13532
Olasz foci szerelmeseinek
-
#10972 lesz példaként Roma - Juve és Milan - Inter -
Dean Winchester #10971 következő meccsek? -
#10970 FT Inter Milan 1 - 1 Bari
FT Catania 1 - 2 Sampdoria
FT Genoa 3 - 2 AS Roma
FT Juventus 1 - 0 Chievo
FT Lazio 1 - 0 Atalanta
FT Livorno 0 - 0 Cagliari
FT Palermo 2 - 1 Napoli
FT Udinese 2 - 2 Parma -
#10969 2.forduló -
#10968 A Serie A 2009/2010-es menetrendje. -
#10967 jól néz ki -
#10966 pontosabban nem egy üres képlinket, hanem egy ilyet:
-
#10965 Ilyet szereztem ma, valami 500 forintért.
-
#10964 Egyetértek, sokkal jobbak voltak az olasz fiatalok, végig támadtak, és irányították a meccset, első félidőben fél pályán alig jöttek a németek, de hihetetlen mákerok voltak, vagy Neuer védet nagy bravúrral vagy vmék német játékosban mentett, nagyon sok helyzete volt , ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül elrontani, erre egy ilyen potyamáker gólt lőnek a németek, jobban megérdemelték volna az olaszok a továbbjutást, de sajnos nagyon pechesek voltak, pedig az elmult évek legerősebb generációja volt ez szvsz, ebn ez volt a legerősebb keret az összes közül, kár hogy ilyen gól döntött, több volt bennük.. -
#10963 a németek sikeresen lemákolták az u21-es csapatot,1-0-ra nyertek,Neuernek és a szerencsének köszönhetően
kár ezért a korosztályért -
#10962 2-1-re nyertek az olaszok,Aquafresca először 11-esből,majd egy szépen kijátszott akcióból talált be.Giovinco szépen megcsinálta a 2.nál,az már kemény ha róla pattannak le:D
Aquafresca és Giovinco már most felnőtt válogatott szintű
http://www.youtube.com/watch?v=hqJvXk3Ifso&feature=related -
#10961 Válságban az olasz foci
Kiesés a Konföderációs Kupán, csalódások az európai kupákban, világsztárok elvándorlása, veszteséges klubok - a La Gazzetta dello Sport szerint ez jellemzi most az olasz labdarúgást, amely az elmúlt tíz évben kétmilliárd eurós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.
A lap szerint egyedül a bajnok Internazionale két éven belül - 2006-tól 2008-ig - 355 milliós veszteséget "termelt". A Serie A összforgalma az 2007-2008-as idényben 1,4 milliárd euró volt, ezzel szemben az angol Premier League 2,4 milliárd eurót produkált.
Az olasz együttesek nem rentábilisak, mert elmaradnak a nemzetközi sikerek, s alacsony a stadionok kihasználtsága.
Az itáliai élvonal az elmúlt szezonban 185 millió eurós bevételre tett szert jegyek és bérletek eladásából. Ezzel szemben Spanyolországban egyedül a Real Madrid 100 milliós bevételt könyvelhetett el a belépőkből.
A Juventus a rossz gazdasági helyzetre úgy reagált, hogy épülő stadionjában bevásárlócentrumot és szórakoztató központot hoz létre, s példáját az Inter is követni akarja. Az AC Milan megvált legnagyobb sztárjától, a brazil Kakától, ezenkívül csökkenti a játékosok fizetési keretét.
Az olasz lap emlékeztet: a klubok nagy reménysége, hogy az új televíziós szerződésből több pénz folyik be, mint korábban. A 2010-es évtől ez kereken egymilliárd eurót jelentene a Serie A csapatainak, ami 200 millióval több az előző megállapodásban foglalt összegnél - írta a Gazzetta dello Sport.
(mti/dpa) -
#10960 Ha valakit érdekel
-
#10959 na ja, Perez bá:D -
#10958 + Real Madrid... xD -
#10957 Hát Internek lenne pl, Pool meg nem hinném hogy vonzóbb lenne egy Milannál vagy Juvénál, ők annyira amugy sem szórják a pénzt, inkább Chelsea és a Mu akikel nem lehet versenyezni.. -
#10956 jó, te interes vagy, rátok ez nem vonatkozik:PPP
-D:_D:Dd -
#10955 te hol élsz?:DD -
#10954 ezzel én is teljesen egyet értek, és örülnék, ha bevezetnék azt a korlátozást, hogy minimum x hazai játékosnak kell szerepelnie a kezdőben. -
#10953 én pl. örülök, hogy az olasz bajnokságban olaszok játszanak,
és nem olyan csapatokból áll mint a Real vagy az Arsenal
ahol légiósok robotolnak meg marketing az egész.
egy Chievo-Atalanta meccs színvonalasabb és szórakoztatóbb mint egy
chelsea-barca BL elődöntő.. -
#10952 Ma U21 es meccs lesz.
-
#10951 hol van még az átigazolási időszak vége...
de ha így jobban tetszik, máshogy fogalmazok, mert ez nem egy egy irányú dolog szerintem.
C. Ronaldo, Fabregas, Ribery és a többiek. Ha választaniuk kellene egy olasz klub és mondjuk a Real/Barca - ManU/Liverpool között, mennyi esélye lenne az olasz klubnak? /persze ha az illető mondjuk nem Milan vagy Juve drukker volt kiskorában/ és ha az az olasz klub éppenséggel nem arab kézben van, ami garantálná a 8-9 millió eurós fizetést... -
#10950 Csak a Milan adta el kakát.. -
#10949 így igaz, én pesszimista vagyok a jelenlegi helyzetben. és sajnos nem csak én... -
#10948 eléggé pesszimista vagy
szerintem pont a Serie A az az európai élvonalban, ahol a legtöbb
hazai játékos játszik. A tehetségek is nagyrészt olasz csapatoknál játszanak. -
#10947 Igaz, vannak páran, de ki tudja mennyire bírnák a tempót a válogatottban.
A stadionokra is ráférne egy felújítás, az is biztos.
Ha minden rendben lenne, nem kéne az olasz kluboknak eladni a legjobb játékosaikat spanyol-angol kluboknak... -
#10946 Nézz már meg a neveket, aki olyat mond hogy hiányoznak a tehetségek vagy vak a focihoz vagy hülye, van egy halom tehetség csak a lehetőséget kéne nekik megadni.
Santon, Motta, De Ceglie, Criscito, Bocchetti, Santacroe, Aqualani, Marchisio, D'Agostino, Giovinco, Cigarini, Dessena, Montolivo, Balotelli, Acquafresca, Pazzini.
Ők nektek nem tehetségek? Hihetetlen néhány olasz mennyire vak, Lippi is mintha megbolondult volna.. -
#10945 Balfasz, nyilván azért van elődöntőben az olasz u21-es csapat az ebn, van egy csomó tehetség, csak megkéne adni a lehetőséget neki, Baggio, Del Piero és Totti sem volt klasszis mikor még megadták neki a lehetőséget a válogatottnál, később váltak azokká.. Hihetetlen hogy Lippi sem látja mi a problémaa, le kell váltani mert ő ugyanezt a motiválatlan öreg csapatot visz a vbre vele pedig óriási lebőgés lesz mint kb a kk-n..
Az ilyen vén kannavári félék meg féltik a helyüket és nyilatkoznak hülyeségeket hogy nincsenek tehetségek meg hasonlók, istenem, egyetlen mondta amivle egyetértek az volt hogy uj stadionok kellenek, az összes több hülyeség amit mond. -
#10944 szerencsére nincs igaza.
tele van tehetségekkel az olasz utánpótlás.
a jelenlegi tudásukkal, igaz egy kis plusz rutinnal és egy jó
edzővel sztem világbajnok csapatot lehetne kreálni.. -
#10943 azért ha jobban meggondoljuk igaza van... hiányoznak a fiatal tehetségek az olasz fociból! -
#10942 ez a cannavaro akkora egy balfasz :D -
#10941 Fabio Cannavaro: „Nincsenek újabb Tottik, Baggiók és Del Pierók sem”
Az olasz futballválogatott védője, Fabio Cannavaro leszögezte: nem csak azért szerepel a csapatban, mert három évvel ezelőtt a magasba emelhette a világbajnoki címért járó trófeát. A Juventus játékosa szerint egész egyszerűen nincsenek klasszis fiatalok Itáliában, az ország labdarúgását pedig újjá kell építeni.
Egy évvel a dél-afrikai világbajnokság előtt finoman szólva sem biztató az olasz labdarúgó-válogatott formája. Bár a „jó ló a derbi napján fut igazán jól” tézisben még bíznak Itáliában, egyelőre mégis nehéz elképzelni, hogy az együttes megvédi a címét 2010-ben.
A csapat aranylabdás játékosa, az utóbbi időben sok kritikát kapó Fabio Cannavaro ráadásul, úgy néz ki, kirobbanthatatlan a gárdából, annak ellenére, hogy közelében sincs nem is oly rég megcsodált formájának. A hátvéd Brazília ellen beállította Paolo Maldini válogatottsági rekordját (mindketten 126-szor ölthették magukra a címeres mezt), ünnepelni azonban nem nagyon volt oka.
„Elegem van már az öreg játékosokról szóló történetekből. Jelenleg divat ezt szajkózni, de megnyugtathatok mindenkit, a helyem bárki számára megszerezhető. A döntés Lippi kezében van, én pedig nem azért vagyok a csapatban, mert három évvel ezelőtt a magasba emeltem a világbajnoki serleget” – mondta Cannavaro.
A Juventus játékosa a Brazília elleni, 3–0-ra elveszített találkozó első góljánál is hibázott, amikor Luís Fabiano találatánál egyedüliként a védelemből beragadt, így a pár pillanattal később eredményes csatárt nem állíthatta meg lesen a játékvezető.
„Mindenkinek élénken él az emlékezetében a 2006-os világbajnokságon lejátszott hét mérkőzésem. Azokhoz képest most már valamennyi meccsen rosszul futballozom. De akárcsak Lippi, úgy én is hiszem, hogy a jelenlegi válogatott tagjai a legjobbak az olasz labdarúgásban. Nem látok egyetlen rendkívüli képességű fiatalt sem, nincsenek újabb Tottik, Baggiók és Del Pierók sem” – tette hozzá Cannavaro.
Cannavaro kifejtette még, hogy hazája labdarúgását újjá kellene építeni, s ez nemcsak a válogatott játékára és összeállítására vonatkozik, hanem az egész infrastruktúrára is. Szükség van új és jobb stadionokra, valamint fejlettebb futballakadémiákra is, különben szerinte hamarosan még nagyobb bajba kerül az olasz foci. -
#10940 -
#10939 ja, még annyit: Canna igaz hogy már öreg, illetve a VB-döntő után nem sok jó meccse volt, de talán ha a Juvéban Chiellinivel összeszoknak, az jó lehet a válogatottnak is. Mert azért a kor nem minden. Reménykedni meg lehet. :D -
#10938 ez igaz.
egyébként egy (az olasz focit természetesen nem igazán kedvelő) barátom mondta ma reggel: ebből a csapatból tudod ki hiányzik? Egy Del Piero meg egy Totti.
A fiatalításra:
Lippi álláspontját olvastam az ügyben:
Mindenki a fiatalításról beszél, de pontosan hogy gondolják ezt? Csak úgy bedobnák a fiatalokat a mély vízbe, ahelyett, hogy fokozatosan beépítenék őket? Higgadtnak kell maradnunk és az eszünkbe vésni, hogy az ilyen mérkőzések tapasztalataiból tudunk okulni. Nem dobhatunk be hét-nyolc fiatalt anélkül, hogy kellő rutint szereztek volna.
Ez igaz, mert hiába vannak jó fiatalok, ha sokuk még klubjában sem játszik rendszeresen (pl. Giovinco).
Amikor Lippi ismét átvette a csapatot, 2008-ban, Criscito akkor került vissza a Genoához kb., Santonról sem nagyon lehetett hallani még, Balotelli, Giovinco, Marchisio is csak reménység volt...
Ugyanakkor mára szerintem is beférne Santon és Marchisio mindenképpen, talán még Criscito is. Persze sokan vannak akiket nem említettem.
A gondolattal eljátszva egy ilyen csapat jut eszembe hirtelen, annak szellemében, hogy ne ész nélkül hagyjunk ki mindenkit a fiatalítás jegyében:
Buffon - Santon, Chiellini, Cannavaro, Grosso (Criscito) - Marchisio, Aquilani, Pepe - Cassano, Iaquinta (Toni), Rossi
De a tankcenter pozíciójába akár mást is be lehet tenni, illetve Cannavaro helyére is, oda akár Criscito is jó lenne de a felépítése inkább szélre helyezi őt, de hirtelen nem tudok jobbat. Talán Gamberini?
És itt Cassano játszhatna baloldalról, vonal mellől indulva, vagy akár a két csatár mögött is. -
#10937 Ezzel egyetértek,viszont nem értem Cassano mellőzését,zseni egy játékos,véleményem szerint is fiatalítani kell,de nem megy egyik napról a másikra,viszont most már el kell kezdeni.Jakinak most nem jött ki,de lesz ez jobb is! -
#10936 jöjjenek a fiatalok,
motiváció kell meg lelkesedés,
egy ötlettelen, alibiző alulmotivált olasz válogatottat
még mi is elpáholtunk 3-1re hiába állt világbajnokokból.. -
#10935 Iaquinta, Toni mind-mind rendre gólképtelenek a válogatottban..
ha nincs mögöttük egy Nedved-Ribéry aki a fejükre illeszti a labdát
vagy tömi labdákkal akkor beszürkülnek a mezőnyben..persze
vannak talált helyzetek, amolyan Pippo módon, de basszus Pippo legalább elrakja őket.. -
#10934 Vannak jobbak nála azért.. -
#10933 *Tény