Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Guren
"miért nincs a fórum fõoldalán pár szó arról hogy mik az újítások?"

mert még nincs kész

Mike at home
ez a nyilacska izé mi?

miért nincs a fórum fõoldalán pár szó arról hogy mik az újítások?

a hasznos/nem hasznos gyûlik?
lesz százalék is mint a gyakorikérdéseken?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

MerlinW
PM-ben ment a megoldás.

[merlinw.org]

Solid Snake
Dzsini
A topic kinézetének átalakítása nem támogatott, csak eltûrt funkció - a te problémád, magadnak csinálod.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

ehh.. még valami egyéb adat esetleg jobbra ? :/

(a fejkép ilyen széles kell legyen, még így is elég szûk, szóval nem tudom mit kezdjek vele, mert így a topik nagy része elvan csúszva.. juhéé..)

morcosqtya
Logikus. Ugyanakkor ez a jelenlegi rendszer mégis két külön dolgot szolgál, ugyanazon megoldással lefedve.

A "hasznosság" inkább technikai segítségnyújtó topicok-nál (semleges HW/SW témák) értelmezhetõ szó szerint míg egy általános és stílusértékkel is bíró hsz-nél egyfajta viszacsatolás (pl humorosban) arról, hogy mennyire sértõ, troll, stb. az adott post.

A kettõ kicsit átfedésben van, ezért nehéz lenne a második szempontnak megfeleltetni a megoldásodat.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

MerlinW
És ha úgy csinálnák, mint pl. a prog.hu-n, hogy csak azt tudjuk értékelni, aki nekünk válaszolt? Végülis ez lenne a lényege a dolognak. Fórum - kérdez - válaszol - hasznos/nem hasznos.

[merlinw.org]

morcosqtya
Akkor kelleni fog egy "heterogenitás" értékelö algoritmus.
Azon felhasználók szavazatait elsúlytalanítja egy progresszív szorzóval akik mindig ugyanazokra szavaznak.
A heterogenitás javulása pedig oldaná a szigorítást. Dinamikus lenne.

Dzsini
Rengeteg felesleges pluszolás lenne az eredménye, ugyanúgy torzítaná a dolgokat szerintem.

Továbbra is a cél az lenne, hogy ne embereket, hanem hozzászólásokat pontozzunk, embertõl függetlenül - az egymás felpontozásáért kapott bónusz ezzel szembemegy.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

morcosqtya
A -1xp-nél egy türési sávot be kell iktatni.

Dzsini
Te állíthatod be, hogy milyen pontszámok alatt szeretnéd összecsukva látni a hozzászólásokat - a profilod beállításainál.

tigeroo
jah így már valóban más!

az xpzésnél én csak a 2 változóra gondoltam amit számon kellene tartani (ha belájkolsz valakit vagy valaki más téged, ez 1-1pont), esetleg ha te kiosztol egy mínuszt akkor 1:1 levonja a pozitív xp-bõl. ez is egyszerû megoldás lenne, gondolom az userkénti lájkok már amúgy is tárolva vannak.
morcosqtya
SG 3D.
Milyen fegyverek lesznek? :-)

jackoneill90
Mi is történik ha valaki túl sok mínuszt kap vagy plusszt?

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

Dzsini
Eddigi összes hozzászólásra gondoltam - akinek az elmúlt évek alatt 532 hozzászólása összejött, az 53 pontozást süthet el naponta - ha összejön az 540, akkor már 54-et. Ha aznap nem szólsz hozzá, akkor is.
Aki mondjuk többezer hozzászólásnál tart, annak már úgysem számít (tegnap óta nincs 20-20 user, aki 50-nél többször adott pontot, akár pozitívat, akár negatívat), itt igazából a friss, vagy pihentetett troll-userek (0-30 hozzászólással például) korlátozása lenne a lényeg.

Tulajdonképpen XP-zést is lehetne csinálni, de azért nem kellene Robajnak egy teljes játékengine leprogramozását kiadni ötletnek se 😊

jackoneill90
Nekem az is jó lenne. ha ilyen lenne most. kb 2004 óta látogatom az oldalt azóta nekem nem sok változást tünt fel kinézetre, de ez jobb is így. Nem úgy mint egy másik oldal:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
techline.hu ami majdnem, hogy használhatatlan lett az új kinézetével

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

kakimakifsz
<#nevetes1><#nevetes1>
Turn-based strategy-t csinálni az SG-bõl??? 😄DD
Ja a jobb alsó sarokban meg egy egyre rosszabb állapotban lévõ véres figura mutatná, mennyi van még nekem a permbannig? 😄DD

. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .

kakimakifsz
Nem is arról kéne szólnia. Sedó pl.: a zûrzavart elintézi egy:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kusslegyenmár
-val
A rákfenetopickokat mondjuk ezzel nem lehet szûrni, majd arra is lesz megoldás.

tigeroo
hát nemtudom ez az egytized korlátozás nem tükrözné megint a valós állapotokat, tegyük fel egy nap közlök 1 építõ jellegû dolgot a fórumban, de rögtön látok 5 embertõl jó gondolatokat?

akkor már inkább ilyen szerepjátékhoz hasonló user lvl lenne a legjobb, más fórumokon biztos láttatok már ilyet, mittudom én:

-úgy kapsz érvényes fórum-pontokat (szintlépéshez szükséges xp-t) ha a hozzászólásodat legalább egy ember "kedveli", valamint ha pozitívan lájkolod valaki más állapotát.

minél nagyobb a szinted annál több like/dislike unlockolódna amit napi szinten "elkölthetsz".

persze valamilyen regulázó rendszert is bele lehetne rakni emellé, amivel mondjuk vissza is lehetne fejlõdni ha olyan magatartást mutat az illetõ (szokásos "egy körbõl kimaradsz" dolog, vagy xp megvonás)
mondjuk ha a delikvens kipenget egymás után 10 dislájkot a társaira akkor jutalmul kap is -1 xp-t

ez szerintem beindítana egy olyan öngerjesztõ folyamatot ahol a közös cél érdekében (gyk. magasabb szintre jutás) mindenki elõnybe helyezné a pozitív feedbacket. így a negatívozó trollok csak egy helyben toporognának.
tigeroo
köszi, de úgysem osztogatnék büntipontokat sztem, szal felesleges lenne 😄
Dzsini
Ötlet:
Minden felhasználó a hozzászólás-számának mondjuk 1/10 részéig értékelhet egy napon (összekötve valamilyen arányosítással, amirõl már volt szó).

Ez a névtelen, alreg/stb. trollokat gyakorlatilag kizárja - kioszt maximum 4-5 lepontozást, azzal nem fog komoly hatást elérni.
Biztosítja még komolyabb mennyiségû hozzászólásnál is, hogy nincs lehetõség hadjáratozni.
Az aktív, több helyen részt vevõ fórumozóknak lesz bõségesen lehetõségük értékelni másokat.
Aki nagy hozzászólás-számmal rendelkezik, és továbbra is csak a mínusz gombot csépeli válogatás nélkül, az fel fog tûnni, és rá lehet szólni, intézkedni.

...és ami lehetetlennek tûnik: tudatosítani az emberekben, hogy a hozzászólásokat kellene értékelni, és nem az embereket 😊

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

desigo
Jók az újítások csak ilyenkor mindig lázadás van de majd megszokja a nép.
Korábbi minimális design váltáskor is ment a sírás,hogy "kérjük vissza a régit" Pár hét és megszokta mindenki az újat.

A hozzászólások leminõsítését hasznosnak találom több tokiban is.
Humoros-aranyos,hírek,forma 1 topikban is nagyon sokszor a többségnek nem tetszõ hozzászólások születnek.
Ha pár ember negatív minõsítést ad rá akkor szépen rejtve marad,bizonyos szint alatt akár törlõdhetne is a post.
Nem kellene várni a moderátorokra,hogy jöjjenek takarítani szépen mûködne a többség akarata szerint.
Moderátoroknak 5x-ös,házigazdáknak 3x-os,VIP tagoknak 2x-es szavazati joggal.
Fabio Capello
Wow, meghatódtam hogy rám gondoltatok mint lehetséges jó moderátor... 😊

morcosqtya
"(végre beazonosítható állat a logódban)"

Sokan elbukunk ezen... 😊

Guren
és én? D: még soha nem volt egy büntetõpon...ja várj.

N o N a m e
De egy olyan buborékban (vagy minek hívják) azt is kiirhatná(to)k, hogy eddig hány szavazat érkezett rá.
DarkSector
ja értem, de ezekután random is lehet, mert ha kedvelek valakit, random rányomok egy hsz-ra, nem feltétlen a legjobbjára, magyarul hülyeség ez a statisztika. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Dzsini
Hozzászólás pontszáma csak 5 után látszik, az nem, hogy 0-4 mennyi van rajta.

kakimakifsz
mérsékelt vagy, nem vergõdsz soha. ennyi elég. jah és 24/7 jelen vagy.

(végre beazonosítható állat a logódban)<#crazya>

N o N a m e
új logó.. (wow <#eljen>)
tigeroo
én jó modi lennék szerintetek? oszt mért?<#wow2> nemhiszem hogy példát mutatnék a többieknek...

amúgy simán lennék, ezzel csajoznék <#idiota>😄
N o N a m e
nem a felhasználó értékelése érdekel, hanem a hozzászólásé 😛
kakimakifsz
Akkor már legyen 300 és egyszerre kiállítanák, hogy: ÁÁÁÁúúúúú

DarkSector
rányomsz a nevére és látod. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

N o N a m e
Ha egy értékelt hozzászólás után rávisszük az egeret a pipára, ki tudnátok-e íratni azt, hogy eddig hány szavazatot kapott?
byzhouse
desigo,tigeroo,carlos,Zoli007,morcos,fabio

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

DjDano
Ez egy abszolút antidemokratikus ötlet... Ezzel 250 embert az összes többi fölé emelnél. Amúgy is, nincs ez a módszer amivel azt a 250 embert "zendülés" mentesen ki lehetne választani.

N o N a m e
*khmm..*
Carlos
<#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

SzirmosSzisza
Én is 2.-nál vagy, de csak azért mert

"én nem vagyok ügyfélszolgálat, sg-nek nincs ügyfélszolgálata 😊 " <#idiota>

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

kakimakifsz
Pheel-el se találkoztam még sose, pedig rengeteg büntipontot osztott szerte az SG-n.

Carlos
Akkor viszont no comment...

Þór vígi þessi rúnar

kakimakifsz
jó ez a 7. regem 😄DDD

Carlos
Ezen nem csodálkozom:
Regisztráció idõpontja: 2011. 04. 15.
<#vigyor5>

Þór vígi þessi rúnar

kakimakifsz
Téged nem ismerlek, de itt van pár név, aki viszonylag jó modi lenne:

desig0
ambasa
Lyukasbogrács
morcosqtya
tigeroo
Fabio Capello
Tsol
kifli

ezen leendõ modiknak lehetnék a szakaszvezetõje Én? <#gonosz1>

Oké igy jó! <#eljen> N

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Dzsini
Na mégegyszer: minden hozzászólást összesen egyszer értékelhetsz. Ezek mind számítanak, de a személyes adatlapra csak az általad elõször kiadott értékelés jut naponta.

Tehát ha most adsz egy-egy értékelést az elõzõ 3 hozzászólásomra, akkor ott mindegyiknél elkönyvelésre kerül, de a profilomnál csak az elsõt könyveli el. Ha holnap adsz másik hozzászólásaimra 6 értékelést, akkor az szintén bekerül a hozzászóláshoz, de hozzám csak az elsõ - akár pozitív, akár negatív. Így ha valaki szimpla felebaráti szeretetbõl végigbombázza valakinek a hozzászólásait, az is csak egyszer jelenik meg a profiloldalon - de minden hozzászólásnál ugyanúgy számít.
(szerintem most már túlmagyaráztam)

:-)

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"