27328
  • bracsek #17017
    Ezért nem azt írtam hogy rúgják ki azt aki nem tud helyesen írni, nem azt mondtam vegyenek fel még embert cikk ellenőrizni, csak hogy a megosztás sor végére egy gombocskát hogy hibabejelentés vagy nem tudom mit írjon rajta ha rákattint akkor egy levelet lehet küldeni a hibáról amit hamarabb megkapnak és javíthatnak ezzel is a szolgáltatás minőségét javítva, nagyon kevés idő és energia ráfordítással.
  • Dzsini
    apropó ez mi, és hol kellene látni?
    2010.09.27. - új évekre bontott fórumkereső (Á)

neked nem volt bajod vele, mégis rengetegszer olvasni, hogy "...ezt a hírt már az XY oldalon olvastam tegnap/2 napja/3 hete, és..." - minél több ilyen van, annál többen fognak átpártolni az XY oldalhoz. Mindenképp előnyös, ha az XY az az SG :)
  • immovable
    Értem.

#17014 jóó'van na!
  • bracsek #17014
    Minden cikknél rendszeres, ezért vetettem fel a problémát.

1-2 óra fél nap, érdekes mert hétvégén már pénteken nincs cikk, hétfőn meg van reggel vagy 4-5 ami fél napos késésbe sem fér bele, de jobb később mint soha, ezzel nekem sosem volt bajom.
  • Dzsini
    Mindenhol azok, de rohadt dolog a lektorálás - saját szövegnél az ember úgyis azt olvassa, amit szeretne, idegen szövegnél meg nagyon hosszú idő... (és külsős lektort használva iszonyatosan drága, főleg ha fordítás ellenőrzéséről van szó - ~1 forint/leütés)

Ez egy eléggé alapvető problémája az online médiának: az igényességhez (helyesírásban és szöveghelyességben is) idő kell, ha pedig valamilyen témában rendszeresen késéssel jelennek meg a hírek (aktuális témákban ez 1-2 óra, egy ilyen tudományos oldalnál mondjuk fél nap), akkor az olvasók átmennek oda, ahol időben kapják a híreket. Minden hírhez pedig nem lehet 2 (vagy 3) embert odaállítani, amiből az egyik megírja, másik elolvassa, harmadik összeveti mondjuk az eredetivel mielőtt kijön.

...mindez persze nem mentesíti az oldalt az alól, hogy valamilyen módon megpróbálja a legjobbat kihozni a lehetőségekből.
  • immovable
    Mozis "részlegben" lévő cikkeknél "rendszeresek" a hibák.
  • Dzsini
    Hát igen, az a baj, hogy túl sokan bíznak a mindenhova beépített "helyesírás-ellenőrzőkben", pedig azok csak az elgépelésekre figyelnek, nyelvhelyességre, szövegértelmezésre nem futja a tudásukból (még a komolyabb rendszereknek is alig).

Pedig egy oldal komolyságát, hitelét - számomra legalábbis - alapvetően meghatározza az, hogy mennyire sikerül a helyes szövegezés illemszabályait betartani.

Amúgy ha az egy mondat csak két problémával csúcs, akkor egész jól áll az SG ;)
  • bracsek #17010
    Szerintem kellene egy cikkekkel kapcsolatos helyesírási/fogalmazási hibákat bejelentő form, hogy ne a hozzászólásokat kelljen tele spammelni amit amúgy is későn olvas el a szerző ha egyáltalán elolvassa, a mai cikkben is:

"Ezek képes másodpercenként 1,3 millió lézerpontot rögzíteni másodpercenként."

Ez egy mondat. 2 hibával ez már csúcs, többesszámot egyeztetni nem is olyan könnyű és nem elfelejteni hogy a másodpercenként szót már használtuk a mondat elején az már kisebb kialakuló amnéziára utal. :D Na jó ez kicsit szemétség volt már :D

Múltkor az volt írva hogy beszédfelismerő szoftver mely segíti a beszédfogyatékossággal élő gyerekek számítógép használatát, elég gyakran kerül hiba a fordításba.
  • Efreet
    helyreráztam
  • morcosqtya
    "Hogy néz ki az asztalod" topiccal gond van (kidob, stb). Valaki nézzen már rá, legyen szíves!
  • ivjoe
    Lehet megérné, a cikkreview, a szerzőn (fordító, ha gonosz vagyok :)) kívül legalább egy másik cikkíró olvassa el a cikket mielőtt kimegy live sitera, mert kicsit ciki néhány cikk.
  • bracsek #17006
    Amíg a biztonsági hibákat nem javítják[/spoiler]addig szerinted az ilyen meg lesz oldva? [lehet :D]
  • jhetedikj
    ez tetszik

hogy kell?:D
  • cSuwwi
    Well[/spoiler]

Ki lehet írni a beírómezőből egy sima makró elírással, bug vagy fícsőr?
  • jhetedikj
    hmm most meg látom, valószínűleg akkor azt volt amit te mondasz
  • [HUN]FaTaL
    1 új HSZnél nem jelenik meg, illetve ha a következő oldalra nyúlna, akkor sem.
  • jhetedikj
    A kérdezek, válaszolsz, kérdezel topikban nem jelenik meg a piros vonal, pedig a kedvencekben van.
  • Jim Morrison
    deszar
  • bertino
    ezekszerint álomvilágban élsz, igen.
  • precision
    igen ez nem rossz ötlet, esetleg fifty-fifty -ben elé és utána is berakna ugyanannyi hsz -t, szal középre pakolná
  • akyyy
    Olyat nem lehet, hogy mikor rákeresek egy hozzászolás számra, akkor ne ugy rakja be hogy az a hozzászólás lesz felül, hanem vagy legyen alul, és felette az újabb hozzászolások, vagy a többi hozzászólás ne az előtte lévők legyenek hanem az utánna lévők.

mert általába ha rákeresünk valami problémára, a választ az utána lévő hsz-be kapjuk meg.
  • Cat 02 #16996
    Csak ha VIP vagy.
  • Jim Morrison
    de ha nem fizetek, de X ideje itt vagyok, akkor lenne automatikusan nem? vagy alomvilagban elek?
  • Fabio Capello
    ha vip vagy.
  • Jim Morrison
    ha tobb mint negy eve regisztraltam, akkor mar kene lennie a nevem mellett csillagoknak nem?
  • Sadist
    Feature.
  • tommygear
    2-3-4 büntiponttal nem lehet chat-re írni, akkor 5-el miért lehet?
  • RaZoK
    szerintem nem nagy kunszt összehozni :)
  • bertino
    naja, jo lenne.
  • RaZoK
    galéria mappák törlése cakkumpakk mér nem lehetséges?
  • Jim Morrison
    en nem talatam egynol az idiotat :D
  • Jim Morrison
    Baromi gyors lett grat !

filmet nem akartok feltolteni?
  • Dzsini
    a toplista az elmúlt 24 óra hozzászólásszámával működött régen, valószínűleg kell neki 1 nap, amíg a helyére csúsznak a dolgok.
  • tommygear
    ja az nem jó
    meg változott a smilek megszokott sorrendje is
  • ldavid
    a topic toplista szerintem nem jó most
  • tugyiti
    Olvastam hogy mysql5-re toltátok át,ez kb. 323K user info plusz a hsz-ek tárolását jelentette vagy az oldal további tartalmai is ezen a szerón vannak? köszönöm az előbbi választ
  • St
    12gb, 20 millió sor
  • tugyiti
    Annyit meg lehet esetleg kérdezni hogy mekkora volt csak a fórum db amit konvertálni kellett? (pusztán szakmai érdeklődés)
  • Lyukasbogrács
    és olyankor látszik, hogy be vagyok jelentkezve?
    mert mondjuk annak több értelme lenne, hogy a chat se látszik, és én se látszok, hogy be vagyok jelentkezve.
  • [HUN]FaTaL
    Tiltsd le element hiding helperrel a chatet. :)