27328
  • SzirmosSzisza
    Másodikról már volt szó, ha más az IP címed akkor kijelentkeztet, mindegy, hogy van-e pipa vagy nem.
  • edios
    sziasztok,

két dolog miatt írok. remélem jó topikba :)

az egyik, hogy tegnap feltöltöttem a galériámba egy gifet, aminek csak a thumbnail változata jelenik meg. ha rákattintok, akkor üres ablak jön be, és nem tudom törölni sem. sajnos erősen korlátozott a galériában rendelkezésemre álló hely, úgyhogy ez a ~másfél mega is számít..

a másik, hogy nem vagyok teljesen meggyőződve, hogy működik a bejelentkezésnél a bejelentkezve marad (régi) funkció. ha csak egy gépen használom sg-t, akkor nincs gondom. de néha bejelentkezek munkahelyin/egyéb gépen, és akkor teljesen lényegtelen, hogy bepipálom-e ezt, vagy sem, mert MINDENKÉPPEN be kell jelentkeznem újra az otthonin, amin korábban már be voltam jelentkezve. ezt a jelenséget produkálta windows vista, 7 és 8 illetve mac osx operációs alatt is firefox illetve chrome böngészővel. semmilyen speciális cookie beállításom/tiltásom nincs, valamint más cookie-k rendesen működnek, csak az sg-n van probléma ezzel az egy funkcióval. emiatt feltételezem nem az én gépemben van a hiba, de ha mégis, érdekelne hogyan tudnám megszüntetni.

köszi!
  • Jim Morrison
    ó jesszusom... ha tudnád hogy érzem most magam... hajamat tépem komolyan :D ma már többet nem dolgozok, inkább kimegyek szívni egy kis friss levegőt. Köszi ! :)
  • Efreet
    A "hozzászólások száma" most se jött össze :) De beiktattalak.
  • Jim Morrison
    megtaláltam a hibát... ez olyan mint mikor programozol órák óta és látod valami nem jó (php, mert sublimeban nincs debugger mint vs-ban :D) és 20perc után jössz rá, hogy typo. Elég idegesítő
  • Dzsini
    Látom, így emlékszem is rá, akkor viszont az a helyzet, hogy te nem olvastad a moderátori topicokban a fejlécet.
  • Jim Morrison
    moderator @ sg.hu nem? azt írja elküldte. Mindenesetre küldtem még egyet hátha.
  • Dzsini
    Mostanában nem jött oda olyan levél, ami alapján hg-t kellene adni valahova...
  • Jim Morrison
    köszi ! Remélem jól írtam :D Pár napot azért várok mielőtt újra írok(még nem kaptam jogot), gondolom a modiknak is van más dolguk mint azokat a leveleket olvasgatni :)
  • Dzsini
    Nem - ha a modtopicok fejlécében leírtak alapján jelentkezik, és a topic is megfelel a feltételeknek, akkor nem szoktuk elutasítani.
  • Jim Morrison
    Ha valakinek elutasítják a házigazda jog kérését, akkor kap válasz emailt az illető, hogy miért?
  • Jim Morrison
    nekem végül is mindegy, azért gondoltam megkérdezem :D am ne adj nekik ötleteket, a végén tényleg csak szilveszterkor fog lefutni
  • SzirmosSzisza
    Mivel ez annyira prioritás, hogy semennyire, szerintem örüljünk, hogy nem szilveszterkor fut le évente egyszer :D
  • Jim Morrison
    Most tűnt fel, hogy akkor hónap elején kapja mindenki a csillagot, nem pontosan akkor amelyik nap regisztrált. Ennek csupán az az oka, hogy elég havonta egyszer lefuttatni a scriptet ami ezt figyeli?
  • akyyy
    abban a listában lehetne egy olyan "toplista", ahol azok szerpelnének akik még nem érték el a pernban határt.
  • Calver
    25 pontos permban határ fel lett emelve, vagy bug? mindenki kedvence, False egyik legfrissebb és legkreatívabb regje kapott elvileg egy ilyen adagot büntetőpont napló szerint, még is aktív még a reg.
  • precision
    engem is zavar, ráadásul nem nagyon izgat, hogy összesen hány új hsz érkezett a kedvencekbe, még akkor sem ha a szám helyes lenne... nem tudom, de szerintem ez egy felesleges információ
  • Dodo55
    Bocs, most nézem az aláírásod, a "Ha" szótól tekints el :)
  • Dodo55
    Ha Androidos a mobilod, nézz rá ezekre:
    -Tampermonkey
    -OilCan

Még nem próbáltam egyiket sem, de elvileg mindegyikkel megoldhatóak a userscriptek, az meg ebben az esetben egy jQuery szelekció + hide();
  • Mike
    Tényleg nem lehetne a mobil verzióból kiszedni a lebegő 38671 új hsz érkezett feliratot? Egyrészt nem igaz, másrészt fektetve belelóg az szerkesztőbe.
  • Dodo55
    Memóriával nincs problémám, van 2 giga. Inkább az a gáz, amikor 8 féle program fut egyszerre, és mindegyik idle állapotban is falatozgatja elég rendesen a procimat. Kb nem nyúlok semmihez, és 30% terhelés van rajta úgy is. Ilyenkor már eléggé vérzik a Firefox, modernebb JS és Flash tartalmaktól meg sokszor már ideális körülmények között is.

Chrome-al egyelőre egyik problémát sem tapasztaltam még, illetve az említett problémás tartalmak ezzel kifejezetten szépen futnak.
  • Dzsini
    Kis teljesítményű gépeken (főleg kevés memóriával) érdemes az Operának egy esélyt adni, meglepően jól spórol az erőforrásokkal ha kevés van, 512 ramnál 8-10 fül még bőven használható tempóval megy.
  • Dodo55
    Vegyétek úgy, hogy meg sem szólaltam, kicsit agresszívabb ez a Chrome-os AdBlock a kelleténél :)

(Feltűnt, hogy kategorizálás sincs, kikapcsoltam és rögtön jó lett minden)
  • Dodo55
    Lehet áttérek Chrome-ra, mert a Firefox kezdi kiütni a biztosítékot egy ideje a flash összeomlásai, meg az elmúlt fél évben kétszeresére növekedett teljesítményigényével (ami 6-8 futó programmal igen csak fájdalmas a P4-emnek).

Most próbálom belakni, ez az első SG-s fórumozásom vele, és rögtön találtam egy bugot:
    "Nincsen kedvenc új hozzászólással!"

Holott van ott jelen pillanatban 9 topic is, aminél van új hsz. Szűrő mód bekapcsolva. Firefox alatt nem tapasztaltam ilyet eddig, ezért JS/AJAX problémára gyanakszom, főleg hogy mostanában úgy vettem észre AJAX-al frissül a lista magától.
  • [HUN]FaTaL
    Akkor állítsd be az adblockod.
  • kifli
    f5-re sincsenek

Ability: Nem volt itt cirkusz. Főleg nem a bővítmény miatt. Az az egyéni banlista miatt került csak képbe. De arra az nem jó megoldás, amire a js-t használják most bizonyos topikokban.
    Az hogy nem működik benne valami, csak egy körülmény volt. (oda is írtam, hogy btw, majd ez lett kiemelve, mint főprobléma...)

Hogy miért nem a topikjába írtam, arra meg az a válasz, hogy mivel félreértettem a beszélgetéseteket fatalal, és őis a kedvencek listára panaszkodott, azhittem, hogy mostanában nem lesz update semelyik verzióhoz sem.
  • [HUN]FaTaL
    Ez előfordul, nyomsz egy frissítést (f5) és máris vannak. FF alatt viszont egyáltalán nem frissülnek a kedvencek.
  • Ability
    Nekem meg nem is mutat kategóriákat, ez csak most tűnt fel. De most itt a cirkusz helyett csak annyit kellett volna tenned hogy bemész a bővítmény topikjába és beírod a problémádat. Mindig is foglalkoztam a visszajelzésekkel, javítva lett volna ha hamarabb tudom. De egyébként meg nem egy olyan probléma ami bármi kárt is fog neked okozni, valszeg csak annyi történt hogy módosítottak egy osztálynevet vagy valamit és a bővítmény szarul ismeri fel a kategóriák elemeit.
  • kifli
    Azért gondoltam operára, mert már több helyen is olvastam, hogy te azt használsz, így nem is gondoltam, hogy ff-el lenne bajod.

Nekem pl most épp sport kategória alatt vannak a sport, és a játék topikok is. Játék kategória meg nincs...
  • [HUN]FaTaL
    Most operat hasznalok de időnként megnézem merre fejlődik az FF. Akkor pont az volt fent par napig, azért kérdeztem abilityt az updaterol, mert láttam, hogy bugos FF alatt és írta, hogy lehet, hogy frissíti, ennyi. Operában minden ok a kieggel :)
  • kifli
    akkor valamit nem értek, fatal tudtomal operát használ, nem arra panaszkodott, hogy nem működik a topik frissítés?

De egyébként a lényegen továbbra sem változtat, ugyanis chrome-al sem működik együtt a dolog rendesen...
    (Legalábbis nálam a kedvenceknél a topikok nem a nekik megfelelő kategória alatt vannak.)

Illetve az elgondolás továbbra sem jó, az egyéni bannolgatással kapcsolatban.

• SzirmosSzisza
    Arra gondoltam, hogy külső oldalról ugyanúgy be lehet szúrni szemetet, de ja, sütikhez legalább nem fér hozzá :)
  • Ability
    Iframe nem fér hozzá a parent dokumentumhoz. A cross-domain kijátszása meg nem jelent semmit, mert a túlsó oldalon is lennie kell egy figyelő scriptnek, ami jelen esetben nem fog hozzáférni a sütikhez ha ki lehet szűrni. Már ha erre gondoltál.
  • SzirmosSzisza
    Akkor meg ott az iframe :)
  • Ability
    Mondjuk lenne mód ezt is kijátszani, különböző entitásokat használni amit elvileg értelmez a böngésző, vagy a tömörítési és titkosítási eljárások is csinálhatnak érdekes dolgokat. Át kellene gondolni, nyilván nem ennyire egyszerű, csinálni kellene pár tesztet az ilyen eljárásokkal hogy milyen eredményt adnak.
  • [HUN]FaTaL
    "plusz letiltani a külső forrásból betöltött JS-t"

Ja én azt gondoltam, hogy alapból erről van szó. Persze a topicba ágyazott js-sel nincs gond, azt lehetne szűrni szerveroldalon. Én az innen-onnan behúzkodott js-re gondoltam, hogy ki kéne tiltani a fejlécből.
  • [HUN]FaTaL
    Talán olvasd el az előzményeket, te szerencsétlen.
  • Ability
    Amúgy én is a JS maradása mellett szavazok. Plusz annyit hozzátennék, hogy ezt a sütis problémát meg lehetne oldani sima kereséssel a kódban, plusz letiltani a külső forrásból betöltött JS-t (amit nyilván nem lehet szűrni ugye). Ha nem lenne fix IP-m, szerintem nem jönnék fel többet, hülyét kapnék az állandó belépéstől.
  • Ability
    Firefoxról volt szó az előzményekben. Minden böngészőben kivéve a Firefoxot hibátlan a bővítmény tudomásom szerint. A Firefox verzió fejlesztése leállt, azért vált elavulttá, a többi böngészőt ez nem értinti.
  • kifli
    Mutass már rá nekem, hogy hol említi ITT az ff-et.

Ráadásul pont te írtál rá választ. Az hogy változások vannak sg-n nem csak az ff verziót érinti.