27328
-
#17657 akkor érdeklődve várom:) -
#17656 na zsír :) akkor már megérte korábban jeleznem :) -
#17655 király :] -
#17654 igen -
#17653 Opera mini + mobil nézet = csak függőleges görgetés + kis adatforgalom:) -
#17652 Tenyleg ugyes lett. -
#17651 Ha a fórumot is lehetne optimalizálni valahogy, az istenkirály lenne mondjuk. :) -
#17650 Nem kifejezetten örülök ennek a mobilos mutatvanynak, legalábbis egyelőre... Volt egy shortcutom a fórumra, na ha most arra nyomok, behozza ezt a mobilos témát és külön be kell lepegetnem.. -
#17649 én simán RSS + mobil nézetet választom ehhez a böngészőben -
#17648 ez tetszik :)
Remélem fórumba is lesz valami okosítás :) -
#17647 http://m.sg.hu/
Veri nájsz!
Kérdés: a fórumot is tervezitek okostelefonra optimalizálni? -
#17646 Akkor miért kéred? :)
értem ám a problémádat, csak sikerült félrefogalmaznod, így olyan, mintha azt kérnéd, hogy a jelenlegi állapot legyen -
Cat 02 #17645 Jó, de ez kb mióta van SG benne van -
#17644 Kérésed számukra parancs: máris így működik.
Bárcsak minden kívánság ilyen gyorsan teljesülne. -
Cat 02 #17643 Csináljátok már meg, hogy ha keresésnél a kulcsszó linkben van, akkor elrontja a színezés miatt :/ -
#17642 pedig már volt ilyen..
"2006.10.10.
- galéria animgif feltöltés probléma javítva" -
#17641 Nem tudok gifet feltölteni a galériámba.
Még azt sem, amit a galériámból töltöttem le!
-
#17640 Be tudnátok állítani, hogy privát üzenet írásnál mikor megnyílik az ablak, akkor a tárgyon, vagy a subjecten legyen a fókusz először? -
#17639 bertino: attól, hogy nem tetszik, még így van :) Ettől virágzik az összes közösségi háló is, mert a legbulvárabb bulvár, a kisemberek magánélete kerül terítékre.
Fabio Capello: jól látod, nem nagyon lehet értelmes határt meghúzni - ráadásul úgy, hogy ne legyen veszteség a fórumozók között (és talán a látogatottságban). Meg lehet próbálni az "elit" számára vonzóvá tenni, de az SG-nek nem az a híre az elmúlt 10+ évben, hogy itt a legnagyobb szakemberek szakmai vitáját lehet olvasni, bármilyen témáról is van szó. És ezt az imázst megváltoztatni nagyon sok energiába és munkába telne - érdemes nekikezdeni, és egy másik, új piacon megpróbálni elhelyezkedni? Megtalálni az oda illeszkedő híreket, hirdetőket, fórumozókat, felületet, olvasóközösséget... -
#17638 Jó az ötlet, egy hibával: minden jómadár el fog kezdeni vip-et venni. Ez az SG-nek jó, nekünk rossz, mert ugyanott leszünk.
Megoldás: nyilván van valamiféle adatbázis a VIP-ekről: Ha két/három évnél több vásárolt vip-tagsága van a regisztráció óta akkor rendben van. Ha vesz egy hónapot azért, hogy trollkodjon, nem kerül be.
Ergo: legyen valami határ, amitől kezdve elérhető a júzereknek, VAGY kombinálva a regisztráció dátumával: VIP és legalább 3-4 éves tag. -
#17637 sóhaj -
#17636 igy van, vigyuk elore a bulvart a nezettseg erdekeben!!!
allat.
-
#17635 köszi -
#17634 Miért jó az indexnek, hogy a cikkeiket (ahol van hozzászólási lehetőség) szinte mindig kritizálják, beszólnak az írónak, a tartalomnak, stb?
Olvasottságot látogatottságot teremt, ugyanolyan bulvármédia, mint bármelyik másik - csak ez itt tudományos/informatikai bulvár, az index mindenféle bulvár, mondjuk a hvg meg gazdasági bulvár. -
#17633 és az miért jó az SGnek, hogy Szekeres Viktor cikkeit szinte mindig kritizálják? -
#17632 hát ha ott van a vip legyen már ott a házigizda link it, nem para megcsinálni. -
#17631 Gondolhatod, hogy folyamatosan figyelik, hogy milyen típusú híreknek mennyi az olvasottsága, mennyien szólnak hozzá, így a hírszerkesztést folyamatosan úgy alakítják, hogy a törzsközönség igényeinek eleget tegyenek, plusz gyűjtsenek minél több új olvasót minél kisebb veszteség mellett. (emellett bizonyára vannak szerződések, amelyek bizonyos hírcsokor lehozatalát várják el, ahogy a tévében sem tudod a csatornákat egyesével vásárolni, itt is a percrekész hírekért esetleg ilyesmire is szükség lehet)
Ha ennek része az, hogy a német videotelefonálás híre is lejön, akkor le fog jönni - ha kutya nem olvassa el / szól hozzá, akkor ilyesmiből kevesebb lesz később. Valószínű, hogy egy 10+ éves, kategóriájában elég korrekt olvasottságú magazinnál nem teljesen hülyék ülnek a kormánykerék mögött. -
#17630 jó, akkor úgy fogalmazok hogy fontosabb/érdekesebb/hasznosabb hírek is vannak az informatika világában mint hogy "Február 22-től lesz elérhető a Windows 7 SP1" vagy "Egyre többen videotelefonálnak Németországban", meg sorolhatnám... -
#17629 Ez így van, én is azt olvasom inkább mert frisebb és jobban kategóriákra van bontva meg a troll is kevesebb a kommenteknél, de azért itt is elolvasgatom az IT híreket. Én csak a "senkit nem érdekelnek az IT hírek" részre reagáltam, mert az egyszerűen nem igaz. :) -
#17628 persze, ennyivel el lehet intézni a dolgot... -
#17627 Akkor olvasd azt :) -
#17626 figyelj, ott legalább kategóriákban van, ott azt olvasom ami érdekel, itt meg ömlesztve jön a képünkbe, 95%-a a híreknek nem érdekel -
#17625 "cikkekről meg annyit hogy 10 éve még volt létjogosultsága az informatikai híreknek, máma viszont már kutyát se érdekel"
Ezt ugye viccnek szántad? Bizonyára azért van annyi olvasója a prohardver lapcsaládnak, mert senkit sem érdekelnek az informatikai hírek. lol :D -
#17624 én azt mondom hogy az értelmes embereket kell idehozni!
SG-n nincs agytröszt, csak játékos témák és néhány flame topik pörög
ha valami témában keresek infót vagy kérdésem van akkor azt általában a konkurens fórumokon találom meg
A fórum kategóriák is elavultak, lehetne "Hobbik", "Művészet, kultúra", "Női témák", stb.
cikkekről meg annyit hogy 10 éve még volt létjogosultsága az informatikai híreknek, máma viszont már kutyát se érdekel
manapság már senki nem tudja milyen alaplap van a gépében és hanyas verziójú böngészőt használ, mert már 20-ad rangú dolog
a tudományos hírek pedig jóval kevesebben vannak mint más oldalakon, ha csak SG-t olvasok akkor lemaradok mindenről, félmunkát szerintem nem érdemes végezni vagy csinálják jobban mint a többiek vagy adják fel a dolgot
meg nem az ilyen mobil, digicam, film témákat kellene erőltetni ezek is jobbak más oldalakon
lehetne mondjuk rovat hackaday.com-hoz hasonló örült találmányokról, lehetne "Ti írtátok" rovat, máris fejlődne a közösség, lehet demoscene-ről is külön rovat stb. stb.
-
#17623 Ránézésre nem lehet tudni, hogy mennyi az alreg (felhasználónév és emailcím alapján megállapíthatatlan), mennyien csak azért regisztrálnak, hogy megkérdezzenek valamit, és mennyien lesznek éveken át tagok a fórum különböző részein. Ez azon is múlik, hogy az itteni közösség hogy fogadja az újoncot.
Biomage: én értem (elsőre is értettem), támogatom is, de nem tartom tragikus hiányosságnak. -
#17622 Látom senki nem érti mire célzok, na szóval itt irt alattam fatal és dzsininek címezte az üzenetét, ha ráklikkelek a linkre, megmutatja dzsini üzenetét + a vipet de csak az írója látja, de a házigazda linkje ami az idő mellett kéne lennie az nincs ott.
Ezt kilehetne javítani, ha már a vip ott van! -
#17621 És abból mennyi alreg? Amúgy nem támogatom ezt a vipes dolgot, könnyen azt érhetitek el, hogy máshova megy minden értelmes user, ahol megkapja ugyanazt ingyen. -
#17620 mehetsz is innen, ha warezolni akarsz -
#17619 Ha "sose történik semmi", akkor honnan van naponta több(tíz)ezer új hozzászólás a fórumokon (és 1-3 új topic), 8-10 új hír a főoldalon, naponta 20-50 új regisztráció (tegnap 62, ma idáig 16), stb?
Ha számodra nincs érdekes dolog, arról nem biztos, hogy az oldal tehet - legfeljebb azok a topicok, amiket látogatsz.
Abban igazad van, hogy a régi desktopháttér meg plakátverseny óta nincs ilyen közös esemény, az jó móka volt. -
Cat 02 #17618 VIP, ha ingyenes lenne, nem lenne VIP. Szerintem azt kéne, hogy nagyobb ünnepek alatt, adni egy 2-3 naposat. Akkor úgyis több ideje van az embernek itt lógni.