9559
  • dan104
    Ezt most komolyan gondoltad??Ha igen akkor,.......mindegy
  • JuanG
  • JuanG
    már csak az kérdés, a szerver észreveszi-e, hogy a defviews.cam át van írva...sztem nem...
  • b-type
    hát akkor ez kilőve :))
  • JuanG
    Lister "cockpit" nézet:

• exHumano
    Hehe, jó ez a topic!!!
    Én amatőr vagyok az egészhez, de arra kiváncsi lennék, hogy aki annyira a realisztikusság híve, az tűzálló cipőben-kesztyűben, overálban, valamint bukósisakban ül le játszani a futamokra? Ha nem, maszlag az egész, és nincs miről beszélni. szerintem:)
  • dl Voodoo
    Engedd meg nekep légyszives hogy azért reagáljak:

Ha neked az szimulátor élmény, hogy egy sík monitor előtt ülsz, akkor még életedben nem ültél kocsiban az életben. Gondolom a 2D-s világot is összetéveszted a 3D-ssel, mást nem tudok elképzelni.

Abban igazad van hogy nem írtam oda azt hogy cockpitből nézet az egyik olyan fontos dolog amitől simulátor a simulátort ez szerintem alap ha simulátorral játszol.Úgy látom te sokat ülsz kocsiban vagy nem is ülsz benne hanem állsz? vagy esetleg röpülsz fölötte hogy jobban lásd a sarkon hogy tudsz befordulni?(egyébként jópárszor ültem már autóba és még jogosítványom is van képzeld , sőt vezetek is autót ne mit szólsz?) Képzelőerőd meg elég 0 lehet.

De tényleg teljesen mindegy ki mit mond itt. Mindenkinek, még neked is, aki saját bevallásod szerint most kezdted a dolgot, akkora a mellénye, meg a szája, hogy az tényleg elég elgondolkodtató.

Nem tudom neked mit kell gondolkodnod ezen.Csak annyi jogom van hogy leírom a véleményemet ide és hogy miben látod hogy nagy mellényem van azt igazán elmagyarázhatnád.Sosem volt nagy mellényem itt főleg de még abba a másik játékba sem ahol igazából jó vagyok .....és még valami lenne attól még hogy most kezdtem (neten) nem jelenti azt hogy béna lennék mert mindenki annyira jó amennyit tesz érte + amennyire érzéke van az adott dologhoz. Nem akartam személyeskedni és visszafogottan próbáltam reagálni mindenki döntse el hogy ez sikerült vagy nem továbbá én is lezárom ezt a témát.
  • b-type
    mármint az egy napi pályabérletet a Hunringre..
  • b-type
    én el tudnám!! :)
    csak adjanak egy 360-ast, egye fene az egy napi bérletet kiváltom én :)))
  • Panther
    Ha neked az szimulátor élmény, hogy egy sík monitor előtt ülsz, akkor még életedben nem ültél kocsiban az életben. Gondolom a 2D-s világot is összetéveszted a 3D-ssel, mást nem tudok elképzelni.

De tényleg teljesen mindegy ki mit mond itt. Mindenkinek, még neked is, aki saját bevallásod szerint most kezdted a dolgot, akkora a mellénye, meg a szája, hogy az tényleg elég elgondolkodtató.

Senki sem fogja fel, hogy ez egy játék és nem a valóság. Itt senki, senki nem tudna elvezetni a valóságban egy Ferrari 550-et, vagy egy Saleent, erre le merem tenni a nagy esküt. Gondolom sokaknak még jogosítványa sincs, úgy osztja itt az észt.

Aki pedig a motorháztető nézeten gúnyolódik, annak azt mondom, hogy a cockpit kábé annyira reális, mintha be lenne kötve a szemed és úgy kéne vezetni.

Azt hiszem én is befejeztem itt, mert egyesek tényleg nem tudják mit beszélnek, vagy életükben még autót sem láttak belülről.

Senkit nem akartam továbbá megbántani, de ilyen légkörben szerintem semmi értelme nincs a további vitának. Én sem fogok ide írni többet, mert úgyis leordítanak, pedig csak a véleményemet mondtam el.

Még valami: az ETCC Liga is fog indítani egy NGT bajnokságot, ahol nem lesznek segítségek, de nem lesz kötelező a cockpit nézet sem. Ha ez bomlasztásnak számít, akkor elnézést.

Még valami: ha az IGAZÁN nagyoknak, Dominik Binz-nek, MaxD-nek, Markus Kononennek, Mikko Sarennek és még sorolhatnám, nem volt ellenére, hogy TV-Cockpitet is engedélyezzenek a nemzetközi ETCC bajnokságban, akkor itt miért kell ekkora sznobnak lenni? (gondolom a kifejezést nem kell magyarázni)

Maradtam tisztelettel: Panther, PH_ETCC Liga
  • JuanG
    ja, a userdata könyvtárban van egy "defviews.cam" file, ebben lehet a kamerát pozicionálni, gondolom ki lehet rakni a motorháztetőre is...

LocalCam=COCKPIT
    {
    Fov=(93.000000, 62.500000)
    Clear=FALSE
    Color=(164, 218, 249)
    ClipPlanes=(0.17500, 500.000000)
    LODMultiplier=(1.00000)
    MipmapLODBias=(0.000000)
    Size=(1.000000, 1.000000)
    Center=(0.500000, 0.500000)
    Flags1=(0)
    Flags2=(0)
    RadiusLimits=(0.000000, 0.000000)
    OrientationRate=(35.000000, 35.000000, 25.000000)
    PositionOffset=(0.000000, 0.00000, 0.0000000) \\(Left-Right, Up-Down, Back,Forward)
    OrientationOffset=(-0.070000, 0.000000, 0.000000)
    Radius=(0.000000)
    }

...asszem a positionoffset-nél kell buherálni...
  • b-type
    a legjobban az sajnálom, hogy a játék miatt nem lehet engedélyezni a -csak belső nézet+motorháztető- nézetet.
    nem tudom mi módon lehetne ezen változtatni.
    Nekem soxor nem tetszenek a belső nézetek, és olyankor motorháztetőből megyek, pl. GPL nagyszerű a belső(igazából azt se tudom van-e külső)
    Nascar2003 nagyszerű a belső, jobbak a hangok, öröm volt átszokni ( és ha jól emléxem Panther unszolt hogy szokjak rá :) )
    nem feltétlen akarok belső nézet miatt autót választani.
    bár teszem hozzá, hogy nincs tervben, hogy indulnék, napok óta elő se vettem, többet vártam mint kaptam végül sajnos. × nem végleges vélemény!!! egy nagy patch, egy jó mod javíthat rajta...
    a b-type nickem a netes nevem, és nekem ezzel függ össze, a netes életem.
  • JuanG
    tényleg, bizony! én is áttettem a kamerát egyszer a Listerben bal oldalra! Csak annyi a baj, hogy nem kocsinként hanem, hanem az összes kocsira alkalmazza a pozicióátírást!

mindjárt megnézem...
  • arty
    jogos, de én csak pubon nyomom, sajnos szervezetlen a melom, igy nem tudok fix időt áldozni valamire :)

szoval a pub/klán analogia telitalálat, elfogadom :)

amugy is, miota növeltem a képernyőm méretét 17" CRT-ről 19" TFT-re, már sokkal kevésbé klausztrofob érzés... olyan 40-50" körül gondolom teljesen REAL lenne :)
  • Toya
    Csak egy kérdés merült fel bennem (gondolom van itt pár F1C guru).
    Ha én kirakom a motorháztetőre a cockpit kamerát a GTR-ben valahogy, akkor azt a szerver cockpit kamerának érzékeli vagy berak a fülkébe (a kérdés csak a fórumot böngészve merült fel bennem, mert láttam itt már bal kormányos Morgant vagy valami hasonlót)?
  • arty
    OFF!!!

1 program, 1 forditás ... nem azért nem adtam a nevemet hozzájuk, mert szégyellem, stb.. csak azt szeretném, ha a neten artyként azonositanának :) ennyi. mindenhol... a program creditjében, a forditásban, itt a forumon, a hwsw forumon, stb :) - interneten ez a BEVÁLT szokás! (direkt nem bevettet irok :P ) Igy aki több helyről ismer esetleg, az tud "azonositani". Pl tudja, ha battlefieldben lelő valaki, akkor beugrik, h az a "gyerek" ir a GTR forumban is ... stb.

Nem pedig egy százszor előforduló név a tömegben. Nem mindenkinek van egyedi neve. Nekem pláne :) - de ahogy látom még egy GTR bajnokságban is van több hasonlo nevü.

ON!!!

• Toya
    Vannak bajnokságok természetesen a GTR-en kívül is.
    A HSW-n valóban ki van írva néhány, de azon kívül mindenképpen meg kell említeni a LFS és az ETCC liga versenyeit.
    Szerintem minden bajnokságban szivesen fogadják kezdők jelentkezését is.
  • budasp
    A HSW oldalán bal oldalon, a Hosting alatt találsz többet is. :)
  • james-hun
    Kicsit elternek a tematol ...sorry ..(en ugyis csak nezem hogy veszekednek a nagyok)

Kerdesem az lenne hogy hol es milyen futamok, versenyek vannak meg ahol lehetne jatszani ..mivel most lettem netem ezert erdekelne barmilyen mas auto szimulator verseny.
    Halottam itt valami nascar meg F1 ( vagy oda amatoroket nem mehetnek?)

Elore is koszoni egy felfedezes elott allo tehetseg
  • budasp
    Pont most írtam le nem először, hogy hol van mód változtatási javaslatot tenni... #3394.
  • petesilver
    ok, utolsó hozzászólás a fórumhoz: Tényleg nem lehet megfelelni mindennek, mindenkinek. De meg lehet próbálni. fix szabály, eszed-vagy nem eszed, és kész. ebben hol a törekvés a megfelelésre?

Pete Silver-Kovács Péter-Ezüst Péter voltam, további jó fórumozást. Ha sikerül, töröltetem a hozzászólásaimat, és többet nem jövök ebbe a fórumba. A bajnoksághoz mindenkinek sok sikert kívánok! szioasztok!
  • budasp
    Ne haragudj PeteSilver, de teljes eltévedésnek érzem amit írtál.

Különböző szervezésű bajnokságok léteznek. Van olyan, ahol kötelező a cockpit nézet és a legtöbb segítség nem használható. De léteznek olyan bajnokságok is, ahol szabadon választható a nézet, segítségek is használhatóak. Ki-ki a képességeinek és az elhivatottságának megfelelően választ a két típus közül. Nincs kényszerítés egyik irányban sem!

Jelen esetben arról van szó, hogy egy nagy magyar bajnokság létrehozása a cél, tehát, mint már többször leírtuk, Zizics Jani utalt rá, várjuk összefoglalt javaslataitokat a HGTRM fórumában, ott, mivel ez a bajnokság hivatalos fóruma.
  • dl Voodoo
    nekem a jobb hátso kerék nézet hiányozna:S
  • dl Voodoo
    :D mindenkinek nem lehet megfelelni.
  • JuanG
    de mivel nem lehet csak 2 nézetre leszabályozni a dolgot, megértem...
  • HPt
    nem lehet szervezni amúgy olyan bajnokságot, ami mindenki igényének megfelel

lesznek nemzetközi bajnokságok is, nyilván lesznek gyengébbek, meg vérprofik, esetleg egy-kettőben engedélyezett lesz a bal hátsó kerék nézet is, nem tudom :P
  • JuanG
    sok ember egyszerűen nem tudja megszokni a cockpit nézetet, arra hivatkozva, hogy egy sík monitor előtt ül, és a motorháztetőnézet neki sokkal vezethetőbb...ennyi...de páran nem fognak valszeg indulni emiatt...
  • HPt
    áh, te nem érted, de már nem is próbálkozom, lázíts csak, szervezz másik bajnokságot, és el ne áruld az igazi neved Ezüst Péter
  • petesilver
    Még mindíg nem érted, igaz? VÁLTOZTATÁSRA KÉNYSZERÍTETTÉTEK sokak számára értelmetlenül a játékosokat ahoz hogy játszhassanak!! MEGVÁTOZTATTÁTOK a szokását, kedvenc szempontját, hozzáállását a játékhoz!!!

Mondok példát, hátha így érted a lényegét. Hozhatnátok pl olyan döntést, hogy mindnki köteles átállítani a grafikus detailt full highra. azért mert Ti így szeretitek, a szerver is így van beállítva, és hogy ne legyen ebből gond a host-join adatátvitelkor. És a végén oda lehet ne írni, hogy GET REAL!, mert minél részletesebb a grafikai felbontás, annál realisztikusabb az egész.

Ennek sincs értelme, de láthatod, logikus maszlagot lehet köríteni hozzá, és még a GET REAL is benne van.
  • JuanG
    de mi sem egy ferrariban ülünk, hanem a monitor előtt :D
  • dl Voodoo
    Juan G nek szólt .
  • HPt
    nem tudok róla
  • budasp
    Teljesen jó hasonlat! :)
  • JuanG
    kár :(((...és megpiszkálni se lehet gondolom...
  • dl Voodoo
    Lehet hogy nem értetted pontosan amit én sugallni akartam ezzel Matteo Bobbi kipattan és a motorháztetöről vezeti a Ferrariát mekkora jó.Ha simulátorral játszunk akkor igen is törekedjünk a Get real elvhez ebben teljesen egyetértek a servezőkkel az már más kérdés hogy nem kivitelezhető a cockpit meg a motorháztető nézet együtt.
  • HPt
    nem értjük félre, ellenben egyszerűen nem tudom felfogni, mért nem adtad a teljes nevedet két - nyilvánvalóan, ha kérték - jó programhoz

tudsz vmi indokot erre?
  • dl Voodoo
    Arty BF-et ne hasonlítsd ehhez.Én nem tudodm nálatok hogy megy ez a BF-ben de nálunk a mohaaban igen erős csapatjáték megy de azért van a public server hogy ha oda bemész kellemesen eltöltöd az időd és olyan fegyvert választasz amilyet csak akarsz...De ez nem public server lesz ha jól látom thát ha csak kocsikázni akarsz akkor menj a public serverre bár lehet ez rossz hasonlat volt :)
  • HPt
    boldog szülinapot :]
  • HPt
    ilyen nincs Juan, a játék nem engedi: vagy csak cockpit-nézet, vagy minden nézet, nincs más alternatíva :/
  • HPt
    igazatok van, a bajnokság szervezése _még_ nem tökéletes

kérlek titeket, ha van javaslatotok, jutassátok el a megfelelő helyre - vagy egyszerűen írjátok be ide összefoglalva, és én eljuttatom -, de: ne fikázzátok a get real elvet, az ugyanis nem visz előre senkit

a név mizéria meg érthetetlen számomra, mért fáj ennyi mindenkinek hogy saját névvel kell menni! attól még, mert beírjátok hogy Kovács Péter, lehet PeteSilver-nek szólítani az illetőt (tudom, tegnap az egyik szervező rászólt norbira hogy ne tegye, ezért elnézést nem volt a legmegfelelőbb döntés akkor, természetesen mindenkit lehet a saját nevén szólítani, chat-ben is lehet használni, mi csak annyit kérünk, hogy a játékban szerepeljen vmilyen formában az igazi nevetek is)