27328
  • pxxl
    nem megy, ha beírod a szélességet, magasságot, vagy hd=1-et beírod akkor sem ad széleset :(
  • gergely1991
    Ez megfelel?
  • SzirmosSzisza
    SG-s beszúrás a HTML-ben meghatározza már méretet, de lehet, hogy változik a beírt adattól függően. St ?
  • bracsek #18494
    2010.10.05. (R)
    - update: youtube-videó link bug javítva - THX bracsek
  • Büdös Bohóc
    várjá pedig ez ment régebben, mindjárt adok egy példát

szerk: ok majd este, munkahelyen elérhetetlen a youtube
  • SzirmosSzisza
    Megmutatod, hogy kell szélesvásznúan ? Nem tudtam, hogy lehet.
  • pxxl
    akkor sem rak széles videót ha olyan linket adsz meg.
  • Büdös Bohóc
    képet tudsz berakni középre ubb kóddal te magad is, ahogy youtube videót is.
    Youtube videót meg végképp akkor fogsz szélesvásznúan beszúrni, ha olyan URLt raksz be a beszúrásnál

lustaság fél egészség - de ez pont nem az a fél
  • SzirmosSzisza
    Beszúrt képek középre, linkként beszúrt képeknek valami outline, youtube videók autó középre és szélesvásznúan ?
  • kifli
    akkor olyan vagy akárcsak én...

Amúgy kérdésem a témával kapcsolatban: Nincs tervbevéve valamikor a házigazda jogainak bővítése? Ne keljen már mindenféle kijátszható scriptel szenvedni...

Illetve szerintem egy pár dolog a chrome-os sg kiegészítőből elég hasznos lenne, hogy ne csak chrome felhasználók évezhessék :)
  • St
    de így 30-on túl igazából már a terepjárókra bukok, úgyhogy ferrári már nem is kell
  • bracsek #18486
    Vissza olvashatsz, ebben a topikban St írta 1x hogy nem ebből lesz ferrarijuk, nem írtam olyat amiért azt kellene kapjak, szerintem. És nem is fogok, évek óta visszafogott becsületes, jó magaviseletű fórumozó vagyok. De ez már csevegésnek számítana, szóval ha gondolod válaszolj privátban pl.
  • St
    igen, valaki betervezte, hogy floodolni fog ezért mondhatjuk, hogy igen.
  • Büdös Bohóc
    úgy várom már, hogy mikor kapsz bant
  • bracsek #18483
    Ez már meg volt beszélve, ferrari-ra gyűjtenek, de reménytelen mint nekem az ürrepülés :) [nehogy már ilyenekre kelljen költeniük, tényleg nem lesz meg a ferrari]
  • pxxl
    az elmegy sörre meg a légkondira :D
  • SzirmosSzisza
    Ha már évi 1000 forintot fizetünk az oldalért, elvárunk valami uptimeot
  • Büdös Bohóc
    amúgy teljesen belehaltunk ebbe
  • Dzsini
    A reggel 9 körüli és a mostani 5-10 perces szolgáltatáskiesés tervezett volt?
  • Büdös Bohóc
    kicsit khm érdekes a db sémád st..... :D
  • Dzsini
    Akkor csak az derül(het) ki, hogy hány topic nyílt évente - tényleg, ezzel kapcsolatban volt, mikor az új keresőt aktiváltad múlt szeptemberben, és csak nézegettünk, hogy mi alapján is vannak az évszámok :)
  • St
    a tárolás elve a topic létrehozásának dátuma, nem a hsz-é. tehát ha most postolsz mondjuk egy 2001-ben létrehozott topicba, akkor az a forum_uzenetek_2001 -be kerül bele, tehát fogalmam sincs évente mennyi van.
  • Dzsini
    Lehetne egy-egy méretet megtudni az éves táblákról (akár rekordszám, akár KB), hogy mennyivel növekedett évente a fórum?
  • MerlinW
    Ééértem.

"ha véletlenül nem menne a fórum 2012-ben, akkor elfelejtettük a táblát év elején létrehozni :)"
  • Dzsini
    Ehhez már a grafikusok értenek, én nem is merek beleszólni :)

(a chaten most látható üres karika - tele karika megoldás nekem amúgy tetszik, és ott tényleg nincs kérdés színekkel kapcsolatban)
  • Büdös Bohóc
    én is színtévesztő vagyok de ezt most látom, inkább max emelni kellene a zöldnek a fényerejét
  • Dzsini
    Kérlek, valami mást válasszatok a mostani szürke-zöld páros helyett, mert színtévesztőknek ez így problémás.

Akkor ezennel elmondatott :)
  • St
    évenkénti fórumtáblák vannak
    forum_uzenetek_1999 -> forum_uzenetek_2011

ha véletlenül nem menne a fórum 2012-ben, akkor elfelejtettük a táblát év elején létrehozni :)
  • St
    mert programozók vagyunk, a programozók meg hülyék! többször kell elmondani!
  • Büdös Bohóc
    "E-mailcsere hibája javítva"
  • Borg
    Esetleg lehetne valami API ehhez, amit egyéni böngészőpluginok tudnak használni.
  • Dzsini
    Én azt nem értem, hogy ha a Chatnél szóltunk, hogy a zöld-szürke párosítás sok színtévesztőnek nem esik jól, mert nehezen felismerhető, akkor most a csíkoknál miért kellett újra elsütni? :(
    Az adatlapon van hozzá tooltip, ott egérrel ráállva segít a megoldásban, de itt néha el kell rajta gondolkodni, hogy milyen színű az a csík.
  • MerlinW
    Pusztán szakmai kíváncsiságból, hogy van megoldva a dolog? Topikonként vannak táblák, fórumkategóriák pedig szótár/kapcsolattáblákban? Vagy külön adatbázisokat használtok a fórumkategóriánként?
  • precision
    és mennyi esélye van annak, hogy beteszitek ezt a funkciót? :)
  • St
    most már elvileg nem gond, mert szét van szedve a fórum sok apró táblára, azóta gyors
  • Hegi90
    ez engem is érdekelne.
  • SzirmosSzisza
    Régen mondtak valami olyasmit, hogy a keresés másik szerverről fut, szóval nem kéne problémának lennie.
  • Dzsini
    A teljesítmény - ha pl. moderátoroknak le lenne korlátozva - szerintem most már újra meglenne rá (persze nem ismerem az állapotokat, csak feltételezés), régen volt lehetőség listázni (és esetleg egy gombnyomással törölni) X időre visszamenőleg a hozzászólásokat (és akkoriban azért lett ez megszüntetve, mert csúnyán leterhelte egy ilyen keresés a rendszert). Az adatbázis topicokra épül, így vagy indexelni kell a felhasználónál, hogy merre járt, vagy végigpörögni a topic/hozzászólás-adatbázist felhasználónévre szűrve - egy topiccal nem probléma szerintem, a topic alján levő kereső egy-egy szóra is tud keresni, csak lehetővé kellene tenni valamilyen kapcsolóval, hogy felhasználóra keressen ugyanúgy, ahogy pl. hozzászólás sorszámra is tud.
  • precision
    az mennyire lenne erőforrás igényes, hogy mindenki ki tudná listázni saját magának egy adott topikban a saját hozzászólásait?
  • [NST]Cifu
    Nem ismerem a rendszer működését, de mennyire lenne problémás a user infonál olyasmi, hogy mely topicokban szólt hozzá, esetleg az utolsó hozzászólások listázása / linkje?