Olasz foci szerelmeseinek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2'<0 - 1>0 - 1> L. Toni
Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...
Én mindig is az maradok aki voltam, mert én sohasem tagadom meg a múltam
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Nekem naon jól sikerült, és amilyen tortát kaptam.... ááá sasoljátok csak meg.......Alessandro Del Piero ( Il Capitano ) on my birthday =)))
Un cavaliere non lasciá mai la sua signora...Del Piero il grande capitano! Gamertag: AwesomeCassone http://facebook.com/cassonesub
"Minden tõlünk telhetõt el fogunk követni, hogy megnyerjük utolsó két selejtezõs mérkõzésünket, a szombatit Litvániában és a jövõ szerdai hazait a franciák ellen" - jelentette ki a tréner, aki meg is indokolta, miért nem szeretné, ha a franciák számításai jönnének be.
"Raymond Domenech kapitány annak idején minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy a mérkõzések sorrendje az õ csapatának kedvezzen a többi kárára. Elérte például, hogy tavasszal kelljen Feröer-szigetekre mennünk, amikor az itthon játszó futballistáink a hosszú téli szünet miatt nincsenek igazán jó formában" - mondta a tréner, majd felelevenítette egy kellemetlen emlékét a párizsi fellépésükkel kapcsolatban.
"Amikor a Stade de France-ban léptünk pályára Nicolas Sarkozy köztársasági biztonsági szolgálata egyszerûen nem engedett be a mérkõzés utáni sajtótájékoztatóra. Itt az alkalom, hogy visszaadjuk, amit kaptunk. Igyekszünk megakadályozni, hogy a franciák álmai valóra váljanak" - tette hozzá a korábbi aranylabdás.
A szakvezetõ ugyanakkor jelezte, több alapemberére nem számíthat, ezzel pedig romlanak az esélyeik. Ráadásul elképzelhetõ, hogy csak egy szimpla gyõzelemnek örülhetnek majd, ha ugyanis elõzõleg az olaszok nyernek Skóciában, a franciák már a kijevi mérkõzés eredményétõl függetlenül ott lesznek az osztrák-svájci közös rendezésû Eb-n. Az ukránok ugyanakkor biztosan nem szerepelnek a kontinensviadalon.
Luca Toni szerint óriási hiba lenne, ha a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott a számára megfelelõ döntetlenre játszana szombaton, a sorsdöntõ skóciai Európa-bajnoki selejtezõmérkõzésen.
A Bayern München csatára arra is felhívta a figyelmet, hogy a döntetlen ráadásul nem ér automatikus kvalifikációt, mert akkor még a jövõ szerdai utolsó fordulóban is muszáj lenne legalább döntetlent elérni, bár hozzátette, hazai pályán Feröer-szigetek ellen erre minden esély megvan. Az olasz gyõzelem ugyanakkor a Squadra Azzurra biztos Eb-szereplését jelentené.
"Ha úgy futunk ki a pályára, hogy döntetlen a célunk, akkor azt kockáztatjuk, hogy kikapunk" - jelentette ki Toni a firenzei edzõtáborban. "Tisztában vagyunk vele, két év munkája veszhet kárba, de nem vagyok hajlandó arra gondolni, hogy lemaradhatunk az Eb-rõl."
Jelenleg a csoportban a vb-ezüstérmes Franciaország vezet egy ponttal a skótok és kettõvel az olaszok elõtt, ugyanakkor elõbbi két gárdának már csak egy mérkõzése van hátra, míg az olaszoknak kettõ.
#acm
Si recupereranno il prossimo 5 dicembre alle 20:30 Inter-Lazio e Roma-Cagliari, le due gare della 12/a giornata di serie A non disputate domenica.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
a vasarnapi meccs elott a ket tabor kozott is voltak osszetuzesek, ennek folyamanya az eloallitas.
#acm
Giancarlo Abete FIGC-elnök bejelentése szerint a felfüggesztés egyelõre a mostani hétvégére vonatkozik. Az élvonalbeli pontvadászatot azért nem kellett ilyen szankcióval sújtani, mert Serie A-ban egyetlen mérkõzés sem lesz a héten, hiszen a világbajnok válogatott Európa-bajnoki selejtezõt játszik szombaton Skóciában.
Arról is döntés született, hogy a hétvégi rendbontások miatt az elsõosztályú Atalanta és a harmadosztályú Taranto stadionjának azon részeit be kell zárni, ahol az ultracsoportok állandó helye van.
A jövõben a helyi rendõrkapitányok stadionon kívüli rendbontás esetén is elrendelhetik egy bajnoki mérkõzés elhalasztását vagy félbeszakítását, többek között errõl határozott a Belügyminisztérium hétfõi rendkívüli ülésén. Ezenkívül a vendégcsapatok ultrái nem kísérhetik el kedvenceiket az idegenbeli találkozókra.
Március 1-tõl a kluboknak saját biztonsági szolgálatot kell alkalmazniuk azokra a hazai meccseikre, melyekre több mint 7500 nézõ kíváncsi a helyszínen. Szintén tavasztól minden egyesületnek névre szóló szurkolói kártyát kell kiadnia és az ultrák is csak ezzel juthatnak belépõhöz.
#acm
- idegenbeli meccsekre valo utazas megtiltva.
- marcius 1-ig minden 7500-nal nagyobb befogadokepessegu stadionban fel kell allitani olyan szemelyzetet, akik alkalmasak a biztonsag megovasara.
- be fognak vezetni egy ugynevezett 'szurkoloi kartyat', aminek tulajdonosai kizarolag eroszakmentes, bekes focirajongok lehetnek. nekik lesz lehetoseguk idegenbe utazni.
#acm
közben ugye kiderült hogy Arezzoban nem is Juve és Lazio drukkerek verekedtek hanem egy autopálya pihenõn összeverekedett pár ember aszem 10 embver se volt... és a rendõrség figyelmeztetõ lövést adott le ami véletlenül eltalált egy autójában ülõ Lazio szurkolót....! A szövetség várható ítélete: Nem utazhatnak idegenbe a szurkolók.....
ez szivárgott ki...
meg lehet érteni szurkolókat... mert egy olyan ügybõl lett balhé aminek focihoz nem volt köze...
Yo, Bitch!
#acm
Az olasz hatóságok szerint "tragikus hiba" történt, amikor a rendõrök közbeléptek egy Arezzo melletti autópálya-pihenõben kialakult konfliktusban. Az egyik rendõr, hogy megakadályozza az erõszakot, figyelmeztetõ lövést adott le, ezzel azonban megölte a 26 éves Lazio-drukkert, Gabriele Sandrit. A férfi a pihenõhelyen parkoló kocsiban ült.
A rendõrség elõször azt feltételezte, hogy a római Lazio és a Juventus szurkolói között alakult ki konfliktus, késõbb azonban beismerték: nem focidrukkerek összecsapásáról volt szó - írja a BBC. "Tragikus hiba történt" - nyilatkozta Vincenzo Giacobbe, Arezzo rendõrfõnöke. "A járõr azért avatkozott közbe, hogy megelõzzön két csoport közötti verekedést, akikrõl utóbb kiderült: nem futballdrukkerek voltak" - fogalmazott. A korábbi sajtóhírek szerint a drukkert a verekedés közben ölték meg. A rendõrségi vizsgálat még zajlik.
Az áldozat, Gabriele Sandri Rómában dj-ként dolgozott, és több Lazio-szurkolóval Milánóba tartott a Lazio-Inter meccsére. A meccs a gyilkosság miatt elmaradt, más vasárnapi mérkõzések pedig tízperces késéssel kezdõdtek, mert a lelátókon az elhunyt szurkolóra emlékeztek - írja a BBC.
A halálhír az olasz szurkolók körében óriási felháborodást keltett. Villámgyorsan elterjedt az egész országban, aminek hatására szinte minden stadionnál megtámadták a drukkerek a rendõröket. Bergamóban, ahol Atalanta-AC Milan-meccset rendeztek, a drukkerek összecsaptak a rendõrökkel. A meccset a kezdõrúgás után tíz perccel leállították, mert a lelátókról a tömeg megpróbált bejutni a pályára, és ledönteni a korlátokat.
A Lazio és az Inter el sem kezdett meccsén a két együttes szurkolói erõiket egyesítve kövekkel megdobáltak egy rendõrségi épületet, ezenkívül több rendõrautót felborítottak. A rendõrök elleni támadásokban több rendfenntartó szenvedett könnyebb sérüléseket. Szinte minden stadionban azt skandálták a szurkolók, hogy "Rendõrök, gyilkosok!".
Este több száz ember támadta meg az Olasz Olimpiai Bizottság római székházát, amely az Olimpiai Stadion közelében van. A tömeg betörte a székház ablakait, a bent tartózkodók - a biztonsági szolgálat alkalmazottai - elbarikádozták magukat. A római olimpiai stadion melletti rendõrlaktanyát kétszáz fõs, kövekkel és botokkal felfegyverzett tömeg támadta meg. A futball-szurkolók ablakokat törtek be és kocsikat gyújtottak fel, majd összecsaptak a rendõrökkel. Az összecsapásoknak már több, a jelentések szerint könnyebb sérültje van.
Romano Prodi miniszterelnök rendkívül aggasztónak nevezte a kialakult helyzetet. Prodi azonnal megbeszélésre hívta Giuliano Amato belügyminisztert és Antonio Manganelli rendõrfõkapitányt. "Még vizsgáljuk a történteket, de ígérhetem, hogy nagyon keményen fellépünk a tettes ellen" - mondta Manganelli. Kormánykörökbõl olyan hírek is kiszivárogtak, melyek szerint akár a bajnoki küzdelmeket is felfüggeszthetik, az azonban biztosnak tûnik, hogy hétfõtõl megtiltják a drukkereknek, hogy csapataik idegenbeli meccseire utazzanak.
Az olasz kormány áprilisban jelentette be, törvényt hoznak a futball-huliganizmus ellen. A bejelntést egy februári szicíliai mérkõzésen történt tragádia elõzte meg, amikor a drukkerek összecsapásai során egy rendõr életét vesztette.
#acm
"Ha nem mentek be az öltözõbe akkor valami nagyon súlyos dolog fog történni."
#acm
(rosszat sejtek)
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
Több száz fanatikus megtámadta az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) római székházát, amely az Olimpiai Stadion közelében van. A tömeg betörte a székház ablakait, a bent tartózkodók - biztonsági szolgálat alkalmazottai - elbarikádozták magukat. Korábban az ultrák megtámadtak egy rendõrõrsöt is, autókat és autóbuszokat törtek össze. Az összecsapásoknak már több - a jelentések szerint könnyebb - sérültje van.
Az összetûzéseket az váltotta ki, hogy a Lazio és a Juventus hívei egy autópálya-pihenõben összecsaptak egymással, az incidens során pedig egy rendõr tévedésbõl lelõtte a Lazio egyik drukkerét. A hír hallatán Olaszország-szerte zavargások voltak a futballpályákon.
Biztonsági okokból elhalasztották az olasz labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának vasárnap esti mérkõzését, az AS Roma és a Cagliari találkozóját. A nap során korábban nem rendezték meg a Internazionale-Lazio mérkõzést, az Atalanta-Milan összecsapás pedig a hetedik percben félbeszakadt.
by MTI
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Osservatorio: Rinviare Roma-Cagliari
L’osservatorio per le manifestazioni sportive ha chiesto che sia sospeso il posticipo della 12a giornata di serie A tra Roma e Cagliari.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!
A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Közben a gazzetta hírei szerint Bergamóban is összacsaptak a szurkolók a rendõrökkel. Egyelõre nem tudni, hogy az Atalanta vagy a Milan szurkolóiról van-e szó.
Forrás: channel4.com , gazzetta.it , MTI
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Episodio di cronaca nera sull’A1 nel territorio di Arezzo. Un tifoso della Lazio è morto in seguito ad alcuni scontri avvenuti presso l’area di servizio di Badia al Pino tra sostenitori juventini e biancocelesti.
In base alla prima ricostruzione, il tifoso sarebbe stato raggiunto da un colpo di pistola. Sul posto è intervenuta la polizia per chiarire la dinamica ed accertare le responsabilità dell’accaduto.
meghalt egy Lazzio szurkoló 😮