33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#24673 A 2. Malaga gol elott konkretan azt mondtam, hogy megerdemelnenk, ha golt kapnank, mert nem lehet ilyen flegman es nemtorodom modon jatszani mindossze egy golos elonynel, ahol meg van egy visszavago is.
Megerdemeltuk mert kb 20 percet jatszottunk es a jatekosok csak a mezeket kuldtek ki a palyara.
Sanchezrol meg jobb ha nem mondok semmit. Egy vicc. -
#24672 kommentátor is kész, esni akart Pedro összerúgta a lábát ember... -
#24671 felőlem eladhatjuk, eddig védtem de mehet ahova akar -
#24670 felébredt a Malaga az álomból -
Gizda #24669 már vezetünk is :) -
#24668 nem is emlékszem mióta nem voltunk hátrányban egy meccsen -
#24667 Tökéletes de nem magyar.
http://vipusa2.blogspot.com/2013/01/vipracing-4.html -
#24666 Messi mit hagyott ki!!!! -
Monoton #24665 itt -
#24664 szélső hátvédnek jó lenne, mert a labdával viszont gyors -
#24663 Hol is????? -
#24662 Isteni Messi elképesztő passzt ad a szélvészgyors Tellonak és ő gyönyörűen bepasszolta a balfasz Sancheznek.
Na hol a hiba? -
#24661 Az a Sanchez lol.
Ez meg akkor se talalna be, ha a golvonalon allna a labdaval es 50 meterre nem lenne az ellenfel jatekosa. :D -
#24660 Talan itt nezd meg -
#24659 Én nézem ha megtalálom normális minőségben. -
#24658 ha valaki nézi a meccset majd a végén dobjon már pár sort,hogy játszottunk,sajna nem vagyok otthon nem tudnom nézni -
#24657 Sziasztok!
Nem tud valaki a ma esti meccshez egy működő stream-et a Digi Sport2-höz? -
#24656 detto es ezen az se fog valtoztatni hogy Pep odamegy. -
#24655 Nagyon jó választás! Okosan döntött,többre viheti a bajoroknál mint a Citynél vagy a Chelseanél,ahol csak addig becsülték volna meg amíg nyeri a meccseket...Sok sikert PEP! :) -
IXEMGabeo #24654 yee én viszont örülök neki a Bayern virágkorát élheti:) -
#24653 Pep Guardiola 2016-ig a Bayern München edzője.
LINK
Sajnálom hogy az általam legjobban utált csapathoz szerződött.
Azért sok sikert neki. -
#24652 Neymar nyilatkozott rólunk,azt mondja hogy ő nem tud semmilyen egyezségről a Barcaval,2014-ig szerződése köti a Santoshoz,és csak arra koncentrál,hogy addig a lehető legtöbbet kihozza magából és a csapatból,és készül a hazai VB-re. Én még mindig azon a véleményen vagyok,hogy ha európába jön,akkor hozzánk fog jönni...2014-ben már nem lesz Villa,Alexis 28 éves lesz,Messi 27,Pedro,Tello még a jövő zenéje,hogy milyen szinten lesznek akkor,a brazil meg a legjobb korban lesz. Még esetleg a Real jöhet majd szóba,ha CR otthagyja őket akkor szvsz ráfognak szállni. Én amúgy örülnék neki ha hozzánk jönne,de tényleg csak 2014-ben,addigra remélhetőleg fejben felnő,és kinövi az allűrjeit. -
#24651 félévi értékelő (forrás eurobarca)
Elérkezett az idő az értékelésre. Tito Vilanova kevésbé képviseli az egyesületet a nyilvánosság előtt, mint elődje és jó barátja, Pep Guardiola, ám a háttérben meghúzódva zseniálisan rakosgatja a Barça keretének a darabkáit. Cruyff szerint akkor lehet lemérni egy szakvezető valódi képességeit, ha krízis alatt mérettetik meg, és ezzel tökéletesen egyet is értek, ugyanakkor az sem a véletlen műve, hogy az augusztusi szezonkezdettől a málagai, 3-1-es győzelemig bezárólag nem volt még csak krízis közelében sem a katalán csapat.
Vilanova remekül forgatja az együttesét. A védelemben Adriano a legjobbját hozza ki magából, és olyan szinten teljesít, amit Barcelonában még nem sikerült elérnie az elmúlt két, Katalóniában töltött évében. Dani Alvest sok kritika éri, a brazil viszont fokozatosan javul, és ha nem is lesz a régi, még így is Európa egyik legjobb szélsője, akinek a vérében van a jelenlegi Barcelona csapatjátéka. Amellett, hogy Vilanova bizalma és rotációja mellett a két játékos a legjobb teljesítményéhez közelít, a katalán tréner kiválóan oldja meg Piqué, Puyol és Mascherano forgatását is. Piqué ismételten azt a formát idézi, amit Pep Guardiola első három szezonjában hozott, Puyol és Mascherano cserélgetése pedig rendkívül ésszerű döntésnek tűnik, hiszen a katalán hátvédnek ebben a korban már nem árt némi pihenő a sorozatterhelés alatt, Mascherano pedig - talán a rotáció miatt is - szintén azt a szinte hibátlan védőmunkát hozta, amit az elmúlt két évben, és amit az idei szezon elején viszont nem.
Nem lehet nem észrevenni továbbá Cesc Fábregas kivirágzását, aki tavaly tavasszal nagyon hiányzott abból a Barcelonából, mely a Ligát és a Bajnokok Ligáját is egy héten belül bukta el. Fábregas ragyogóan osztogat, érkezik a kapu elé és játszik össze egyben válogatottbeli csapattársaival, Xavival és Iniestával. Vilanova belé fektetett bizalma az idény eleji kritikák miatt kulcsfontosságú volt, hiszen a tréner akkor is a kezdőcsapatba jelölte a szezon elején, amikor néhányan a keretbe se nevezték volna.
A középpálya másik értéke, Thiago a sérülései után szintén kezdi visszanyerni a régi énjét, és mutatja, hogy folyamatosan fejlődik. A málagai gólja magabiztosságról tanúskodik, az pedig, hogy Vilanova a komolyabb tétmeccseken, szoros állásnál is bizalmat szavaz neki, csak erősíti ezt a sikerességhez elengedhetetlen önbizalomfaktort.
David Villa szerepeltetésének a gyakoriságával sem fog mellé Vilanova, a spanyol támadó ugyanis hatalmas aduász lehet a Barça kezében a sorsdöntő, tavaszi meccsekre nézve, ha elfogadja új szerepkörét, az ugyanis látható, hogy Iniesta, Xavi, Fábregas hármas közül huzamosabb ideig a padon hagyni valakit Villa miatt nagy visszalépés lenne. Ellenben Villa mindig új színt tud vinni a játékba, és a gólerőssége nem kopott meg, ezt pedig pontosan tudja Vilanova, és ezért is ragaszkodik hozzá a számos kérő ellenére is.
Látni kell, hogy a Barça sikerességét a fent említett, úgynevezett kiegészítő pillérek határozzák meg. Ez az együttes korszakos, még mindig a legszebb futballt játssza, ám a sikerességének a mértéke - egyszerűbben: a trófeák száma - szoros, nagyon szoros összefüggésben van azzal, hogy Alves, Adriano, Villa, Thiago vagy éppen Pedro milyen formában futballoznak. A Xavi, Iniesta, Messi, Busquets tengely ugyanis évek óta hozza a világklasszis színvonalat, ám a legnagyobb találkozókon csupán az ő képességeikre nem lehet alapozni, ott már csakis teljes csapattal lehet nyerni.
Tito Vilanova kiváló úton halad, fél éven belül pedig értékelhetjük azt is, hogy célt ért-e - és persze azt is, hogy mi jól gondoltuk-e.
------------------------------------------------------------------
remek írás,és elemzés,én annyiban nem értek egyet az íróval,hogy szerintem Alvesnek voltak jobb szezonjai,eddigi évek során se a beadásairól volt híres,de idén kritikán aluli amit ezen a téren csinál,de amit hoznia kell egy Barca szélsővédőnek,azt remekül lehozza minden meccsen. Adriano tényleg az ősz egyik üde színfoltja,én nem vártam tőle sokat még nyáron,azt hittem Alba mögött folyamatosan padozni fog,de hálistennek csalódást okozott jó értelemben,igazi harcos,küzd,és tenni akar a csapatért! Cesc élete formájában,házi asziszt listán Iniesta mögött van,ami rávílágít arra,hogy ő a jövő Xavi után.
-
#24650 egyébként tegnap nem mondta a kommentátor,de szerintem megint megdöntött a csapat valami rekordot,19 forduló után 18 pont különbség még tuti nem volt a két csapat között a történelemben -
#24649 a Real meccseire mostmár 18-as karikát kell kirakni... -
bodajoci #24648 18 -
#24647 Sanchez -
#24646 Sanchez b+... -
#24645 Néddamá, Thiago :D nem volt csúnya :d -
#24644 Öcsém ez az Iniesta de rohadtul megérdemelne egy aranylabdát -
#24643 Fabregas
Messi milyen labdát adott! -
#24642 Persze ettől még nem semmi stat, csak a pontosítás kedvéért írtam :) -
#24641 233. meccsén 197. gól, nem bajnoki és nem 203 :) -
#24640 Kézilabdásoknál max 1 kapus irigyelné meg, 1 gól/meccs ott nem az igazi. Mondjuk vizilabdában már jó -
#24639 203. Bajnokiján 197. gól...azért ezt némelyik kézilabdás megirigyelné,nemhogy focista,hihetetlen -
#24638 jól kezdett a malaga,de előnyben mi gálázunk,innen lesz jó a meccs -
#24637 óhogyaza... ez simán bemehetett volna -
#24636 innentől csak könnyebb lesz -
#24635 Leo 0-1 :) -
#24634 LOL, köszönjük az ajándékot :D