Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Sokmindent tehetnék, bár alapból az USB is tilva vannak term., de nekem van némi szabad terem, mint fejlesztõ és r.gazda. Nem akarok ezzel bajlódni, csak azon fícsöröket használom, amik alapból is mennek...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
Nem is azért írtam, hogy ne legyen, csak azt, hogy már van rá lehetõség - az új üzenetek nélküli kedvencek elrejtése is rég megvolt bõvítményben, mire itt megjelent, tehát nem kizáró dolog 😊
Pendriveról se tudsz futtatni portable böngészõt (ismerve a proxyk beállítását)?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sir Quno Jedi
Nagyszerû, de cégnél ie van és kötelezõ, központilag menedzselt, még a policyket sem lehet benne állítani. 😄

Meg amúgy sem érdekelnek bõvítmények, tudja nekem alapból és öröm és bódottá! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
A Dzsani-féle kiegészítõben (Opera, Chrome, Safari, FF alá elérhetõ) már van erre lehetõség.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sir Quno Jedi
nemjóaz és macerás (meg lassú az is)

SzirmosSzisza
Tarts megnyitva a fórumoldalt és onnan nyisd meg a dolgokat külön-külön ablakban ?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Sir Quno Jedi
Tudom, hogy nem triviális, meg a dizájn kicsit szétbaszhatja, de:

Olyanra lenne szükségem, hogy a kedvencek a nézett totyikból is látszanak és csak átkattintok egy másik totyikra szépen, oszt megy a dolog. Egyszóval nem kéne a kedvencekért mindig visszamászkálni a csetes fórumfõoldalra (mivel ez borzasztó lassú, fõleg tartalomszûrõvel). Arra gondoltam, hogy bal oldalt látszana a hozzászólások mellett egy frame-ben vagy ilyesmi. Az sem baj, ha szélesebb lesz az oldal általa, aki nem akarja nem kapcsolja be (beállításokba kell hozzá kapcsoló).

Így könnyedén lehetne browse-olni a kedvenc totyikjaid között, nem volna ilyen nyögvenyelõs-kínkeserves és látnád is, miközben olvasol egy totyikot, hogy jöttek új üzenetek a kedvenc totyikjaidba.

Büdös Bohóc
ja és annyit hozzá, hogy kicsit rosszul fogalmaztam talán, maga a telefon nem is fagy be, a javascript értelmezõvel lehet gond a háttérben, mert egyébként simán kilépek vagy bezárom az aktuális fült a böngészõben, de pl miután elkezdtem írni valamit, akkor képtelenség bármire is rábökni, hiába bököm meg a fórum linket vagy mást, nem reagál, mert a háttérben még fut a javascript...

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Solten
+2

Saor Alba

kifli
androidról valóban nagyon lassú, a gyáriban, és a dolphinben is, wp7-el elég gyors, a fészbukchat utánzat viszont zavaró, és használhatatlan is mobilon...
biomage
Ma tesztelõs kedvemben vagyok, megnéztem van e valami hiba a mátrixban <#nevetes1>, örömmel látom hogy a fõoldalon lévõ új üzenet kijelzése megfelelõen müxik, még akkor is jó ha másik ablakon nézem meg a topikot, de ugyan ez nem mondható el a topikban lévõ új üzi kijelzésérõl, ahogy elnézem nem érzékeli hogy az új üzenetet már megnéztem.

Ha már írok, akkor írók egy két öltetett is.
-Ez a topik lehetne szavazás mentes övezett.
-ha már lehet szavazni hszre, akkor legyen feljelentõ gomb is, könnyebb lenne a moderátorok munkája.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

morcosqtya
Köszönöm, de nyilván csak akkor bolygasd ha a "rendes" verzió mûködését nem érinti. Az emberek 99,95%-a gyaníthatóan még mindig csak PC-rõl lép be rendszeresen, nem mobilról (bár ezt Ti tudnátok megmondani).

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Ability
Így hirtelen a legjobb ötletem is kimerül annyiban hogy kap egy alapértelmezett magasságot, viszont akkor scrollozni kell a tartalmát, mert valahol elvágja, nem fog kiférni. Vagy esetleg lehet játszani a HTML5-ös újdonságokkal, pl postMessage megoldhatja, kérdés támogatja-e az Androidos böngészõ. Csak ezt ki kell ötletesen gondolni, mert a régi böngészõk nem támogatják, tehát valahogy intelligensen kell váltani a két megoldás között.

Majd ha lesz egy kis szabadidõm akkor ránézek.
morcosqtya
No ez nem az én szakterületem, így érdemben sajnos nem tudok hozzászólni de köszönöm a választ! 😊
Nem életbevágó probléma egyébként nyilván, csak kényelmi dolog (ebéd közben telefonról rá szoktam nézni a napi szavazásra).

Ability
Az a baj hogy iframeben kell megjeleníteni a szavazóoldalt. Az iframnek muszáj méretet adni, dinamikus nem tud lenni. Viszont muszáj a pontos magasságot beállítani, különben scrollbar jelenik meg. Ugyanakkor cross-domain nem lehet kommunikálni, mert a szavazóoldal teljesen elkülönül az SG-tõl. Tehát ott tartunk hogy minden szar, valahogy méretet kellene neki adni. Erre azt találtam ki, hogy az URL-en keresztül lehet kommunikálni. A child iframe dokumentum tudja módosítani a parent topwindow url-jét, tehát azon keresztül oldom meg. Ez jelenleg úgy néz ki, hogy az iframe alapból rejtve van, majd amikor betöltött a szavazóoldal, akkor módosítja az URL hash-t. Az SG-n egy script monitorozza a hash tartalmát, amikor megváltozik, kiolvassa belõle a méretet, majd átméretezi az iframe-et.

Namost gondolom én hogy az lesz a probléma, hogy ez a fajta kommunikáció nem megy az Androidos Chrome-ban. Ennél is pontosabban az url hash módosítás. Így hirtelen jobb kerülõ megoldás nem jut az eszembe, körülményes ez a cross-domain jószág.
morcosqtya
Nem jelenik meg a "lenyíló rész".
(Android alatt Operáról sem de emlékeim szerint WinMob 6.1 alól sem (sem Operával /sem a "gyári" (htc) böngészõvel)

tomsolo
Talán jó ötlet lenne ha megnyitott témák automatikusan a kedvencekbe kerülnének, pláne ott ahol házigazda is a jó ember.(Saját).

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Ability
Konkrétan mi vele a probléma? iPhoneon néztem anno, azon teljesen jó volt.
SzirmosSzisza
Code tag a fejlécbe, hogy keresésnél azt a részt ne listázza ki ?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

desigo
+1
remélem eljön annak is az ideje egyszer
morcosqtya
Ok.

Guren
protip: használjatok valami egyszerû telefont és nem lesz ilyen gondotok :3

Dzsini
Ehhez semmi köze az SG fejlesztõinek, a szavazómodult nem õk írták vagy üzemeltetik.

Hegi90
+1

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

morcosqtya
Csatlakoznék annyival, hogy esetlegesen a nagy szavazó topic bannerjában megjelenõ kérdéseket (szavazógép) valahogyan átoperálni mobilos elérés esetére szövegesre vagy olyanra amit el lehet olvasni.. 😊
Még ha szavazni (+ a statisztikai állást kiolvasni) mobilról nem is lehet ezek után sem, legalább elolvasni el lehessen az adható válaszokat.
SQJ talán már jelezte ezt de lehet, hogy csak ott...

(tudom first world problem.. bár annyiban nem, hogy minden hasonló "szavazómotorral rendelkezõ" topicban alkalmazni lehetne a megoldást, ha találtok)

Büdös Bohóc
tegnap pont írni akartam telefonról, csak ugye NEM LEHET, mert szétfagy a lassúságtól a telefon.

Kezdésnek lehetne annyit, hogy külön a fórumnak lenne egy mobilos elérése, ahol ugyanaz a tartalom, de:
1. a privát chates cucc totál ki legyen véve
2. az instant új üzeneteket jelzõ ajax kódok szintúgy
3. és legfõképp a semmirevaló javascript, ami ehhez a beviteli mezõhöz van bindolva

totál lassú a telefonon a fórumozás, az utóbbi idõben konkrétan nem tudok beírni üzenetet telefonnal, elkezdem írni és befagy a szöveg az inputboxban és várok (nem vicc) ilyen 1-2 percet, mire 3-4 karakter bekerül a beírtakból és várhatok megint, hogy még több... Az alap androidos böngészõ is meg van halva rajta meg még 1-2 másik is.

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

immovable
+1
kifli
Van arra irányulo fejlesztés, hogy mobilbarát forumrész legyen? Vagy van tervben ilyen?

Csak mert ha már van m.sg.hu, akkor lehetne, egy mobil barát forum is...
Hegi90
Tudom, tudom, de mint választható opcióként, alapértelmezetten kikapcsolva, be lehetne rakni szerintem.

így meg hiába minuszolom...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
ez a cél.

Dzsini
Ha nem hasznos a válasz pontozd le, és el lesz rejtve idõvel. Ha hasznos, pontozd fel (akár az eredetit is).

Calver
akkor a fél nagy szavazó topic eltûnne <#nyes>

"The trees move. Do you not see it?"

Hegi90
Olyan opciót esetleg lehetne, hogy az a hozzászólás, ami egy olyan embernek válaszol, aki el van rejtve, az a hozzászólás is el legyen?

berczely
Igen ezt vártam... Kössz a tippet!

Ic3 m4n
Egy megoldás van: MÁS BÖNGÉSZÕ!

berczely
Sziasztok!

Nem tudom jó helyre írok e, de mitõl van az hogy IE böngészõ alatt nem tudok beszúrni szmájlit mert ráklikkelek elmegy az ablak hátra utána meg elsõ helyre kiírodik a hangulatjel neve pl.: <#vigyor5> és ezt kell még bemásolni... nem tudja ezt valaki megcsinálni hogy mint a többi böngészõnél csak ráklikkel az ember és beis tette?

Jim Morrison
rákerestem erre a not safe for workre, és kodibott valami comixes oldalt.
*gép elõtt ülõ hosszú nyakú eltávolodó meme 😄*

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Dzsini
Akár úgy is, a bõvítményben már ez a mûködési mód van. Kénylemes, egyszerû.

SzirmosSzisza
Vagy átrakni olyanra, hogy ne kijelölõs legyen, hanem lenyíló

Dzsini
Elég lenne a spoilert kibõvíteni úgy, hogy minden belehelyezett dolgot elrejtsen - link, kép, video...

pxxl
<#eljen> ezt akartam már én is javasolni 😊

All hail the double x!

SzirmosSzisza
NSFW tag ? (not safe for work), kép helyén az jelenne meg és hover / click-re megjelenne

Bronx South
Szerintem elég necces ha egy nap (esetleg 100 hsz -ed) értékelték. Ha meg 5 -nél több szavazat érkezik egy hszre azt úgy is látod.

banok
Szerintem lehetne a user adatlapján egy izé amin volna egy lista azokról, hogy mely hozzászólásait értékelték. Legalábbis engem érdekelne, hogy a postjaimra mik érkeztek.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

SzirmosSzisza
Ne legyél már ennyi lusta bazz, 1szer végigmész rajta azt csá

precision
akkor ne -favold õket

Bazinga!

tigeroo
jó lenne a fórum fõoldalán a kedvencnek berakott topikok mellé is olyan rubrika (vagy esetleg felül egy on/off gomb, amikor csak szerkeszteni akarom) mert van egy raklap topik felvéve amiknek 90%át nem is nézem már, de egyesével nincs kedvem -favolni õtet
Bronx South
Szerintem egy kissé elavult már a fejléc, a vonallal elválasztott opciók, esetleg lehetne valami grafikai változtatás e téren.

Ajax kérés, újratölti azt a részt. Ability kiegje is most már ezt használja, így nem a teljes fórum oldalból szedi ki a szükséges infót. (A lényeg ugye a szerver oldali php, és annak erõforrásigénye)

Dzsini
Nem, azt írta más (a bõvítményben ki is lövi, hogy a sajátja fusson ehelyett)