Olasz foci szerelmeseinek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
Totti visszatér az olasz válogatottba

Két év kihagyás után visszatér az olasz válogatott élére a 2006-os világbajnok edzõ, Marcello Lippi, állítja a La Gazzetta dello Sport. Az újság már az elsõ játékoskeretet is ismertette.
Biztosra veszi a La Gazzetta dello Sport, hogy visszatér az olasz válogatott kispadjára Marcello Lippi. A lap már a csapat Spanyolország elleni Eb-kiesése <1> után egy nappal megírta, Roberto Donadoni, a jelenlegi kapitány távozni fog, ezúttal azt is közölte, mikor: a futballszövetség pénteken jelenti be leváltását.

hirdetés
A gazzetta.it szerint a legkésõbbi idõpont hétfõ, a világbajnok Lippit már a jövõ héten be is mutatják.

Donadoni hétfõn kijelentette, nem mond le <2>, folytatni akarja munkáját. Szerzõdése még két évig él, de 10 napig felbontható, végkielégítéssel. Az edzõ 550-600 ezer eurót, éves bérének felét kapná.

A Gazzetta állítja, az új trénerrel visszajön a válogatottba Francesco Totti is. A Roma 31 éves csatára a két évvel ezelõtti vb-gyõzelem után Lippivel együtt elhagyta a válogatottat.

A lap közölte Lippi elsõ játékoskeretét is: Buffon, Amelia; Zambrotta, Grosso, Chiellini, Cannavaro, Barzagli, Dossena, Materazzi (talán), Santacroce; Pirlo, De Rossi, Gattuso, Ambrosini, Aquilani, Montolivo, Perrotta (talán), Camoranesi, Maggio; Toni, Amauri, Cassano, Borriello.

A listán szerepel a 34 éves, az Eb-t sérülése miatt kihagyó Fabio Cannavaro és a brazil Amauri, akinek van olasz útlevele is. Mivel hazája válogatottja nem számít rá, 27 évesen szinte biztosan igent mond, ha az olaszok hívják.

Elsõ meccsük egy Ausztria elleni, nizzai barátságos találkozó lesz, augusztus 20-án.

Donadoni két éve épp Lippitõl vette át a nemzeti csapatot, de az Európa-bajnokságon csak a legjobb nyolcig jutott, miután tizenegyesekkel kikapott Spanyolországtól.
Zsolti9014
ez igaz, bár ha Marchionni nem lenne olyan sérülékeny...ki lehetne próbálni õt is.

Hajrá Magyarország!

9csöves9

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

9csöves9
már Trapnál is válogatott volt

egyértelmûen azért van ott mert az utóbbi 5 évben nincs,nem volt nála jobb jobbszélsõ Olaszországban

wonderkid 😄DDdddd

gabber_saviola
egészséges fanolás alapja, hogy a kedvenc csapatod játékosait jobbra tartod mint a többi játékost 😊

legyen igazatok Balotellivel kapcsolatban, de én nem látom benne, hogy wonderkid lenne 😊

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

miki36
Gabbernak hiába mondod, nála Nocerino a beszt 😛

\"To desire immortality is to desire the eternal perpetuation of a great mistake.\"

gabber_saviola
<#idiota>

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

nemhiszem, hogy védenem kell azt a játékost aki nagyvalószínüséggel a világ egyik, ha nem a legjobb játékosa lesz

gabber_saviola
evidens, hogy véded az inter olasz játékosát 😛

gabber_saviola
amúgy meg tényleg, a jövõ Olasz válogatottjába az Inter is adhatna játékost 😊

ne értsd félre semmi gondom velük, csak a történet kedvéért leírtam 😊

gabber_saviola
Camonál egyértelmü, hogy Lippi miatt van/volt ott. Hogy Amával mi lesz, az még a jövõ zenéje.

ha vannak jó olasz játékosok akkor miért van ott Camo és miért lesz ott Amauri?

miki36
ha Rómában tulajváltás lenne, akkor meg lenne a helye

\"To desire immortality is to desire the eternal perpetuation of a great mistake.\"

gabber_saviola
UFFICIALE: Lecce, Beretta nuovo tecnico

gartulálok nekik komolyan 😞
Giuseppe Papadopulo felhozza õket, erre odahozzák helyére ezt a lúzert.

miki36
egyébként most olimpiára is kiváncsi leszek, van esély bizonyítani a fiataloknak

miki36
jaja, Rosina játéka nekem is tetszik😊
Egy Rosina-De Rossi-Aquilani-Giovinco középpálya nem nézne ki rosszul.

ForzaInter
ez igaz, de remélem egy jobb csapat elfogja vinni...

Yo, Bitch!

ForzaInter
pedig õ is válogatott lesz, már olimpiára is ment volna, csak szarakodnak papírjaival, amugy én sem támogatom nem olasz játékosok honosítását...

Yo, Bitch!

gabber_saviola
Rosina egy örök tehettség, aki ha nem igazol el Torinoból, akkor semmire sem fgja vinni.

ForzaInter
rengeteg tehetség van, sokáig lehetné õket sorolni, viszont akiket te írtál azok közül én nekem Rosina kedvencem, remélem õ válogatott lesz, nagyo jó játékos.

Yo, Bitch!

gabber_saviola
valóban sok nevet kihagytam, köszi 😛

gabber_saviola
kutya-macska nem mondta, hogy élt-e Ghánában vagy sem Tottikám 😊
amúgy meg vannak jó olasz játékosok, nem kellenek ide honosított pléják.

miki36
+ Montolivo, Rosina, Foggia, esetleg Bonera, + Dossena is kurtajó balbekk, és még csak 26, liverpooli lesz elvileg.

ForzaInter
az egy dolog, de Olaszországban nõtt fel, Ghánában nem is élt, és nemsokára megkapja olasz állampolgárságot, és olasz válogatott lesz mert Ghánai meghívót már visszautasította korábban.

Yo, Bitch!

ForzaInter
Amauri mint fiatal😄

Yo, Bitch!

gabber_saviola
Full name: Mario Balotelli Barwuah
Place of birth Palermo, Italy

csak azért olasz, mert Palermói nyarlásuk alatt rakták össze a Ghánai szülõk 😊

gabber_saviola
kihagytam Cigarinit, na Õ is.

fsgh
Balotelli.😄 és Amauri is😊

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

gabber_saviola
jöhetnek a fiatalok: Noce, Dellafiore, Raggi, Lanzafame, Amelia, Bovo, Palladino, Criscito, Giovinco, Cassani, Chiellini, De Ceglie, De Rossi, Aquilani, Pazzini.

az elsõ két meccsen még nem játszott Arsavin és más összetételben játszottak. A svédek ellen Hidding már megtalálta a nyerõ csapatát.
no igen, csakhogy elfeledted, hogy a ruszkik már ezt játszották a svédek ellen is! Persze a spnyolok lennének a favoritok, de ha úgy játszanak mint a tegnap, akkor esélyük sincs!
Nandusz
Azért az oroszoknak sem fenékig tejfel minden....a hollandok ellen összejött, mert felszívták magukat. De azt remélem senki sem hiszi el, hogy ilyen töretlen és lenyûgözõ fog maradni a játékuk innentõl kezdve a végletekig. Sztem a spanyolok meg fogják állítani õket. Ha nem is olyan könnyedén, mint az elsõ meccsükön, de nem fognak beleugrani abba a csapdába, mint a hollandok, hogy kicsit is elbízzák magukat.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Palinko
fõleg hogy játszották a fejre adogatást mikor di natale fenn volt. most nézem csak 170 centi és nem olyan stílusú hogy sok esélye legyen fejelésnél. ha ennyire fejesre akart alapozni miért nem hozta pippot is. tényleg érdekes ez a donadoni.
Szerintem a Tonira épülõ támadójáték mondott csõdöt! Kellett volna legyen alternativája. Pirlo hiánya pedig döntõ volt a tegnap. A védelemmel az elsõ meccs kivételével nem lehet különösebb panasz, a támadójáték egysikusága és eredménytelensége viezetett a kieséshez. Ezt a spanyol csapatot meg lehetett volna verni egy gólratörõbb, kombinativabb játékkal. Ahogy feltehetõleg az oroszok meg is fogják tenni. Nekik még szomorú tapsztalataik is vannak velük kapcsolatban, de mégegyszer nem fognak kikapni tõlük.
Zsolti9014
mondjuk igen, Matrix élete legjobbját játszotta talán, meg Grosso is sokat tett hozzá.

(Grossót a Juvéba!)

Hajrá Magyarország!

ForzaInter
Buffon,Materazzi,Cannavaro,Grosso,Pirlo õk voltak a legjobbak😄

Yo, Bitch!

Nuno88
Ja igen, õt kihagytam, sorry...

\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009

Zsolti9014
és persze Buffont!

Hajrá Magyarország!

Nuno88
Hát a VB-s csapatból én Cannavarot meg Pirlot emelném ki mint vezéregyéniségek...

\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009

Zsolti9014
korrekt írás, csak azzal vitatkoznék, hogy: Totti sem volt ám mindig vezéregyéniség amikor játszott, sõt, a VB-n pedig abszolut nem, igaz ott sérült is volt. De tényleg ezen kívül minden teljesen korrekt számomra.

Sajnos az az igazság hogy közepes edzõ rossz taktikájával nem lehet elérni sok mindent. Továbbá Gattuso is elmondta, hogy itt nem az akarással, a gyõzelmi vággyal volt a baj, hanem a fáradtsággal.

Hajrá Magyarország!

Bandee1987
Indexes vélemény az olaszokról

Hát sztem korrekten meg van fogalmazva.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

MnAdI
Az gyönyörû lesz ha megszavazzák hogy Donadoni maradjon<#falbav>!!!De az bíztatónak tûnik hogy már búcsúzik<#vigyor>

http://asroma.hunsport.hu FORZA ASR!!! Francesco Totti - Solo Una Maglia... PER SEMPRE

szucsy89
Donadoni: Én készen állok a folytatásra

Roberto Donadoni, az Európa-bajnokságtól vasárnap este Bécsben búcsúzó olasz-labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meglehetõsen le volt törve a Spanyolország elleni negyeddöntõt követõen. A tizenegyesrúgások utáni vereség nagyon fájt a szakembernek, de a játékosai Eb-produkciójával összességében elégedett. Arról még nem lehet tudni biztosat, hogy maradhat-e a világbajnok csapat kispadján az edzõ, aki hétfõn sajtótájékoztatót tart az olaszok badeni bázisán Ausztriában.

"Sajnálom, hogy tizenegyesekkel estünk ki, leginkább a játékosaim miatt, akik mindent beleadtak a mérkõzésen – kezdte Roberto Donadoni. „Az öltözõben azt mondtam nekik, hogy emelt fejjel jöhettek le a pályáról.”

A squadra azzurra csatárai gól nélkül zárták a kontinenstornát, nem úszta meg a kapitány, hogy ne kelljen erre reflektálnia: "Az én véleményem szerint megtettek minden tõlük telhetõt, a hozzáállásukkal teljes mértékben elégedett vagyok."

Donadoni hozzátette, a büntetõknél szerencsére is szükség van, és fájdalmas, hogy ilyen módon estek ki. Számára különösen azért, mert karrierjében már számos alkalommal járt ilyen módon pórul.

„Mire számítok most? Csak annyit mondhatok, büszke vagyok a tanítványaimra. Szép idõket éltem velük át, két esztendõnyi közös munka van mögöttünk. Ez nem búcsúzás, csak visszatekintés részemrõl. Készen állok a folytatásra, kötelességem befejezni a felvállalt küldetést, de ez persze nem csak tõlem függ.”

Andrea Pirlo a Franciaország ellen begyûjtött második sárga lapja miatt a lelátóról tekintette meg a mérkõzést (könnyeivel küszködve a meccs végén), klubtársa Gennaro Gattuso is hasonlóan járt. Az õ hiányuk túlságosan sokba került a mérkõzésen az azzuriknak.

A mester szerint Alberto Aquilanira és Massimo Ambrosinire sem lehetett panasz, a hosszabbításban õ pedig minden kártyát megjátszott, amit meg lehetett, a háromcsatáros játéktól sem ijedt meg. „A spanyoloktól ki lehet kapni, aranyesélyes csapatról van szó” – zárta mondandóját Donadoni.

Donadoni jövõjével kapcsolatban Carlo Abete az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke csak annyit mondott, a következõ napokban születik döntés. Az Olasz Olimpiai Bizottság és a labdarúgóliga felõl mindenesetre olyan hangok hallatszanak, amelyek marasztalnák Donadonit.

Az edzõ június elején a 2010-es vb végéig hosszabbított az olasz nemzeti csapatnál, a kontraktus azonban tartalmaz egy olyan záradékot, amely szerint bármelyik fél a kontinenstornát követõen meggondolja magát, abban az esetben tíz napon belül egyoldalúan felbonthatja azt.
Trunks
1. De Rossit rúgatni igenis jó ötlet volt, a VB-döntõben is magabiztosan értékesítette, mindenki hibázhat
2. Di Natale még mindig klasszisokkal jobb, mint Borriello vagy Quagliarella

Aki nekem nagyon hiányzott, az Iaquinta volt. A Juvéban jó szezonja volt, bár a Trez-Ale páros miatt sajnos kevés játéklehetõséget kapott. Õ mindenképpen lehetett volna Toni alternatívája.

Ja és azt azért ne felejtsük el, hogy Toni fejelt 1 teljesen szabályos gólt a románoknak. Ha azt megadta volna a bíró, lehet nem görcsölt volna ennyire. Ezen mondjuk felesleges filózni. Donadoninak mennie kell, nincs mese. Elég viccesnek tartottam, hogy egyáltalán meghosszabbították az EB elõtt a szerzõdését.

Amici di nessuno...

ForzaInter
Andreolli és Barzaglit vedd ki meg Pellét is.

Yo, Bitch!

Zsolti9014
Nagyon sajnálom a kiesést, én elsõsorban Donadonit hibáztatom: egy EB nem a variálgatások, próbálgatások ideje, erre a tornára egy kész csapattal kellett volna jönni, és nem mentség a sérültek, eltiltottak sora sem. Igaz, Pirlóval és Gattusóval a középpálya erõsebb lehetett volna.
Ambrosinit nem értem miért kellett ennyire nyomni, igaz az elsõ félidõben még látni is lehetett, de aztán eltûnt. Aquilani jó játékos de abszolut nem találta a helyét, ezt egy edzõnek észre kellett volna venni.

Akit ki lehe emelni: Buffon, Grosso, Chiellini, illetve voltak jó periódusai Panuccinak is.

A jövõre nézve néhány játékos, a teljesség igénye nélkül:
kapusok: Buffon, Amelia, Mirante, Curci, Viviano
védõk: Chiellini, Criscito, De Silvestri, Andreolli, Raggi, Barzagli
középpálya: Pirlo, Marchisio, Giovinco, esetleg Nocerino, Aquilani, Montolivo, Cigarini
csatárok: Rossi, Pazzini, Acquafresca, Palladino, Pellé, stb.

ezeknek a játékosoknak a többésge (fõleg a fiatalokra gondolok itt, hiszen Buffon, Pirlo...stb. képességeit ismerjük), nagyon tehetséges, persze van még hova fejlõdni.

Hajrá Magyarország!

tudom de csak bele akartam okoskodni na :}

#1 Sebastian Ingrosso, #1 Calvin Harris& #1 Dirty South fan :}}

9csöves9
szélsõvédõ:\