9559
  • HPt
    az nem adott gázt fékezés közben, akinek shifter-je volt, és 5-ből berakta 2-esbe
  • Piski
    Ahogy én kivettem a szavaidból mdf és mds-t töltöttél le, ami csak a mini-image, nem a teljes játék, ezért nem indul a telepítő.A teljes játék 1.2Gb.Persze lehet én értettem félre valamit.
  • Shan
    Hali!

A peccseket fel lehet rakni (1.1, 1.2)
    Működni fog továbbra is a game?
  • Daffy
    http://wandoo.try.hu/

Amúgy pedig márlejjebb is írtak egy másik verziót.Plusz a Google csodákra képes
  • Duddits
    Te hól töltöted le pontosan? Én nem találom.
  • sajoati
    itt egy elég radikális felütésű cikk a ballábas fékezésről a mindennapokban :)

(http://www.angelfire.com/biz/snwvlly/fwd.html)FRONT WHEEL DRIVE CAN GET YOU KILLED
  • Panther
    Feltettem ma két új setupot a lapomra, Laguna Secara. Remélem tudja valaki használni. Benne van a replay fájl is.

Laguna
  • Daffy
    Egyébként pedig biztos más is szívesen segített volna.Anno Nekem is sokan segítettek.Amikor ismerkedtem a számítógéppel sok embert a sírba tettem a heti újratelepítéssel:-)
  • Daffy
    Köszi!Most enyhén piros az arcom
  • loser
    Daffy jo gyerek, nekem is ő segitett, ezért örök hála
  • ruach777
    Köszönöm!

Nem ezzel van nekem gondom, hanem a feltelepítéssel!
    Tehát mégegyszer köszönöm Marco, hogy leírtad!
    Valóban erre nincs szükség, hogy kiírjátok többször, de hidd el, nem vagyok gyenge elméjű!! Már ezerszer átolvastam az imént, legutóbb is elküldött soraidat!
    Ezt megértettem, de nem a felfogásommal van baj!
    Köszönet Daffynak, hogy megkeresett és segít nekem!!!
    Remélem, most már hamarosan felmegy a cucc!
    Szívesen bejelentkeznék hozzátok a bajnokságba is!
    Mégegyszer köszönök mindent mindenkinek, minden segítő szándékot!
    Üdvözlettel,

Ruach777
  • Daffy
    Sztem sem.Gyerekek ne legyetek már lusták visszaolvasni.A létező összes kérdésre itt van a válasz csak végig kellene olvasni.Nem tart sokáig ráadásul közben még találkozol más érdekes dolgokkal is amit a játék első kipróbálásánál úgyis megfogsz kérdezni.
  • K.András
    Szerintem ezt nem kéne többet senkinek "beidézni", thx.
  • Marco
    Egy korábbi hozzászólásban Juan már levezette a témát, csak vissza kellett volna olvasni vagy az oldal alján lévő keresővel ráfigyelni. Azért beidézem kedvedért:

"GTR telepítése:

- feltelepíted a játékot a CD-ről (2CD)
    - kikapcsolod a gépet
    - lehúzod a feszültséget a cd/dvd romokról, majd bekapcsolod a gépet
    - futtatás>>>regedit (ha XP-d van)

megkeresed bal oldalt ezt a részt:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\SYSTEM\

Itt vannak ilyenek:
    0000
    0001
    0002
    ezekre ráállva a jobb oldalt megnézed hol szerepel a PnP BIOS Extension…ha megvan akkor rákattintassz jobb gombbal arra, amelyiknél szerepel (én pl. a 0002-re kattintottam), és utána az engedélyek (permissions) –re…a feljövő ablakban ráállsz a SYSTEM-re, és az ablak alsó részében minden pipát amit tudsz átraksz a bal oldalra (megtagadás/deny)

utána OK, és becsukhatod a regeditet…

- ezután bemountolod pl. Daemon Tools 3.46 –al a GTR_CD1 mini image-t

utána elindíthatod a játékot, és írd be a CD-key-t, ha kéri…
    F84GX-WK9MB-VDBG3-S9VSH-Q6D3N
    …ha megy a játék utána tedd fel a hivatalos német 1.1-es patch-et (az oldalamon megtalálod)

Az oldalamon találsz angolosítást is meg angol pithangokat, meg egyebeket:
    http://juanracing.hq.hu"
  • ruach777
    Sziasztok!

Már régóta olvasgatom a fórumot autós érdekeltségűeket és végre sikerült megszereznem a GTR FIA GT Racinget, amelyet valamelyikőtök írta hogy letőlthető a (www.flashhw.bcsms.com) oldalról.
    Sikerült is letőltenem (mdf és mds) formátumban, de amikor elkezdtem felrakni (Alcohol Clone 120%-al), valahogy nem ment!
    Még azon sorokat is elolvastam, amit írtatok, hogy hogyan kell ezt megtenni.
    Már az elején megakadtam!
    Valamit nem jól csináltam?
    Vagy most nem értem!!
    Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönöm ([email protected])!
    Erre a mailra is írhattok, amely MSN mailom is egyben.

Üdv,

ruach777
  • ibronk
    Hehe, ja. Mikor életemben először kiprobáltam a bal láb fékezést igazi kocsival én is úgy nyomtam mintha kuplung lenne. Csúnyán is nézett a kocsi gazdája. :P
    Viszont azóta probáltam első kerekes kocsiban a bal láb fék+gáz+kanyar kombót, és tényleg meglepő hogy mennyivel jobban fordul fékezés közben, sőt hogyan keresztbe lehet rakni, majdnem mintha a kézifék lenne.
  • Piski
    NP Norbi:)
    Amúgy gokartben tényleg erős lenne a jobbos fék:)
    Szerintem nem az a lényeg, hogy hogyan hívják, hanme, hogy nagyban megkönnyíti a vezetést.Bár gpl-ben is volt 1-2 állat aki nem adott gázt féktávon és kib*szott gyors volt, de az úgy is nézett ki, vadállatul:)))
    Azt mondom ez egy lehetőség, azért is jó sztem a ballal fékezni, mert nem kell idő amíg rakosgatod a lábaid, meg nem is fárad annyira.Én pl annyira megszoktam, hogy automata váltós autót is így vezetem.No nem adok gázt fékezésnél:)))))Csak ballal fékezek, ennyi.És tök természetes, nem kell megszoknom se mikor átülök egy kéziváltósba.Inkább az autómata volt először furcsa, mikor padlóra küldtem a féket, mert kuplungolni akartam:)

• sajoati
    de ez ilyen spec. brazil gokart ;) mindegy, a lényeg, hogy nem elengedhetetlen a balláb-fékezés. bár olvastam 1 cikket, hogy "can save your life" :), fwd auto eseten

• ibronk
    Gokartban neccesen fékez jobb lábbal mert ottvan a kormányrud a két lába között. :)
  • petesilver
    nem úgy van. Mindkét kifejezést használják érdekes módon ugyanerre.
  • oneal1
    én úgytudom hogy Schumi nyomja fékezésnél a gázt is.
  • sajoati
    elsőkerekes autóknál tuti jól jön a balláb fékezés-gázadás (ezekkel az autókkal amúgy gyorsabban is lehet menni, mint a hátsókerekesekkel) , de gondoljatok bele, pl. Coulthard, Barrichello jobb lábbal fékez, ad gázt, és mégis egész jó eredményeket értek el. (utóbbi pl. gokartban übereredményeket, szvsz abban csapattársát is verné)
    igaz, az f1 többi sofőrje balláb-fékez
  • ibronk
    Hopsz, mégse nekem van igazam. Régebben már beszélgettem pár emberrel erről, és tailre emlékeztem, de nem voltam benne biztos szóval rákérdeztem újra, és hát mégse nekem volt igazam :P Szal valóban trailbraking. Szóval bocsánat!
    Egyébként aki felvilágosított, őszerinte:
    "Trail Braking, its used to keep the weight of the car in the front wheels
    making the car push if you want to dive deeeeeeeeep and quick in a turn.
    This way the rear won't snap out because you are still applying throttle. It's
    just a way to balance the weight.
    Personally I dislike trailbraking and those that can setup the car without
    having to use trail braking to hold it are cleary in advantage in terms of
    tire wear and even speed."
    By Joao Vaz

Szóval eszerint ez valóban a gázadásos fékezést nevezzük trailbrakingnek, és csak a stabilitás érdekelében adunk gázt. De szerinte sokkal jobb ha valaki be tudja ugy állítani az autóját, hogy nincs szüksége erre a gázadásra, mert ez előnyt jelent mind gumikopás, mind pedig gyorsaság szempontjából.
  • b-type
    az viszont tuti, hogy a rally ladások használják :)...dumáltam erről egy régi nagy rallyversenyzővel a Talmácsi évzáró bulin.
  • b-type
    nekem spec. van egy drift videóm, ahol látni a figura lábát, sőt egy kis ledes kijelző mutatja a gáz/fék állapotát, ott kombináltan használja a csákó, de csak a féktávos kanyarbemenetnél.
    sztem autótipus (főleg hátsókerekes) válogatja..kell-e, és ha igen mennyire
  • HPt
    a tisztán látás érdekében

Wéber Gábortól: "A trailbraking nem azt jelenti, amikor fékezés alatt gázt adsz, hanem azt, hogy fékezés közben kanyarodsz (amitől túlkormányzott lesz), és a fék folyamatos visszaengedésével tartod egyensúlyban az autó túlkormányzottságát. Én így mentem gpl-ben is single axisos kormánnyal, és a Clioval életben is így vezetek, pedig nem használok balláb féket."
  • HPt
    :) én értem tökéletesen, csak egyedi véleményen vagyok Bumival :)

de ne menjünk off-ba
  • Piski
    Te tényleg nem akarod megérteni amit mondok?:)
    Légyszi jelezzétek ha érthetetlen vagyok, mert itt valakivel súlyos gond van...de nem biztops hogy velem...:)
  • HPt
    ja, hát aszittem a forma-1, a motorsport elit kategóriája pont az a hely, ahol nem "átlag ficsúrok" versenyeznek egymással :P
  • Piski
    Tomi:D
    Megragadod a lényeget mindíg:)
    Na azért az megint más, hogy egy világbajnok mondja:))
    Épp arra akartam rávilágitani hogy 2mp-et kapni csak akkor szégyen, ha pl egy világbajnok szemszögéből nézzük, egy átlag ficsúrtól több mint szép teljesítmény.Az más kérdés hogy szarra se megy vele...
  • oneal1
    azt akartam csak sosem sikerül azt leírno mamit akarok:DD
    erről Hp tudna részletes beszámolót adni:DDD
  • HPt
    jah
  • Duddits
    Aha. TEhát első negyed év?
  • HPt
    Baumgartnert nem csak mi szóljuk le, hanem F1 legendák :)

"Amikor láttam, hogy Baumgartner minden kanyarban egy méternyi helyet hagy kihasználatlanul az ideális íven, arra gondoltam: hová jutott a Forma-1?" - John Surtees, az 1964-es F-1-es világbajnok az ausztrál idénynyitó után.
  • HPt
    dátumra nem igazán, 2005/Q1
  • HPt
    én gtr-ben szinte soha nem használom együtt a pedálokat, nem érzem szükségét, padló fékkel indítok, és onnan engedem vissza ha kell (általában 58-60-as féket használok)

pedig gpl-ben megszoktam a tailbrake-et, de ott a 47-es fék sem volt ritka :)
  • VO101 tvr
    Nr2003-mal készült videokon én is láttam hasonló csúsztatós stílust...
    Pont erre volnék kíváncsi, hogy a GTR-ben ez mennyire megvalósítható? Megvalósítható-e egyáltalán? Hiszen (ha jól emlékszem, talán itt olvastam)a NR2003 a GPL motorjára épül, a GTR pedig az F1C motorjára. Az előbbiben (GPL) én magam is tudtam (alapszinten) csúsztatni az autót, míg az F1C, de még a GTR is számomra 'sínautós' érzést ad. Van egy többé-kevésbé hajszálvékony határ, mikor kontrolláltan (keresztbe) csúszik az autó, (10-ből 1-szer ha sikerül megismételni) azután már mintha jégre menne az ember.
    A programnak ez a tulajdonsága mennyire az autók fizikai modellezésének paraméterezésén múlik, vagy pedig magán a program motorján dől el?

Egyébként ez a tailbrake a valóségban kézi aszinkron váltóval, kuplunggal előadva nem gyenge dolog lehetett... Kellettt pedálozni szorgalmasan.
  • Duddits
    Esetleg dátumra nem lehet tudni mikor jön a nemzetközi verzió?
  • Duddits
    Hello!

Valaki megmondaná honnét tudom megszerezni a gamét? Amúgy van egy elég jó információm. Következik a 2.rész!!!
  • sajoati
    nekem igazából az a nehéz, hogy kéziváltónál visszakapcsolgatni (szekvenciálisan), közben fékezni-gázgáz, meg a másik kézzel kanyarodni is kéne. (utóbb lejjebb vettem a FF-et, mert szétment a kezem a 100%-tól) ez nr2k3-ra vonatkozik, de tkp ugyanez van gtr-nél is