1412
-
tékelakréker #452 Tech forumon volt egy valagnyi post erröl. Sok embernek beszart az install amikor a 2. DVD-t kellett betenni. Neked dobozos van? -
#451 Van olyan aki a SOE oldalarol vasarolta es toltotte le a jatekot?
Erdekelne, hogy normalis( ertsd kielegito) sebesseggel toltheto-e.
Aktivan WoW-ozom, megvettem a kieget is, de nem birok magammal, mindenkepp ki szeretnem probalni ezt a jatekot. Lehet varnom kellene, amig kiadnak vmi trial-feleseget? :) -
garybird #450 1. A játék gépigénye komoly, de jól skálázható, ezért gyengébb gépen is élvezhető.
2.Ilyen problémával még nem találkoztam. (Olyan már volt, hogy a dobozból hiányzott a key...)
3. Hogy kinek mi a fun az ízlés kérdése. Mindkét dolognak megvan a szépsége és a hátulütője is. Javaslom próbáljátok ki a PVE-t és a PvP-t is és utána döntsetek. (akinek van ideje úgyis több karit fog terelgetni egyszerre.) -
garybird #449 Semmilyen "gyökérnek" nem kell másik guild.
A Prophecy és a Hungaricum is 30-án alakult, korábban nem tudtunk rólatok, ezért írtam ide, hogy aki egy jó magyar közösségben szeretne játszani, azt szeretettel várjuk.
Mindkét guild tagjai ex-Sidhe-sek az EQ2-ből, ha már ez valakinek mond valamit. A Prophecy az EQ2-ben a szerver második legerősebbje volt ami magyar guildek között egyedülálló.
A fórumunk első bejegyzése 2006 szept 26-án történt, amikor elhatároztuk, hogy a Vanguarddal fogunk játszani. A GOOGLE nevü kitünő találmánnyal elég könnyen megtalálhatóak voltunk-vagyunk, bár igyekeztem más módon is elérni a magyar játékosokat, ezért bátorkodtam ide is írni.
Azt gondolom, hogy "az-alapitsunk-guildet te-pistike-meg-én" felállás elkerülése miatt próbáljuk összefésülni az embereket, az elöbbi megoldást hagyjuk meg WOW-os játékostársainknak. (Tisztelet a kivételnek!)
A Prophecy-vel bebizonyítottuk, hogy igenis tudnak magyar guildek sikeresek és összetartóak lenni. Akinek van kedve, tartson velünk:
PvP (Frengrot) EU: Prophecy
PvE (Gelenia) EU: Hungaricum
-
tékelakréker #448 Hali! Pár kérdés:
1. Olvastam hogy a játékhoz brutál erös gép kell. Kinek milyen gépe van és hogy megy rajta a játék?
2. Olvastam hogyha nem letöltöd a játékot hanem megveszed a dobozost, a 2-es DVD sok embernek nem ment. [Official forumon olvastam] Tapasztalta van valakinek ez ügyben?
3. Mi értelme van PvE szerveren kezdeni? Ott ugye semmilyen PvP sincs, ami elvileg a az igazi fun része egy ilyen játéknak. -
Ceeph #447 harci te voltál RF-en is látom te tovább bírtad mint én :) -
Ceeph #446 Félreértesz 1. nem a "mi" guildünk hanem azért alakult mert összvissz annyi magyart találtunk éppen. 2. ne kiskomázz 3. én is itt vagyok egy ideje, olvastam a hungaricumot egy ideig de összesen 3 ember volt ott, most látom már több van. 4. bármilyen magyar guildbe belépek csak ne az elején oszoljunk kétfele mert akkor nem csoda hogy a magyar guildek szarok lesznek :) 5. nincs olyan hogy "mi" kurvára senkit nem ismerek innen :D -
harci #445 Na, nehogy máris elszbaduljanak az indulatok XD Mindenkinek joga van saját guildot létrehozni. Meghát ha jól tudom Propechy az a EQ2-ből költözik át VSOH alá. Mindenkinek a ti guildotokba kéne belépnie Ceeph? :O -
#444 na hátrébb az agyarakkal kiskomám. Geriékkel már akkor szó esett Vanguard guild alapításról amikor a többség még valószínűleg nem is hallott a játékról. én is elég korán ide linkeltem a fórumunkat ahol mindkét guild megtalálható(Hungaricum , Prophecy) merthogy egy társaság vagyunk. egyébként meg ha jól látom ez általános Vanguard fórum nem pedig a Tiétek. -
Ceeph #443 Én örülnék ha csak egy magyar guild lenne Gelenián főleg az elején, úgyhogy sztem döntsétek majd el in-game melyik marad és én ahhoz csatlakozom.
Hihetetlen, hogy 1 héttel indulás után már 2 guildünk van, ez annyira...hungaricum. :P -
Ceeph #442 Megkérdezhetem hogy ha ideírtuk hogy csináltunk guildet mi a gyökérnek kellett nektek egy másik?????? -
#441 Horeb, te innen toltotted le a jatekot?
Ha igen, milyen sebesseggel jott? -
Tomy Lee #440
Nemsokára csatlakozni fogok!!
-
garybird #439 Sziasztok!
A Gelenia EU-PvE szerveren indítottunk guildet.
A közösség nagyrészben volt EQ2 játékosokból áll, de vannak közöttünk más MMO-ból érkezett playerek.
A fórumunkat itt találjátok:
http://vanguard.netformance.at/forum/index.php
A nevünk: HUNGARICUM
Célunk összefogni a magyar Vanguard PvE közösséget, egy raidképes, sikeres, elismert guildet működtetni.
Társguildünk a Prophecy, akik EU-PvP szerveren tevékenykednek.
Akit érdekel a dolog jelentkezzen a fórumon. -
#438 Ez a valasztovonal :D
Horeb: erdekes dolgokat irtal, tetszik ahogy lefestetted a jatekot es annak vilagat. Az biztos h elso karinak nem inditok dark elfet :DD -
Tomy Lee #437 Bővebben?:) -
horeb #436
-
horeb #435 Guild:
Children'of'Hungary
Tagok:
Lilder(LD)
Eony(OFF)
Thamiel(OFF)
Lfon(OFF)
Leranis(OFF)
Jiwa(OFF)
A zóna állítólag azért olyan a hajónál, mert még nem egybefüggő a tenger - vagyis nem lehet rajta rendesen hajózni, csak ilyen teleport jellegű ugrással - és az alagút végén a jelek szerint nem mindig vár a fény :P
Igazából a guild alapításánál jöttünk rá, h milyen nagy bug is a csoport bug - kirak tagokat a csapatból és random ideig nem tudjuk visszahívni adott embert :( remélem nagyon gyorsan javítják :)
-
Tomy Lee #434 Oké minden,figyelmesen elolvastam hozzászólásod(tetszik amiket írtál)
De hol marad a postás a Vanguard-ommal?:)
Azt meg ne merje tenni,hogy a héten nem lesz itt
-
Ceeph #433 Viszont mostmár van guild is :)
Legalábbis Gelenián.
Majd valaki írja be a neveket kik vannak benne én nem írtam fel és elszállt minden egy thestra --> kojan recall után :D -
horeb #432 (nem fontossági sorrendben, csak ahogy eszembe jutnak):
-gyönyörű a játék (megvan az ára gépigényben, de megéri) - feledhetetlen élmény az elf erdők fái közt
sétálni/rohanni, miközben a szélben hajladoznak a fák és bele-belekap az ember köpenyébe is
-caravan opció - az egy csapatban levőket hívhatod meg caravanba - ha ők kiloggolnak, te viszont még maradsz,
akkor a már offline csapattagok is veled együtt mozognak (bár a játékban nem jelennek meg) - így amikor
visszaloggolnak, nem kell kilométereket szaladgálni, h a csapat újra összeállhasson
-egyelőre még csak a házhelyeket láttam, de lehetőség van player házak készítésére - SWG feeling preNGE
-craftolás hasonlóan izgalmas mint más mmokban (fülhallgató és jó kis zene nélkül a fejem gyorsan az asztalra
koppan) - viszont mivel a játékban nem készülnek tárgyak pár alap felszerelésen kívül, így mindent a craftereknek
kell legyártaniuk - vagyis van értelme szenvedni vele
-szörnyek tekintetében mindent összeszedtek amit valaha ember látott mmo-ban a sárkányoktól a fairyken át a
vízibolháig, szóval arra nem lesz panasz (vannak apró hangulat növelő elemek is: egyik pici termetű mob kézenáll,
táncol, stb, ha épp nem zavarja meg senki; néhány mob ellenséges egymással, vagyis előfordul, h simán
lemészárolják egymást)
-vannak bizonyos fajok (pl. sötételf), akik mindenki számára ellenfelek - nem nagyon kapnak questeket a saját
fajtájuk questjein kívül és mindenki azonnal rájuk ugrik, amint meglátják őket (ezt csak akkor tudják elkerülni,
ha favort szereznek az ellenséges fajoknál - addig nyomorult és nehéz életük van :P)
-a fejlődési rendszer egyelőre kiegyensúlyozottnak tűnik - biztos lesz, akinek vmi miatt nem jön be, de mindenki
számára tökéleteset továbbra sem lehet alkotni (mindenki megtalálhatja a gusztusának megfelelő fajt/kasztot)
-amennyire most látom, a questek solozása nagyjából lvl10ig műxik, utána csak véres verejtékkel lehet őket
szólóban tolni - nagyon sok esetben a játék megköveteli a kőkemény csapatjátékot, a kasztok minden képességének
maximális kihasználását - e nélkül az életbemaradás esélye nulla
-a zene többnyire dinamikusan változik - az elfeknél a kedvencem egy ír beütésű, rendkívül megnyugtató, kellemes
zene, ami harcban dobokkal megspékelt majdnemharci indulóba vált
-bár instance-ok tényleg nincsenek (akik SWG-vel játszottak, azok tudják miről beszélek), de egyelőre (néhány
kivételtől eltekintve) mindenki meglehetősen kulturáltan áll a mobokhoz (nem lopják el a killeket, sőt megkérdik,
h te is arra vadászol-e, mert akkor szívesen várnak, vagy téged kérnek meg, h 5perc erejéig kímélj meg néhány
ellent)
-ugyanezt tapasztaltam a harvestelésnél is - mivel minden nod ugyanott spawnol, ezért lehet őket campelni, de
igazából itt sem találkoztam még tapló emberekkel
-nem mindenki harvestelhet mindent, ezt a kezdő harvest osztályok (elsődleges és másodlagos skillt választhatsz)
kiválasztásánál döntheted el, de a trainerek igazából mindent világosan leírnak, szóval ezt nem magyaráznám agyon
-az animációk meglehetősen hangulatosak (harvestnél ha fát vágsz, kidől a fa, a kövek összetörnek, stb)
-elég sok a mob bug - sokszor teleportálnak rád a semmiből mobok, erre érdemes figyelni (a javítást rövidesen
ígérik)
-a szerverek meglehetősen leterheltek (EU), mivel rengeteg ember vetette rá magát a játékra, ezért a településeken
sokszor csak nagyon nehezen lehet mozogni (elviselhető)
-az arra érdemes tárgyakat aukcióra rakhatod, ha meggondoltad magad, bármikor leveheted
-szinte már a játék legelején szerezhetsz magadnak hátast, ami amellett, hogy jól néz ki, gyors is (mondjuk a
bejárható területek mérete miatt szükség is van rá)
-minden nép kellően kidolgozott (kultúra, épületek, stb)
-a diplomácia bevezetése a játékba üde színfolt - bizonyos questeket úgy kell kidumálnod az npckből (a diplomácia
egy gyűjtögetős kártyajáték, amiben az ellenfélnek kell lyukat dumálni a hasába - a pontok függvényében - ahogy
egyre jobban meggyőzöd - le is generálja a szöveget a program - hangulatos és remekül el lehet vele szórakozni)
-a kezelőfelület tekintetében van még mit fejlődni, a hotbarok rendezgetését nekem nagyon nehéz volt megszokni -
csak layout módba kapcsolva lehet őket a számunkra megfelelő helyre húzni és a képernyőn elhelyezhető hotbarok
száma sem túl magas
-egyszerre csak három táska lehet a karin (legalábbis eddig ennyit sikerült elérnem - persze lehet, h csak én
vagyok noob :D)
-bizonyos kasztoknak vannak különleges képességeik (gondolom mindnek van, de én csak 2ről tudok beszélni) - a
tolvaj bizonyos szinttől kezdve képes mérgeket keverni, amit vagy fegyverre ken, vagy beadja az ellenfélnek,
használhatnak flash bombot, amitől harc közben láthatatlanná válhatnak, mivel egy pillanatra elvakul az ellenfél,
stb - a ranger pedig a környezetében található tárgyakból csinálhat magának nyílvesszőket, stb.
-a guildekről, illetve azok pozitív-negatív oldalairól egyelőre nem tudok beszélni, mert, mint mondtam még nincs meg a guild
-rengeteg quest van és legtöbbször a jutalom is arányban van velük, szóval nem vagy rákényszerítve a folyamatos grindre (persze aki ezt szereti, azt a rövid respawn time-ok segítik).
kicsit fáradt vagyok, szóval most nem tudok hirtelen több dolgot összeszedni - talán nem tűnik túl káprázatosnak a leírtak alapján, de az összkép sztem tökéleteshez közeli - csak az a csúnya szerver lag ne lenne néha - nade társaságban azt is könnyebb lesz elviselni :D
A képet mindjárt csinálom. -
Ceeph #431 A collectors guild editionban van ilyen, hogy 10 darab 10 napos trialt oszthatsz szét. (Asszem 10 de lehet, hogy 14 nap) -
szaki2 #430 Elvileg lesz 14 napos trial legalább is ahol én vettem (dlgamer) kaptam levelet hogy lehet venni olyan változatot is.
Ja szintén Gelenian vagyok Leranis névvel egy high elf pappal :) -
milan #429 wow-ban is volt ilyen, csak nem a normál hanem valami extra dobozos verziót kellet megvenni. Ha jól láttam ehez is van valami extra kivitelű doboz, lehet abban van.. -
#428 Oylat nem kaptatok mint én a city of heroeshez anno h 1 hónapos kipróbálást adhatsz valamelyik haverodnak?? gondolom más játékoknál 14 nap vagy az csak a guild-os csomagban lesz? -
#427 Köszi Horeb hálás lennék érte :) de tudok várni még pár napot szóval ráérsz :) -
#426 Koszi az osszefoglalot.
Irnal az altalad mashol eddig nem tapasztalt (vagy hianyolt) dolgokrol?
Mar jopar MMO-t probaltam, de mindegyiknel volt vmi ami miatt nem tetszett, vagy meguntam, erdekelne van-e meg uj a nap alatt. -
horeb #425 ha otthon leszek ma (ami nem biztos), akkor küldök neked dark elf képet Kreeder44 -
horeb #424 havidíj: 14.99$
fogalmam nincs, h mennyi updatet tölt le ha a dobozos verziód lesz, de maga a telepítés 20gb(nem írtam el) helyet foglal majd...szóval akinek esetleg nincs helye, az már most elkezdheti felszabadítani...na meg erre jönnek majd az updatek a későbbiekben... -
#423 Gondolom ugyan úgy mint máik játékoknál ha van mastercardod akkor azon keresztül befizeted pl 1 hónapra és aztán minden hónapban levonják a kártyádról ha van rajta keret ha nincs akkor addig nem tudsz játszani amég fel nem töltöd a káttyát... Gamecardról meg még nem tudok h lenne.Tudom elhangzott párszor a kérdés de akkor itthonra hogy lehet megvenni a gamet? Vagy mostmár várjam meg amég itthon kiadják?? Végülis 27. én van az uccsó vizsgám és utánna érnék rá igazán játszani... Még mindig nem kaptam dark Elf Rogue és Wood Elf Ranger képet mutatóba XD -
milan #422 A havi díj hogy működik? lehet már valamit tudni erről? -
milan #421 Mennyi idő mire megérkezik rendelés után ? -
Tomy Lee #420 Tehát nekem nem lesz sok az első frissítésem ezekszerint.Mivel a dobozos verzió lesz meg nemsokára.Ha valaki úgy tölti le annak kb 7gb-ot fog frissíteni.Nekem mennyit?? -
#419 sevenm kft-ben nem kapható még, csak február közepe felé állítólag...legalábbis most ezt mondták telefonon :( -
horeb #418 Mármint 10cm vastag dobozt :P -
horeb #417 Az ilyen megrendelem külföldről dolgokkal csak egy baj van szvsz. Csak személyes tapasztalatot tudok mondani, de amikor legutóbb így rendeltem, soha nem ért ide. Havernak odaért, neki meg belegyömöszölték a kb 10cm-es papírdobozt a postaládába...a lyukon keresztül - ugyanis nálunk a magyar posta szállítja ezeket is - többnyire :D -
horeb #416 Hosszas töprengés után Thestra-t választottuk (Thestran Ranger, High elf psionic, halfling rogue). Amikor ugyanis a preordereseknek megnyitották a szervereket a déli kontinens épp zárva volt. A szigetvilág meg annyira nem tűnt vonzónak.
A közlekedés tényleg viszonylag egyszerű. Alap lovat (mindenféle kiegészítő - lópatkó, lótakaró, táska, stb - nélkül) már 12ezüstért az ember után vágnak.
Induló helyeink: Tursh, Leth Nurae, Renton Keep
Most néztem, a legnagyobb guild az EU szerveren 14fős, szóval nem indulnánk túl nagy hátránnyal
-
Ceeph #415 Vagiys mégis 19.39 :) Haverom rendeli onnan és nem tökéletes a kommunikáció :D
-
Ceeph #414 Hm bocs összesen 19.75 GBP a sendit itthonra. -
Ceeph #413 Ja, ajánlom a www.sendit.com -ot ott 17.89 GBP a játék és 1.50 a postaköltség, ez forintban 7500-8000 között jön ki míg a station store 11-12 közt (49.99$ + 8.75$ VAT) ha jól emlékszem.