint soha, ezzel nekem sosem volt bajom. -
#17013 Mindenhol azok, de rohadt dolog a lektorálás - saját szövegnél az ember úgyis azt olvassa, amit szeretne, idegen szövegnél meg nagyon hosszú idő... (és külsős lektort használva iszonyatosan drága, főleg ha fordítás ellenőrzéséről van szó - ~1 forint/leütés)
Ez egy eléggé alapvető problémája az online médiának: az igényességhez (helyesírásban és szöveghelyességben is) idő kell, ha pedig valamilyen témában rendszeresen késéssel jelennek meg a hírek (aktuális témákban ez 1-2 óra, egy ilyen tudományos oldalnál mondjuk fél nap), akkor az olvasók átmennek oda, ahol időben kapják a híreket. Minden hírhez pedig nem lehet 2 (vagy 3) embert odaállítani, amiből az egyik megírja, másik elolvassa, harmadik összeveti mondjuk az eredetivel mielőtt kijön.
...mindez persze nem mentesíti az oldalt az alól, hogy valamilyen módon megpróbálja a legjobbat kihozni a lehetőségekből. -
#17012 Mozis "részlegben" lévő cikkeknél "rendszeresek" a hibák. -
#17011 Hát igen, az a baj, hogy túl sokan bíznak a mindenhova beépített "helyesírás-ellenőrzőkben", pedig azok csak az elgépelésekre figyelnek, nyelvhelyességre, szövegértelmezésre nem futja a tudásukból (még a komolyabb rendszereknek is alig).
Pedig egy oldal komolyságát, hitelét - számomra legalábbis - alapvetően meghatározza az, hogy mennyire sikerül a helyes szövegezés illemszabályait betartani.
Amúgy ha az egy mondat csak két problémával csúcs, akkor egész jól áll az SG ;) -
bracsek #17010 Szerintem kellene egy cikkekkel kapcsolatos helyesírási/fogalmazási hibákat bejelentő form, hogy ne a hozzászólásokat kelljen tele spammelni amit amúgy is későn olvas el a szerző ha egyáltalán elolvassa, a mai cikkben is:
"Ezek képes másodpercenként 1,3 millió lézerpontot rögzíteni másodpercenként."
Ez egy mondat. 2 hibával ez már csúcs, többesszámot egyeztetni nem is olyan könnyű és nem elfelejteni hogy a másodpercenként szót már használtuk a mondat elején az már kisebb kialakuló amnéziára utal. :D Na jó ez kicsit szemétség volt már :D
Múltkor az volt írva hogy beszédfelismerő szoftver mely segíti a beszédfogyatékossággal élő gyerekek számítógép használatát, elég gyakran kerül hiba a fordításba. -
#17009 helyreráztam -
#17008 "Hogy néz ki az asztalod" topiccal gond van (kidob, stb). Valaki nézzen már rá, legyen szíves! -
#17007 Lehet megérné, a cikkreview, a szerzőn (fordító, ha gonosz vagyok :)) kívül legalább egy másik cikkíró olvassa el a cikket mielőtt kimegy live sitera, mert kicsit ciki néhány cikk. -
bracsek #17006 Amíg a biztonsági hibákat nem javítják[/spoiler]addig szerinted az ilyen meg lesz oldva? [lehet :D] -
#17005 ez tetszik
hogy kell?:D -
#17004 Well[/spoiler]
Ki lehet írni a beírómezőből egy sima makró elírással, bug vagy fícsőr? -
#17003 hmm most meg látom, valószínűleg akkor azt volt amit te mondasz -
#17002 1 új HSZnél nem jelenik meg, illetve ha a következő oldalra nyúlna, akkor sem. -
#17001 A kérdezek, válaszolsz, kérdezel topikban nem jelenik meg a piros vonal, pedig a kedvencekben van. -
#17000 deszar -
#16999 ezekszerint álomvilágban élsz, igen. -
#16998 igen ez nem rossz ötlet, esetleg fifty-fifty -ben elé és utána is berakna ugyanannyi hsz -t, szal középre pakolná -
#16997 Olyat nem lehet, hogy mikor rákeresek egy hozzászolás számra, akkor ne ugy rakja be hogy az a hozzászólás lesz felül, hanem vagy legyen alul, és felette az újabb hozzászolások, vagy a többi hozzászólás ne az előtte lévők legyenek hanem az utánna lévők.
mert általába ha rákeresünk valami problémára, a választ az utána lévő hsz-be kapjuk meg. -
Cat 02 #16996 Csak ha VIP vagy. -
#16995 de ha nem fizetek, de X ideje itt vagyok, akkor lenne automatikusan nem? vagy alomvilagban elek? -
#16994 ha vip vagy. -
#16993 ha tobb mint negy eve regisztraltam, akkor mar kene lennie a nevem mellett csillagoknak nem? -
#16992 Feature. -
#16991 2-3-4 büntiponttal nem lehet chat-re írni, akkor 5-el miért lehet? -
#16990 szerintem nem nagy kunszt összehozni :) -
#16989 naja, jo lenne. -
#16988 galéria mappák törlése cakkumpakk mér nem lehetséges? -
#16987 en nem talatam egynol az idiotat :D -
#16986 Baromi gyors lett grat !
filmet nem akartok feltolteni? -
#16985 a toplista az elmúlt 24 óra hozzászólásszámával működött régen, valószínűleg kell neki 1 nap, amíg a helyére csúsznak a dolgok. -
#16984 ja az nem jó
meg változott a smilek megszokott sorrendje is -
ldavid #16983 a topic toplista szerintem nem jó most -
#16982 Olvastam hogy mysql5-re toltátok át,ez kb. 323K user info plusz a hsz-ek tárolását jelentette vagy az oldal további tartalmai is ezen a szerón vannak? köszönöm az előbbi választ -
#16981 12gb, 20 millió sor -
#16980 Annyit meg lehet esetleg kérdezni hogy mekkora volt csak a fórum db amit konvertálni kellett? (pusztán szakmai érdeklődés) -
#16979 és olyankor látszik, hogy be vagyok jelentkezve?
mert mondjuk annak több értelme lenne, hogy a chat se látszik, és én se látszok, hogy be vagyok jelentkezve. -
#16978 Tiltsd le element hiding helperrel a chatet. :)