13532
Olasz foci szerelmeseinek
-
#1892 Amúgy összességében ki, hogy játszott? -
#1891 A bannerba alul írjátok már be Del Piero nevét.
A world Cup 2006 gamehoz az új mezeket(betűtípusokkal rendesen) meg lehet találni vhol? Persze az olasz válogatottéra gondolok. Mert a game topikjában nem tudják. -
-
#1889 nagyon nem tetszett a játék,de most legalább nem fog hátradőlni senki a vb-ig hogy milyen jók vagyunk most,szerintem tétmeccsen odateszik magukat
Alex-Totti kettős meg szerintem semlegesítette egymást,egymástól vették el a helyeket,remélem egy formában lévő Tottival jobb lesz ez a kettős
Grosso sérülése mennyire komoly? -
#1888 Gattuso ilyen, ezt tudhatnád :P -
#1887 jah főleg Gattuso volt barátságos :D -
#1886 Owen már pár éve nincs rendben:) -
#1885 így igaz -
#1884 Éppen azért, hogy formába lendüljön a vb-re...
Tudod, mint Owent. Őt is azért eröltetik, hogy rendben legyen a világbajnokságon. -
#1883 igazi barátságos mérkőzés volt -
#1882 Tottit minek erőlteti Lippi?Egész meccsen labdába sem ért.
De Rossiról meg ne is beszéljünk... -
#1881 Van meccs link? FORZA AZZURRI!! -
-
-
#1878 Del Piero mióta kopasz? -
#1877 bocs:) csa mostanában sokat angolozom:) Vizsgám lesz meg minden:)
szval FORZA ITALIA -
#1876 Remélem jövőre több játékost adunk Olaszországnak:) -
#1875 Italia -
#1874 -
#1873 Forza Italy!!!! -
#1872 nah akkor ezt nézzük :P -
#1871 -
#1870 egyedül Materazzi nem válogatott szintű játékos,de inkább most játszon Nesta helyett mint a vb-n -
Zséé #1869 Buffonnak ügyelnie kell majd a hazaadásaira -
#1868 ott van a világklasszis belső védő MATERAZZI :) vagy lehet elfogult vok,!:):DD -
#1867 két szélsőhátvéd ott lesz a szeren nyugi :P
20:30 Raisport
Svájc - Olaszország -
#1866 szerintem se lesz kódolva
Alex,Totti,Camo,Pirlo négyes nagyon durván fogja osztani a labdákat Toninak,pláne ha a két szélsőhátvéd még besegít -
RaiUno barimeccseket nem nagyon kódol -
#1864 kihírdették a kezdőt
-----------------BUFFON-------------
ZACCARDO CANNAVARO MATERAZZI GROSSO
---CAMORANESI---PIRLO---GATTUSO-----
-----------TOTTI----DEL PIERO-------
----------------TONI---------------- -
#1863 A RaiUno közveíti az esti válogatott meccset, remélem, nem kódolják. -
#1862 Zambrotta 15-20 napra kidőlt,várhatóan ma Zaccardo helyettesíti
Lippi annyit elárúlt hogy Alex és Totti kezdeni fognak -
#1861 May. 30. 10:01 -Milano- Keveset, sőt szinte semmit sem írtam még az olasz foci élet berkeiben kialakult botrányról, mivel úgy gondoltam hogy az Inter nincs érintve az ügyben akkor nem is tartozik erre az oldalra. Az alapdolgokat úgyis mindenki ismeri: bő egy hónappal ezelőtt kirobbant egy lehallgatási ügy melyben olyan beszélgetések kerültek napvilágra ahol Luciano Moggi a bírói kar vezetőinek oszt instrukciókat arról hogy ki melyik meccsre menjen és hogy ott milyen szellemiségben fújjon. Az ügy azóta ezer szálon terjed tovább, kiderültek előre lebeszélt eredmények, sportfogadást űző játékosok, hamis könyvelések, visszásságok a játékos eladásokkal kapcsolatban. Ráadásul ez utóbbiért Alessandro Moggi tehető felelősség aki a GEA nevű ügynökség feje. Ez az ügynökség az amely a kezében tartja a legtöbb olasz játékost és edzőt és szinte egymaga dönt arról a klub vezetőket is terrorban tartva hogy ki hol fog játszani és hogy ki lesz éppen a tréner. A kártyavár tehát összeomlott, most tartanak a vizsgálatok, a kihallgatások és hamarosan ítéleteknek is születniük kell. Eleinte egyértelmű volt a helyzet: a Juventust megfosztják a scudettotól és utolsó helyre sorolják vissza így pedig mehet a Serie-B-be, de az sem kizárt hogy bizony kizárják és akkor a Fiorentina módjára valamelyik C-ligába kerülne besorolásra. Érintett még az ügyben az imént említett Fiorentina (bár a tulajdonos a tegnapi 9 órás kihallgatást követően nagyon magabiztosan nyilatkozott), a Lazio és a Milan is, de ezeknek a kluboknak a képviselői rendre azt hangoztatják: az egyesületük csupán a körülmények áldozata lett. A történet tulajdonképpen innen indulna hiszen a napokban egy olyan hír látott napvilágot ami mindenképpen érdemes arra hogy ti is elolvassátok. A Juve kizárása esetére néhány sportvezető készített egy vészforgatókönyvet, amelyben össze akarják vonni a Serie-A-t és a Serie-B-t így a bajnokság három 14-es csoportban folytatódna. Ez a bizarr ötlet a Brescia elnökének Gino Corioninak pattant ki a fejéből. Pontosabban ő volt aki megosztotta a nyilvánossággal, hogy az ötlet kié lehetett rejtély. De a szövetség (Figc) jelenlegi vezetője (Carraro elnök a botrány kirobbanásakor lemondott) Guido Rossi sem zárkózott el az ötlet elől. Corioni úgy állította be a dolgot mintha a saját érdekeit sértené a Juve esetleges elindulása a B-ben. ”Nem nagyon tudunk a dolgok menetébe beleszólni, de egy másodosztály a Juventussal alaposan felkavarná a dolgokat és módosítaná az esélyeket”
Ráadásul ugye másik három patinás klubot is visszasorolhatnak így tényleg bomba erős Serie-B lenne várható. Corioni a már említett három csoportos példát hozta fel egy 26 fordulós alapszakasszal melyet a rájátszás követne. ”Azok a klubok akik hibáztak nagyon súlyos büntetést kapnának a kizárással. Ez ezzel a megoldással mégis mindenki versenyben lenne az utolsó pillanatig, akár scudettoért is. Ráadásul az UEFA indulók és a kiesők kiléte is csak az utolsó napokban dőlne el, sokkal izgalmasabb lenne minden.” érvelt a bresciai elnök.
Persze régebben is voltak felvetések abban az ügyben hogy a fociban is vezessék be a playoffot, de ezekből a próbálkozásokból nem sok siker született eddig. ”Az elképzeléseimet két nagyobb pontra alapozom. Mindenek előtt tudjuk hogy a dolgokat már nem lehet visszacsinálni ami történt megtörtént. De nem lehet nyugodt szívvel a Serie-B-be küldeni a Juventust, a Fiorentinát, a Laziot és a Milant mert ezzel olyan csapatokat büntetne meg a szövetség amelyek nem vétettek a szabályok ellen. Teljesen módosulna a kép a másod osztályban, felborulna az egész rendszer. Arról most nem is beszélek hogy mekkora minőségbeli visszaesés állna be a Serie-A-ban is. Talán nem ez a legjobb megoldás, de annál mindenképpen jobb mint amit most a vezetők terveznek. Kinek lenne jó ha a Serie-B 4-5 csapat privát versengése lenne. A többi meccsre senki sem lenne kíváncsi ez pedig a szurkolóknak és a tv közvetítések tulajdonosainak sem jó.”
Természetesen nem mindenki ért egyet ezzel az állásponttal. Ott van mindjárt a szomszédvár, a most feljutott Atalanta, melynek tulajdonosa Ivan Ruggeri nemtetszésének adott hangot. ”Számomra ez egy képtelen ötlet. Nem is tudom Gino hogyan gondolta hogy meg lehetne valósítani egy 42 csapatos Serie-A-t és ezzel megszüntetni a Serie-B-t. Ez egy fantazma amit képtelenség lenne megvalósítani. Egyáltalán nem támogatom. Arról lehet beszélni hogy 22-ről 20 legyen a létszám, vagy 20-ról 18, de másról teljesen felesleges.”
Aztán Ruggeri így folytatta. ”És mi lenne azokkal a csapatokkal akik kiesnének? Ezzel a megoldással csak a bűnösöknek kedveznénk és semmi értelme nem lenne megtisztulási folyamatokról beszélni. Természetesen meg kell közösen beszéljük ezt a felvetést, mert annyit mindenképpen ér a dolog, de én személy szerint nem támogatom.”
Erről tehát egyelőre ennyit. Az hogy a jövő mit hoz úgyis a tárgyalások ítéletei után fogjuk megtudni. Addig is minden más dolog találgatás. Minden esetre nem árt felkészülni az ilyen vészmegoldásokra is, már csak azért hogy ne érjen senkit sem váratlanul. Hiszen tudjuk Olaszországban bármi megtörténhet.
A hírt küldte: gaRRy
www.internazinale.hu
Én egyetértek az Aalanta vezetőjével:) -
#1860 ehhh:o -
-
#1858 Zambrotta megsérült az edzésen,még nem lehet tudni mennyi ideig dől ki -
#1857 "a mi fiúnk" :) -
-
#1855 nyertek tegnap az u21-sek,Chiellini góljával
-
#1854 na látod nem a csapatodat fikáztam csak Én speciel viyorognék mint a tejbetök ha eltiltanák Moggit és társait egy életre a futbaltól:) -
#1853 de nagyon szeretném
ettől függetlenűl nem kell vigyorogni mint egy tejbetök