Olasz foci szerelmeseinek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

limperatore
hát jó lenne egy izgalmas serie a 😉

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco

limperatore
még pár év és 25 lesz 😄

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco

bizony, csak nem erre akartam kilyukadni az elején 😊

<#eljen>

gercse
értem, tisztában is vagyok vele, hogy a jelen a tiétek,
csak a jó pár év alatt én ált. többet szoktam érteni mint egy két év, és azért a múltban nem nagyon hozátok magatokat...

remélem jó kis csata lesz idén, és felnövünk a bokátokig 😉

milyen 29? 😄

limperatore
most meg a bokánkig se értek 😞

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

kérlek szépen, felhoztál 4 címet az olasz kupa mellé még, hogy ezt tudjuk majd csak megnyerni (#9701) és meg csak reagáltam rá, hogy ez 5 cím 1 szezon alatt, és én nem azt kérdeztem, hogy ki nyert itt többet, hanem a jövõre céloztam, de ha kerülgetjük egymás szavait és nem érted meg amit akartam akkor hagyjuk is 😊

gercse
mi jópár év alatt nyertünk többet mint ti azzal a néggyel

gercse
csak azért írtam 27-et, hogy még véletlen se lehessen belekötni...😉 (mert vitázni nincs kedvem)

hol láttál te olyan kérdést hogy ki hány címet nyert?

Zsolti9014
hidd el, nekünk sem ez az elsõdleges, csak ha már feldobnak egy labdát azt le kell ütni. 😄

Hajrá Magyarország!

gabber_saviola
mi meg 0 <#vigyor3>

De nálam nem is ez számít, mert ha ez számítana, akkor Juvés vagy Milános lennék.

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Zsolti9014
29

Hajrá Magyarország!

gabber_saviola
:ASDasdasdasdasd

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gercse
27

Zarate papa scudettot ér nekünk majd

itt hallottátok elõször :}

#1 Sebastian Ingrosso, #1 Calvin Harris& #1 Dirty South fan :}}

jah de ezzel a 4el is többet nyernénk mint ti jópár év alatt

gabber_saviola
:ASDasdasdasdaasd

gercse
az biztos...senki nem gyanakodna, hogy vajon hogyan nyertétek meg 😄DDD

gabber_saviola
lenne asszem kurv@viág, ha egyszer egy dél-olasz csapat vinné el a szukudettót 😄ddddddd

gabber_saviola
<#ejnye1>

gabber_saviola
gyufa

gercse
hát inkább...de azért mégse 😄

LasCar16
jaaaaaaaaaj 😄dd

#acm

LasCar16
álmodj szõke herceg 😄

#acm

gabber_saviola
scudetto idén a miénk lesz 😊

limperatore
maradok a realitások talaján, szal scudetto bl olasz kupa 😄

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

gercse
ja ti ott vagytok, ezt el is felejtettem...hm, akkor majd ketten osztozkodtok a 3 kupán 😄

LasCar16
Uefa kupa nem lesz mer csoportból azé továbbjutnak de az egyenes kieséses szakszban majd kizúgnak és ezzel még az EU supercupot is kilõttük <#zavart1>

#acm

gercse
azt mondod? olasz kupa, uefa kupa, európai szuper kupa megfelel? 😄D

LasCar16
<#mf2><#idiota>

#acm

limperatore
áh még kell 3 :o)

gercse
Na meg van az idei elsõ kupája Mourinhonak, elég is volt erre a szezonra 😄

limperatore
Mourinho Mancininek ajánlja az Internazionale kupagyõzelmét

José Mourinho elsõ hivatalos mérkõzésén ült az Inter kispadján vasárnap, és a Roma legyõzésével rögtön meg is szerezte elsõ trófeáját új állomáshelyén. A Szuperkupa elhódításában azonban szerinte a milánóiak elõzõ edzõjének, Roberto Mancininek is nagy szerepe van, így neki is ajánlja a gyõzelmet. Egyúttal megjegyezte, hogy a remek színvonalú, látványos összecsapással méltó választ adtak az olasz futballt unalmasnak tartó embereknek.

Bár kétszer is megszerezte az Inter a vezetést a Roma elleni Szuperkupa-mérkõzésen, mégis csak tizenegyesekkel tudta elhódítani a trófeát. José Mourinho elégedetten értékelt a találkozó után:

„Meg akartuk nyerni a kupát, és úgy gondolom, meg is érdemeltük, mert a 120 perc alatt többet tettünk a gyõzelemért – mondta a milánói csapat kispadján ezen a találkozón debütáló edzõ. – Nagyon jól játszottunk, de el kell ismerni, hogy a Roma is remek dolgokat mûvelt. Látványos válasz volt ez a meccs mindazoknak, akik szerint az olasz futball unalmas. Esett négy gól, rengeteg helyzetet láthattak a nézõk, és a végén jöttek a tizenegyesek, szóval izgalmakban nem volt hiány. Ha a többi csapat is úgy játszana, mint az Inter és a Roma, mindenki számára élvezetes lenne a labdarúgás.”

A portugál edzõ számára külön öröm, hogy ezúttal gyõztesen jött ki csapata a büntetõpárbajból.

„Sosem volt szerencsém a tizenegyesekkel. Tavaly így buktuk el az angol Szuperkupát, valamint a BL-elõdöntõt is a Chelsea-vel, és – bár már más edzõvel – az idei BL-döntõben is büntetõkkel maradt alul egykori csapatom.”

Mourinho nagyvonalúan nem feledkezett meg Roberto Mancinirõl sem:

„Ki szeretném emelni, hogy bár a csapat velem nyerte meg a Szuperkupát, a siker legalább annyira Roberto Mancinié is, hiszen az õ irányításával nyerték meg a bajnokságot a fiúk, így tehát nagy része van mostani diadalunkban.”

gabber_saviola
jajne <#vigyor1>

fu hát amikor elment az adás kicsit idegbeteg lettem, utána már nem is érdekelt a meccs.

limperatore
Drámai szuperkupa Inter sikerrel

Drámai körülmények között végül az Inter nyerte az idei olasz Szuperkupát, mert a 2-2-re végzõdött 90 plusz 30 perces küzdelem után a tizenegyespárbajban egy hajszállal jobbnak bizonyult a kupagyõztes Románál. A két csapat közül bármelyik megérdemelte volna a sikert, ezen a találkozón abszolút csak a szerencsén múlt, hogy végül Javier Zanettiék örülhettek.

A kezdõcsapatokból több játékos jelenlétét illetve távollétét is ki kell emelni. A Romában kezdõ volt két új igazolás, a balhátvéd Riise, illetve az egy hete megvásárolt Julio Baptista, míg a térdsérülésébõl visszatért Totti ellenben még csak kispados volt. Az Interbõl hiányzott sérülés miatt Vieira, Dacourt, jó néhány védõ, illetve a nemrégiben kidõlt Adriano is, ezért kezdõ lehetett Ibrahimovics mellett a két szélen Figo és Mancini is. A középpályán helyet kapott a kirobbanthatatlannak számító Cambiasso mellett az új igazolás Muntari, valamint a Mourinho által visszafogadott Sztankovics is.

A meccs elsõ perceiben gyorsan egymásnak estek a csapatok, mindkét kapu elõtt akadtak helyzetek, ám az idõ múlásával a Roma lendülete alábbhagyott, és a hazai környezetben fölénybe került az Inter. Zlatan Ibrahimovics már a hatodik percben riogatta Doni kapust, mivel Mancini elõreívelt labdáját csodálatosan tette maga elé, majd kiharcolta magának a lövõhelyzetet is, csakhogy pontatlanul célzott. Az Inter ezt követõen már támadásban maradt, s ugyan nem szögezte a kapujához a Giallorossit, azért egyértelmûen érzõdött, hogy idõvel megszülethet a vezetõ gól. A 18. percben aztán Ibrahimovics dobta ki a labdát a jobb oldalon helyezkedõ Maiconnak, akinek a lövésszerû beadását Mexés a saját kapufájára továbbította, a kipattanót pedig Muntari vágta a hálóba.

Szûk két perccel az Inter vezetõ találata után a Roma könnyedén egyenlíthetett volna, mivel Pizarro csodás elõreívelése már a védõk mögött találta meg a kiugró Riisét, aki viszont nagyon meglepõdött a ziccertõl, és az ötös sarkáról mellé lõtt. A félidõ további szakaszában azért nem vette át az irányítást a Roma, de akadtak helyzetei, csakúgy, mint az Internek, ám egyfajta óvatosságot is meg lehetett figyelni a csapatokon.

A szünetben nem cserélt egyik edzõ sem, és a csapatok is igen visszafogottak maradtak, mikor elkezdõdött a második negyvenöt perc. A Roma érezhetõen feljebb tolta sorait, ám nagy helyzetekkel nem riogatta azért a milánói bajnokcsapatot, mely így nyugodtan ült a babérjain.

Az 58. percben aztán De Rossi fölébresztette a bóbiskoló nézõket, mert miután röviden szabadított föl az Inter védelme, a középpályás 22 méterrõl dropból, óriási erejû lövést mért Julio Cesar kapujára, a labdába pedig csak beleérni tudott a hálóõr, védeni már nem. A gól után támadásban maradtak a vendég kupagyõztesek, több igen veszélyes akció miatt is izgulhattak a nerazzurók, amire válaszul cserére szánta el magát José Mourinho, és Figo helyett érkezett Balotelli. Nem sokkal késõbb lejött a másik szélsõ támadójátékos Mancini is, akit Jiménez váltott a pályán.

A váltásnak nem sok hatása volt, az Inter játékában egyáltalán nem volt benne a gól, és továbbra is inkább a Roma játszott kapura is veszélyesen. Eljött azonban a 83. perc, amikor egy hosszú Julio Cesar kirúgás után elvétette a magasra pattanó labdát Mexés majd Cassetti is, az elképesztõ hibát pedig ki tudta használni a hazai csapat. Lecsapott a játékszerre Balotelli, akit utol már nem érhettek a védõk, Doni pedig nem tudott hárítani egy az egyben. A gól után azonnal cserélt Spalletti edzõ, jött a kapitány Totti, és végül sikerült is az egyenlítés a Romának a meccs utolsó pillanataiban, bár ehhez a szerencsére is szükség volt. Pizarro szöglete után Sztankovics fején megpattant a labda, majd a nagy tömegbõl Vucsinics volt az, aki be tudta venni a hazai kaput.

Következhetett tehát a hosszabbítás, melyben szerencsés esetben mindkét csapat megnyerhette volna a meccset magának. A ráadás elsõ félidejében inkább az Inter állt közelebb a gólhoz, mivel a fiatal Balotelli igen veszélyes, és roppant erõs szabadrúgásokkal veszélyeztette Doni kapuját. A hosszabbítás második fejezetében a legnagyobb ziccer a Roma elõtt volt, a 118. percben Baptista illetve Okaka szerezhetett volna gólt, de Cesar kapus végül menteni tudott.

Maradt így a 2-2, következett az orosz rulett, a döntés tizenegyesekkel. A büntetõpárbajban Vucsinics hibátlan nyitása után, Ibrahimovics, Baptista, Balotelli és Cassetti sem hibázott, majd Dejan Sztankovics a felsõ lécet találta telibe. A Roma így nagy elõnybe került, ráadásul De Rossi nem rontott, ahogy Maxvell sem késõbb, így az utolsó sorozat elõtt Totti lábában volt a római gyõzelem. A Roma pechére viszont ott is maradt, mert Totti elhibázta a Szuperkupát érõ labdát, mivel õ is a felsõ lécre bombázott. Az ötödik sorozat zárásaként Cambiasso egyenlített, majd már a hirtelen halálban talált be higgadtan Pizarro és Jiménez. Juan lövését azonban védte Julio Cesar, így Javier Zanetti a hetedik sorozatban megnyerte a tizenegyespárbajt az Internek.

A meccs egészét látva nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Roma nem lett gyengébb csapat egy kicsit sem az elõzõ idényhez képest, sõt legalább olyan erõt képviselt ezen az estén, mint a legfõbb rivális Inter. Ezúttal a szerencse a kék-feketék mellett volt, a bajnoki szezonban ez viszont már nem lesz elég, mindenkinek folyamatosan bizonyítania kell majd.

Internazionale – AS Roma: h.u. 2-2 (1-0) (2-2)
Tizenegyesekkel: 8-7
Olasz Szuperkupa döntõ
Milánó, Giuseppe Meazza
Vezette:
Saccani

Inter: Julio Cesar; Maicon, Cambiasso, Burdisso (Rivas 89’😉, Maxwell; Zanetti, Stankovic, Muntari; Figo (Balotelli 66’😉, Ibrahimovic, Mancini (Jimenez 70’😉.

Roma: Doni; Riise (Tonetto 77’😉, Mexes, Juan, Cassetti; Pizarro, De Rossi; Aquilani (Okaka 86’😉, Perrotta (Totti 84’😉, Baptista; Vucsinics.

Gólok: Muntari (18’😉, De Rossi (58’😉, Balotelli (83’😉, Vucsinics (90’😉.

Count Adyn
😄DD szééép😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Totti hozta a formáját xDD

limperatore
😄😄

ForzaInter
én is😄DDDDDD

Yo, Bitch!

limperatore
én nem izzadtam mert azt hittem hogy stankovic belõtte 😄 utána csodálkoztam h miért nem nyertünk mikor belötte a következõ 😄

Count Adyn
Azért mikor Totti odaállt izzadhattatok tényleg😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

ForzaInter
😄DDDDDDDDDDDDDDD

Yo, Bitch!

limperatore
:SDAS_DSA:

😄DDddddd a Roma megköszönheti, hogy ilyen sokáig képernyõ elött voltak 😛

ForzaInter
elõzõ 2 tétmeccsünk megizzasztott Parma,Roma😄

Yo, Bitch!

limperatore
fú te, nagyon izzadtam már 😄 de megérdemeltük mivel romanak kb momentuma nem volt 😊

majdnem adtunk egy ajándékot a Roma-nak

Count Adyn
Csak behúzták nagynehezen😊

limperatore
INTER !!!!!!!!!!!!!! <#worship><#worship>