Olasz foci szerelmeseinek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szucsy89
pffffffffffffff mekkora kamu szar lista ez?!

és igen, Abbiati az év kapusa!!
limperatore
gazzetta éves átlagértékelés

Alexis Sanchez: 6.73 (31 games)

Julio Cesar: 6.54 (25)

Samuel Eto'o: 6.49 (35)

Edinson Cavani: 6.47 (35)

Sebastian Giovinco: 6:43 (30)

Antonio Di Natale: 6.42 (36)

Ezequiel Lavezzi: 6.4 (31)

Marco Storari: 6.39 (23)

Matteo Sereni: 6.39 (15)

Zlatan Ibrahimovic: 6.36 (29)

cigány eléggé lent van 😊))))
remélem 1 héten belül az elsõ 3 interes lesz 😛
még h abbiati az év kapusa 😄😄DD

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco

limperatore
😄SA_DASDD

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco

WuFraZselic
már nem csak a Bilánból lehet gúnyt ûzni 😊

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

szucsy89
remélem 😉
samBdoria <#taps>
gabber_saviola
majd meglátod 😛

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

limperatore
:ASD:SD:AS: butaságot ne írj már 😄

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

gabber_saviola
vasárnap behúzzuk ezt a Coppa Italiát vagy mit -.-

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

limperatore
eltemették a sampot

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

limperatore

szucsy89
Na így Poli legalább lehet jön Milanba, amúgy nagyon sajnálom õket... de télen eladni Cassanot meg Pazzinit is... elbaszták nagyon
ForzaInter
hát ezek közül talán csak poli aki hiányozni fog onnét.. a többi nem alkotott maradandót

Yo, Bitch!

bakkerman
csórik,remélem koman marad valamelyik A-s csapatban

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

WuFraZselic
Poli szinte biztosan menni fog, ahogy Koman, Biabiany, Maccarone is nagy valószínûséggel

Garrone meg jobb is, ha elhúz jó messzire...

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

9csöves9
Garrone szerintem egy darabig elhagyja a várost.érdekes lesz majd a B-s keretük,a nagyobbakat talán csak Palombo és Poli érdekelheti,lehet a nagyját egyben tudnák tartani.Palombon mondjuk annyira nem lepõdnék meg ha maradna,szerencsétlen sírva járta körbe a stadiont,legszívesebben egyenként bocsánatot kért volna mindenkitõl.pedig kurvára nem rajta múlott

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

WuFraZselic
durva, kiesett a Samp...

szucsy89
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD és hasonlít is
9csöves9

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

limperatore
sky s szerint a kezdõ szlovénok ellen

Buffon; Maggio, Bonucci, Chiellini, Balzaretti; Thiago Motta, Montolivo, Aquilani; Mauri; Pazzini, Cassano.

WuFraZselic
inkább Lavezzi, mintsem Hamsík a karmester idén Nápolyban

bakkerman
*2. helyre jött be a Villareal

bakkerman
jó csapat mindkettõ,merem állítani,hogy jelenleg tényleg top4-es csapatok,de televannak olyan játékosokkal,akiknek ilyen végjátékban még nem volt részük,nagy lesz a lelki teher rajtuk,és remegni fognak a lábak,stb...Hamsik,Cavani ugye aki viszi a Napolit,fiatalok még,egyikük se szokott hozzá az ilyen kiélezett véghajrához. Udineseben Di Natale,és Sanchez játéka még jobban fel fog értékelõdni,ha mindketten ugyanazt fogják hozni,amit eddig,akkor bizony reális sanszuk lesz,de a realitás az,hogy õk harcban lesznek a 3. helyért,a két nagy meg lejátssza egymás közt a scudettot. Persze van ellenpélda is,07-08-ban olyan márciusig nagy csatában voltunk a Reallal,aztán mi kippukantunk,szétestünk,és bejött a Villareal a 3. helyre...Most jöhet akár egy Milan megzuhanás is,az Inter nagyon jó formában van,a BL siker megdobta õket,a Milan meg döcög. Jó lesz jó lesz,csak kár hogy nincs digim :S

Fabio Capello
Ne becsüld le se az udineset, se a napolit.

bakkerman
Milannak 4 kemény meccse lesz,Internek 3( a derbyvel együtt),míg szerintem a Napoli tuti fog veszteni pontokat a Palermo,és a Juve ellen is. Udinese pedig alap h nem fog odaérni. Vagy Milan,vagy Inter,a derbyn kiderül

limperatore
Mai gazzetta:

13 éve nem volt ilyen, 4 csapat 6 ponton belül!

Az olasz tény, hogy most gyengült. De a német még mindig gyenge. Csak arra volt ez jó, hogy valami változás legyen!
WuFraZselic
elég ránézni a német tabellára, nevesincs csapatok európai kupákat érõ helyen. félek belegondolni, hogy milyen csoportkörök lesznek 1.5 év múlva... az is ok, hogy a Dortmund most menetel, de 4. kalapban lesznek, kapnak 2 nagycsapatot, és ennyi volt... nem erõsödött a Bundesliga, csupán az eddigi 2-3 nagycsapat gyengült meg. ezzel szemben a Serie A-ban most feljött a többi csapat, még mindig van 4 bajnokesélyes, Lazio-Napoli-Udinese hármas szinte évek óta hasonló kerettel vág neki a szezonnak, és most lehet sikerül elérniük valamit. persze tény, ez nem befolyásolja a BL-helyeket, de sajnos a jelentéktelen EL meg igen...

bakkerman
igen,sajnos a bundesben a bayernen kívül ha valaki bajnok lesz,utána vagy szétkapkodják a csapatot,vagy maguktól meggyengülnek :²/

Valóban így van, de ne veszítsék már el a helyüket, ilyen könnyen az az ország, aki a legsikeresebb.
Szerintem nem kezd a német foci fejlõdni. Dortmund, Bayern, Leverkusen jó, de a többit még a DVSC is elverné. Egyébként meg a Dortmund és a Leverkusen játékosait meg fogják venni, és meg fog gyengülni.
Az milyen bajnokság, hogy egy csapat 3. a következõ éven meg kiesik? Hertha járt így, most a Stuttgart és a Werder.
A német stílus az ami nem tetszik nekem. Valahogy nem olyan érdekes.
bakkerman
Szerintem több szempontot is figyelembe kéne venni. Pl a múltat is, mert ez tükrözi, hogy régen ki is volt jó. Amiben persze az olaszok tarolnának.

egyetértek a hszeddel,de ezzel a részével nem,sajnos! Fölösleges belekeverni a múltat a jelenbe,pusztán azért kapjon több helyet,meg jobb elbírálást az olasz bajnokság,mert régen nagyon jó volt? Ez baromság. A német bajnokság jön fel mint a talaj víz,nagyon jól megszervezett "válallkozás" gyakorlatilag az egész rendszerük. Ha a múltat is figyelembe vennék,akkor nekünk elvileg nem 1 bl helyet kéne adni,hanem Puskásékra tekintettel legalább 3-at...ami most van,az most van,a múlt az múlt,már más idõk járnak.

Az angol tény hogy erõs bajnokság.
A spanyol, az tulajdonképpen real-barca. Néha jó a sevilla valncia villareal, de ennyi. Semmi több. A real-barca is egy csõdhalmaz. A spanyol a gólokról és a csatárokról szól. Ott nincs védelem. Persze a nagyokat kivéve. Nekem az nem tetszik az egészbe, hogy lehet 8-0kra nyerni.
A német. Most õszintén. A 4 BL indulóból valaki továbbjut a csoportkörbõl? A bayern is szerencsével jut mindig tovább.
Az olasz most tényleg gyenge. De ha azt nézzük, hogy hogy alakul a bajnokság, nem mondhatnám gyengének. Az elsõ négy nagyon meglepõ. Sõt az Udinese-Palermo is elég jó. A roma-juve pedig jó lesz, egy két éven belül.
Az más kérdés, hogy azok, akik a focit irányítják azt nézik, hol jön több bevétel, ki ad többet játékosokra.
Azért jusson ki egy német csapat mert több a szurkoló? Vagy jobb a stadion? Vagy mert egy meccs "örömet" okoz? Vagy mert több bevétel van?
Szerintem több szempontot is figyelembe kéne venni. Pl a múltat is, mert ez tükrözi, hogy régen ki is volt jó. Amiben persze az olaszok tarolnának.
Az olaszhoz még annyit, hogy a legtöbb ember azt mondja hogy "antifoci". Ami már magában nem jelent semmit. De mi látjuk a szépségeit, annak, hogy nem csak a pályán dõl el a meccs. Nem csak azon múlik, hogy hû mennyi gól volt! És igenis egy 1-0 is jobb lehet mint egy 3-2.
ForzaInter
az hogy kinek melyik tetszik jobban és melyik a színvonalasabb, az szubjektív teljesen..

Yo, Bitch!

bakkerman
kinek mi jön be,kinek mi tetszik,ennyi 😊

gercse
Most erre mit mondjak, egy góllal áll mindhárom olasz csapat rosszabbul a BL-ben, és annak ellenére, hogy idegenbe megy mind3, én nem vennék mérget rá, hogy kiesik bármelyik is, majd meglátjuk.
Az pedig, hogy neked egy st.pauli-hannover örömet okoz, magánügy, nekem meg egy Lazio-Chievo, vagy Sampdoria-Fiorentina ugyanúgy örömet okoz, ízlések és pofonok.
Az tény, hogy hanyatlóban van az olasz foci, de magához képest rosszabb, a németekénél nem biztos, hogy rosszabb, majd a BL eldönti, máshogy nehéz lesz lemérni.

bakkerman
ugye azt érzed,hogy idén a 3 olaszból mindhárom kiesésre áll a BL-ben,míg a két német közül valamelyik biztosan továbbmegy? a Bundesliga javuló tendenciát mutat színvonalban,a serie a pedig romlik évrõl-évre ezen a szinten. én minden hétvégén nézem a bundest,még egy st.pauli-hannover is tud akkora örömet okozni mint egy VB meccs például. jó iram,látványos,gól gazdag meccsek,teltházas stadionok,fiatal csapatok(werder,dortmund,stuttgart,mainz,leverkusen) stb...Igyekszem követni az olasz focit is,Intert,Napolit,Palermot nézegetem azért,de EGYIKÜK se nyújt akkora szórakozást,mint egy jó kis német derby.

ForzaInter
Tény hogy gyengült a Serie A, de a németek abban jobbak, hogy jobbak a stadionjaik meg több náluk a nézõ, ennyi.. De ettõl még nem lesz erõsebb a bajnokságuk. Serie A-ban sokkal nagyobb sztárok játszanak, több a pénz is. Egyedül semmit nem érõ el-nek köszönhetik 4. bl helyüket ami egy vicc, persze olaszok saját maguknak csináltak, de akkor is vicc, hogy ezért kapnak a németek plusz bl helyet.. Az olaszok évek óta jobban szerepelnek európa ELSÕSZÁMÚ kupájában mint a németek, és nyertek is 2 blt az elmult 5 évben, a németek pedig EGYET SEM. Szóval nehogymár valaki beadja, hogy még õk jobbak a bl-ben, és erõsebb a Bundesliga. Németek 10 év alatt nem fognak 2 blt nyerni, nem hogy 5 év alatt.. Ettõl függetlenül tény, hogy a Serie A gyengült, kellenének uj stadionok, és akkor több lenne a nézõ is, fiatalítani is kéne jobban. Az is tény, hogy a Bundesliga is sokat erõsödött, de ez igazán eredményekben nem nagyon látszik meg, mert a bl-ben nem nagyon érnek el eredményeket, egyedül a Bayern az a csapat amelyik fel tud mutatni valamit, az el meg nem mérvadó..

Yo, Bitch!

gercse

06/07 – Csak a Bayern jut tovább a csoportból, akit a negyeddöntõben éppen a Milan ejt ki. Három olasz csapat vesz részt a nyolcaddöntõkben, kettõ a negyeddöntõkben és a Milan a végsõ gyõztes

07/08 – Csak a Schalke jut tovább a csoportból, de a Barcelona megállítja õket a negyeddöntõben. Három olasz csapat jut a nyolcaddöntõbe, egy a negyeddöntõbe

08/09 – Csak a Bayern jut tovább a csoportból, de a Barcelona újfent kiejti az egyetlen német gárdát a negyeddöntõben. Három olasz csapat a nyolcaddöntõkben

09/10 – Két német és három olasz csapat éri el a nyolcaddöntõt. A Bayern-t a döntõben megveri az Inter

10/11 – Két német és három olasz csapat jut tovább a csoportokból

nem nézek meg minden olasz meccset, de annyit láttam már, hogy véleményt tudjak nyilvánítani.elõbb nézek meg egy Mönchengladbach-Frankfurt mérkõzést, mint egy Juventus-Inter-t😄
amúgy meg kinek a pap kinek a paplan.A "sztem" szó sem véletlenül van ott....
Murder3
mert az inter-milanon kívül a többi olasz csapat ahogy van nulla bl-be.
de még a milan is nulla bl-be mert kb az esélytelenség szintjén állnak megint.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

gercse
Igen, most utána olvastam, de ennek a hatása még egy szezon, mert csak tavaly vezették be, de ettõl függetlenül, én a BL meg EL helyeket az adott sorozatban elért eredmények szerint osztogatnám, nem pedig koefficiens alapján, amiben szerepelnek mindkét sorozat pontjai, valahogy nem érzem igazságosnak.

szucsy89
"-Játék minõsége:noha a Bundesligában is akadnak nézhetetlen meccsek, a többségük jó és élvezetes.Az olasznál sztem mindenképp színvonalasabbak."

Gondolom megnézel minden olasz meccset hétvégente... még abban sem vagyok biztos, hogy a németeket nyomon követed...
szucsy89
A németek nullák a BL-ben, és én az olasz focit még mindig látványosabbnak, jobbnak tartom... de ez személyes véleményem, elfogadom másokét is. Lehet hogy nagyon jók az EL-ben, de ne említsük már egy szinten a kettõt, mikor egy EL meccsért kapott pénz 1-2 bajnoki bevételébõl simán visszajön, míg a BL-nél más a helyzet. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy külön-külön kéne pontozni a kettõt, felõlem a németek kaphatnának 10 EL helyet is, sztem az olaszokat nem érdekelné...
Mor3llo
Meg van különböztetve a két sorozat, ugyanis BL fõtáblára kerülésért 4, kiesés szakaszbeli továbbjutásokat 2-2 pont jár, ha jól tudom. Ez egyfajta kompenzációs pont..ugyanis az EL-ben nem adnak ezekért pontokat.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

gercse
*miért nem eggyel több El helyet adnak a németeknek? (ha annyira jól megy nekik ott...)

gercse
Remélem rájönnek egy idõ után az Uefánál, hogy az EL-t meg a BL-t teljesen külön kéne kezelni, miért nem eggyel több EL-helyez adnak? Olaszok szerintem azt sem bánnák, ha nem lenne EL helyük...

Mor3llo
Az olaszoknak is ott voltak a különbözõ nemzetközi meccsek, senki sem tiltotta meg nekik, hogy hozzák a pontokat. Nem hozták, vessenek magukra. Színvonalban, hangulatban teljesen megérdemelt a helycsere.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

WuFraZselic
alig várom hogy a hannover/freiburg/mainz/leverkusen szintû csapatok bl csoportkörben legyenek 😄

WuFraZselic
ez mind szép és jó, de ezeknek (az EL-es példán kívül) semmi köze sincs a koefficienshez, amely alapján 2 év múlva a bundesliga megelõzi a serie a-t

jjó akkor egyezzünk meg abban, hogy az olaszoknál 2(bár gyakorlatilag csak 1), a németeknél pedig 1 csapat esélyes a végsõ Bl gyõzelemre jelenleg.Most nézzünk mást, csak a jelenre tekintve:
-Európa-liga-t németek viszik.Jó igen az olaszoknak anyagilag nem éri meg, ezért tesznek rá.szimpatikus hozzáállás.sztem mondjuk egy Napoli szurkoló bármikor elcserélne egy bajnoki negyedik helyet egy EL sikerért.nem mintha ismernék Napoli szurkolót, csak feltételezem.
-Játék minõsége:noha a Bundesligában is akadnak nézhetetlen meccsek, a többségük jó és élvezetes.Az olasznál sztem mindenképp színvonalasabbak.
-Stadionok:no comment
-Nézõszám:Ezt is Bundesliga viszi.