Olasz foci szerelmeseinek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
<#eljen>#eljen>
csak a jó pár év alatt én ált. többet szoktam érteni mint egy két év, és azért a múltban nem nagyon hozátok magatokat...
remélem jó kis csata lesz idén, és felnövünk a bokátokig 😉
Hajrá Magyarország!
De nálam nem is ez számít, mert ha ez számítana, akkor Juvés vagy Milános lennék.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
itt hallottátok elõször :}
#1 Sebastian Ingrosso, #1 Calvin Harris& #1 Dirty South fan :}}
#acm
José Mourinho elsõ hivatalos mérkõzésén ült az Inter kispadján vasárnap, és a Roma legyõzésével rögtön meg is szerezte elsõ trófeáját új állomáshelyén. A Szuperkupa elhódításában azonban szerinte a milánóiak elõzõ edzõjének, Roberto Mancininek is nagy szerepe van, így neki is ajánlja a gyõzelmet. Egyúttal megjegyezte, hogy a remek színvonalú, látványos összecsapással méltó választ adtak az olasz futballt unalmasnak tartó embereknek.
Bár kétszer is megszerezte az Inter a vezetést a Roma elleni Szuperkupa-mérkõzésen, mégis csak tizenegyesekkel tudta elhódítani a trófeát. José
Mourinho elégedetten értékelt a találkozó után:
„Meg akartuk nyerni a kupát, és úgy gondolom, meg is érdemeltük, mert a 120 perc alatt többet tettünk a gyõzelemért – mondta a milánói csapat kispadján ezen a találkozón debütáló edzõ. – Nagyon jól játszottunk, de el kell ismerni, hogy a Roma is remek dolgokat mûvelt. Látványos válasz volt ez a meccs mindazoknak, akik szerint az olasz futball unalmas. Esett négy gól, rengeteg helyzetet láthattak a nézõk, és a végén jöttek a tizenegyesek, szóval izgalmakban nem volt hiány. Ha a többi csapat is úgy játszana, mint az Inter és a Roma, mindenki számára élvezetes lenne a labdarúgás.”
A portugál edzõ számára külön öröm, hogy ezúttal gyõztesen jött ki csapata a büntetõpárbajból.
„Sosem volt szerencsém a tizenegyesekkel. Tavaly így buktuk el az angol Szuperkupát, valamint a BL-elõdöntõt is a Chelsea-vel, és – bár már más edzõvel – az idei BL-döntõben is büntetõkkel maradt alul egykori csapatom.”
Mourinho nagyvonalúan nem feledkezett meg Roberto Mancinirõl sem:
„Ki szeretném emelni, hogy bár a csapat velem nyerte meg a Szuperkupát, a siker legalább annyira Roberto Mancinié is, hiszen az õ irányításával nyerték meg a bajnokságot a fiúk, így tehát nagy része van mostani diadalunkban.”
fu hát amikor elment az adás kicsit idegbeteg lettem, utána már nem is érdekelt a meccs.
Drámai körülmények között végül az Inter nyerte az idei olasz Szuperkupát, mert a 2-2-re végzõdött 90 plusz 30 perces küzdelem után a tizenegyespárbajban egy hajszállal jobbnak bizonyult a kupagyõztes Románál. A két csapat közül bármelyik megérdemelte volna a sikert, ezen a találkozón abszolút csak a szerencsén múlt, hogy végül Javier Zanettiék örülhettek.
A kezdõcsapatokból több játékos jelenlétét illetve távollétét is ki kell emelni. A Romában kezdõ volt két új igazolás, a balhátvéd Riise, illetve az egy hete megvásárolt Julio Baptista, míg a térdsérülésébõl visszatért Totti ellenben még csak kispados volt. Az Interbõl hiányzott sérülés miatt Vieira, Dacourt, jó néhány védõ, illetve a nemrégiben kidõlt Adriano is, ezért kezdõ lehetett Ibrahimovics mellett a két szélen Figo és Mancini is. A középpályán helyet kapott a kirobbanthatatlannak számító Cambiasso mellett az új igazolás Muntari, valamint a Mourinho által visszafogadott Sztankovics is.
A meccs elsõ perceiben gyorsan egymásnak estek a csapatok, mindkét kapu elõtt akadtak helyzetek, ám az idõ múlásával a Roma lendülete alábbhagyott, és a hazai környezetben fölénybe került az Inter. Zlatan Ibrahimovics már a hatodik percben riogatta Doni kapust, mivel Mancini elõreívelt labdáját csodálatosan tette maga elé, majd kiharcolta magának a lövõhelyzetet is, csakhogy pontatlanul célzott. Az Inter ezt követõen már támadásban maradt, s ugyan nem szögezte a kapujához a Giallorossit, azért egyértelmûen érzõdött, hogy idõvel megszülethet a vezetõ gól. A 18. percben aztán Ibrahimovics dobta ki a labdát a jobb oldalon helyezkedõ Maiconnak, akinek a lövésszerû beadását Mexés a saját kapufájára továbbította, a kipattanót pedig Muntari vágta a hálóba.
Szûk két perccel az Inter vezetõ találata után a Roma könnyedén egyenlíthetett volna, mivel Pizarro csodás elõreívelése már a védõk mögött találta meg a kiugró Riisét, aki viszont nagyon meglepõdött a ziccertõl, és az ötös sarkáról mellé lõtt. A félidõ további szakaszában azért nem vette át az irányítást a Roma, de akadtak helyzetei, csakúgy, mint az Internek, ám egyfajta óvatosságot is meg lehetett figyelni a csapatokon.
A szünetben nem cserélt egyik edzõ sem, és a csapatok is igen visszafogottak maradtak, mikor elkezdõdött a második negyvenöt perc. A Roma érezhetõen feljebb tolta sorait, ám nagy helyzetekkel nem riogatta azért a milánói bajnokcsapatot, mely így nyugodtan ült a babérjain.
Az 58. percben aztán De Rossi fölébresztette a bóbiskoló nézõket, mert miután röviden szabadított föl az Inter védelme, a középpályás 22 méterrõl dropból, óriási erejû lövést mért Julio Cesar kapujára, a labdába pedig csak beleérni tudott a hálóõr, védeni már nem. A gól után támadásban maradtak a vendég kupagyõztesek, több igen veszélyes akció miatt is izgulhattak a nerazzurók, amire válaszul cserére szánta el magát José Mourinho, és Figo helyett érkezett Balotelli. Nem sokkal késõbb lejött a másik szélsõ támadójátékos Mancini is, akit Jiménez váltott a pályán.
A váltásnak nem sok hatása volt, az Inter játékában egyáltalán nem volt benne a gól, és továbbra is inkább a Roma játszott kapura is veszélyesen. Eljött azonban a 83. perc, amikor egy hosszú Julio Cesar kirúgás után elvétette a magasra pattanó labdát Mexés majd Cassetti is, az elképesztõ hibát pedig ki tudta használni a hazai csapat. Lecsapott a játékszerre Balotelli, akit utol már nem érhettek a védõk, Doni pedig nem tudott hárítani egy az egyben. A gól után azonnal cserélt Spalletti edzõ, jött a kapitány Totti, és végül sikerült is az egyenlítés a Romának a meccs utolsó pillanataiban, bár ehhez a szerencsére is szükség volt. Pizarro szöglete után Sztankovics fején megpattant a labda, majd a nagy tömegbõl Vucsinics volt az, aki be tudta venni a hazai kaput.
Következhetett tehát a hosszabbítás, melyben szerencsés esetben mindkét csapat megnyerhette volna a meccset magának. A ráadás elsõ félidejében inkább az Inter állt közelebb a gólhoz, mivel a fiatal Balotelli igen veszélyes, és roppant erõs szabadrúgásokkal veszélyeztette Doni kapuját. A hosszabbítás második fejezetében a legnagyobb ziccer a Roma elõtt volt, a 118. percben Baptista illetve Okaka szerezhetett volna gólt, de Cesar kapus végül menteni tudott.
Maradt így a 2-2, következett az orosz rulett, a döntés tizenegyesekkel. A büntetõpárbajban Vucsinics hibátlan nyitása után, Ibrahimovics, Baptista, Balotelli és Cassetti sem hibázott, majd Dejan Sztankovics a felsõ lécet találta telibe. A Roma így nagy elõnybe került, ráadásul De Rossi nem rontott, ahogy Maxvell sem késõbb, így az utolsó sorozat elõtt Totti lábában volt a római gyõzelem. A Roma pechére viszont ott is maradt, mert Totti elhibázta a Szuperkupát érõ labdát, mivel õ is a felsõ lécre bombázott. Az ötödik sorozat zárásaként Cambiasso egyenlített, majd már a hirtelen halálban talált be higgadtan Pizarro és Jiménez. Juan lövését azonban védte Julio Cesar, így Javier Zanetti a hetedik sorozatban megnyerte a tizenegyespárbajt az Internek.
A meccs egészét látva nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Roma nem lett gyengébb csapat egy kicsit sem az elõzõ idényhez képest, sõt legalább olyan erõt képviselt ezen az estén, mint a legfõbb rivális Inter. Ezúttal a szerencse a kék-feketék mellett volt, a bajnoki szezonban ez viszont már nem lesz elég, mindenkinek folyamatosan bizonyítania kell majd.
Internazionale – AS Roma: h.u. 2-2 (1-0) (2-2)
Tizenegyesekkel: 8-7
Olasz Szuperkupa döntõ
Milánó, Giuseppe Meazza
Vezette: Saccani
Inter: Julio Cesar; Maicon, Cambiasso, Burdisso (Rivas 89’😉, Maxwell; Zanetti, Stankovic, Muntari; Figo (Balotelli 66’😉, Ibrahimovic, Mancini (Jimenez 70’😉.
Roma: Doni; Riise (Tonetto 77’😉, Mexes, Juan, Cassetti; Pizarro, De Rossi; Aquilani (Okaka 86’😉, Perrotta (Totti 84’😉, Baptista; Vucsinics.
Gólok: Muntari (18’😉, De Rossi (58’😉, Balotelli (83’😉, Vucsinics (90’😉.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"