33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#28792 Mintha Fabregassal is lenne valami, legalábbis a válogatottal nem utazott el. Nem tudom, hogy játszik-e a hétvégén. -
#28791 minden poszton szarul állunk,sérült kapus,sérült védők,sérült gólvágó. Meg középpályáról is sérült pl.: Xavi,és lehet nem is játszhat. -
#28790 Az túlzás, viszont szélsőhátvédek terén borzalmasan állunk jelenleg, főleg úgy, hogy az egyetlen bevethető, a sérüléskirály Adriano -
#28789 Alves, who didn't play with Brazil because of calf discomfort, expects to be out for Granada game on Saturday. Tomorrow more tests.
Kurva jó, lassan a teljes csapat sérült... -
#28788 Mint említettem, a tévedés jogát fenntartom a gólokkal kapcsolatban.
Az egész meg abból indult ki, hogy CR kijuttatta Portugáliát a VB-re, ahogy visszaolvasom a kommenteket. Erre jött a Te cinikus, fellengzős válaszod, hogy kb semmit nem ért el az elmúlt időszakban klubszinten, mégis mire kapna Aranylabdát? Erre reagáltam, hogy bár a csapattal begyűjtött címek nagyban befolyásolják az esélyeket, egy támadó formája mégis csak a gólok/gólpasszok képében mutatkozik meg. Azt is megjegyeztem, hogy Ribery munkáját mennyire elismerem, mert igazi hajtó ember, aki fáradhatatlanul robotol a pályán, míg Ronaldo hajlamos arra, hogy nem fut vissza védekezni. Ezt azért némiképp fel lehet róni azoknak az edzőknek is, akik pályafutása során teljhatalmat adtak neki a pályán.
De továbbra is tartom azt a véleményemet, hogy itt csupán arról van szó, hogy a Ronaldo iránti ellenszenv miatt teljesen mindegy, hogy hány gólt lő, milyen jól játszik, Getafének, Galatának vagy éppen a svédeknek rúg-e mesterhármast, a teljesítményében úgyis találtok hibát, amin kedvetek szerint ugrálhattok, akár a gyerekek a trambulinon. -
#28787 Megjegyzem neked, hogy transfermark nem rögzitti jól Messi válogatottbeli góljait sem.
Csak az elmúlt két évben 18 gólt lőtt ott, ellenben a transfermarkt, mindössze két gólról ir.
De mégegyszer, ki irt a gólokról ? Ülj le, értelmezésből egyes. -
#28786 szerintem már direkt trollkodik ezekkel a fos ruhákkal :D -
#28785 hivatalos: VV se lép pályára már 2013-ban -
#28784 na ez egy korrekt írás volt -
#28783 És ez miben befolyásolja azt a tényt, hogy mint egyéni játékos óriási formában van?
Nem akarom meglovagolni újból ezt az Aranylabda vesszőparipát, hogy ki és mikor érdemelte volna meg, de azt a legelvakultabb Barcelona-drukker is alá kell írja, hogy egyszer biztosan nem Messi érdemelte volna meg. De amilyen lejáratókampányt csinál már egy ideje magáról a FIFA - ebbe ugyanúgy beleértem CR kifigurázását, mint azt, hogy most gyakorlatilag miatta meghosszabbították a szavazási határidőt - az Aranylabdának, mint díjnak egyre kisebb értéke van, mert egyre több ember szemében vicc az egész ceremónia.
A megállapítás, hogy Ronaldo klubszinten nem nyert említésre méltó trófeát, teljesen jogos és helyén való. Meghazudtolhatatlan tény. Ebből a szempontból Ribery és Messi is előrébb van, hiszen az előbbi gyakorlatilag mindent megnyert a klubjával, amit meglehet; míg a másik bajnoki aranyat és Szuperkupát tudhat a magáénak. Ugyanakkor meghazudtolhatatlan tény az is, hogy a 2013-as év egyénileg legjobb formában lévő játékosa kétséget kizáróan Cristiano Ronaldo. És ez nem csak szubjektív vélemény, de ettől hangos mostanság a szaksajtó is.
A 2013-as naptári évet nézve gyorsan megnéztem ki hány gólnál, illetve asszisztnál jár (mivel magam számoltam össze a transfermarkt.com adatai alapján, ezért a tévedés vagy elszámolás lehetőségét fenntartom). És ha minden igaz, akkor Messi 42 gólnál és 15 gólpassznál jár, míg Ronaldo 66 gólt lőtt 18 gólpassz mellett. Megelőzvén a hencegő fanokat, tisztában vagyok vele, hogy Messi tavaly beállított rekordjától ez messze van, de ebben az évben messze a legjobb statisztika.
Bár a személyedről semmit nem tudok, így minden tiszteletlenség nélkül jegyzem meg, hogy a cinikus és gúnyos hangnem egyértelmű jele annak, hogy az idei szőlő savanyúbb, mint a tavalyi. Én nem kívánom, hogy Ronaldo kapja meg az Aranylabdát, ugyanis én sem találok túl sok értéket már ennek a díjnak. Ha nagyon igazságosan akarnak dönteni, akkor a megnyert címek és a pályán végzett munka függvényében Ribery-nek kellene odaítélni, ugyanis a jó teljesítmény nem feltétlenül a gólok számában mutatkozik csak meg. Viszont minden elfogultság nélkül azt is hozzá kell tennem, hogy bajnoki arany és Szuperkupa ide vagy oda (amihez azért egy egész csapat jó formája szükséges), egyéni teljesítményben a hisztis ficsúr felülmúlja Messit.
Nyilván lehet támadólag ugrani erre azzal, hogy nagyban hozzájárult ehhez Messi sérülése és ebből fakadó formahanyatlása is, de kérem a labdarúgás már csak ilyen, ettől a portugál érdemei fikarcnyit sem csökkennek.
Én is sajnálattal hallottam a sérülés hírét, mert sérülésnek örülni borzasztó tisztességtelen és intelligencián aluli viselkedésre vall, de amekkora hátrány ez a Barcelonának olyan nagy előnyt is kovácsolhat belőle. Levetkőzheti azt a címkét, hogy az argentinra épül a csapat, illetve megtanulhatnak nélküle is eredményesen játszani, hogy a visszatérése ne megváltás legyen a csapat számára, hanem hab a tortán. -
#28782 micsoda sikerXD
szánalmas egy klub -
#28781 Messi átvette a 2012-2013-as szezonért járó Aranycipőjét,ebben a gecicsúnya zakóban. Komolyan nem értem,az aranylabda díjátadón is milyen fos ruhában volt,most meg ez...:DDD Mindenestre a nemzetisporton a cikk írója megint fasz volt,szerinte Messi 27 éves...nyáron töltötte a 26-ot
-
#28780 Mit is nyert idén Rinyaldó?
Semmit ???
Jaj nem is, nyert egy Teresa Herrera trófeat, barátságos mmérközésen a Depor ellen.
Aztan úgy ünnepeltek a majmok, mintha BL-t nyertek volna.
Biztos ezért jár az aranylabda.
Itt a videó röhögjetek ti is.
-
#28779 kicsoda? -
#28778 most olvasom VV is lesérült,meg Xavinak is baszakodik a combizma...ragyogó -
#28777 Szánalmas volt hogy utánozta Ronaldo-t és ez is szánalmas most. -
#28776 nekem se kedvencem,nem is lesz az,de azért elismerem geci nagy klasszis,én úgy mondanám,hogy ha akár a francia vagy akár a portugál kapja meg,mindketten megérdemlik -
#28775 persze, hogy egymaga húőzza mert minden rá van építve
ha nem rúg egy gólt a kis buzi akkor már picsog
qrva szánalmas a pali
ribery hajt védekezik
meglehet nézni tavaly mennyit hajtott
a belét kitette, rinya erre sose lesz képes
hol volt ronaldo tavaly?:D
ha annyira nagy player lenne akkor már csak bejutatta volna a bl-be a csapatát
büdös életbe nem sikerült még neki a reallal, de a bajnokságot se nagyon sikerül, nem beszélve egy csöves spanyol kupáról, ott is betlizik egyből:D
ilyenekbe nagyon jó a rinya gép, getafénak 4 gól meg néha a válogatottba is és egyből ő az isten
sajna a mai agyhalottaknak meg ez kell -
#28774 De úgy is lehet nézni,hogy ha ő nincs,akkor a portugálok 3.-ok a csoportjukban. Realt is egymaga húzza,ha már Messi nem kaphatja,akkor adják oda CR-nek,legyen két lasztija,megnyugodhat. Leo meg tavasszal BL-t nyer velünk,nyáron VB-t,és jövőre övé a labda :DDDDDD persze erre nem sok esély van :) -
#28773 Blatter burkoltan így kér bocsánatot ronaldótól ugye...
elég szánalmas húzás
de amúgy miért is érdemli ronaldo?:D
ha annyira penge lett volna akkor már pótselejtezni se kellett volna a portugál csapatnak... -
#28772 Kitolták 29.-éig az aranylabda szavazást,a rekord kevés szavazó miatt (a szavazásra jogosultak csak 80%-a voksolt),elvileg ez az indok. Gyakorlatilag meg CR tegnapi teljesítményét látva,meg úgy idén ősszel amit nyújt,adnak még egy esélyt a szavazóknak,hogy "picit gondolják át",kinek is kéne nyernie :) A tegnapi meccsel szerintem eldőlt,hogy nem Ribery kapja meg hanem CR,de meg is érdemli a portugál,élményszámba ment amit tegnap produkált -
#28771 Érdekes statisztikai adatok vannak a Whoscored.com-on. (Számítógép elemzi a meccseket, szóval pontosak az értékelések)
Ezek szerint mi vagyunk idén a legjobban teljesítő csapat, de érdekes, hogy a Bayern többet birtokolja a labdát, pontosabban passzol valamivel és sokkal kevesebbszer adja el a labdát, szóval kb azt játsszák amit mi a Pep és Tito éra alatt mi annyi különbséggel, hogy több a távoli lövés.
A Madrid ellen sokkal többet lőnek kapura az ellenfelek és ami kifejezetten érdekes, hogy Sokkal kevesebb a sikeres 1-1 elleni párharcuk és az is kizárólag Ronaldo-hoz köthető -
mrroma #28770 hat hetes pihenes var Valdes-re! -
#28769 De legalább Ibra nem jutott ki, és távol került az aranylabdától jövőre is, muhaha :D -
#28768 Juhásznál a top3-ba se fért be az aranylabda szavazáson, ha jól láttam :D -
ToM1113 #28767 Bomba formában van, igazi vezér egyéniség. Mellesleg egy öntelt pöcs. De mostanában sokkal jobban hajt mint mondjuk Messi, aki formán kívül is van és sérült is, 2ember kaphatja az aranylabdát, és nem Messi a másik... El kell fogadni, még ha nekünk ez nem is tetszik. -
#28766 Az igaz, de hát van is miért. Zseniális az az ember (Messi nem kevésbé) -
#28765 Léderer hogy szopkodja Cé Ronaldó faszát, az nem semmi :D :D
-
#28764 Faszba már ezekkel a huszadrangú Mucsaröcsöge elleni meccsekkel... -
#28763 Bravo ezen a fos baratsagos merkozesen leserult Valdes. -
#28762 A Monaco mindenképpen vinné nyáron Valdest,10 milliós fizuval,de a City is képbe van,mert Hart-al nem elégedettek. Cityvel jobban járna,teltházas angol bajnokik,BL-ben is nyílván ott lesz a City ősszel,Pellegrini meg egy szimpatikus edző,én a helyében oda mennék -
#28761 :)
-
#28760 bízzunk benne... tetves csigazabálók :D -
#28759 nagy csúfság lenne az biztos,BL győztesként nem tudja kivinni a franciákat a vébére :D -
#28758 Na és Ribery? ha már ő kapja az aranylabdát, és lehet ki se jut a válogatottal :D -
#28757 igen,CR sokkal inkább kiemelkedik a portugál csapatból,mint Neymar vagy Messi a sajátjából,gyakorlatilag ha ő nem lenne,ki se jutnának sehova -
#28756 És mégis kinek passzolna? Nani-nak?
Minden 4. gólját a Madridban 11esből szerzi meg, ez ugye a Portugál válogatottban már egyből hiányzik + nem kap olyan passzokat mikor már csak 1 az 1ben kell a kapusra vinni vagy még azt se, csak fél méterről be kell passzolni. Messinél kicsit másabb a helyzet, ott a társak nem játszanak mindent rá, nem húzzák szét a védelmet neki, hogy a kis Argentin elmasírozhasson a védők között. -
#28755 Neymar a brazil válogatottban:
45 mérkőzés 27 gól, 20 gólpassz
0.6-os gólarány
Messi az argentín válogatottban:
83 mérkőzés 37 gól, 31 gólpassz
0.44-es gólarány
Cristiano Ronaldo a portugál válogatottban:
108 mérkőzés 44 gól, 19 gólpassz
0.40-es gólarány
érdekes számok,főleg Ronaldo gólpassz mutatója,én többre számítottam -
#28754 Tito Vilanova nincs a figyelem középpontjában, a katalán sajtó tiszteletben is tartja, hogy a Barcelona korábbi szakvezetője nem a nagy nyilvánosság előtt szeretné tölteni a napjait, amikor a betegsége legyőzésére koncentrál.
A szakember amellett, hogy mindent a gyógyulásának rendel alá, továbbra is rendszeresen jár a csapat hazai meccseire, ám saját kérésére egy privát páholyban foglal helyet, hogy a nyilvánosságot teljesen el tudja kerülni.
Tito először a Real Madrid elleni Clásicót nézte meg a Camp Nouban, amit 2-1-re a Barcelona nyert meg, majd ott volt a katalán derbin, amit az Espanyol ellen nyert meg a csapat, később pedig a Milan elleni 3-1-et látta.
Ezt egyébként Xavi Hernández is elismerte egy hétfői rendezvényen, amikor egy gyerek azt a kérdést feszegette, hogy tartják-e a kapcsolatot Titóval. „Nagyon jó hangulatban látom őt, és nagyon örülök, hogy kijött a Camp Nouba az elmúlt három meccsünkre. Gyakorta beszélünk, hiszen mindketten fanatikus futballrajongók is vagyunk. Neki is az a legjobb érzés, ha ki tud jönni a Camp Nouba, és most azt teszi, amihez a legnagyobb kedve van.” -
#28753 Sanchez dupla az angolok ellen. Remélem ő nem esik Pedro-Neymar szindrómába