13532
Olasz foci szerelmeseinek
-
#9730 hát jó lenne egy izgalmas serie a ;) -
#9729 még pár év és 25 lesz :D -
Csesza #9728 bizony, csak nem erre akartam kilyukadni az elején :)
-
#9727 értem, tisztában is vagyok vele, hogy a jelen a tiétek,
csak a jó pár év alatt én ált. többet szoktam érteni mint egy két év, és azért a múltban nem nagyon hozátok magatokat...
remélem jó kis csata lesz idén, és felnövünk a bokátokig ;) -
Csesza #9726 milyen 29? :D -
#9725 most meg a bokánkig se értek :( -
Csesza #9724 kérlek szépen, felhoztál 4 címet az olasz kupa mellé még, hogy ezt tudjuk majd csak megnyerni (#9701) és meg csak reagáltam rá, hogy ez 5 cím 1 szezon alatt, és én nem azt kérdeztem, hogy ki nyert itt többet, hanem a jövőre céloztam, de ha kerülgetjük egymás szavait és nem érted meg amit akartam akkor hagyjuk is :) -
#9723 mi jópár év alatt nyertünk többet mint ti azzal a néggyel -
#9722 csak azért írtam 27-et, hogy még véletlen se lehessen belekötni...;) (mert vitázni nincs kedvem) -
Csesza #9721 hol láttál te olyan kérdést hogy ki hány címet nyert? -
#9720 hidd el, nekünk sem ez az elsődleges, csak ha már feldobnak egy labdát azt le kell ütni. :D -
#9719 mi meg 0
De nálam nem is ez számít, mert ha ez számítana, akkor Juvés vagy Milános lennék. -
#9718 29 -
#9717 :ASDasdasdasdasd -
#9716 27 -
kretyás #9715 Zarate papa scudettot ér nekünk majd
itt hallottátok először :} -
Csesza #9714 jah de ezzel a 4el is többet nyernénk mint ti jópár év alatt -
#9713 :ASDasdasdasdaasd -
#9712 az biztos...senki nem gyanakodna, hogy vajon hogyan nyertétek meg :DDDD -
#9711 lenne asszem kurv@viág, ha egyszer egy dél-olasz csapat vinné el a szukudettót :Dddddddd -
#9710 -
#9709 gyufa -
#9708 hát inkább...de azért mégse :D -
#9707 jaaaaaaaaaj :Ddd -
#9706 álmodj szőke herceg :D -
#9705 scudetto idén a miénk lesz :) -
#9704 maradok a realitások talaján, szal scudetto bl olasz kupa :D -
#9703 ja ti ott vagytok, ezt el is felejtettem...hm, akkor majd ketten osztozkodtok a 3 kupán :D -
#9702 Uefa kupa nem lesz mer csoportból azé továbbjutnak de az egyenes kieséses szakszban majd kizúgnak és ezzel még az EU supercupot is kilőttük -
#9701 azt mondod? olasz kupa, uefa kupa, európai szuper kupa megfelel? :DD -
#9700 -
#9699 áh még kell 3 :o) -
#9698 Na meg van az idei első kupája Mourinhonak, elég is volt erre a szezonra :D -
#9697 Mourinho Mancininek ajánlja az Internazionale kupagyőzelmét
José Mourinho első hivatalos mérkőzésén ült az Inter kispadján vasárnap, és a Roma legyőzésével rögtön meg is szerezte első trófeáját új állomáshelyén. A Szuperkupa elhódításában azonban szerinte a milánóiak előző edzőjének, Roberto Mancininek is nagy szerepe van, így neki is ajánlja a győzelmet. Egyúttal megjegyezte, hogy a remek színvonalú, látványos összecsapással méltó választ adtak az olasz futballt unalmasnak tartó embereknek.
Bár kétszer is megszerezte az Inter a vezetést a Roma elleni Szuperkupa-mérkőzésen, mégis csak tizenegyesekkel tudta elhódítani a trófeát. José Mourinho elégedetten értékelt a találkozó után:
„Meg akartuk nyerni a kupát, és úgy gondolom, meg is érdemeltük, mert a 120 perc alatt többet tettünk a győzelemért – mondta a milánói csapat kispadján ezen a találkozón debütáló edző. – Nagyon jól játszottunk, de el kell ismerni, hogy a Roma is remek dolgokat művelt. Látványos válasz volt ez a meccs mindazoknak, akik szerint az olasz futball unalmas. Esett négy gól, rengeteg helyzetet láthattak a nézők, és a végén jöttek a tizenegyesek, szóval izgalmakban nem volt hiány. Ha a többi csapat is úgy játszana, mint az Inter és a Roma, mindenki számára élvezetes lenne a labdarúgás.”
A portugál edző számára külön öröm, hogy ezúttal győztesen jött ki csapata a büntetőpárbajból.
„Sosem volt szerencsém a tizenegyesekkel. Tavaly így buktuk el az angol Szuperkupát, valamint a BL-elődöntőt is a Chelsea-vel, és – bár már más edzővel – az idei BL-döntőben is büntetőkkel maradt alul egykori csapatom.”
Mourinho nagyvonalúan nem feledkezett meg Roberto Manciniről sem:
„Ki szeretném emelni, hogy bár a csapat velem nyerte meg a Szuperkupát, a siker legalább annyira Roberto Mancinié is, hiszen az ő irányításával nyerték meg a bajnokságot a fiúk, így tehát nagy része van mostani diadalunkban.”
-
#9696 jajne
fu hát amikor elment az adás kicsit idegbeteg lettem, utána már nem is érdekelt a meccs. -
#9695 Drámai szuperkupa Inter sikerrel
Drámai körülmények között végül az Inter nyerte az idei olasz Szuperkupát, mert a 2-2-re végződött 90 plusz 30 perces küzdelem után a tizenegyespárbajban egy hajszállal jobbnak bizonyult a kupagyőztes Románál. A két csapat közül bármelyik megérdemelte volna a sikert, ezen a találkozón abszolút csak a szerencsén múlt, hogy végül Javier Zanettiék örülhettek.
A kezdőcsapatokból több játékos jelenlétét illetve távollétét is ki kell emelni. A Romában kezdő volt két új igazolás, a balhátvéd Riise, illetve az egy hete megvásárolt Julio Baptista, míg a térdsérüléséből visszatért Totti ellenben még csak kispados volt. Az Interből hiányzott sérülés miatt Vieira, Dacourt, jó néhány védő, illetve a nemrégiben kidőlt Adriano is, ezért kezdő lehetett Ibrahimovics mellett a két szélen Figo és Mancini is. A középpályán helyet kapott a kirobbanthatatlannak számító Cambiasso mellett az új igazolás Muntari, valamint a Mourinho által visszafogadott Sztankovics is.
A meccs első perceiben gyorsan egymásnak estek a csapatok, mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, ám az idő múlásával a Roma lendülete alábbhagyott, és a hazai környezetben fölénybe került az Inter. Zlatan Ibrahimovics már a hatodik percben riogatta Doni kapust, mivel Mancini előreívelt labdáját csodálatosan tette maga elé, majd kiharcolta magának a lövőhelyzetet is, csakhogy pontatlanul célzott. Az Inter ezt követően már támadásban maradt, s ugyan nem szögezte a kapujához a Giallorossit, azért egyértelműen érződött, hogy idővel megszülethet a vezető gól. A 18. percben aztán Ibrahimovics dobta ki a labdát a jobb oldalon helyezkedő Maiconnak, akinek a lövésszerű beadását Mexés a saját kapufájára továbbította, a kipattanót pedig Muntari vágta a hálóba.
Szűk két perccel az Inter vezető találata után a Roma könnyedén egyenlíthetett volna, mivel Pizarro csodás előreívelése már a védők mögött találta meg a kiugró Riisét, aki viszont nagyon meglepődött a ziccertől, és az ötös sarkáról mellé lőtt. A félidő további szakaszában azért nem vette át az irányítást a Roma, de akadtak helyzetei, csakúgy, mint az Internek, ám egyfajta óvatosságot is meg lehetett figyelni a csapatokon.
A szünetben nem cserélt egyik edző sem, és a csapatok is igen visszafogottak maradtak, mikor elkezdődött a második negyvenöt perc. A Roma érezhetően feljebb tolta sorait, ám nagy helyzetekkel nem riogatta azért a milánói bajnokcsapatot, mely így nyugodtan ült a babérjain.
Az 58. percben aztán De Rossi fölébresztette a bóbiskoló nézőket, mert miután röviden szabadított föl az Inter védelme, a középpályás 22 méterről dropból, óriási erejű lövést mért Julio Cesar kapujára, a labdába pedig csak beleérni tudott a hálóőr, védeni már nem. A gól után támadásban maradtak a vendég kupagyőztesek, több igen veszélyes akció miatt is izgulhattak a nerazzurók, amire válaszul cserére szánta el magát José Mourinho, és Figo helyett érkezett Balotelli. Nem sokkal később lejött a másik szélső támadójátékos Mancini is, akit Jiménez váltott a pályán.
A váltásnak nem sok hatása volt, az Inter játékában egyáltalán nem volt benne a gól, és továbbra is inkább a Roma játszott kapura is veszélyesen. Eljött azonban a 83. perc, amikor egy hosszú Julio Cesar kirúgás után elvétette a magasra pattanó labdát Mexés majd Cassetti is, az elképesztő hibát pedig ki tudta használni a hazai csapat. Lecsapott a játékszerre Balotelli, akit utol már nem érhettek a védők, Doni pedig nem tudott hárítani egy az egyben. A gól után azonnal cserélt Spalletti edző, jött a kapitány Totti, és végül sikerült is az egyenlítés a Romának a meccs utolsó pillanataiban, bár ehhez a szerencsére is szükség volt. Pizarro szöglete után Sztankovics fején megpattant a labda, majd a nagy tömegből Vucsinics volt az, aki be tudta venni a hazai kaput.
Következhetett tehát a hosszabbítás, melyben szerencsés esetben mindkét csapat megnyerhette volna a meccset magának. A ráadás első félidejében inkább az Inter állt közelebb a gólhoz, mivel a fiatal Balotelli igen veszélyes, és roppant erős szabadrúgásokkal veszélyeztette Doni kapuját. A hosszabbítás második fejezetében a legnagyobb ziccer a Roma előtt volt, a 118. percben Baptista illetve Okaka szerezhetett volna gólt, de Cesar kapus végül menteni tudott.
Maradt így a 2-2, következett az orosz rulett, a döntés tizenegyesekkel. A büntetőpárbajban Vucsinics hibátlan nyitása után, Ibrahimovics, Baptista, Balotelli és Cassetti sem hibázott, majd Dejan Sztankovics a felső lécet találta telibe. A Roma így nagy előnybe került, ráadásul De Rossi nem rontott, ahogy Maxvell sem később, így az utolsó sorozat előtt Totti lábában volt a római győzelem. A Roma pechére viszont ott is maradt, mert Totti elhibázta a Szuperkupát érő labdát, mivel ő is a felső lécre bombázott. Az ötödik sorozat zárásaként Cambiasso egyenlített, majd már a hirtelen halálban talált be higgadtan Pizarro és Jiménez. Juan lövését azonban védte Julio Cesar, így Javier Zanetti a hetedik sorozatban megnyerte a tizenegyespárbajt az Internek.
A meccs egészét látva nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Roma nem lett gyengébb csapat egy kicsit sem az előző idényhez képest, sőt legalább olyan erőt képviselt ezen az estén, mint a legfőbb rivális Inter. Ezúttal a szerencse a kék-feketék mellett volt, a bajnoki szezonban ez viszont már nem lesz elég, mindenkinek folyamatosan bizonyítania kell majd.
Internazionale – AS Roma: h.u. 2-2 (1-0) (2-2)
Tizenegyesekkel: 8-7
Olasz Szuperkupa döntő
Milánó, Giuseppe Meazza
Vezette: Saccani
Inter: Julio Cesar; Maicon, Cambiasso, Burdisso (Rivas 89’), Maxwell; Zanetti, Stankovic, Muntari; Figo (Balotelli 66’), Ibrahimovic, Mancini (Jimenez 70’).
Roma: Doni; Riise (Tonetto 77’), Mexes, Juan, Cassetti; Pizarro, De Rossi; Aquilani (Okaka 86’), Perrotta (Totti 84’), Baptista; Vucsinics.
Gólok: Muntari (18’), De Rossi (58’), Balotelli (83’), Vucsinics (90’).
-
#9694 :DDD szééép:DD -
Nani17 #9693 Totti hozta a formáját xDD -
#9692 :D:D -
#9691 én is:DDDDDDD