33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
Monoton #2830 nahh vége! 2-1 -
Monoton #2829 hát a kommentár mondta én ugy nagyon nem láttam de nem akart lemenni a pályáról! ugy kellett "letolni"
lelkileg összetört az biztos -
#2828 Ha nem jut tovább a barca a birót kinyírják!
Ronaldinho pedig hajtott mint a bolond erre meg kiálítja a nagy semmiért. -
Davidsned #2827 Télleg sírt Ronnie? -
Girondins #2826 Ez az! Messi 1- 000000000000000 -
Monoton #2825 szép góóóóóóóóóól messi 1-0 :D
azért most a zaragoza nagyon fog nyomni -
Monoton #2824 uhh ronaldinho piros lap!!! a semmiért
és sír :D -
#2823 rohadt geci biro kiallitotta ronit -
Davidsned #2822 Csak lenne egy működő pplivos link... -
Girondins #2821 Hajrá Barca! meg kell bosszulnunk a zaragozai kisiklást! -
#2820 PáRATLAN GóLLöVő STATISZTIKáK
Gólerősségben már Európa élén
Írta: Z. Iván
--------------------------------------------------------------------------------
Sokan hangoztatják jelenleg, hogy támadójátékban jelenleg mindenféleképpen a Barcelona a legfélelmetesebb Európában, s most ennek alátámasztására készültek aktuális statisztikák, hogy mely gárda rendelkezik a legjobb góllövési mutatókkal. A számok végül megerősítették a "látványt", s a Barca szintjén jelenleg egy más európai csapat sincs.
Ez persze még nem garantál év végi sikereket a klubnak, mert védekezésben kétségkívül elmarad a legszűkebb elittől a gárda, de szigorúan a góllövésre összpontosítva, nincs ok az aggodalomra Barcelonában. A csapat 21 forduló után 52 gólt lőtt a Primera Divisionban, s ez 2.47-es gólátlagot jelent. Ettől azért jelentősen elmarad a többi Bajnokok Ligája győzelemre törő elitcsapat, így a bajnoki listavezetők, a Juventus, a Bayern München vagy a Chelsea.
A Barca BL ellenfelének 2.13-as lőtt gól átlaga van, pont ugyanilyen teljesítménnyel bír ebben a pillanatban a Juventus, s alig marad el ettől a Bayern München a 2.11-el. Bár ezek egyébként nem rossz adatok, a Juve és a Chelsea igazi ereje a védekezésben rejlik, ami kétségkívül bizonytalanabb lábakon áll a Barcelonánál. A Chelsea 23 bajnoki mérkőzésen eddig 12 gólt kapott, a Juventus 22 találkozón 13-at, a Barcelona ezzel szemben 21 mérkőzésen 16-ot. A Bayern München ugyan csak 13 gólt kapott eleddig, viszont Németországban még csak a 18. forduló után járnak.
A számok egyértelműen azt mutatják, hogy ezek a csapatok alkotják Európa legszűkebb elitjét, mert más bajnokságok meghatározó csapatai nem értek el ilyen statisztikákat. Az évek óta kiváló eredményeket produkáló Lyon például csak 1.69-es lőtt gól átlagot tud fölmutatni, igaz védekezésben kiváló a 23 meccs alatt kapott 15 gól. Ezen kívül még figyelemre méltó, hogy a portugál ligában az FC Porto csak 1.55-ös lőtt gól átlagot ért el, míg a PSV Eindhovennek Hollandiában két egész a teljesítménye. A különbség pedig mindenképpen figyelemreméltó a Barcelona 2.47-es mutatójához, s már csak az kell, hogy a képességeket egy Bajnokok Ligája meneteléshez is fölhasználják Ronaldinhóék. -
Davidsned #2819 meccsek -
Davidsned #2818 Tényleg üres kapura, az nem volt semmi azér:) De egy szót se szólhatunk a 2 gól miatt:) -
Zséé #2817 De mit kihagyott már?!
De nembaj. Akkor is jóvolt. -
#2816 gólt tudnátok linkelni? :)
köszi! -
Csesza #2815 Messi nagyon nagy gólt lőtt [kispimasz] -
#2814 Rendes gyerek... -
Zséé #2813 Már 12 pont az előny!! -
Davidsned #2812 Nah 1-0 ide Guily góljával. Ronnie kapott egy sárgát (sztem igazságtalanul), a köv. bajnokin nem játszhat. -
#2811 :DDDDDDDDDDD -
#2810 Xavi is Henryról álmodik
Azért aki írta, egy kevésbé félreérthető címet is adhatott volna :DDD -
#2809 Xavi is Henryról álmodik
Különböző pletykák láttak ismét napvilágot Henry-val kapcsolatban, melyek valóságtartalmát ezúttal is nehéz megállapítani, mindenesetre a Klub középpályása, Xavi és az ex-Barçás Luis Garcia is elmondta a sajtó képviselőinek: Henry bizony óriási erősítés lenne a Barcelona számára...
Rengeteg beszédtémát szolgáltat a francia játékos a spanyol sajtó számára, s ezúttal is érkeznek a nyilatkozatok, latolgatások a leigazolásával kapcsolatban. Az ügy viszont még mindig nem tart a hivatalos résznél, így csak a különböző médiák által megszellőztetett kétes információkra, és egyes játékosok száját elhagyó nyilatkozatokra hagyatkozhatunk.
Néhány napja a sérült Xavi állt a sajtó rendelkezésére, s beszélt az újságíróknak többek között arról, hogy Henry nyáron akár Barcelonába költözhet. A katalán középpályás örül azoknak a híreknek, melyek szerint csapata közel áll ahhoz, hogy leigazolja az Arsenal francia légiósát, s kijelentette, óriási lenne, ha létrejönne az átigazolás. "Fantasztikus lenne, ha a Nou Campba sikerülne csábítani. Henry egy tökéletes játékos" - áradozott Xavi, majd folytatta: "Ő az a fajta játékos, aki ha egy új csapathoz szerződik, körülötte mindenki lázba jön, s ő mindenképpen hatalmas siker lenne a Barçának. Lenyűgöző, ha arra gondolok, Henry egyszer a Barcelonához szerződhet, részemről óriási megtiszteltetés lenne egy csapatban játszani vele."
Egy ex-Barçás játékos, Luis Garcia is ejtett néhány szót az 'Henry-esetről'. A válogatott támadó félelmetes lehetőségnek tartja a francia leigazolását, s elmondta, Henry-val még erősebb lehetne az amúgy is bombaerős katalán támadórészleg. "A sebessége egyszerűen hihetetlen. Ő az egyik leggyorsabb labdarúgó jelenleg, s ez a hatalmas dinamika rengeteg gólt jelent csapatának. Már 13 találatnál jár a Premiershipben, úgy, hogy sérülés miatt ki kellett hagynia 10 meccset. Nincs kétségem afelől - ha a Barçának sikerülne megszereznie, félelmetesen erős lenne támadó alakzatuk. Igaz hogy nem ismerem személyesen, de szerintem tökéletesen passzolna a mai Barcelonához." A katalán játékos azért megemlített néhány negatívabb dolgot is a francia szerződtetésével kapcsolatban: "Az viszont igen csak érdekes helyzetet teremtene a Nou Campban, hogy Henry érkeztével rengeteg támadója lenne a Klubnak. Leigazolása valószínűleg néhány játékosnak egyúttal a távozást jelentené."
Henry-nak egyébként 2007 nyarán jár le a szerződése, s ha francia nem akar hosszabbítani, valamint ha az Arsenal még pénzt akar keresni a játékoson, mindenképpen túl kell adnia rajta még idén. Egyelőre azonban még semmi sem biztos, a nyár közeledtével viszont talán mi is egyre tisztábban fogjuk majd látni az eseményeket... -
#2808 BELLETTI MARADT KI EZúTTAL
Deco ismét a keretben
Írta: Enrique
--------------------------------------------------------------------------------
Keretet hirdetett a holnapi bajnoki mérkőzésre a Barça vezetőedzője, Frank Rijkaard, aki ezúttal nem tartogatott semmiféle meglepetést számunkra, hiszen Bellettin kívül az összes hadra fogható játékosával együtt fog Mallorcára repülni.
A brazil jobbhátvéd a tegnapi edzést is kihagyta már Achilles-ín sérülése miatt, s így a holland mester meg sem kockáztatja játékát holnap a védelem jobb oldalán. A játékos rehabilitációját egyébként azonnal el is kezdték, így várhatóan már ott lesz a Zaragoza elleni Copa del Rey visszavágón. A brazilon kívül azonban ott lesz mindenki, aki csak él és mozog, többek között a csapat középpályása, Deco, aki hét közben letöltötte 2 meccses eltiltását, valamint Puyol és Giuly is, akik kihagyták a csütörtöki, Zaragoza elleni kupakudarcot.
A Mallorca ellen nevezett 18 fős keret
Kapusok: Victor Valdés, Jorquera
Védők: Gio van Bronckhorst, Márquez, Puyol, Oleguer, Sylvinho
Középpályások: Gabri, Iniesta, Edmílson, Van Bommel, Deco
Támadók: Ezquerro, Giuly, Larsson, Ronaldinho, Messi és Maxi.
-
#2807 Ronaldinho szerénykedik
Minden eddiginél szerényebb nyilatkozattal állt elő saját tudását illetően Ronaldinho, aki tavaly nemcsak az Aranylabdát, hanem az év labdarúgója címet is elnyerte.
"Dehogyis, az Isten szerelmére, még a Barcelonában sem én vagyok a legjobb. Teszem, amit tudok, mások pedig azt teszik, amit én nem tudok" - mondta a hamburgi Player magazinnak a 25 éves brazil csillag, aki visszafogottsága miatt klubtársai körében is rendkívül népszerű.
Ami a vb előtti elvárásokat illeti, a világbajnok klasszist némileg aggasztja, hogy hazájában kizárólag a címvédést tartják elfogadható eredménynek. "Nálunk nehezen viselik, ha a csapat rosszul játszik vagy kikap. Minden meccsen a vállunkra nehezednek a honfitársaink reményei és álmai, akik alig várják, hogy Németországból is hazavigyük a kupát" - fejtegette Ronaldinho, aki a nemzeti válogatotton belül uralkodó baráti hangulatban látja a siker zálogát.
A futballzseni nyilatkozott házasságon kívüli gyermekéről is, aki táncosnő édesanyjánál lakik Brazíliában: "Nagyszerű érzés apának lenni, és szeretnék a fiammal több időt eltölteni, de jelenleg a pályafutásom egyik legfontosabb szakaszában vagyok." (MTI) -
#2806 -
Davidsned #2805 Én csak azt nem értem, ha egyszer Guily olyan jól játszott az alaves ellen, akkor mér nem képes rijkard legalább az utazókeretbe betenni, neadjisten beállítani kezdőnek. -
#2804 Nem is azt mondtam, hogy titeket jobban "szeretnek"...
Annyi lett volna a lényeg, hogy néha nekünk is fújhatnak, nem csak ellenünk. Ráadásul ki is kaptunk, de az már egy másik "miért". -
Rudee #2803 Nem csoda, idén már eddig is rengeteg kiállítást megúsztatok, pedig Marquez és Puyol nem egyszer volt túlságosan durva. Az ellenetek meg nem ítélt büntetőkről nem is beszélve, Sevilla, Racing, Depor meg még volt valaki ellen ilyen eset. -
#2802 a mi gólvonal előtti bekapott gólunk pl. nagyon látványos volt, de sorolhatnánk mi is -
#2801 Kb. ugyanannyiszor, mint minket, úgyhogy kár ezen ennyit filózni..... -
#2800 Misoda?!!! -
Rudee #2799 20%ban sem igaz. -
#2798 ...így van. Utána dobálták telefonnal, rajzszöggel meg mittomé mivel, talán disznófejjel is Az EL Classicon... -
#2797 "...hogy titeket hoznak hátrányos helyzetbe a bírók döntései."
Hát Én is ezt mondom! Amúgy esetek 80%-ban (lehet kicsit több) igaz. -
#2796 Volt Barcás Figo :) -
#2795 vicc ez a topik
nem tudom eldönteni, hogy ez most a Barca szurkolóknak van e vagy a real fanoknak dühöngő
de a legnagyobb vicc az egész topikban a figo-s logó "Forza Barca!!!!!!!!!!!" aláírással
-
Rudee #2794 Ahoz képest évek óta azt mondjátok, hogy titeket hoznak hátrányos helyzetbe a bírók döntései. -
#2793 Emondanám, hogy vezettek már úgy meccset, hogy "mi" ittuk a levét... nem is egyszer. -
Monoton #2792 -
Davidsned #2791 Á sry, realistának akartam küldeni:)