3339
www.athens2004.com
  • Emmegki
    Emiatt az ügy miatt elment a kedvem az olimpiától. Amelyik ország nem tejel eleget annak cseszegetik a sportolóit? Amcsikkal nem merték volna ezt megcsinálni, az biztos.
  • 2XP
    index.hu: "A vizeletet azonban a jelenlegi módszerekkel nem lehet például vérrel kiváltani, hiszen a különböző doppingszerek a vérkeringésből hamar kiürülnek, és csak a vizeletben lehet hosszabb ideig kimutatni a nyomaikat."

http://index.hu/sport/olimpia2004/urologus/
  • Cat #1804
    igen ezt én se értem
    a vérvizsgálat teljesen semleges lenne, és mivel az orvos veszi le, csalás is kizárt
  • Unreal1942
    Hihetetlen!A legszebb, hogy ha valóban kiderül, hogy nem doppingolt akkor ezek az emberek a felelötlen rágalmazásukért semmit se fognak kapni!
  • Cat #1802
    A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) orvosi testületének svéd elnöke egyértelműsítette, Fazekas Róbertre külön figyeltek és az aranyától megfosztott diszkoszvető esete "bizonyítja, hogy még mindig vannak olyan atléták, akik a húsz éve betiltott szereket használnak". Arne Ljungqvist és az őt megszólaltató The Times is úgy fogalmaz, mintha a szombathelyi sportolót doppinghasználaton érték volna.

http://index.hu/sport/olimpia2004/040825fr2/
  • a.carkey
    Mert a NOB egy nagy fasz, csak a fejéről nem jár le a bőr!
  • ricsi1
    én csak egyet nem értek...tegnap este jutott eszembe,h a tour de france-on VÉR!t vettek a csákótól és abból buktatték le...ezt itt mért nem l ehet alkalmazni,haár egyszer nincs pisilhetnékje?:S
  • praksi
    akkor ahogy genRob mondta: szar a szabály! mi a faszé kell baszogatni egy kalapácsvetőt, ha már vége a versenynek? autóvezetésnél asszem még nem tilos doppingolni..........
  • Unreal1942
    Akkor vizeljen tele nekik egy medencét most nyugodtan és életük végéig csak azt teszteljék :)
  • Cat #1797
    a szabályok értelmében bármikor ellenőrizhetik az olimpia ideje alatt, előtte is, utána is, ahányszor csak akarják - és szerintem ez igy helyes
  • praksi
    de basszák meg, a szabály szerint ha az első teszt negatív, akkor nem kell második.

de ezek mit gondolnak? hogy majd másodszorra úgyis találnak valamit?
  • lwb
    aha. azt nem követem, elég alap a stílus. :P
  • Grenzjager
    ns forum (.....)
  • Grenzjager
    petőfi
  • R9
    görögország megbaszhatja!!!!!
  • lwb
    hol olvastad?
  • Grenzjager
    olvasom hogy Annus nem fog pisálni, mert vagy már 20szor pisált verseny előtt és után is és mind negativ, akkor mire föl basztatják???

IGAZA VAN!!!
    MPST MÁR MAGYARORSZÁGOT GYALÁZZÁK!!!!!!!!
  • a.carkey
    Nagy Tímea is húzzon vissza Athénba!
    Meg Igaly is!
    Meg minden geci miatt 100x kell vizeletet venni mindenkitől!
    Követeljük Costa Rica kosárlabdacsapatának doppingtesztjét!

Azt hiszem, a NOB legnagyobb válsága elé néz, ha ezt az ámokfutást hosszú távon folytatni kívánák. A XXI. században nem kéne hagyni, hogy egy baromság miatt érmeket vegyenek el. Ennek ellenére a magyar sportdiplomácia is egy nagy ZÉRÓ! Ennyi pénzért, amit a "kísérők" elqurnak Athénban, inkább stadionokat építsenek, ill öljék utánpótlásba. Ha a kisérők szart sem érnek, még hátráltatnak is, akkor igyuekezzenek otthon hagyni őket. Helsinkiben sem volt nagy létszámú a magyar csapat, mégis mennyi érmet nyertünk!!!

A fradi is vesztésre áll, és nem fog bejutni, ha így folytatja!
  • genRob
    Na hagyjuk ezt a vitát. A vizelete negatív volt. Akkor meg?! Nem hugyozott eleget és megvonták tóle az aranyat. Ez azért volt lehetséges mert a szabály kimondja mennyit kell hugyozni. Aki nem pesál eleget az uaz mintha doppingolt volna. Ergo, szar a szabály!!!
  • praksi
    de ez már röhej, hisz visszalépett!!!!! verseny közben minden vér az izmokban van, a vese majdhogynem leáll. ez tudományos tény, fél órával a verseny után még jóhogy nem tud produkálni.
  • lwb
    ez lehetséges.
  • gpm
    Ketto nem zarja ki egymast, nem vizsgaljak ujra h doppingolt e, de a szabalyok megszegese miatt meg szankcionalhatjak eltiltassal...
  • Unreal1942
    Firkászok.Össze vissza irnak már + szokhattuk volna :)
  • lwb
    index mást ír ...
  • [Jakuza]
    Hat ebbol egyertelmuan kivilaglik, hogy utaznak a magyar versenyzokre valami miatt.
    Ugyanis ha megsem kellett volna mennie doppingvizsgalatra, akkor egyertelmu az eset, hogy valami okbol kifolyolag akartak megis becitalni.
    Valoszinuleg rajottek hogy ezzel nem erdekuk kitarni a nyilvanossag ele, hogy utaznak rank s mivel ugysem volt meg csak helyezett se az emelo, inkabb elengedik a vizsgalatot.
  • Unreal1942
    Milyen következetesek....
  • MIMACSKA
    Athén 2004 / Athéni hírek

Dopping: Kovácsot tisztázták a vádak alól
    2004. augusztus 25., szerda 19:30
    2160 olvasás

A szerda délutáni NOB meghallgatáson megszületett döntés értelmében Kovács nem doppingolt, csak az előírt szabályokat nem tartotta be.

Molnár Zoltán, a magyar csapat vezetője a Magyar Rádióval közölte, kedd éjjel gyakorlatilag megismétlődött a Fazekas-ügy.

Kovács Zoltán, a magyar súlyemelő válogatott 105 kg-os súlycsoportban szereplő versenyzője az első gyakorlat után könyöksérülést szenvedett, és nem tudta folytatni a versenyt. Ekkor három WADA-ellenőr (Nemzetközi Doppingellenes ügynökség) vette körül őt, és azonnal vizsgálatra kísérték. A helyzet kísértetiesen ugyanolyan volt, mint Fazekas Róbert esetében…

Kovács egy ideig nem tudta produkálni a vizeletmintát, majd éjjel háromnegyed háromkor feldúlva távozott a helyiségből, ugyanúgy mint Fazekas Róbert. Ezzel máris megszegte azt a szabályt, amit a Fazekas-ügy esetében már ismerhetünk. Szerencsére azonban a súlyemelő-vezetők utolérték, hajnali 4-kor az olimpiai faluba kísérték az úgynevezett poliklinikára, ahol azt mondták, jöjjenek vissza reggel 8-kor. Helyhiányra hivatkoztak.

A megadott időben ismét visszament Kovács, és a súlyemelő csapat vezetősége, de ekkor azt közölték, délelőtt 11-kor jöjjenek vissza. Az ok ugyanaz volt.

11-kor viszont már azt közölték, hogy Kovács Zoltánnak és képviselőinek meg kell jelenniük a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága előtt délután 4 órakor!

Dolovai Tamás, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke elmondta, Kovácsot hivatalosan nem is kellett volna az ellenőrizni, hiszen az csak a diszkvalifikált versenyzők esetében kötelező. A szerda délutáni NOB meghallgatáson megszületett döntés értelmében Kovács nem doppingolt, csak az előírt szabályokat nem tartotta be.

„Mi felajánlottuk, hogy itt és most készen állunk az újabb mintavételre, a NOB illetékesei azonban ezt nem tartották szükségesnek" - mondta Dolovai.
  • Grenzjager
    akkor még annustól is vesznek még 1X vasárnapig......

te jó ÉG ÉS MI LESZ HA NEGATÍV LESZ 8lásd->Fazekas)
  • lwb
    jó lesz, ha ez a Lars elkezdi a tényeket gyűjteni a pofázásához, mert kapásból megsértett jópár embert (pl. Gyulait is) és ennek komoly következményei lehetnek. büntetőjogi következményei.
  • Unreal1942
    Én is ezt hallottam, de kötik az ebet a karóhoz a kibaszott szabályukkal!
  • 2XP
    Nem arról volt szó, hogy 5 ml is elég a vizsgálat elvégzéséhez? Mert én ezt hallottam.
  • lwb
    hát ha ez igaz, akkor nagyon nem lennék Varga Roland helyében. tuti nem ő lesz az ország legnépszerűbb embere, még akkor sem, ha történetesen igaza volt és Fazekas koxolt.
  • [Jakuza]
    En is basznam visszaadni, ha doppingoltam volna ha nem.
    Mar csak azert sem mert tudja az ember, hogy a tobbi atleta korulotte ugyanugy kokszol.

Gondoljunk csak bele.Itt a Kameruni harmasugro esete.
    Nyert tegnap 15,30-al. A Gorogok szerint ezt doppingal erte el.
    2. a Gorog 5 Cm-el kisebb ugrassal.
    Tehat elenyeszo a kulonbseg.
    Na akkor a gorog nem doppingolt ?
  • 2XP
    A FAZ lapján is írják ezt (URL), de itt meg is nevezik azt a "magyart", aki a tippet adta: "Mivel csak egy magyar - Varga Roland - bukkan fel a Cuxhavener-Meetings eredménylistájáról nyolcadikként, ezért valószínűleg ő volt a tippadó." Ugyanis Riedel állítása szerint a rajzot - mely a katértert ábrázolja -, egy magyar dobótól kapta.
  • Unreal1942
    durván fogalmazva megujjazták ő + nem tudott pisálni! Jó kis szabály!
    Persze tudom aki elindul el kell fogadnia, de nem erős az, hogy elveszik az érmet?
    Ez olyan, hogy bliccelsz a buszon elkapnak és nem pénzbirság hanem 2 év fegyház!
  • lwb
    nem szép dolog, de sajnos megtehetik.
  • [Jakuza]
    Pfff.

Triatlon: Kuttor betegség miatt nem indul

Most a kulfoldi media szerintetek mire fog gondolni ?
  • Grenzjager
    Nem akarja visszaadni az aranyérmét Irina Korzsanyenko, a női súlylökés athéni olimpiai bajnoka, aki lebukott a doppingellenőrzésen, s megfosztották címétől.

"Ártatlan vagyok, s eszem ágában sincs visszaszolgáltatni az érmemet, mert nem használtam semmiféle tiltott szert" - hangoztatta a 30 éves atléta az Izvesztyijának adott nyilatkozatában. "Semmit sem értek, profi versenyző vagyok. Ez az egész história őrültség. Könnyen lehet, hogy elcserélték a mintámat."

Korzsanyenko kifejtette, hogy az ügy politikai provokáció, mely egyenesen az orosz olimpiai küldöttség ellen irányult: "Kétszáz százalékig tiszta vagyok, fellebbezni fogok" - mondta.
  • Unreal1942
    Értem, de akkor se játszanak istent egy még nem bünös ember felett.
  • [Jakuza]
    Jol tudod.Doppingolasban artatlan, viszont mivel nem tartotta be a szabalyokat, amik "allitolag" mindenkire vonatkoznak, sajnos nem is tekintheto olimpiai bajnoknak.
    Tehat megallapithatjuk, hogy Fazekas nem olimpiai bajnok es egyenlore doppingvetsegben artatlan.