9559
-
#7216 ezen en is csodalkoztam de van de legutobb volt join lag:)) -
#7215 egyébként engem ez az egész cirkusz a csodálatos egykori "Get Real" veszekedésre emlékeztet, ami után felhagytam a topic rendszeres olvasásával. Egyszerűen elképesztő, hogy kint van már vagy 20 cikk és érdekes módon a GTR-es társadalomnak kell pont megcsinálni egy ekkora balhét. Nem értelek titeket, (kicsit magamat sem) miért nem lehetett nyelni kettőt és visszamenni inkább a játékba körözgetni? Kinek jó ez és miért? -
#7214 na akkor részemről tisztáznék 1-2 dolgot:
1. a cikk-kel személy szerint nagyrészt egyetértek, tartalmát felvállalom, mint az oldal egyik szerkesztője
2. nem a mi döntésünk volt az írás leszedése, hanem az alkotóé, semmilyen külső kényszer nem késztetett minket erre még akkor sem ha ezt az alkotó maga is megkérdőjelezi
3. a főoldalon olvasható írás lényege az, hogy nem hiszem, hogy egy ingyenesen, hobbyból készült oldalon egy hosszú időn át megírt cikket "illik" ilyen szinten lehordani és ilyen cirkuszt csinálni belőle. Én a helyetekben ugyanolyan hangnemben leírtam volna, hogy szerintem a cikk miért rossz, mint amilyen hangnemben Superman leírta, hogy szerinte a GTR miért nem olyan jó, mint ahogy sokan gondolják.
4. nem tudom ki mennyit olvas offline játékmagazinokat, én az autós teszteket általában elolvasom, na most 1-2 meg nem nevezett magazin olyan ökörségeket képes leírni, hogy égnek áll a hajam. Érdekes akkor miért nem akarja senki megrohamozni a szerkesztőséget? Pedig ott az újságot pénzért szokták eladni és a cikkíró főállású profi
5. mint említettem nem magunk miatt vettük le a cikket, az alkotó kérése volt. Ha nem alapból problémánk lett volna vele ki se raktuk volna. Sőt le sem szívesen vettük, részemről bármikor vissza is tenném (bár mostmár annyira nem, a Tisztelt Szerző Úr hozzáállása miatt, de ez a mi problémánk)
Misu -
#7213 Nem hozol minket könnyű helyzetbe, mert a cikket már levették.
De pl., multiplayer részben egyik főhibaként van megemlítve a join lag. (Már ha jól emlékszem.) Na most, mióta nincs join lag a GTR-ben, azt hiszem január, vagy még december óta? Ha minden igaz 1.2-es patch-el érkezett, ami dec. 24-én jelent meg. Tehát azóta nem kell szenvednie senkinek join lag-től.
Ez szerintem tárgyi tévedés. -
#7212 arra varhatsz:) -
#7211 Most par orat nem leszek, megyek allatkertbe:)))
De jovok vissza, es kivancsian varom a felsorolast, hogy mik lehettek azok a komoly ervek, melyekkel ilyen szinten lehetett biralni a cikk irojat... -
#7210 Ha csak LOL-ozol meg masik forum beszolasaira hivatkozol, abbol semmit nem tudok meg a TE velemenyedrol es meg a megitelesednek sem tesz jot.
Ez nem vita, csak egyszeruen kivancxsi lennek pontosan, hogy pl. Neked mi volt a problemad a cikkel, amit komoly hibanak veltel? Egyszeru felsorolassal, toszavakban, tomondatokban. -
#7209 nem szoktam a sorok között olvasni.
az elég sok félreértésre adhat okot, a sorokat olvasom.
de nem vitázni szeretnék, vasárnap is van, meg felfogásom szerint nem a partalan vita visz előre.
Sztem semmi baj nem lett, volna, ha odafigyelve a másikra, egy másvéleményt fogalmazva készült volna egy tükör cikk.
-
#7208 Ne a sorok kozott olvass. Csak a szoveget olvasd el egyszer normalisan, es rajosz mi a lenyeg... -
fpal #7207 A tárgyi hibákat többször leírták többen is, Superman saját fórumában is, a saját közössége is, de nem fogadja el, akkor minek ismételjem én is?
Innentől kezdve mit nevez bárki is OBJEKTÍVNEK vagy tárgyilagosnak?
Hát azért ez LOL :-) -
fpal #7206 Olvass a sorok között: ha szolidaritás van, nyilván nem veszi le, aztán nem ír olyat, hogy "nagy többség véleményével ellentétes", illetve "a szinvonal nem üti meg a Látogatók kívánalmait".
Hát hol itt a szolidaritás? -
#7205 "Tisztelt Látogatóink!
Sajnálattal értesítek mindenkit, hogy az alkotó kérése miatt eltávolítottuk a nemrég felkerült GTR tesztet.
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy kifejezzem szolidaritásomat Superman felé, felháborítónak tartom, hogy egy országban, amelyben a véleményüket szabadon kifejezhetik az emberek egy cikkírót olyan támadások érnek, amelyek láttán elretten a publikálás vágyától egy olyan írás után, amely bár a nagy többség véleményével ellentétes, de megalapozott és átgondolt, közízlést nem sért.
Azt hiszem az ilyen "heves" megnyilvánulások egy nem profitorientált weboldal írásának elkövetője felé etikátlanok még akkor is, ha a színvonal esetleg nem üti meg a Tisztelt Látogatók kívánalmainak szintjét.
Ifj. Adorján Viktor (Misu)
Hungarian SimWorld
"
forrás : HSW
© fpal:
"Az, hogy a HSW levesz egy cikket, szerintem pusztán annyit jelent, hogy maga sem ért egyet a benne foglaltakkal, ezért nem vállalja annak közlését saját médiumán.
"
? -
#7204 - Milyen "targyi hibakra" gondolsz?!
- Nem azert vette le a HSW mert a HSW-nek nem tetszett... -
fpal #7203 Jajj, olvasd végig a fórumot, milyen *támadást* és milyen *ellentábort* látsz ott?
Tárgyi hibákról volt szó, amire egyébként egy "normális" cikkíró úgy reagál, hogy "köszi a visszajelzést, kijavítom a cikket"...
Továbbmegyek, már mielőtt publikálja, előtte megkérdez pár ismerőst, hogy mi a véleményük.
Az, hogy a HSW levesz egy cikket, szerintem pusztán annyit jelent, hogy maga sem ért egyet a benne foglaltakkal, ezért nem vállalja annak közlését saját médiumán.
-
#7202 OFF:
egyébként igazából idén 3× kell menni :DD, mert lesz SBK is Brno-ban, és elindulhat Bitter Sándor is ott (szvsz nagyon-nagy versenyzőnk)
ON: -
#7201 Superman cikkét ért betámadásokra a HSW-n:
Ez a dolog szvsz. óriási gáz volt srácok.
biztos meg lehet magyarázni, biztos meg is van.
De ettől még óriási gáz marad.
Az mellett, hogy rácsodálkoztam keményen, na szal,talán minden helyett kifejezőbb amit gondolok:
-terveim szerint idén lenézek az Fia Gt futamra is Brno-ba (MotoGp-re járok 4éve), de nem lennék egy sátorban azokkal akik ezt így frankónak tartották. -
#7200 En ugy tudom a szerzo keresere toroltek a tovabbi vitak elkerulese vegett.
-
#7199 Nem divatból váltottak. -
#7198 A HGTRM forumon azonnal beindult az ellentabor, es valoszinuleg a chat-en, ICQ-n, privat uzenetben, levelekben is beindult a "beszelgetes". Bar nem tudom pontosan miert kellett levenni a HSW-rol a cikket, de eleg erdekes fejlemeny. A HSW sok bemutato es elozetes van, minden ilyen iras - termeszetenel fogva - bizonyos fokig szubjektiv, barhogy is probal az ember objektiv maradni (:D), es eddig ha jol tudom, egyik cikket sem kellett torolni (pedig, az elsosorban szim-es beallitottsagu oldalnak koszonhetoen, igen sok a "lehuzos cikk" (amivel en legtobbszor egyetertek, de biztos vannak XY jatek fun-ok, akik mar nem annyira:D):)) -
#7197 miert mi történt? -
#7196 Gratulalok az embereknek, akiknek sikerult elerniuk - meg ha nem is az volt a celjuk - hogy levegyek a GTR bemutato cikket a HSW-rol...:/
De azert meg szepen lementettem a cikket magamnak HTML-ben, a keppekkel egyutt;P Volt egy olyan erzesem, hogy lazadas lesz, jobb ha megorokitem az utokornak:P -
#7195 "hogy az egyik online szimracer csapat pár promines versenyzője dobta a Nascar Trans Am mod-ot a GTR miatt, ha jól értesültem."
és akkor mi van?
divatból kell GTR-ezni?
-
#7194 szerintem nem, és most nem ezt akarom kidomborítani.
hanem hogy van másvélemény...és ami nem elfogultságra támaszkodik, ezt én tudom persze a legjobban, meghozattam, és nekiálltam (mint minden szimemnek) kitapasztalni, kivesézni.
De később egyre inkább nem volt élmény, nem örültem hogy tehetem.
és tudtam azt mondani, hogy már nem kell, erre nem áldozom többet az időmet.
Talán a legtöbb bajom, a tapadás határainak, tapadásvesztésének, majd visszanyerésének az átmeneteivel volt,..
valamint a nehézkességnek egy lassú kanyar megoldásánál.
-
#7193 Mielott meglincsel valaki...
A jatek most nincs fent, de amig esszeru modon tudtam, addig hasznaltam a "nemet vertziot", s bar az ISI engine sosem volt a kedvencem, es a GTR sem tetszik 100%-osan, de amint megjelenik azert megveszem.
Vagyis nem zsigerbol "fizkazom" a GTR-t, csak egyszeruen az ISI engine (1.x) mindig ilyen volt - bar azert az utobbi idoben eleg jol modifikaltak a "szim-FFB-szim" reszet is, a GTR-rel mar el lehet autokazni:))))) -
#7192 A GTR azert nepszeru mert latvanyos a grafika, nagyon jok a hangok es osszessegeben eleg hangulatos. Vezetni is nagyon jo, mert amig a kerekek az "uton vannak" vagy ha nincs valami "kulonleges esemeny", akkor eleg korrektnek tunik, de mivel a fizika "hianyzik" az engine-bol, azert vannak erdekes dolgok boven (es ilyenkor van az, amikor az ember a falat kaparja...).
A tobbi problemaja (online hibak, nevetseges AI, gepigeny) mar nem annyira erdekes, vagy inkabb masodlagos. -
budasp #7191 "De szeretem ha megérthető, hogy hogyan történnek a dolgok a menetem alatt."
Mire gondolsz? Azt gondolom lehet GTR-ben tudatosan vezetni, konzisztens köröket futni. Nem "eltúlzott" a pálya, gumik, autó, stb. változása, hanem teljesen megérthető, szerintem.
-
#7190 ?
minden körömben?
még tavaly dumálgattunk a gumikopásokról és lenéztem pár versenyidőt a mostani WTCC elődoldaláról az ETCClapról
de ez a lehetőség most is áll majd, hiszen jövő héten indul a sorozat.
piszok állandó körök, gyakran az utolsó egy-két körben futott legyorsabb körrel.
uez igaz a MotoGp-ben, vagy akár egy Le Mans-i 24h-n is.
nincsenek kiszámíthatatlan dolgok...változás van, kiszámíthatatlanság nincs, azt egy mérnök sem szereti.
kiszámíthatatlan pl egy olajfolt, vagy egy leszakadt eső. szvsz.
A pálya állapota sztem ne legyen. -
#7189 és ettől olyan nagyszerű -
#7188 Épp itt az egyik bökkenő. Mikor hol a "határ"? Az, hogy hotlapolsz ezer kört mint LFS-ben és mindig ugyanúgy mész, az itt felejtős. Minden körödben más a pálya állapota, a gumihőmérséklet, a gumik kopása. -
#7187 Nehéz?
nem ezt mondanám, inkább arra az érzésre emlékszem, amikor Donningtonban Morgan-nel csapattam, majd kivettem a lemezt, bele a dobozba, és többet egy kört se mentem vele.
Ez a része volt az amikor annyira volt hihetetlen, hogy nem érdekelt többé.
szivesen áldozom az időm autószimekre, elég sokra, és tényleg szivesen.
De szeretem ha megérthető, hogy hogyan történnek a dolgok a menetem alatt.
és érdeklődésem vesztem, ha hiába pumpálok bele egy pályába sokezer kört, amikor határra küldöm, akkor ott esetlegessé válik.
-
#7186 Van akinek mindkettő :) Egyébként amikor először mentem GTR-el, azt mondtam, borzalmas. Aztán, hogy tűrhető. Később, "egész jó". Azóta erős fenntartásaim vannak a GTR-t illető néhány kritikus megjegyzéssel kapcsolatban, mert ezek teljesen más okokra vezethetők vissza. Egyébként érdekes, hogy az egyik online szimracer csapat pár promines versenyzője dobta a Nascar Trans Am mod-ot a GTR miatt, ha jól értesültem. -
#7185 Most ezzel mit mondassz, nem értelek. Nehéz, és sokat kell dolgozni vele, vagy túl könnyü inkább? -
#7184 rossznak már régen nem nevezek szimeket, mert még az Etcc sem az, pedig sok hibája lett nyilvánvaló előttem.
mert jók, mind, a GTR is.
Az igényekkel van a baj, legalábbis nálam, a jó már nem elég valahogy.
-
#7183 látod, én ugyanígy vagyok a nascar-al, és modjaival, egyszerűen nem jön be
de mivel nagyon sok embernek igen, ezért sosem mondtam, és nem is fogom kimondani hogy "rossz" -
#7182 szvsz:
Érdekes ez a csúsztatás dolog, mármint hogy egyáltalán felmerül...mint lehetőség.
meg a GT versenyzők..
Aki versenyző, és GT autóban ül, az tök érthetően esni-kellni fog ezzel a programmal, mert nem képernyőhöz, és ingertelen vezetéshez van szokva.
Sztem nagyon finoman lett fogalmazva ez a cikk, nekem sokkal (sokkal!) rosszabb véleményem van a játékról. helyenként a vicces jelzővel is illetném.
Nem is tartottam-tartom szükségesnek ezt leírni pl. ide, mert minek, de érdekesnek tartom, hogy ilyen szinten fel van vállalva ez a prog.
sokak által, ha tolerálják a hibákat az jó, de azt mondani, hogy 'ezmekkora!'....az nekem sok.
Pl. nem tudom, hogy amikor egy arc egy GT3-as Porsche-val dönget, és kanyaríven 3-at pakol vissza, majd még egyet, és a kocsi megvan tartva, akkor ezen mennyire segít az, hogy minden rezdülését érzi a vezető az autónak, de ez a GTR-ben szimként megvalósítva,..hmmm.
A GTP félkézzel leveri a GTR-t, szimben, szvsz.
bár kicsit alulkormányzott, de hihető. Míg a GTR-nek nem hiszek el szinte semmit. -
#7181 ja, tényleg :) -
#7180 akkor olvasd a gtrm fórumot :) -
dl Voodoo #7179 Jó kis cikk lett gratula.Leszámítva 1-2-3-4 szerintem hülyeséget amit a fékekről , kormányzásról , csúsztatásról írt , írtatok.De többet most nem írok mert nincs energiám egyébként tetszik a cikk. -
#7178 pl? :))...tényleg kiváncsi vagyok a cikkel kapcsolatos véleményekre...sztem is korrekt és objektív... -
#7177 Küldtem e-mailt Panthernek a cikkel kapcsolatban. :)