13532
Olasz foci szerelmeseinek
  • Zsolti9014
    azért kár lenne ha a lengyelt választaná.
    olasz korosztályos válogatott, és Torinóban született. Továbbá azért az ő korosztályában Rossi, Balotelli szerintem akik ezt a szintet képviselik, Macheda még fiatalabb tőle is.
  • ForzaInter
    A lengyelek már hívták egyszer a felnőtt válogatottjukba is de visszautasította, bár változtathat még a döntésen, meg gondolom azt is figyelembe veszi hogy melyikbe van több esélye bekerülni, lengyeleknél tuti kezdő lenne addig az olaszoknál még a keretbe sem biztos hogy beférne, mert kb van 7-8 kiváló csatár..
  • Zsolti9014
    Azt olvastam hogy Acquafresca lehet lengyel válogatott lesz, mert megígérte az anyjának.
  • gercse
    sok igazság van benne, de Lippi sztem tudja mit csinál, próbálgatja még a játékosokat, és kiszórja azokat, akik nem tudnak teljesíteni
  • ForzaInter
    Gyakorlatilag azt írta le amit mi itt, fiatalítani kell, és 4-5 játékost kikell szórni a keretből.
  • LasCar16
    http://nst.blog.hu/2009/06/16/barna_gatyaban_az_olasz_valogatott
  • WuFraZselic
    na az oké, de csatárposzton van bőven választék. és szerintem a fiatalokkal is igen komolyan kéne számolni (Aquafresca, Rossi, Balloteli), a középpályán kéne egy kis vérfrissités, és Lippi elég sokat hozhatna ki a keretből
  • gercse
    így van, brazilok ellen kell jól szerepelni
  • Christiansen
    egyébként a tegnapi meccsről még annyit, hogy tényleg nem játszottunk
    jól, és alulmotiváltnak tűnt a csapat, de ennek ellenére
    végig nyomasztó mezőnyfölény volt, USA-nak csak 1-2 apró villanás jutott,
    meg görcsös romboló bunkerfoci.

Egyiptom meglesz csütörtökön, mert már érzi a csapat,
    hogy itt több kell, de a brazil meccs lesz a sorsdöntő,
    azon nem lesz mit magyarázni
  • Zsolti9014
    egyébként már baráti körben engem sem zavar, kb. hozzászoktam. csak országos médiában nem kéne... :)

de akkor nem csak én látom így
  • Christiansen
    én már számtalanszor lejátszottam ezeket a vitákat,
    mindenki ugyanezzel jön, betonfoci, műesés, hisztizés, mázlis gólokkal.
    rohadtul unom már, ráadásul a kommentátorok rá is segítenek erre,
    holott már vagy 20 éve nincs ilyen a profi futballban!
  • gercse
    Kb. egyetértek én is, olaszokat divat ócsárolni, de engem nem izgat, nem bánom ha emiatt kevesebben szurkolnak nekik, legalább nem lesznek divatdrukkerek.
  • Zsolti9014
    Én azért Grossót nem bántanám, az egyik legaktívabb játékosa volt a csapatnak tegnap. Tény hogy ő sem lesz fiatalabb, de későn érő típus. Talán egy visszatérés a Serie A-ba még dobhat rajta egyet.

Viszont csak leírom, ami tegnap megfogalmazódott bennem.

Tény, hogy a délutáni meccs élvezetesebb volt, míg az esti igen lagymatag, az olasz csapat játéka fantáziátlan, stb.
    De már nagyon unom, hogy a kommentátorok folyamatosan azt sulykolják, hogy a csúnya rossz olaszok a futball ellenségei, míg a brazilok az istenek.
    Olyan dolgokat hoznak fel, mint a védekező foci, meg a színészkedés, ami azért jó ideje semmivel nem jellemzőbb Olaszországra mint más csapatokra. A brazilokat pl. úgy védi néhány bíró, mintha az élete múlna rajtuk. Azzal együtt el kell ismerni, hogy vannak az olaszoknál is színészkedések, illetve a vérmérsékletből adódó reklamálások.
    Aztán az hogy az amcsik milyen összeszedettek voltak a meccsen... hát kb. közük nem volt a találkozóhoz, sem a kiállítás előtt, sem utána. Összesen lőttek vagy 3-at, meg a 11-es.
    Apropó 11-es. Legro ráugrott Donovanre, aki annak rendje és módja szerint aláfeküdt. Ez Gundinál egyértelmű 11-es. Lehet elfogult vagyok, de sztem mindkét játékos szabálytalan volt, így megfelelő volt az a salamoni döntés amit a bíró hozott: menjen tovább bedobással.
    És Gundi szerint egy az egyben az olaszokat kell okolni az alacsony színvonal miatt. Jó, tény hogy én sem ájultam el a játéktól, de szerintem két csapat játssza a futballt. s ezt a megjegyzését már a kiállítás előtt is lehetett hallani.
    Aztán a kettős cserénél beszól egy olyat hogy ezzel nem ért egyet. 2 percen belül gólt lő Rossi...:)
    És az egész meccsen a meximális dicséret amivel az olaszokat illette: jó lövés volt, illetve jól kidolgozták most ezt.
    Ezzel szemben a braziloknál a másik kommentátor olyanokat emlegetett, hogy úgy passzolnak sarokkal, mint más a csuklószorítót igazítja.
    Arról nem is beszélve, hogy annak a meccsnek a 2. félidejét Egyiptom tette színvonalassá.

És ezek után lehet csodálkozni, hogy a fórumok és a sulik is tele vannak az olyanokkal, akik talán még nem is látták az olaszokat játszani 2-nél többször, de ítélkeznek.

Le kell szögeznem mégegyszer, én sem vagyok elájulva a tegnapi meccstől, de azért húzzuk már meg valahol a határt. Engem kifejezetten zavar ez a felfogás, mely szerint az olasz válogatottat bármely más csapatnál jobban képesek kritizálni, még akár egy jó meccs után is.

Azzal együtt, ha a győztes VB után is Lippi maradt volna (vagy egy Donadonitól jobb edző), mára egy teljesen más, fiatalabb, erősebb válogatott állhatott volna össze. De 1 év alatt annyi új embert nem lehet beépíteni.

Mondjuk még van 1 év a VB-ig, én bízom annyira Lippiben, hogy össze fogja pakolni a csapatot. Én pl. lehet hogy Santont már betenném, meg Rossit kezdőbe, stb.
    Bár én abban is bízom, hogy Magyarország kijut.

Annak aki ezt végigolvasta, köszönöm, aki egyetért annak meg azt köszönöm. Aki nem, annak meg annyit, hogy ez csak egy vélemény, reagálás arra ami tegnap kissé felhúzott.
  • 9csöves9
    Cannavaro nincs elfelejtve,ő a válogatott csapatkapitánya
  • Christiansen
    Jó az öreg a háznál:D
    azért mondtam, 2010 az utolsó neki, és vsz. csak 20-25 perceket csereként

annak viszont nagyon örülök, hogy Materazzi, Panucci, Cannavaro
    "elfeledve", na meg Inzaghi is - de ő mondjuk azért jól jött volna az EB-n
    a tohonya Toni helyett - és ez a tendencia Zambrottáékkal is folytatódni fog

Gattuso-ra meg nem tudok haragudni, ő labda nélkül is annyit
    fut mindig mint egy egész csapat..
    Pirlo most meg nagyot alakított a harmadik gólnál!
  • 9csöves9
    sok már nem múlott azon a gólon,de az nagyon nagy kedvencem:)

mindig meg akarom nézni hány mp alatt ért kb a saját 16-ostól a németekéig,de sose találok olyan kameraállást ahol látszódik hol áll Cannavaro labdaszerzésénél
  • ForzaInter
    Nem tudom, nála már nem lenne válogatott, max csak akkor ha egy nagyon jó szezont futna, minden tiszteletem az övé, de 36 évesen már nem kellen erőltetni, csatárposzton amugy is nagyon bő a választék, fiataloknak kell most már megadni az esélyt, öregeket pedig elfelejteni.
  • Christiansen
    igazából már évek óta ez van vele szemben,
    aztán tessék, 2006-ban kilőtte a németek kapuját hosszabbításban,
    gólkirály lett a serie a-ban aztán volt most egy jó kis Juve BL-szereplése is

én még nem írnám le, mondjuk én elfogult vagyok:)

az viszont tény, hogy Rossinak csütörtökön kezdenie KELL
  • ForzaInter
    Na igen Zambrotta és Pirlo nálam is csak nehezn férnek be, max cserék lennének, de sztem ugyis ott lesznek a vbn..
  • 9csöves9
    Alex szereplésében én már nem bízok,sokkal többet vár el tőle Lippi mint a többiektől(jogosan).legalább 25 gólos(bl,bajnokság,kupa) szezont kell futnia és csapatjátékossá kell újra válnia hogy összejöjjön
  • Christiansen
    én Camot, Zambrottát és Grossot tenném ki csak
    Tonit meg a rómaiakat meg nem szeretem :C

egy Quaglia-Di Natale duot viszont nagyon megnéznék..
    Alexnek meg 2010 lehet utolsó esély
  • 9csöves9
    nagyjából jó,de még mindig vannak olyanok akik a nevük,a menedzserük vagy egyéb miatt válogatottak.Lippi ha most nem teszi ki a Zambrotta,Pirlo,Legro,Grosso szintű játékosokat,akkor 2010ben már nem fogja és abból elég nagy bukás lesz
  • ForzaInter
    Meg még Brighi aki szóba jöhetne.
  • ForzaInter
    Grosso, Legrotagglie, Pepe, De Sanctis a jelenlegi keretből nálam nem lenne válogatott, de Palombo sem aki nem rossz csak nem nagyon fér be..
  • ForzaInter
    Keret nem rossz, csak a fiatalok mind a padon ülnek, Aqualani, d'Agostino, Maggio, Cassano őket hiányolom a válogatottból..

Nálam ez lenne a keret a vbn:

Kapusok: Buffon, Amelia, Abbiati

Védők: Zambrotta, Motta, Santon, Dossena, Gamberini, Cannavaro, Chiellini, Santacroe/Criscito/Bocchetti

Középpályások: Aqualani, D'Agostino, Montolivo, Gattuso, De Rossi, Pirlo, Camoranesi

Csatárok: Rossi, Cassano, Quagliarella, Gilardino, 5 csatár meg a Iaquinta, Di Natale, Pazzini, Toni, Balotelli, Acquafresca hatos közül az egyik.
  • Christiansen
    ennyi:)
  • 9csöves9
    Machedat majd az angol válogatott is elrabolgatja helikopterrel aztán honosítják
  • Christiansen
    Rossi, Macheda ez lesz az új generáció

na még egy gólt
  • 9csöves9
    elég vicces ez a játék:D

a vb után kellett volna elkezdeni a fiatalítást

eközben Rossi egyenlít:D
  • Christiansen
    no TV

de azóta találtam justin-on nem szaggatóst
    két gól meglesz érzem

• LasCar16
    az.. lassú, a védelem is gyenge, normális csatár sincs a kezdőben...
  • ForzaInter
    m1 adja..

ez a csapat meg rém gyenge
  • Christiansen
    Valaki dobjon egy linket lécci a meccsről,
    a telesport nekem nem indul :CCC
  • 9csöves9
    nézők alig járnak,de az ultráik nagyon jók.Livornonak meg van vagy 20 ezres átlagnézőszáma
  • ForzaInter
    Ja csak alig járnak ki nézők a meccseikre, lehúznák a nézőszámot, livornograd ellen meg legalább lennének fasza rangadók, öröm lenne oda-vissza verni a komcsikat.:D
  • 9csöves9
    egyértelműen Brescia
  • Monoton
    paszmek
  • Csesza
  • Zsolti9014
    Nekem a Brescia szimpatikusabb. És van magyarjuk is, kapásból 2. Ebből egy kulcsembernek számít.
  • limperatore
    aztakurvaélet :_AS:DSDS: