33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#25513 Varj eloszor kilockolom a hozzaszolasodat. :D
En ugyanigy szegyennek tartom azt, amit Villaval csinalnak.
Egy ilyen jatekost igy parkolopalyara tenni en a szegyen kategoriaba sorolom.
Hogy mi van a hatterben en nem tudom, de hogy egy ilyen jatekost Sanchezzel szemben felaldozni, nem tartom egy korrekt allaspontnak. Mint ahogy Raullal szemben is igy ereztem.
Ugy gondolomm ha Villa vegig jatszott volna az idenyben akkor most mi jutottunk volna tovabb a kupaban is. -
#25512 És figyeld meg, első akit lehoznak Villa lesz. DE HOGY MIÉRT AZT NEM TUDOM... -
#25511 A felidei osszefoglalo ahogy en lattom a merkozest.
Thiego,Iniesta forman kivul jatszik, de fokent Thiago aki kilog a sorbol.
Szelsohatvedeink borzalmasan gyengek megint.
Passzjatekunk gyorsabb mint kedden volt, ellenben meg mindig tul messze jatszunk a Real kapujatol, amikor tamadunk. A letamadasunk is gyenge, bar ehhez hozzafuznem, hogy sokkal nehezebb jatszani egy ilyen ellenfel ellen letamadni, ahol 10 emberrel huzodik vissza az ellenfel a sajat terfelenek kozepen.
Pedro eszrevehetetlen, Villa meg ugy ahogy probalkozik.
Mindazon altal meg igy is uraljuk a palyat, es ajandekoztunk egy golt a Madridnak, ami egy vicc, hogy a vedelemunk tovabbra is hulladek gyenge egy hihetetlenul passziv ellenfel ellen sikerult osszehozniuk egy golt.
Csak egy pozitivumot latok, hogy gyorsabbak vagyunk, kevesbe fasultak, de nem sok mast lehet elmondani. -
#25510 Messi 30 métert sétált vissza 12 másodperc alatt a kapustól addig, hogy ne legyen lesen. Aztán kocogva futott 5 métert és jött újabb 1 perc teljes séta.
Most komolyan, ez mi a faxom? Öltözőben úgy kiosztanám egy ilyen klasszikuson is mint a pinty, amikor 3 gólt lőtt sok éve, ezerszer jobban játszott mint a legutóbbi 6-7 klasszikuson -
#25509 Nyílván nem Mascherano és Pique-től várom hogy fussanak de pl a 2 szélső védőnk áll, Messi áll, Thiago áll, Pedro kocog... -
#25508 Gól ide vagy oda a csapatból SENKI nem fut vagy csak alig. Messi először futott a meccsen, eddig lézengett. Mi az isten van ezekkel, főleg Messivel? Megunt futni? -
#25507 góóóóóóóóóóól -
#25506 Attol meg Thiago nem tudott 2 meterre egy pontos paszt adni. -
#25505 Kontrákra játszanak, ez a taktikájuk, el kell fogadni. -
#25504 Thiago bekaphatja.
Megint rugattunk egy golt a margittal, hogy kidolgozott helyzetuk nem volt. -
#25503 Eddig le kaksizzák a meccset a játékosok. Meg tudom érteni de remélem hogy a közérzetre egy újabb vereség a Madridtól nem lesz rossz hatással mert ha igen, akkor bele kéne húzni. -
Ferrari23 #25502 Ez nem jött be.... -
#25501 "azt hogy Modric jobb lenne Kakánál szerintem Modric szülei se hiszik el..." Hegyi Iván :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#25500 16.00 Real Madrid-Barcelona
tv: Sport1 hu
streamek: -
#25499 Ronaldo padon kezd,na így hátha kihúzzuk a félidőt kapott gól nélkül :D -
#25498 Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Sergio, Thiago, Iniesta; Villa, Messi és Pedro.
VILLA! THIAGO!! fashionAlvesnek is mi a bréért van bérelt helye basszameg...ott van Montoya is -
#25497 akkor nem vagyok ezzel egyedül...igazság szerint csak azért ülök le megnézni,mert érdekel Thiago játéka,és nem szoktam kihagyni Barca meccset,de amúgy nincs meg bennem a nagy láz,meg várakozás...sajnos nincs miért várnom :( -
#25496 Korán is lesz, és nincs tétje..nem is csodálom -
#25495 Xavi lehet kihagyja a Milan elleni meccset, én speciel nem sajnálom mert szerintem kiöregedett és amiért a világ legjobbja volt annó középpályán, hogy bárhova be tudta passzolni a beinduló játékosnak a labdát, abból semmit nem látunk már. Ebben az elemben Thiago már messze felülmúlja -
#25494 Nulla Clasicó hangulatom van, ritka de ez van -
#25493 Volt nektek olyan csatárotok: Eto'o, Henry, Ibra
És van is: Villa. Csak hát ha Messi elől középen akar lenni, akkor el kell takarítani minden nagyszerű igazi csatárt a csapatból. -
#25492 0:56-tól :DDDDD
-
#25491 akkor 50% C csapat, maradék A :D -
#25490 ahol Cé játszik, ott azt nem hívnám C csapatnak, max csak azért mert Cé -
#25489 C csapatos madriddal szemben úgy gondolják. -
#25488 Holnapi Clasico odsai:
2.80 - 3.60 - 2.30
szóval még mindig mi vagyunk az esélyesek? érdekes -
ToM1113 #25487
Vilanova csak áprilisban térhet vissza -
#25486 tökéletesen -
#25485 a középhátvéd problémát már meg se említem,az az alap poszt,ahova nyáron igazolni kell,ezzel gondolom mindenki egyetért -
#25484 nekem régen nagyon bejött az a formáció,amikor volt két szélsőnk,akik labdával húzódtak befele,és volt egy centerünk(Eto'o,vagy Villa),visszalehetne térni ahhoz a felálláshoz,Iniesta nem vonalszélső ez egyértelmű,mint ahogy Leonak se fekszik ez a fajta játék,hogy csatár hiányában neki kell visszajönni a félpályáig a labdáért,és akkor vagy boldogul vele vagy nem...kell egy kurva csatár,aki agilis,jól fejel,és a technikai tudása is rendben van,két szélre meg gyors emberek. Alvest meg leültetném a padra egy kis időre,és jöhet Montoya,mert amit ő támadásban csinál az kabaré,nem igaz hogy nem lehet esélyt adni Montoyanak... -
#25483 sokszor van más véleményen egy azon klubért rajongó két ember is,szóval nyugodtan meglehet osztani itt a véleményedet bármikor,ezért van ez a topik! -
#25482 Oda is, de nincs nyitva az átigazolási ablak.
És visszatérnék a 10-11-es felálláshoz (Abidal helyén Alba), esetleg Villával középen, Messi meg a szélre, egy próbát megérne ebben a szar helyzetben, valami kiscsapat ellen egy bajnokin. Iniesta nem jó csatárnak, Fabregasnak pedig nem nagyon megy tavasszal (tavaly is így volt). -
#25481 én meg átigazolási listára -
ToM1113 #25480 közben megfordult a fejemben hogy mégis ki vagyok én ahhoz hogy egy Messit vagy Pedrót vagy akármelyik más Barcelona focistát "kritizáljak", ha ezt annak lehet nevezni. Vagy mit is érek el én azzal ha leírom a véleményem? Úgyse változtat semmin. Csak gondoltam megosztom veletek, mert kíváncsi vagyok hogy más szimpatizánsok hogyan vélekednek a dolgokról. Nem kell egyet érteni, lehet másképp látni a dolgokat, de örülök hogy valahol ilyenekről lehet társalogni másokkal, ahol sokan szeretik ugyan azt a klubbot. :) -
ToM1113 #25479 pont ezért bukunk jelentős összegeket minden nagy igéretnek hitt csatár megvétele után, mikor az első hetekben sorra kapja a lehetőségeket, aztán ha nem lövi a gólokat onnantól már csak csere, vagy még csak az sem.
Miért van az hogy egy David Villa a Valenciában ontotta a gólokat, egy Alexisben is bizonyára megláttak valamit mikor leszerződtették(az ő korábbi pályafutásáról nem igazán tudok mit mondani mert nem ismerem. Miért van az hogy egy Ibra a Barca előtt és után is lövi a gólokat és bár közben is lőtt párat, mégse illett bele a képbe. Afellay a PSV legmeghatározóbb játékosa volt. Leigazoltuk, bekerült néha a kezdőbe, nem tudta felvenni a ritmust, és mire esélye lett volna rá, kidobták, félretették, akár a többieket.
Most megy a Neymár majmolás, de mi van ha ő sem válik be? Mert el lehet bohóckodni a brazil bajnokságban nagy bamba védők ellen, de láthattuk már Neymárt akár a válogatott keretében nevesebb európai csapatok ellen (Pl. Anglia) és hát valljuk be őszintén nem villogott egyáltalán. Sőt a Barcelona ellen is láthattuk nemrég klubvb-n és hát szinte momentuma sem volt. Majd őt is félre tesszük?
A másik amit nem értek, Messi görcsös ragaszkodása a középcsatár posztjához. És bár egyértelműen jó a posztján ( ha nem a legjobb), mégis emiatt olyanok játékát "rontja el" a csapatban mint David Villa, Ibrahimovics, vagy Eto'o. Nem hiába hagyta el utóbbi kettő a klubbot.
Holott Messi szerintem a szélen is megállná a helyét, sőt sokszor láthattuk már tőle hogy szélről megindulva, befelé tolva a labdát lő nagy gólokat.
Alexis kevés lehetőséget kap, szerintem valóban. Megkapja a lehetőséget kis csapatok ellen, néha a kezdőben, vagy a mérkőzés utolsó 20 percében. Rendszerint kihagy mindent, talán épp ezért, mert görcsösen bizonyítani akar.
De kérdem én, Pedro mennyivel tesz mostanában többet mint pl ő? És mégis rendre ott van a kezdőben.
Mondjuk szerintem Eto'o óta nem volt még 1 olyan jó csatára a Barcelonának... (Leszámítva Messit, de hát ő akkor is volt már ügye.) -
#25478 "Alexis kevés lehetőséget kap"
Hogy mii? Miért mennyit kéne kapnia, miután minden helyzetet kihagy? Én már csak a lelátóra tenném... -
#25477 nagyon megragadtad a lényeget,minden soroddal egyetértek,jók a meglátásaid írhatnál gyakrabban a topikba! :) Nincs is mit ragozni ezeken a dolgokon,túl kell lenni ezen a két meccsen,a holnapin meg a Milan ellenin,Tito visszatérése után remélem egy felpörgetett,feltüzelt csapatot látunk,mert valljuk be őszintén Roura nem tud mit kezdeni ezzel a csapattal vezetőedzőként,csak berakosgatja az embereket a poziciókba,és tegyék a dolgukat. -
ToM1113 #25476 Fura hogy mindenki egyfajta korszak lezárultáról beszél, miközben vezetjük a bajnokságot 12 ponttal. 12 ponttal, de nem a "nagy rivális" van közvetlen mögöttünk hanem az Atlético, újabb 4 ponttal lemaradva pedig a Madrid.
A bajnokságban jelenleg a Real játsza el ugyan azt mint tavaly a Barca, a kis csapatok ellen hullajtja el a pontjait, emiatt szinte lehetetlen hogy beérjenek minket.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mi szurkolók/szimpatizánsok, megszoktuk már hogy ha a Barcelona játszik, akkor nem kérdés hogy mi lesz az eredmény.
Az utóbbi pár évben rengeteg címet/serleget nyert a csapat. Azonban egyszer minden sorozat megszakad, talán ettől szép a sport, hogy nincsen egyértelmű legjobb, se sportban se máshol. Most Messit/Ronaldót éltetjük, őket tartjuk a legjobbnak, azonban mi lesz 5-10-20 év múlva?
Megkopik a sebességük, nem tudnak megfelelni az évről évre megújuló, egyre nagyobb elvárásoknak, megöregszenek, eltűnnek a foci világából.Persze mindeközben jönnek a fiatalok, új tehetségek, a jövő klasszisai, és akkor majd ők lesznek úgy emlegetve hogy a zseni, a legjobb. De legjobbnak lenni nagyon nehéz, talán a legnehezebb feladat, épp azért mert mindig többet vár el tőlük mindenki, valamint "megszokják" hogy jók, belefásulnak.
Ugyan ez a helyzet a csapatoknál is. Nem lehet mindig egy bizonyos csapat a legjobb, néhány évig lehetnek a toppon, de aztán belefásulnak, kifáradnak, elvesztik a motivációt, kiismeri őket az ellenfél, stb.
Az egyszerű ember aki kedvenc csapatát figyeli az évek során, pedig hozzá szokik ahhoz hogy ha az adott csapatnak éppen a toppon van akkor zsinórban nyeri a meccseket,címeket. De előbb utóbb megilletődik a szurkoló hogy bizony, hiába a sok éven át tartó jó forma, előbb utóbb visszaesik. Ez így van rendjén.
Szerintem azonban még korai lenne arról beszélni hogy a Barcelona már nem a régi, hogy a Barcelona egy korszak végéhez ért. Ezt kijelenteni 2 olyan meccs után, ahol a világ élvonalához tartozó csapatok ellen mérkőztek meg, felelőtlenség lenne.
Jelenleg jobb formában van a Madrid, jelenleg inkább érvényesül az ő lendületes, gyors kontrás játékuk mint a Barcelona tili-tolija.
A Milan győzött ellenünk hazai pályán, mert hibás felfogásban játszottunk, talán le is becsültük őket.
Évek óta az év elején, január-február tájékán a Barcelona rendszerint hullámvölgybe kerül, ilyenkor gyakran pontokat hullajt a kisebb csapatok ellen a bajnokságban. Most azonban a kupában és a Bl ben kaptunk olyan ellenfelet akik ellen ez a jelenlegi rossz forma miatt kiestünk a kupából és a kiesés szélére kerültünk a Bl-ben. Így jött ki a sorsolás sajnos...
A védelem valóban több gólt kap mint az előző években, azonban ne mondja azt senki hogy tavaly vagy azelőtt olyan hiper-szuper védelmünk lett volna. Puyol akármilyen szívós játékos, aki egyfajta példakép is sokak számára, azonban már a foci világában ő is öregnek mondható, ennek megfelelően lassul, hamarabb elfárad, stb. Pique hihetetlen gyenge produkciót gyújt már régóta, pedig 1-2 éve még az egyik legjobb középhátvédnek mondtam volna. Dani Alves 1 meccsen beadott sok ezer labdájából alig akad 1-2 vagy annyi sem ami jónak mondható lenne támadáskor. Iniesta, Xavi halvány, sokszor könnyelmű, rengetegszer veszítenek labdát, méltatlankodva hogy őket bizony bántották, holott csak egy kicsit agresszívabban lépnek nekik oda mint azt ők szeretnék.
Pedro rendszerint kezdő, ennek ellenére talán őt mondanám a védelmen kívül a Barcelona leggyengébb pontjának. Alexis kevés lehetőséget kap, azokkal rendszerint nem tud élni, pedig "drága pénzért" vették, előbb utóbb az lesz így a sorsa mint Afellaynak, Ibrának, és lassan Villának.
Nem válnak be, kevés lehetőséget kapnak, eladják őket sokkal olcsóbban mint ahogy vették, ezzel sokat bukva rajtuk.
Évről évre keressük Messi mellé a csatárokat és nem igen találjuk, aztán eladjuk a kísérleti alanyokat és pénzt bukunk.
Villa mostanában ahhoz képest hogy mennyit játszik, jól teljesít, nem értem miért padozott hétközben a Madrid ellen. Nyáron valószínű elmegy innen, kár lenne a tehetségét padozással elvesztegetnie.
Tello a fiatal feltörekvő tehetség, én őt erőltetném, lendületes, gólerős, csak tapasztalatlan még.
Messi csak árnya önmagának, középcsatár létére egészen a félpályától indul, visszajön a labdákért, nem csoda hát ha nem tud átjutni a labdával egy fél csapaton. Rengetegszer adja el mostanság a labdát, futni ritkán látom, pedig ő volt az aki labdavesztésnél régen rengeteget futott hogy visszaszerezze azt, bizonyítani akart, mára talán belefásult. Megint a legjobbnak lenni probléma... Neki nem kell bizonyítania, mert mindig kezdő, akármilyen rosszul játszik nem cserélik le őt, így elveszti a motivációt előbb utóbb...
Holnap egy minden szempontból érdektelen mérkőzés következik, azonban ha nyernénk, az talán új erőt adna a csapatnak, talán elhinnék a játékosok hogy a Bl még nem elveszett ügy. És hát azért a Camp Nou gyepén történtek már csodák... Elég volt csak bekapcsolni hétvégén a tévét és a sport tv-re fókuszálni.
Ja és a rossz formát illetően, a februárnak vége, ma már március van. :) -
#25475 Ez a sorozat is megszakadhatna már igazán. -
#25474 De szinte biztos hogy kapunk is...