Olasz foci szerelmeseinek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Christiansen
én már számtalanszor lejátszottam ezeket a vitákat,
mindenki ugyanezzel jön, betonfoci, mûesés, hisztizés, mázlis gólokkal.
rohadtul unom már, ráadásul a kommentátorok rá is segítenek erre,
holott már vagy 20 éve nincs ilyen a profi futballban!

gercse
Kb. egyetértek én is, olaszokat divat ócsárolni, de engem nem izgat, nem bánom ha emiatt kevesebben szurkolnak nekik, legalább nem lesznek divatdrukkerek.

Zsolti9014
Én azért Grossót nem bántanám, az egyik legaktívabb játékosa volt a csapatnak tegnap. Tény hogy õ sem lesz fiatalabb, de késõn érõ típus. Talán egy visszatérés a Serie A-ba még dobhat rajta egyet.

Viszont csak leírom, ami tegnap megfogalmazódott bennem.

Tény, hogy a délutáni meccs élvezetesebb volt, míg az esti igen lagymatag, az olasz csapat játéka fantáziátlan, stb.
De már nagyon unom, hogy a kommentátorok folyamatosan azt sulykolják, hogy a csúnya rossz olaszok a futball ellenségei, míg a brazilok az istenek.
Olyan dolgokat hoznak fel, mint a védekezõ foci, meg a színészkedés, ami azért jó ideje semmivel nem jellemzõbb Olaszországra mint más csapatokra. A brazilokat pl. úgy védi néhány bíró, mintha az élete múlna rajtuk. Azzal együtt el kell ismerni, hogy vannak az olaszoknál is színészkedések, illetve a vérmérsékletbõl adódó reklamálások.
Aztán az hogy az amcsik milyen összeszedettek voltak a meccsen... hát kb. közük nem volt a találkozóhoz, sem a kiállítás elõtt, sem utána. Összesen lõttek vagy 3-at, meg a 11-es.
Apropó 11-es. Legro ráugrott Donovanre, aki annak rendje és módja szerint aláfeküdt. Ez Gundinál egyértelmû 11-es. Lehet elfogult vagyok, de sztem mindkét játékos szabálytalan volt, így megfelelõ volt az a salamoni döntés amit a bíró hozott: menjen tovább bedobással.
És Gundi szerint egy az egyben az olaszokat kell okolni az alacsony színvonal miatt. Jó, tény hogy én sem ájultam el a játéktól, de szerintem két csapat játssza a futballt. s ezt a megjegyzését már a kiállítás elõtt is lehetett hallani.
Aztán a kettõs cserénél beszól egy olyat hogy ezzel nem ért egyet. 2 percen belül gólt lõ Rossi...😊
És az egész meccsen a meximális dicséret amivel az olaszokat illette: jó lövés volt, illetve jól kidolgozták most ezt.
Ezzel szemben a braziloknál a másik kommentátor olyanokat emlegetett, hogy úgy passzolnak sarokkal, mint más a csuklószorítót igazítja.
Arról nem is beszélve, hogy annak a meccsnek a 2. félidejét Egyiptom tette színvonalassá.

És ezek után lehet csodálkozni, hogy a fórumok és a sulik is tele vannak az olyanokkal, akik talán még nem is látták az olaszokat játszani 2-nél többször, de ítélkeznek.

Le kell szögeznem mégegyszer, én sem vagyok elájulva a tegnapi meccstõl, de azért húzzuk már meg valahol a határt. Engem kifejezetten zavar ez a felfogás, mely szerint az olasz válogatottat bármely más csapatnál jobban képesek kritizálni, még akár egy jó meccs után is.

Azzal együtt, ha a gyõztes VB után is Lippi maradt volna (vagy egy Donadonitól jobb edzõ), mára egy teljesen más, fiatalabb, erõsebb válogatott állhatott volna össze. De 1 év alatt annyi új embert nem lehet beépíteni.

Mondjuk még van 1 év a VB-ig, én bízom annyira Lippiben, hogy össze fogja pakolni a csapatot. Én pl. lehet hogy Santont már betenném, meg Rossit kezdõbe, stb.
Bár én abban is bízom, hogy Magyarország kijut.

Annak aki ezt végigolvasta, köszönöm, aki egyetért annak meg azt köszönöm. Aki nem, annak meg annyit, hogy ez csak egy vélemény, reagálás arra ami tegnap kissé felhúzott.

Hajrá Magyarország!

9csöves9
Cannavaro nincs elfelejtve,õ a válogatott csapatkapitánya

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

Christiansen
Jó az öreg a háznál😄
azért mondtam, 2010 az utolsó neki, és vsz. csak 20-25 perceket csereként

annak viszont nagyon örülök, hogy Materazzi, Panucci, Cannavaro
"elfeledve", na meg Inzaghi is - de õ mondjuk azért jól jött volna az EB-n
a tohonya Toni helyett - és ez a tendencia Zambrottáékkal is folytatódni fog

Gattuso-ra meg nem tudok haragudni, õ labda nélkül is annyit
fut mindig mint egy egész csapat..
Pirlo most meg nagyot alakított a harmadik gólnál!

9csöves9
sok már nem múlott azon a gólon,de az nagyon nagy kedvencem😊

mindig meg akarom nézni hány mp alatt ért kb a saját 16-ostól a németekéig,de sose találok olyan kameraállást ahol látszódik hol áll Cannavaro labdaszerzésénél

ForzaInter
Nem tudom, nála már nem lenne válogatott, max csak akkor ha egy nagyon jó szezont futna, minden tiszteletem az övé, de 36 évesen már nem kellen erõltetni, csatárposzton amugy is nagyon bõ a választék, fiataloknak kell most már megadni az esélyt, öregeket pedig elfelejteni.

Yo, Bitch!

Christiansen
igazából már évek óta ez van vele szemben,
aztán tessék, 2006-ban kilõtte a németek kapuját hosszabbításban,
gólkirály lett a serie a-ban aztán volt most egy jó kis Juve BL-szereplése is

én még nem írnám le, mondjuk én elfogult vagyok😊

az viszont tény, hogy Rossinak csütörtökön kezdenie KELL

ForzaInter
Na igen Zambrotta és Pirlo nálam is csak nehezn férnek be, max cserék lennének, de sztem ugyis ott lesznek a vbn..

Yo, Bitch!

9csöves9
Alex szereplésében én már nem bízok,sokkal többet vár el tõle Lippi mint a többiektõl(jogosan).legalább 25 gólos(bl,bajnokság,kupa) szezont kell futnia és csapatjátékossá kell újra válnia hogy összejöjjön

Christiansen
én Camot, Zambrottát és Grossot tenném ki csak
Tonit meg a rómaiakat meg nem szeretem :C

egy Quaglia-Di Natale duot viszont nagyon megnéznék..
Alexnek meg 2010 lehet utolsó esély

9csöves9
nagyjából jó,de még mindig vannak olyanok akik a nevük,a menedzserük vagy egyéb miatt válogatottak.Lippi ha most nem teszi ki a Zambrotta,Pirlo,Legro,Grosso szintû játékosokat,akkor 2010ben már nem fogja és abból elég nagy bukás lesz

ForzaInter
Meg még Brighi aki szóba jöhetne.

Yo, Bitch!

ForzaInter
Grosso, Legrotagglie, Pepe, De Sanctis a jelenlegi keretbõl nálam nem lenne válogatott, de Palombo sem aki nem rossz csak nem nagyon fér be..

Yo, Bitch!

ForzaInter
Keret nem rossz, csak a fiatalok mind a padon ülnek, Aqualani, d'Agostino, Maggio, Cassano õket hiányolom a válogatottból..

Nálam ez lenne a keret a vbn:

Kapusok: Buffon, Amelia, Abbiati

Védõk: Zambrotta, Motta, Santon, Dossena, Gamberini, Cannavaro, Chiellini, Santacroe/Criscito/Bocchetti

Középpályások: Aqualani, D'Agostino, Montolivo, Gattuso, De Rossi, Pirlo, Camoranesi

Csatárok: Rossi, Cassano, Quagliarella, Gilardino, 5 csatár meg a Iaquinta, Di Natale, Pazzini, Toni, Balotelli, Acquafresca hatos közül az egyik.

Yo, Bitch!

Christiansen
ennyi😊

9csöves9
Machedat majd az angol válogatott is elrabolgatja helikopterrel aztán honosítják

Christiansen
Rossi, Macheda ez lesz az új generáció

na még egy gólt

9csöves9
elég vicces ez a játék😄

a vb után kellett volna elkezdeni a fiatalítást

eközben Rossi egyenlít😄

Christiansen
no TV

de azóta találtam justin-on nem szaggatóst
két gól meglesz érzem

LasCar16
az.. lassú, a védelem is gyenge, normális csatár sincs a kezdõben...

#acm

ForzaInter
m1 adja..

ez a csapat meg rém gyenge

Yo, Bitch!

Christiansen
Valaki dobjon egy linket lécci a meccsrõl,
a telesport nekem nem indul :CCC

9csöves9
nézõk alig járnak,de az ultráik nagyon jók.Livornonak meg van vagy 20 ezres átlagnézõszáma

ForzaInter
Ja csak alig járnak ki nézõk a meccseikre, lehúznák a nézõszámot, livornograd ellen meg legalább lennének fasza rangadók, öröm lenne oda-vissza verni a komcsikat.😄

Yo, Bitch!

9csöves9
egyértelmûen Brescia

paszmek <#wow2> <#violent>

REAL MADRID

<#eljen>

Zsolti9014
Nekem a Brescia szimpatikusabb. És van magyarjuk is, kapásból 2. Ebbõl egy kulcsembernek számít.

Hajrá Magyarország!

limperatore
aztakurvaélet :_AS😄SDS:

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

ForzaInter
Nem tom hogy a Livornograd vagy a Brescia feljutása lenne e jó a serie a-nak.

Yo, Bitch!

9csöves9
a Livorno 4-1-re,míg a Brescia 3-0-ra nyerte(Vass Ádi gólt lõtt) a playoff visszavágót,így õk játszák majd a döntõt a feljutásért

lol! 😄😄

szucsy89
😄fasfasdfasdfasd
Count Adyn
ugye😄DASD

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

hát sztem ez az agyhalál egyik jele 😄ASDasdas

9csöves9
aztakurvabazmeg😄

Count Adyn

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

limperatore
nekem mindig, csak nem ismeritek el 😉

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

ForzaInter
Felesleges õket összehasonlítani, mivel teljesen más poszton játszanak..

Yo, Bitch!

szucsy89
eltekintve ettõl Kaká a jobb😄
szucsy89
Kaká most visszaszorult Dinho miatt ez igaz...
9csöves9
kivételesen igaza van😊

ForzaInter
Hát kakánál egyértelmû hogy többet ér jelenleg, idei szezon alapján.

Yo, Bitch!

szucsy89
lol
Sziasztok eladnám a Nagy Olasz Futballkönyv és a Calcio Olasz Futball címû könyveimet.Akit esetleg érdekel a [email protected] címre írjon
Üdv
Bandi
limperatore
jah ez baromság, de kakánál tényleg többet ér kaka mostani formáját nézve

kicsit el van szállva 😄

szucsy89
Zsolti9014
<#worship>Gratula nekik!<#eljen>

Hajrá Magyarország!