9559
  • dl Voodoo
    2. Ne csináljuk már azt, hogy az ex-GPL-esek mindenkit lenéznek. Miylen alapon? itt van a lényeg. Én egy szóval sem szóltam le senkit, de ha valaki meg meri mondani a véleményét, jön a gúnyolódás. Semmi gond, elmegyünk a Simchallenge-re versenyezni, mert ott legalább normális a hangulat és nincsenek 12 éves értelmi szintjén egyesek.

Értelmi szintre hivatkozol itt .....Pont te szoltál itt le engem pár hozzászólássel ezelött hogy mekkora arcom van meg stb...mikor a véleményemet kifejtettem lejebb. Akkor hogy is van ez ? Elmondtam a véleményem és jöttél gúnyolódni ha nemtetszik a dolog menj a Simchallengre versenyezni mert ott legalább megtalálod a 10 éves szintedet.

• HPt
    végre! értelmes ember a láthatáron ;)

az első kérdésre a válasz: a versenybírók az első köröket minden verseny után végig fogják nézni, az azután történteket csak óvás esetén vizsgálják újra
  • JuanG
    akkor hogy valami konkrét is legyen:

kérdés:
    " A RAJTNÁL ELŐZNI CSAK A START/ CÉL VONÁL ÁTLÉPÉSE UTÁN LEHET ennek figyelmen kívül hagyása büntetést von maga után!"

---ezt a program nem nézi/veszi figyelembe ugye? Legalábbis én úgy vettem észre...akkor ezt majd a bírók mindíg megnézik futam után?

másik:
    "Adott versenyző nem használhatja ugyanazt az autót kétszer a szezon során, tehát minden futamon más autóval kell rajthoz állnia."

javasolnék egy szavazást, mivel már többen ellenezték ezt, hogy ne legyen ez kötelező, vagyis:

"Minden versenyző bármely autóval (ami az épp aktuális kategóriának megfelel) rajthoz állhat az adott futamon, hogy legyen lehetősége kipróbálni az összes autót."

...vagy valami ilyesmi...
  • HPt
    egyébként pont azért akarunk itt versenyezni a Ferrari 550-el NORMÁLIS szabályok közt, mert sokan ezt az életben nem tehetjük meg, nemde?
  • HPt
    ez mekkora no comment már

hol nézünk le bárkit is??? legjobb példa erre az lfs-es közösség nagyja, jöttek versenyezni nicknévvel, megkértük őket írják át, átírták szó nélkül, beilleszkedtek, megtanulták a szabályokat, hozzáadtak a dologhoz, és versenyeznek közöttünk, nem pedig egy fórumon rázzák magukat nicknév mögé bújva
  • Panther
    Mondtam, hogy nem írok ide többet, de ez a kicsinyes sznobizmus már az agyamra megy.

1. Komoly bajnokság, meg mi nem játszunk, hanem versenyzni szeretnénk....csupa remek szlogen. De ha valaki versenyezni szeretne üljön át egy Ferrari 550-be, meglátjuk tudja-e vezetni. (A GET REAL egy marketingfogás, nem tudom észrevettétek-e...)

2. Ne csináljuk már azt, hogy az ex-GPL-esek mindenkit lenéznek. Miylen alapon? itt van a lényeg. Én egy szóval sem szóltam le senkit, de ha valaki meg meri mondani a véleményét, jön a gúnyolódás. Semmi gond, elmegyünk a Simchallenge-re versenyezni, mert ott legalább normális a hangulat és nincsenek 12 éves értelmi szintjén egyesek.

3. Kedves Bondi! A te hozzászólásod súrolja a pofátlanság határát. Mond neked valamit a seggnyaló kifejezés? Mert pont rád illik.

És végül még egyszer elnézést kérek a komoly bajnokság szervezőitől és megkövetek mindenkit, hogy szólni mertem, én már csak ilyen lightos ember vagyok, bár a legtöbb embert még így is elverném itt a pályán, mert röhely volt amit egyesek a spai versenyen csináltak. Gondolom, a nagyon komoly szabályoknak köszönhetően. Sorry még egyszer, itt értelmes érvelésre nem kerülhet sor.
  • HPt
    el lehet panaszkodni, de nem rinyálni 50000x hogy jaj nem ülök cockpit-ba, meg jaj nem vállalom a nevem mert betörnek a lakásomba

nem tudom, ennél érthetőbben hogy tudnám elmondani, valszeg sehogy

ui: egyéként Bond-nak legalább tudom a nevét, neked még azt sem mert nem vállalod, szal tökösebb mint te az már biztos
  • arty
    arrogancia rulez, "lofasz mindenki seggébe", aki normálisan leirta a véleményét a neki nem tetsző szabályrendszerről ?

gratulálok emellett az exGPL-eseknek, akik szerint ez a hozzászólás rendben van ... azt nem értem, hogy 10 beírással alatta még az volt a hozzáállás, h el lehet "panaszkodni" ami nem tetszik, de megjött a tökös_bondi és be lehet mögé állni, majd ő jól megvéd ?

éppen készültem volna beszólni peetsilvernek, h nem kéne besértődni, de most már akár oka is lehetne rá :D

áh... amugy meg lofasz a seggembe, hogy le mertem irni amit ...
  • HPt
    hehe, ha hiszed ha nem, ez a lényege :) vannak akik értik :)
  • malter
    látom megtaláltad a mondandom lényegét
  • HPt
    a "kondolkodásukat" semmiképp
  • malter
    épp ez az hogy egyes emberkék már nem tudnak külömbséget tenni a játék és a valoság közt,ez rendben is van csak ezen elmés kondolkodásukat nem biztos hogy rá kell másokra is eröszakolni
    Bond..szupermen ssssss
    nem mondom kellenek szabályok,de legyen 1 határ
    de látom jobb ha nem merülök bele;)
  • budasp
  • budasp
    Javítás: A gépelés hevében Piski Tomi nevét elírtam. Elnézést!
  • HPt
    még annyit: nem mondanám, hogy mi játszani akarunk, inkább hogy versenyezni szeretnénk

ha te neked a versenyzés már a kényszer kategóriába tartozik, akkor nem hiszem hogy a gtr a legideálisabb játék számodra
  • HPt
    olvasd el Bond hozzászólását, asszem pont neked szól :D
  • budasp
    Piksi Tomi és Bond hozzászólásaival teljesen egyetértek (#3423 #3429). Ennél jobban nem lehet és azt hiszem már nem is érdemes megfogalmazni a lényeget. Aki ebből a két hozzászólásból nem szűri le a konzekvenciákat, és névhasználat, nézet problémáin való lovaglásától nem realizálja azt, hogy egy jól szervezett, profi mintára megalkotott bajnoksába kerülhet, az biztos fog magának találni egy kevésbé "diktatórikus" bajnokságot, ahol különösebb megkötések nélkül fun race-elhet.

El nem képzeltem volna, hogy a szabályok körüli vita eddig fajulhat. Valószínűleg nem mindeki ismer komoly, kemény szabályrendszer szerint lebonyolított bajnokságokat. Ez úgy tűnik az egyik oka az itt kialakult helyzetnek...

Ilyen az élet, mindig tanul az ember... :)
  • malter
    elolvasgattam a szolásokat,hát loál:))sztem a real fanok dobják össze a pénzt,béreljék ki a hungaroringet aztán hajrá,a többiek meg had játszanak,mert ez játék,tehát élményre megy nem arra hogy átépitsem a szobám mondjuk 1 ferrari belsöterére mert real játszok:DD
    ez igy már nem szorakozás hanem kényszer;P
  • HPt
    igen, dec. 31-ig az, a január 1-jétől visszatérő rendet mondtam
  • SinClaiR
    Tehát olyan szerver ami tényleg ffa, mert a fizetős a szó régi olvasatában nem páblik:)
  • Piski
  • SinClaiR
    Olyan szerver nincs amhol nem kell bajnokságban operálni, (merthogy 1 másik játék lefoglalja minden hc elhivatottságom iránti hajlamaim) és csak úgy körözök mindenféle cél és felelősség nélkül?
  • SinClaiR
    Tehát akkor most dec 31 ig még ingyenes?
    Olvasom majd tovább, csak most sietek :)
  • HPt
  • HPt
    http://www.gtr-masters.hu

hogy a szerverünket használhasd, vagy be kell fizetned az éves szerverdíjat - ez esetben állandóan jogosult leszel a használatára a hét 168 órájában -, vagy pedig befizetsz egy másik bajnokságba (ha ott is indulsz akkor van értelme), így csak a teszt ill. éles futamok napján használhatod majd a szervert
  • SinClaiR
    Elolvastam ezt a sok hozzászólást, és a rém rendes család Al Bundy ja jutott eszembe egyesekről. :)
    Ja és van ennek a hgtrl nek oldala is? Ahol esetleg páblik szerver ip t találok.
    Köszi
  • bondi
    Ezek a viták már a pofátlanság határát súrolják, nem is vágom hogy lehet ilyen stilusban UGATNI.

Adott pár ember, aki elég régóta szimulátorozik, nem is gyenge módon. Pénzt, energiát, időt nem kimélve csinálnak 1 servert, és megpróbálják egy nagyon sokáig jól működő online bajnokság (GPL) szabályrendszerét és versenyzőgárdáját átültetni ebbe.
    Egy normális online bajnokság alapja kemény szabályrendszer, különben a "jövök-megyek, játékot kipróbáltam, de sikerélmény hiányában törlöm a torrentes-warezes verzióm" ujoncok könnyen elronthatják a rendszeresen induló, gyakorlottabbak szórakozását.
    Ezek után, hogy többen is részesei lehessenek a dolognak, felajánlják a hétfői nyílt tesztfutam lehetőségét is, ráadásul IP címmel, hogy még a warez se legyen gond. Sőt mindenkihez normálisan állnak hozzá, még azt sem küldik el a picsába, aki a tesztfutam rajtja előtt megkérdezi hogy miért, és hogyan kell pittelni..... Nem hogy a szabályokat nem olvasták el többen, azt sem tudták hogy nem álló rajt van!
    Azokat sem zavarták ki, akik olyan netkapcsolattal jöttek online versenyezni, hogy 3 Adaware kiakadt volna a gépüktől, a tűzfalat csak IX. kerületből ismerik, és a pálya teljes szélességében szétlaggolták az agyukat, lehetetlenné téve megelőzésüket és lekörözésüket!

Csak finoman jegyzem meg, hogy mindkét tesztfutam felvezető körös baleseteit a "nickneves, játékot kipróbálom, de a cockpit nézetet utálom" GETREAL-t fikázók okozták!

Majd az itt olvasható flameáradat után is kulturáltan próbálták elmagyarázni a kötekedő okos embereknek, hogy ha már ennyit dolgoztak érte, és kifizettek 1 vödör lóvét a játékért és a serverért, akkor szeretnének is nyugodtan szórakozni vele.

Elolvastam a forumot, azt is értem hogy miért nem ez a baknokság foruma, es tobbet nem is érdekel, de pár ember magába nézhetne, kinek nem inge ne vegye magára!

A szervezők helyében pedig 1 dolgot mondanék a fikázóknak:

lófaszt a seggetekbe GTR bajnokság helyett...
  • SinClaiR
    Szóval akkor van páblik szerver. Hol?:)
  • Kit--Kat
    hmm
    én még csak a demóban kötözgetek a Listennel:o
    mmegkő szerezni akkor ezt a gammát
  • dl Voodoo
    sülyedt
  • HPt
    jófelé, kiegészítve azzal hogy a bajnokság még nem indult el, tesztfutamok zajlanak
  • Kit--Kat
    Hi, ahogy visszaolvatam 1 kicsit már megjelent a Game és már bajnokságot is indítottatok.
    Jófelé tapogatózok???
  • Piski
    Másodszor pedig jön a magánvéleményem.

Szerintem ez az egész arra megy ki, hogy legyen egy komoly bajnokság, és azért ennyire fix a szabályzat, hogy szűrve legyenek az emberek.Mert (hangsúlyozom)szerintem akkor van értelme az egésznek, ha aki jön az komolyan veszi az egészet, több neki mint egy kis játék.És én azon a véleményen vagyok, hogy inkább legyünk 15en akik komolyan veszik. és szabályosan, egymásra vigyázva, figyelve mennek, mint hogy legyünk 40-en ebből 20 még a szabályokat se ismeri, nem ám hogy komolyan vegye.És erre jó ez a kötömm az ebet a karóhoz hozzáállás, mert az aki, egy nick miatt, vagy 1 nézet miatt nem indulna, az később máson is fentakadhat, de ha valaki igazán komolyan gondolja, akkor először szívja kicsit a fogát, aztán megszokja.Nyilván hogy pl a nascarosok nagy része komolyan megy és mégis nickel, nekik nem kell bizonygatni semmit, de ez olyan apró áldozat, amit érdemes meghozni sztem.A kötelező cockpit is olyan, hogy akit érdekel, az megpróbálja, megszokja és nem lesz hátránya belőle.Nyilván lesz olyan, hogy valaki komlyan venné és ilyen miatt nem indul, de kérdem én mit akarnátok inkább:Egy funrace sorozatot 50 fővel, amiben nem lehet eddzésen egy rendes kört menni, versenyen egyfolytában kilöknek, és néha megjelenik egy szembejövő a pályán, vagy vérre menő komoly csatákat, ahol mindenki tiszteletben tartja a másik szórakozását, és vigyáz rá, figyel, és hajlandó áldozatokat hozni a jó verseny érdekében.Én az utóbbira szavazok.Kirekeszteni se akarok senkit, de aki nem veszi elég komolyan, meg ilyen dolgokon megsértődik, inkább ne jöjjön!Nem lesz itt diktatúra, meg "mertmiígygondoljuk" meg "azértse" mert ismerem a szervewzőket és tudom, hogy ők is csak jó versenyt akarnak.Ha tudnánk hogy mindenki komolyan veszi a versenyzést akkor nem is kéne szabályzat, hiszen tök alapvető dolgokról van szó, amik sztem a legtöbbünk számára világos.De mégis le kell írni, mert páran nem értik.Mert nem akarják érteni.Nem személyeskedem, ez a tapasztalatom.Ennyi.Ezek apróságok, amiket könnyű megszokni, más kérdés hogy nem akarja valaki, nem kötelező, mint ahogy a bajnokságba jönni se.DE ŐSZINTÉN A VERSENYEKRŐL MIÉRT NEM BESZÉLÜNK??????Mert hatalmas élmény volt szerintem mindenkinek, akinek nem az írja meg, mert ha 1 versenyen is végigmentél szerintem úgy vagy vele mint én, hogy tökmind1 hogy csak legközelebb is legyen.Mert marha nagy élvezet.bocs a sok képzavarért.
  • ibronk
    Hát igen, a nick dolog eléggé két oldalú, szal fogalmam sincs mit kéne csinálni :D
  • HPt
    elismerem, de azt is hozzátettem, hogy

1. ha engedélyezed csak a nicknevek használatát, azzal sem oldassz meg mindent, mert van akinek nincs is nick-je, és óhatatlanul több Péter, Norbi, akármi lesz
    2. senki nem tiltja azt, hogy nicknevén szólíthasd az embereket
  • HPt
    megjegyzem, hogy: én gpl-t végig f10-ből (külső nézet, ráadásul a kocsi hátulját látod, teljesen arcade) toltam, úgy mentem a wr-eket is, ennek ellenére vagyok a cockpit nézet mellett
  • Piski
    Először is.
  • JuanG
  • ibronk
    A név mizériához egyébként semmi többet nem kell mondani szerintem mint egy tegnapi esetet: Mikor Hum Peti irt valamit Norbinak címezve, és ugye ketten voltunk, a másik Norbi rögtön már anyázott is vissza Hum Petire hogy ő mit képzel már, közben meg ugye nekem szólt. Ezt még Hum Peti is elismeri hogy nagy hátránya a rendszernek. És ugye nem csak két embernek van azonos neve :)

Egyébként srácok, peace! Tényleg mindenki írja be a véleményét, javaslatait, DE bármit mond, és bármennyire is érthetetlennek, és hajthatatlannak tűnik is a másik se essünk egymásnak. Két másik bajnokságban vagyok ott a kezdetek óta, és mindkettőben az elején ugyan ilyen szinte vérre menő viták voltak, de végül mindig sikerült kompromisszumra jutni. Ne sértődjünk meg, ne hagyjuk abba az egész játékot csak mert nem tudjuk egyszerre érvényesíteni azt amit akár többen is máshogy gondolunk mint a bajnokság szervezői jelenleg. Én is már letoltam egy-két vitát a szervezőkkel, és le is lettem "szűz picsázva", de nem vágtam be a durcát, meg nem kezdtem el szarni az egészre. És most meg mi van? IP-vel játszunk, és még a szervezpénzt is megússza egy csomó ember, aki másik bajnokságokban szerepel már. Szóval nem kell izgulni, első kézből tudom hogy igenis el lehet érni változásokat, és még durva viták után is lehet közösen csinálni valamit. Szóval tényleg legyen türelmes mindenki, idővel minden ki fog szépen alakulni. Szerintem.
  • ibronk