33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• bakkerman
    sajnos ez így van,lehet meglőjjük a kötelező 2 gólunkat,és visszajön az esély,de kapni is fogunk egyet,ebben biztos vagyok,nem utal rá semmi sajnos,hogy hirtelen sziklaszilárddá váljon a védelmünk
  • tobias88
    Csak az a baj, hogy kontrákkal lehet minket a legkönnyebben szétszedni és a Milan azt is fogja csinálni. Nem lesznek jobbak, csak 2vs2ben könnyebb gólt szerezni mint 8vs10ből
  • Christian88
    Én azt mondom akkor is, amíg nem kapunk gólt otthon, addig továbbjuthatunk.
  • bakkerman
    nagyon szép sorozat valóban,büszkék lehetünk azért erre az eredménysorra,1 rosszabb időszak nem tudja feledtetni azokat a sikereket :)
  • tobias88
    Bajnokságot szerintem képesek lehozni a játékosok, de így sajnos a bl kiesés garantált.

Bwin is 1.95-1.75ről 2.10-1.65re módosította az odsokat...

2011/12 Semi-finals
    2010/11 Winner
    2009/10 Semi-finals
    2008/09 Winner
    2007/08 Semi-finals

Egy nagyon szép sorozat szakadna meg, de nincs miért szégyenkezni szerintem. A hullámvölgy és Tito távolléte együtt sajnos ezt eredményezi
  • [HUN]FaTaL
    Meg a bajnokik hagyján, de mi lesz A Milan elleni meccsen az sokkal érdekesebb...
  • bakkerman
    természetesen a legfontosabb az,hogy ő gyógyuljon meg,de azért kérdéses,hogy Roura hogy fog megbírkózni azzal a pár bajnokival,ami lesz ebben a hónapban
  • bakkerman
    katalán újságok belső információkra hivatkozva azt írják hogy Tito március végén,vagy április első hetében tér vissza a PADRA...ez rohadtul nem jó hír
  • bakkerman
    épüljön fel mihamarabb,de így legalább kezdhet Thiago...:)
  • tobias88
    Xavi kihagyja a Clasicó-t ami szerintem nem is baj mert ritka rosszul játszik mostanság.
  • Sippie
    Sejtem :) Akkoriban még én is gyerek voltam, nagy hatással volt rám a hatalmas stadion. Pláne amikor kisebb az ember még nagyobbnak tűnik minden. Na meg persze a belső része sem kutya, eléggé jó érzés volt a magyar focistákat látni a falon. Nem felejtik el őket :) Azóta gránátvöröskék a vérem ahogy a legjobb spanom mondta rólam :D
    Nálam is álom még hogy meccsre kimegyek, de valszeg csak valami gyengébb bajnokira lesz hely :D
    Úgy szeptemberben érdemes, amikor még meleg a tenger, de már meccs is van :D valami jó kis üdülővárosba barcelona közelében, aztán onnan átugrani. Nagyon komoly kis vonathálózat van, pikpak bent van az ember.
  • bakkerman
    ne tudd meg mennyire irigyellek!!!! egyszer eljutnék a Nou Campba...biztos kirázna a hideg,még üresen is olyan atmoszférája lehet annak a helynek,ááá...de ami késik nem múlik,valóra váltom az álmomat ez biztos!
  • [HUN]FaTaL
    Nagyon jó írás, olvassátok el:
  • Sippie
    De ha már így rákérdeztél, a temetői hangulat annak köszönhető, hogy a keret nem sokat változott az utóbbi években, 1-2 játékos van kiöregedőben de vannak új fiatal tehetségek a csapatban, év eleje óta viszont gyenge a mutatott játék. Lehet persze arról beszélni hogy meg kell újulni taktikai téren, de tavaly tulajdonképpen nem volt ekkora gond a bl-ben. Tudjuk hogy estünk ki, láttuk. Most viszont a Milan ellen helyzet alig volt. Nyilván nem lehet mindig a toppon lenni, de az évet úgy kezdtünk hogy buktunk a bajnokságban, azóta meg nyögvenyelősek a bajnokik is, és holnap március van már. Én csak nem szeretném ha elkényelmesednének a srácok, nyertek már néhány kupát, szerződéshosszabbítások megvannak, akkor nem kell hajtani, a bajnokság úgyis megvan a többi meg kit érdekel. Mondjuk a szurkolókat érdekli, nálam mindig a BL az első. Bíztató az utánpótlás is, de azért Messi és Iniesta kiöregedésével ki tudja mi lesz a csapattal, és mikor lesznek ilyen kaliberű játékosok akikkel ismét kupákat lehet nyerni. Mondjuk a spanyol kupát pont letojom, de ha kizúgunk a BL-ből azért mégiscsak jobb lett volna 2 kupa, főleg ha az ősi rivális ellen tudtunk volna tovább menni.
    Na az utolsó képet meg elcsesztem
  • Sippie
    Ha megengeditek berakok pár képet. '97-ben készült házikészítésű, talán felismerhető hol :) Mindig csak csöndben kuncogok amikor divatdrukkerezéssel jönnek, olyanok akik akkor még talán nem is éltek.

Romário fölött Kubala, fölötte Czibor, ha esetleg nem látszódik.

• bakkerman
    én a 2002-2003-as szezontól követem a csapatot,valami megfogott annak idején a klubban,nyílván a koromból adódóan sajnos nem láthattam a 90-es évek végi legendákat,de ahogy nőttem,idősödtem,hála az internetnek,meg a könyveknek nagyon sok mindent megtudtam a csapatról,az egész klubról,a régidőkről,a klub hagyományairől,ikonjairól,és magával ragadott az egész Barca,a katalán elvek. Emlékszem még általános iskolásként cikiztek engem,mindenki MU meg Real fan volt,de minden héten már a hétvégét vártam a sport tv-n láthassam a csapatot :D Nem voltam tisztában a taktikai dolgokkal,csak ültem,és néztem őket,amikor mutatták a Nou Camp-ot,a 90 ezer nézőt,már akkor egy álmom volt,hogy eljussak Barcelonaba :) 2003-2004-es szezonban emlékszem elég gyengén kezdett a csapat,gyakorlatilag a középmezőnyben vitézkedtünk,de tavasszal hatalmasat játszott a csapat,Ronaldinho a csapat élére állt,és megelőztük a Realt,és másodikok lettünk a Valencia mögött,nagyon sok szép meccsre emlékszem 2004 tavaszáról,deport vertük idegenben 3-2-re,ez akkor nagy szó volt,és a Bernabeuban is tudtunk győzni :) Haverokkal fociztunk suliban mindig én voltam Luis Enrique,nagyon szerettem a játékát :) Utána jött két bajnoki cím,Samuel Eto'o,akiben egy kincsre leltünk,óriási csapat volt az,na meg a 2005-2006-os...Azt a szezont nem fogom elfelejteni amíg élek,a meccseket,a fantasztikus játékot,egyéniségeket,Rijkaard húzásait...és a BL döntőt...Apámmal néztük,óriási izgalommal,Belletti góljánál kiugrott a szívem a helyéről,fantasztikus meccs volt,egy nagyon jó Arsenal ellen! 2006-2007-es szezonban az utolsó bajnokin buktuk el a bajnoki címet,de abban a szezonban is nagyon sok szép dologra emlékszem,így utólag ugye a rossz emlékek,a vesztes meccsek utáni csalódottságok már elvesznek a feledés homályában :) Nem láttam ugyan a régi nagy legendákat,de végigkövettem hogy lesz a loboncos vékonyka Puyolból a csapat kapitánya,Iniestanak hogy lesz évről-évre kevesebb haja,de nagyobb játéktudása :DD Messiről pedig ne is beszéljünk...szemünk láttára lett hétről hétre,hónapról hónapra egyre jobb játékos,fejlettebb,és ma már a világ legjobbja :) Nem tudom elképzelni,hogy a Barcan kívül más csapatot szeressek,vagy más klubnak szurkoljak,szerepeljünk akárhogyan. Szóval nincs más hátra mint előre,bízni kell a csodában a Milan ellen,ha nem jön össze,akkor majd jövőre!
  • tobias88
    Nem tudom mire ez a nagy temetői hangulat. 15 éve szurkolok a csapatnak és a 2000es évek elején a béka segge alatt voltunk, akkor egy ilyen eredményt ami most van örömujjongásban ünnepelték volna... (persze azt nem sokan tudják, sokan csak akkor csatlakoztak amikor a csapat már világelső volt)
  • bakkerman
    ezen a videón tavaly Pep távozása után patakokban folyt a könnyem,bármennyire is nem egy férfias dolog a sírás...de még ma is megkönnyeztem,nem is olyan rég ugyanez a csapat,ugyanezekkel a játékosokkal a futball VILÁG TETEJÉN VOLT,aki akkor hitt bennünk,annak most is hinnie kell,függetlenül a jelenlegi eredményeinktől!! :)

GRANDE PEP
  • bakkerman
    ebben a cikkben benne van minden
    katt
  • tobias88
    középső védő kellene, mert Puyol akár mennyire is a kedvencem, majdnem olyan lassú már mint Juhász Roland, pedig az nagy szó
  • tobias88
    Csatár posztra nem kell senki, csak néha Tello-t kéne játszatni és akár Messit is leültetni, hogy tudja meg ő is meg a többiek is milyen padozni.

Középpályán is bőven megvan a keretünk meg a védelemben is...

Alap kezdő:
    Alves-Puyol-Pique-Alba
    Busquets
    Xavi - Fabregas
    Pedro - Messi - Iniesta

versenyhelyzetet teremtő majdnem csapat, csak hogy értsd:
    Montoya - Mascherano - Adriano
    Song
    Thiago
    Sanchez - Villa - Tello

Bőven megvan a 2. keret is, csak azt nem értem hogy ha egyszer valaki rossz formában van, Xavi és Fabregas, akkor miért nem kezd helyettük Villa (vagy Tello) és Thiago (aki jól is szált be a meccsbe)
  • bakkerman
    úgy értem a minden posztra,hogy 1 védő 1 középpályás 1 támadó
  • bakkerman
    ilyenkor kell igazolni 3-4 új embert minden posztra,akik versenyhelyzetet teremtenek kereten belül,és motiváltak hogy ők is sikereket akarnak elérni a Barca mezében
  • Zenszkij
    várható volt, egyszerűen mindent megnyertek, kiégtek
  • bakkerman
    most jött el az az idő,amikor Leonak padra kell ülnie,ha most se meri meghúzni ezt Tito/Roura,akkor elmennek a picsába...Tello,Pedro,Villa támadó hármassal a Bernabeuban lehet meglepődnénk,hogy milyen jók vagyunk,de azis lehet hogy befuccsolna...de ha nem nézzük meg ezt a hármast,akkor nem is fogjuk megtudni
  • Sippie
    Cesc: "We have to learn from this and move forward"

Ehm, najó de már mondogatják ezt egy ideje :D Az első bajnoki szopás után is ezt nyilatkozták, aztán a Milán után is, meg most is, szép szavak de baromira nem tanulnak sose :D :D
  • Sippie
    Vannak gondok ez egyértelmű, egyszerűen nem futnak a játékosok. Folyamatosan azt látom hogy támadásnál nincs ember, védekezésnél sem. Ronaldo halál üresen veszi át a kipattanó labdát, míg a másik oldalon véd Lopez és már vágja is ki a reál védő... fejekben nagyon nincs rendben valami, Roura sem tudja úgy motiválni őket, de azért elég gáz hogy fiatal játékosoknál már motivációs hiányról kell beszélni, még ha sorra nyerték is a trófeákat korábban, válogatott szinten is a többség.
    Amitől viszont tartok kicsit, hogy szombaton C csapattal áll majd ki a reál, esetleg meg is tudjuk őket verni, akkor meg egyből jönnek a nyilatkozatok, hogy naugye hogy nincs gond a csapattal? :D
  • Sippie
    Na Messi meg beteg lett, mostani hír barca FB-ről:
    "Leo Messi was missing from this morning’s training session at the Ciutat Esportiva Joan Gamper. The Argentinian has gone down with a fever and is feeling generally unwell. The first team doctors went to his home to check up on his condition, and gave him the appropriate medication and told him he should get some rest. The squad has been given Thursday off, and the hope is that Messi will be well enough to join Friday afternoon’s session, the last before travelling to Madrid for the Liga clásico at the Bernabéu."

Szerintem meg ne erőltessék a szombati meccset nála, inkább pihenjen ha már így alakult.
  • Sippie
    Igazából előbb utóbb ki kell, hogy derüljön hogy Tito megfelelő-e a posztra. Szerintem azt erős csapatok ellen lehet felmérni igazán, hogy mit is tud kezdeni a megváltozott helyzetekkel. Láttuk hogy Roura jóformán semmit. Ha Tito sem lenne képes változtatni, akkor lehetséges hogy el kéne kezdeni egy komolyabb edzővel tárgyalni. Persze nyilván nem kéne leírni egyből Titot sem, de jelenleg ugye decemberi műtétje óta szinte nincs a csapattal, és már lassan március van. Azt pedig lehetett sejteni hogy nagyok lesznek az elvárások vele szemben, főleg Guardiola első éve után. Most egyelőre láttunk egy remek őszt (kivéve a celtic elleni meccset ami lehet hogy intő jel) amióta pedig nincs a csapattal, azóta pocsék csapatot.
  • bakkerman
    szerintem úgy érti azt,hogy nincs visszaesés,hogy még mindig ERŐS csapat vagyunk,csak motivációs és taktikai problémáink vannak.
  • [HUN]FaTaL
    Igenis van visszaesés, sajnos. Hogy ez az edzőhiány miatt van-e, vagy kiégett a csapat, nem tudom. Nincs letámadás, régebben szinte azonnal visszaszereztük a labdákat.

És labda nélkül is nagyon kevés a mozgás, egyszerűen lassú lett a játékunk.
  • [HUN]FaTaL
    A Real elleni vereség ellenére az elnök nem lát visszaesést a Barcelona játékában

Szerintem meg hülyeséget beszél. Nézte egyáltalán a meccseket?
  • bakkerman
    jól beszél a presidente

„Utálunk veszíteni, főképp a Real Madrid ellen, de nincs mit tennünk, el kell fogadnunk a vereséget” – idézi a Marca a Barcelona elnökének, Sandro Rosellnek a nyilatkozatát a keddi, 3–1-es Real-győzelemmel és továbbjutással befejeződött Spanyol Kupa-elődöntő után.

„A Madrid megérdemelten nyert" – tette hozzá Rosell, aki megemlítette, hogy a továbbjutás szempontjából döntő volt Pedro első meccsen, 1–0-s barcelonai vezetésnél kihagyott helyzete.

A sportvezető kiállt a Barcelona játékrendszere mellett, elmondta, nem gondolja úgy, hogy ez a játék holtpontra jutott volna, és továbbra is a saját, egyedi stílusukban fognak futballozni.

„Nem látok visszaesést. A sport már csak ilyen. Öt nagyon nehéz évünk volt, de a futballban nagyon rövid az emlékezet” – utalt arra, Rosell, hogy a Milan és a Real elleni vereség után sem szabad elfelejteni a korábbi sikereket.

A Barcelona elnöke a New Yorkban rákbetegségben kezelt Tito Vilanovával kapcsolatban megjegyezte, az edző egészsége fontosabb annál, hogy a csapat milyen címeket nyer, és egyúttal cáfolta, hogy siettetnék a szakember visszatérését.
  • bakkerman
    egyetértek veled,a lenti hozzászólásaiddal is,de bennem felmerült a kérdés,hogy mivan ha ezeket a meccseket bebuktuk volna Titoval is? Vagy ugyanez a focit nyomtuk volna vele is? Kiégett a csapat,vannak még fellángolások,de nekem ez a megérzésem...Tavaly a Chelsea elleni kiesésnél és Pep távozásánál mondtam azt,hogy lezárult a korszak,lehet nem zárult le akkor,még Tito egy kis friss lendülettel ősszel továbbhozta a "Pep hagyatékot",de tavaszra kipukkant a lufi. Mondom,nagyon kiváncsi leszek a játékra Tito visszaérkezése után,tud-e hatni a csapatra,mert ha nem,akkor nyáron drasztikusabb döntések kellenek...
  • bakkerman
    1 héten belül két pofon,megérdemeltük az a kibaszott nagy helyzet. Az az ötlettelen sablonos szar amit bemutatott a csapat egy kalap szar. Védekezés? Nincsen. Támadójátékunk? Adjuk oda Xavinak,aki majd a 173. passz után odaadja Messinek,aki vagy betör,vagy nem. Labdavesztés,ellenfél lekontráz,gól. Nagyon mély gondok vannak itt,a keret és a taktikánk felett is eljárt az idő. És ami a legfájóbb...NEM SZÓRAKOZTAT a csapat,unalmas,erőltetett a játékunk,egy Barcelona ezt nem teheti meg a szurkolóival. Tito visszatérése után kiváncsi leszek a csapatra.
    FC Barcelona - Mes que un club
  • Sippie
    Azért elég szembetűnő különbségek voltak a meccsen. Indítják Ronaldót, aki a védőink mögül indul, mire oda ér a labda már előttük van.
    Nálunk indítanak valakit a védők mögül, és ott is marad...
    Mindenki rohangál összevissza, rendszeresen maradnak üres emberek, minket meg úgy védekeznek le ahogy akarnak. Edző nélkül nem megy, az a nagy büdös helyzet :/
  • [HUN]FaTaL
    Nem tudni még.
  • Sippie
    Átfutottam gyorsan, csodálkoztam is hogy nem.
    Felkúrt a meccs, bár Madrid továbbjutást azt borítékoltam már előtte is, de azért a 0-3 égésre a 60. percnél arra nem számítottam. A magam részéről a kupát értékelem a legkevésbé, mondanám hogy nem gond, mert legalább tudunk másra koncentrálni, de mivel már a BL se lesz közte, így azért gáz.
    Egyáltalán mik a hírek, mikor tér vissza Tito? Milán visszavágón már itt lesz?
  • Sippie
    Na mégse, csoda történt, csak 1-2 hater jött.
    Hát sajnos ez van ha edző nélkül játszik egy csapat már 2 hónapja. 3. gól után inkább mentem csocsózni, ez a mai produkció... Roura kevés ide, de szégyen hogy még így sem képesek Titoért oda tenni magukat. Ami rendszeresen feltűnik, hogy Messit körbe veszik 3-an, nálunk ilyen az életbe nem fordulna elő, mindenki 1-1ezik mert olyan marhajó betonvédelmünk van hogy megoldják ám, nem kell segíteni a másiknak. Amikor meg támadás van, és szépen elmegy bal oldalt valaki, akkor középen egy darab támadó jut 6 védőre. Hol a büdös picsába van a többi játékos??? Középpálya játszóház... Piqué szokásos, hozza a shakira óta tartó formáját. Szégyen az egész csapat, ugyanígy fogunk kizúgni a BL-ből is. Lehet még a bajnokság elbukását is megérdemelnék, akkor talán felébrednének, bár kizártnak tartom. Már a tavalyi chelsea pofon után is reménykedtem hogy legközelebb jobb lesz. Celtic elleni pofon után reménykedtem hogy legközelebb jobb lesz. Milán elleni meccs után, meg képesek ezt produkálni. Pedig nem hinném hogy ennyivel jobb lenne a Reál. Elkényelmesedtek az emberek, meg van az x milliós fizetés 6 évre előre, akkor majd nem kell csinálni semmit. Messinek hetek óta nincs egy értelmes passza, értem én hogy körbe veszik 3-an, de akkor fasznak akar cselezgetni, ahelyett hogy tovább adná egyből, valami biztos helyre? Második gól is egy vicc volt, Pintó véd persze hogy ellenfélhez pattan mer mér ne...
    Fabregas most kezdő, amikor köze nincs az őszi formájához, akkor bezzeg 3 meccsenként ugrott be.
    Sajnálom Titot, de ez a helyzet tarthatatlan a vezetőségnek gondoskodnia kellett volna egy rohadt edzőről...
  • [HUN]FaTaL
    Kivételesen nem. :)