13532
Olasz foci szerelmeseinek
  • gabber_saviola
    jöhetnek a fiatalok: Noce, Dellafiore, Raggi, Lanzafame, Amelia, Bovo, Palladino, Criscito, Giovinco, Cassani, Chiellini, De Ceglie, De Rossi, Aquilani, Pazzini.
  • primavis
    az első két meccsen még nem játszott Arsavin és más összetételben játszottak. A svédek ellen Hidding már megtalálta a nyerő csapatát.
  • primavis
    no igen, csakhogy elfeledted, hogy a ruszkik már ezt játszották a svédek ellen is! Persze a spnyolok lennének a favoritok, de ha úgy játszanak mint a tegnap, akkor esélyük sincs!
  • Nandusz
    Azért az oroszoknak sem fenékig tejfel minden....a hollandok ellen összejött, mert felszívták magukat. De azt remélem senki sem hiszi el, hogy ilyen töretlen és lenyűgöző fog maradni a játékuk innentől kezdve a végletekig. Sztem a spanyolok meg fogják állítani őket. Ha nem is olyan könnyedén, mint az első meccsükön, de nem fognak beleugrani abba a csapdába, mint a hollandok, hogy kicsit is elbízzák magukat.
  • Palinko
    főleg hogy játszották a fejre adogatást mikor di natale fenn volt. most nézem csak 170 centi és nem olyan stílusú hogy sok esélye legyen fejelésnél. ha ennyire fejesre akart alapozni miért nem hozta pippot is. tényleg érdekes ez a donadoni.
  • primavis
    Szerintem a Tonira épülő támadójáték mondott csődöt! Kellett volna legyen alternativája. Pirlo hiánya pedig döntő volt a tegnap. A védelemmel az első meccs kivételével nem lehet különösebb panasz, a támadójáték egysikusága és eredménytelensége viezetett a kieséshez. Ezt a spanyol csapatot meg lehetett volna verni egy gólratörőbb, kombinativabb játékkal. Ahogy feltehetőleg az oroszok meg is fogják tenni. Nekik még szomorú tapsztalataik is vannak velük kapcsolatban, de mégegyszer nem fognak kikapni tőlük.
  • Zsolti9014
    mondjuk igen, Matrix élete legjobbját játszotta talán, meg Grosso is sokat tett hozzá.

(Grossót a Juvéba!)
  • ForzaInter
    Buffon,Materazzi,Cannavaro,Grosso,Pirlo ők voltak a legjobbak:D
  • Nuno88
    Ja igen, őt kihagytam, sorry...
  • Zsolti9014
    és persze Buffont!
  • Nuno88
    Hát a VB-s csapatból én Cannavarot meg Pirlot emelném ki mint vezéregyéniségek...
  • Zsolti9014
    korrekt írás, csak azzal vitatkoznék, hogy: Totti sem volt ám mindig vezéregyéniség amikor játszott, sőt, a VB-n pedig abszolut nem, igaz ott sérült is volt. De tényleg ezen kívül minden teljesen korrekt számomra.

Sajnos az az igazság hogy közepes edző rossz taktikájával nem lehet elérni sok mindent. Továbbá Gattuso is elmondta, hogy itt nem az akarással, a győzelmi vággyal volt a baj, hanem a fáradtsággal.
  • Bandee1987
    Indexes vélemény az olaszokról

Hát sztem korrekten meg van fogalmazva.
  • MnAdI
    Az gyönyörű lesz ha megszavazzák hogy Donadoni maradjon!!!De az bíztatónak tűnik hogy már búcsúzik
  • szucsy89
    Donadoni: Én készen állok a folytatásra

Roberto Donadoni, az Európa-bajnokságtól vasárnap este Bécsben búcsúzó olasz-labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meglehetősen le volt törve a Spanyolország elleni negyeddöntőt követően. A tizenegyesrúgások utáni vereség nagyon fájt a szakembernek, de a játékosai Eb-produkciójával összességében elégedett. Arról még nem lehet tudni biztosat, hogy maradhat-e a világbajnok csapat kispadján az edző, aki hétfőn sajtótájékoztatót tart az olaszok badeni bázisán Ausztriában.

"Sajnálom, hogy tizenegyesekkel estünk ki, leginkább a játékosaim miatt, akik mindent beleadtak a mérkőzésen – kezdte Roberto Donadoni. „Az öltözőben azt mondtam nekik, hogy emelt fejjel jöhettek le a pályáról.”

A squadra azzurra csatárai gól nélkül zárták a kontinenstornát, nem úszta meg a kapitány, hogy ne kelljen erre reflektálnia: "Az én véleményem szerint megtettek minden tőlük telhetőt, a hozzáállásukkal teljes mértékben elégedett vagyok."

Donadoni hozzátette, a büntetőknél szerencsére is szükség van, és fájdalmas, hogy ilyen módon estek ki. Számára különösen azért, mert karrierjében már számos alkalommal járt ilyen módon pórul.

„Mire számítok most? Csak annyit mondhatok, büszke vagyok a tanítványaimra. Szép időket éltem velük át, két esztendőnyi közös munka van mögöttünk. Ez nem búcsúzás, csak visszatekintés részemről. Készen állok a folytatásra, kötelességem befejezni a felvállalt küldetést, de ez persze nem csak tőlem függ.”

Andrea Pirlo a Franciaország ellen begyűjtött második sárga lapja miatt a lelátóról tekintette meg a mérkőzést (könnyeivel küszködve a meccs végén), klubtársa Gennaro Gattuso is hasonlóan járt. Az ő hiányuk túlságosan sokba került a mérkőzésen az azzuriknak.

A mester szerint Alberto Aquilanira és Massimo Ambrosinire sem lehetett panasz, a hosszabbításban ő pedig minden kártyát megjátszott, amit meg lehetett, a háromcsatáros játéktól sem ijedt meg. „A spanyoloktól ki lehet kapni, aranyesélyes csapatról van szó” – zárta mondandóját Donadoni.

Donadoni jövőjével kapcsolatban Carlo Abete az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke csak annyit mondott, a következő napokban születik döntés. Az Olasz Olimpiai Bizottság és a labdarúgóliga felől mindenesetre olyan hangok hallatszanak, amelyek marasztalnák Donadonit.

Az edző június elején a 2010-es vb végéig hosszabbított az olasz nemzeti csapatnál, a kontraktus azonban tartalmaz egy olyan záradékot, amely szerint bármelyik fél a kontinenstornát követően meggondolja magát, abban az esetben tíz napon belül egyoldalúan felbonthatja azt.
  • Trunks
    1. De Rossit rúgatni igenis jó ötlet volt, a VB-döntőben is magabiztosan értékesítette, mindenki hibázhat
    2. Di Natale még mindig klasszisokkal jobb, mint Borriello vagy Quagliarella

Aki nekem nagyon hiányzott, az Iaquinta volt. A Juvéban jó szezonja volt, bár a Trez-Ale páros miatt sajnos kevés játéklehetőséget kapott. Ő mindenképpen lehetett volna Toni alternatívája.

Ja és azt azért ne felejtsük el, hogy Toni fejelt 1 teljesen szabályos gólt a románoknak. Ha azt megadta volna a bíró, lehet nem görcsölt volna ennyire. Ezen mondjuk felesleges filózni. Donadoninak mennie kell, nincs mese. Elég viccesnek tartottam, hogy egyáltalán meghosszabbították az EB előtt a szerződését.
  • ForzaInter
    Andreolli és Barzaglit vedd ki meg Pellét is.
  • Zsolti9014
    Nagyon sajnálom a kiesést, én elsősorban Donadonit hibáztatom: egy EB nem a variálgatások, próbálgatások ideje, erre a tornára egy kész csapattal kellett volna jönni, és nem mentség a sérültek, eltiltottak sora sem. Igaz, Pirlóval és Gattusóval a középpálya erősebb lehetett volna.
    Ambrosinit nem értem miért kellett ennyire nyomni, igaz az első félidőben még látni is lehetett, de aztán eltűnt. Aquilani jó játékos de abszolut nem találta a helyét, ezt egy edzőnek észre kellett volna venni.

Akit ki lehe emelni: Buffon, Grosso, Chiellini, illetve voltak jó periódusai Panuccinak is.

A jövőre nézve néhány játékos, a teljesség igénye nélkül:
    kapusok: Buffon, Amelia, Mirante, Curci, Viviano
    védők: Chiellini, Criscito, De Silvestri, Andreolli, Raggi, Barzagli
    középpálya: Pirlo, Marchisio, Giovinco, esetleg Nocerino, Aquilani, Montolivo, Cigarini
    csatárok: Rossi, Pazzini, Acquafresca, Palladino, Pellé, stb.

ezeknek a játékosoknak a többésge (főleg a fiatalokra gondolok itt, hiszen Buffon, Pirlo...stb. képességeit ismerjük), nagyon tehetséges, persze van még hova fejlődni.
  • kretyás
    tudom de csak bele akartam okoskodni na :}
  • 9csöves9
    szélsővédő:\
  • kretyás
    De Silvestri :}
  • 9csöves9
    Criscito az akiből még lehetne egy nagyon nagy védő,csak magára kéne pakolni vagy 10 kiló izmot
  • ForzaInter
    Montolivo,Pazzini
  • ForzaInter
    ugyanaz van olaszokkal is mint franciákkal, szar edző, és sok kiöregedő játékos, generáció váltás előtt áll az olasz válogatott is, szépen lassan be kell építeni a fiatalokat, vannak azért bőven (Giovinco,Dessena,Cigarini,G.Rossi,Balotelli,Aqcuafresca...)

én egyedül védelemben látok nagy gondot, középen nem nagyon van olyan tehetséges játékos aki válogatott szintű lenne, Chiellinit kivéve, ő köré lehet majd építeni védelmet, de pl Barzagli szvsz lutri, nem válogatott szintű, nem hiába hogy csak egy Wolfsburgnak kelett, Gamberini még akinek helye van, de ő rá én max csereként számítanék.
  • MnAdI
    Hát ezt megköszönhetjük a Tonirafelívelgetős focinak...ezt nem is értettem ha ennyí csatár vethető be mért kell egyre játszani?Hát lehet hogy így jártunk jobban mindegy is...Chiellini bizonyította hogy jól tudja helyettessíten Cannavarot!Hát az igazi változás az edzőváltás lenne!Én az elejétől fogva nem értettem Donandoni kinevezését!De az egész csapaton nem látszott a tűz és hogy egyáltalán nincs szügségük erre az ebre!

Remélem hogy inenntől észheztérnek és megmutatják mért lettek világbajnokok!!!
  • 9csöves9
    úgy tudom az EB után 10 napig bármelyik fél felbonthatja a szerződést.Donadoni szerintem nem fogja

más,ahol néztem(cokeclub) ott a több mint 2 óra alatt egyszer hallatszódott taps.amikor Alex beállt...
  • Nuno88
    Én is Buffont meg Chiellinit tudom kiemelni csak. Nem értettem én sem Donadonit hogy miért kell egy ilyen formán kívüli Tonira játszani. Di Nateléról nem is beszélek, egy DP meg a padon ül az EB-n. Na mind1 ez van... Lippit vissza!!!
  • Forza Italia
    Hát nem tom ki hogyan látja de ezen az EB-n olyan gyermeteg hibákat vétettek az olaszok amit a VB-n nem. Nem akarok szidni senkit de Donadoni nem válogatott szintű(még), De Rossi jó játékos de nem lövettem volna vele 11-est mert nem bírja a döntő pillanatokat(pl.BL a Mu ellen). Di Natale Donadoni kedvence csakis ezért volt itt az Eb-n. Nem tudom mit látott benne Donadoni de egy nagy szar volt. Toni formán kívül volt egy gólt se lött az Eb-n. A másik amit nem értek. Egy olasz gólkirály mint Del Piero egy meccset kap a Románok ellen ahol kezdő volt, a Hollandok és most a spanyolok ellen csere a franciák ellen nem is játszott. Egyszerűen nem értem. Van egy Toni,Del Piero,Cassano,Boriello stb casatárok és egyedűl Tonit játszatta. Térjünk át arra h kivel lehetünk megelégedve. Mindenképp Buffon. Neki köszönhetjük h egyeltalán idáig eljutottunk. Megfogta Mutu 11-esét és jól védett minden meccsen. Na és a másik az Chiellini. Nagyon jól játszott a védelem közepén. Röviden tömören ennyi. LIPPIT VISSZA A KISPADRA:D
  • 9csöves9
    na ennyi volt.grat a spanyoloknak megérdemelték

donadoni balfaszsága megölte a játékot,képes 4 meccsen keresztül egy teljesen formán kívüli Tonira játszani,bravó

Chiellini a beszt,köré kell építeni egy védelmet 2010-re
  • limperatore
    hát nem volt egy jo meccse de spanyolok egy fokkal aktivabbak voltak, es chiellini tenyleg jo volt ;)

nah johet mancini edzonek :D
  • miki36
    Így van, a Buffon, Chiellini, De Rossi, Aquilani, Giovinco tengelyre simán lehet építeni, + vannak azért még nagy tehetségek, touloni tornát megnyerték a fiatalok, lehet rájuk számítani.
  • miki36
    Di Natale? én meg Borriellot nem értem... Di Natale többet csinált 20 perc alatt mint Cassano egész meccsen, nem rajta ment el szvsz, Donadoni volt a fasz...
  • Kit--Kat
    Hát ez a meccs is szégyen volt, kössz Donadoni...
    Di Natale meg.... Azt sem értem, hogy merülhetett fel a neve a válogatottban.
    Toni meg no comment, birom, de ez az érinthetetlenség, basszus ott volt Boriello, legalább 1 meccsen kaphatott volna 1 lehetőséget...
  • BADE
    bakker azért egy feka ne legyen már olasz válogatott,a franciáknál ez megszokott tudom,de mi az olaszok vagyunk!
    Rossi pedig a maga szintjén jó játékos,de az előzőekhez képest jóval gyengébb.
  • DePreSsZYo
    g. rossi. balotelli. ők azért elég jónak tűnnek
  • Trunks
    négyes=ötös
  • Trunks
    Mindenesetre a jövő válogatottját nem lehet Tonira építeni, mivel már 31 éves. Még 1 világversenye lehet, max. 2. Mondanám azt, hogy a visszavonulók (köztük Del Piero?) nagy űrt fognak hagyni, csak hát szegény Alexnek sose ment a VB-ken, EB-ken. Ettől függetlenül csatárfronton több, mint gyengének érzem a Toni-Di Natale-Cassano-Quagliarella-Boriello négyest, esetleg Pazzini lehet majd válogatott, más nagyon nincs a láthatáron.

Na majd meglátjuk. Lesz itt munka bőven. A Buffon-Chiellini-De Rossi (+esetleg Aquilani) tengely adott, erre kell építeni.
  • BADE
    Szégyen,hogy kineveztek egy ilyen 0 edzői tapasztalattal rendelkező analfabétát.Mondhatom nagy eredmény volt benntartani a Livornot,más olasz edzőt bajnoki cím után nem neveznek ki...
    Remélem holnap kineveznek egy normális szakembert,aki ért is ahhoz,amit csinál.
    Alex kapott kemény 90 percet,15 perc alatt nem lehet szarból várat építeni!
    Chiellini jó volt,oszlopos tagja lesz a jövő válogatottjának.A rómaiak is csalódást okoztak.
    Remélem Ambrosini,Perrotta többé nem lesz válogatott.(eddig sem voltak válogatott szintűek)
    Di Natale helyett már akkor DP-t kellett volna behozni.
    Ezt a felívelem Toni-nak taktikát el kell felejteni,2 gyors csatárral kell rohamozni,akkor talán sikerül helyzetet kidolgozni.
  • szucsy89
    nem értem, Pirlo nélkül nincs semmi ötlet a játékunkban...pf
  • cassoneitaly