1412
  • MrStokes
    Ahogy eszrevettem, az EQ2-hoz hasonloan azonos szintu mobok kozott is lehet nehezsegi kulonbseg. Pontokkal jelzi a mob kepe korul a nehezseget. A jatek azt irja, ha 2-nel tobb pontos egy mob, akkor az mar nehez 1 embernek.
  • MrStokes
    Jah meg annyi, hogy nalam a directx install a vegen elhasalt, ezert a Microsoft honlaprol kellett leszednem es feltennem a legujabbat.
  • MrStokes
    En hasznaltam DL manager-t es azzal szedettem, minden problema nelkul lejott.

Sracok, a Woodelf kezdot mindenki nezze meg, vmi fenomenalis. Kicsit tovabbmenve meglattam a fatorzsekbe epitett hazakat, hat az vmi felelmetesen szepen van megcsinalva. (Gondolok itt pl. a hazra, amiben a ranger oktato talahato.)
  • Kreeder44
    OKs thx! De már a második nemsokárra lejön lehet maradok ennél... vagy ugyanúgy szedi 130k-val a beta clienst is?
  • KisKolok
    Game.co.uk

itt kártyával kell fizetni jól, de hozzák Mo-ra is a játékot, én anno egy csütörtöki napon rendeltem tőlük és hétfőn már hozta a postás.
    Kifizeted, aztán semmit nem kell aláirogatni, küldik profi módon.
  • Ceeph
    Egy ismerősöm is 2 napja szenved az installal, ha sikerul neki akkor elmondom hogy csinálta.
  • Ceeph
    Mind az 5 fájlt le kell tölteni.
    Sajnos sokszor hibásan jön le, így lehet az a legjobb opció, ha a béta klienst szeded le és updateled.
  • Kreeder44
    Kifejezem magam érthetőbben :9 így reggel elég zavaros vagyok.....
    Az fix h leszedem a VGD.exe-t csak h utánna a többit is le kesll szednem vagy csak elég az exe-t és azokat felupdatolja? vagy muszáj letölteni a többit is :)?
  • Kreeder44
    Megrendeltem digitálisan... még csak dobozosan vettem minden játékot és igazábol csak sejtéseim vannak h mit kell csinálni na szóval megkaptam az emailt onnan a letöltési helyet és onnan a VG.exe-t és a data.cab-fileokat is le kell szedni? vagy ez hogy meg :) Im Noob XD
  • Tomy Lee
    De nagyon jó:(
    Előrendeltem már Január közepén és még mindig semmi.
    Hozzáteszem szerintem előbb lesz nektek meg Magyarországon(előrendelés nélkül) mint nekem itt Ausztriában előrendeléssel:(
    Ilyet meg miért csinál 1 ekkora cég mint az Amazon,hogy küld 1 E-mailt,hogy a csomag elküldve aztán rá 2 nappal meg mégsem
    Hanem Február 5és10 között várható
  • musha
    ma aszonták a SevenM-ben, hogy jövő szerdán érkezik a raktárokba...remélhetőleg ez azt jelenti, hogy már átvehető állapotban lesz...
  • Tomy Lee
    folyt:ahol kiszállítanak más országokba PC-sjátékot:(
  • Tomy Lee
    Megnyugtató hír:)

OFF:
    Egyébként Europában csak Angliában lehet megvenni-megrendelni a dobozos verziót amit tuti kézbekapsz az ott beígért időre(eddig még legalábbis),mivel minden más országban ahol ki van írva,hogy megjelent és rendelhető ott várni kell jócskán mivel Angliából rendelik meg és utána küldik el.
    Sajnos ezt tapasztalom mivel még mindig nem jött meg és csak jövő héten várható(nagyokosok azért odaírják,hogy raktáron rendelhető lsd,pl Amazon.de)
    UK-ből viszont nem tudok olyan helyet ahol
  • Torzonborz
    pve-n van duel.
  • tékelakréker
    Na ez a Juggernauts guild talán érdekelni fog mert lesser giantot akarok pvp szerveren. Remélem ameddig megveszem a gammát nem hal be a guild. x)
  • Kreeder44
    hehe ez így elég fura :) akkor még töröm a fejem melyikre mennyek :) de ha EQ2 ben olyan jók voltatok PvP-serveren akkor biztonságban érezhetem magam veletek :) jó holnapig lesz időm kifundálni :D köszi a választ Shion!
  • Tomy Lee
    Duel(másik Player kihívása)sincs?Semmiféle erre utaló lehetőség nincs a PVE server-en,hogy megküzdjünk másik játékostársal néha?
  • Shion
    PVE szerveren nincs egyáltalán PVP. PVP-n meg ugyebár bármikor fejbevághatnak, akár free-for-all, akár teamp pvp szerverre mész :)
  • Kreeder44
    Ha PvE serveren indulok ott teljesen ki van zárva a PvP vagy vannak erre arénák? Mert nagyon jó dolog az h PK félelem nélkül barangolhatok de azért kell néha egy kis izgalom :) 2 szerveren meg nem akarok játszani mert nincs is időm rá és CoH ban se ment
  • Kreeder44
    na jó nem várok a dobozosre megveszem én is a SOE-nél... mennyi idő még lejön? ha este elkezdem reggelre lent lesz? kb 8 óra alatt csak lehózza nem?
  • cain
    erre is van megoldás, úgy hívják, hogy wiki.
  • Torzonborz
    nos a helyzet az , hogy mi eq2 alatt abszolut egy társaság voltunk meg végül is most de vhogy mégse. igen azért mert az 1ik guild pve-n nyomja másik meg pvp-n így szépen szétszakadtunk ami magával vonja azt is , hogy nehezebben is boldogulunk. sőt lehet mág jobban szétforgácsolódunk de remélem nem így lesz. ez van ez a nagy magyar büdös helyzet. ilyenek voltunk/vagyunk/leszünk.
  • DragonKnight
    Hát akkor lehet hogy tudunk együttműködni....
    Bár először had induljon be az extra utánna meg meglátjuk hogy van-e értelme költözni.

Thamiel

• Shion
    Vanguard infó oldal? Húha, mi is szerettünk volna olyat összehozni, szerver oldal, domain, stb. minden adva van, csak épp nincs olyan emberünk, aki felvállalná a honlap elkészítését, karbantartását, üzemeltetését. Így ez a vágyálmunk álom maradt csak. :(

Fórum téren már nagy gyakorlatunk van, ill. jópáran szeretnek is irogatni, sokan cikkeket is. Érdemes a Hasznos Információ topikot böngészni, nagyon sok infót összegyűjtöttünk már ott. :)

Tali ingame vagy IRL :)
  • garybird
    Hali!

Elfelejtettem szólni, hogy reményeink szerint saját ventrillo szerverünk lesz, ezen reményeim szerint minden magyar guildnek saját csatornát fogunk biztosítani.
  • DragonKnight
    Üdv,

Személy szerint nem gyanúsitalak flamewarral :) Csak neked cimezve mondtam el néhány gondolatot az után hogy visszaolvastam egy kicsit a fórumon.
    És remélem hogy itt és most ezzel pontot lehet tenni a dologra és el lehet felejteni.

Köszönöm a lehetőséget a forumotokon való részvételre.
    Én regisztráltam magamat és az előbbi postot oda is feltettem a csevegőbe, hátha nem olvassa minden érdekelt az sg fórumot.

Nekünk is készűl az oldalunk a vanguard.extra.hu cimen, ami igazából a tagok kapcsolattartási céljait szolgálja, valamint a játékkal kapcsolatos hírek, anyagok elérhetőségét.

A fórum valószínűleg nem fog sok post-ot elérni ismerve magunkat és azt ahogy a DDO oldalunkon áll a helyzet, viszont a ShoutBox valószínűleg igen le lesz terhelve.

Szerintem nem fog minket semmi e megakadályozni abban hogy együtt tudjunk játszani ha a lehetőségek úgy alakulnak. Amilyen nagy Telon a legtöbb gondot úgy is az fogja okozni hogy nem tudunk egymással találkozni.

Jó játékot

Thamiel

• Shion
    Flamewar? Akar a fene folytatni ilyet :P

Ha elolvasod az írásomat, láthatod, hogy annak 90%-a arról szól, hogy 3 magyar guild előtörténetét meséli el, ill. azok elérhetőségéről szól. Utolsó mondatomban pedig sajnálatomat fejeztem ki, hogy elkerültük egymást, hiszen lett volna esély arra, hogy megismerjük egymást és netán közösen indítsunk guildet, annak érdekében, hogy a szűk magyar vanguardozó közösség lehetsőség szerint ne 20 különböző guildben játszogassan egymásról nem is tudván, mint történt anno az eq2-ben is.

A közös fórum létrehoztával is ez volt az cél. Az eq2 és swg tábort, ill. jópár wow-ost sikerült így összefognunk, ami már sikernek tekinthető. Sajnos a magyar mmmo tábor kis létszámú, ezért megpróbáltunk minél több embert összehozni, mégha csak fórum szinten is. Ez a szándék vezérel minket, nem több. A többi a játékosokon múlik, ki mit használ fel a lehetőségből. Így ha igény tartotok a Vanguard fórumon egy külön részre, csak szóljatok és kialakítom. Így legalább egy fórumon belül lehetnénk mindannyian és volna lehetőség, hogy minél több ember összeismerkedjen, közösen játszhasson, vagy akár IRL össze is barátkozzon. A lehetőség adva vagyon, a többi rajtunk múlik. :)

UI: a Children'of'Hungary guild számíthat a Hungaricum segítségére és támogatására mindenkor, ill. vice versa, legyen szó tanácsról, közös csapatolásokról, raidekről, stb. Elérhetőségem és ventrilo beállítások a fórumon megtalálható ;)
  • DragonKnight
    Üdv,

Szerintem nem kellene azt a flame war-t elinditani mint ami pl. az EVE-Online esetében a HUNCorp széthullásához vezetett. Ott voltam, láttam, elegem volt.

Szerintem az a fontos hogy mindenki tudjon jól szórakozni. Akik már régen ismerik egymást természetesen arra törekednek hogy együtt játszanak.
    És ezért éltek azzal a lehetőséggel hogy alapitottak egy guildet aminek inkább szervezéstechnikai előnyei vannak.
    A fő cél az hogy együtt játszunk. DE ez nem akadályoz meg senkit se abban hogyha majd felnövünk a feladathoz és raid-ben szeretnénk résztvenni, akkor ne lehessen guildek közötti raid-et szervezni.

Ha mégis akadálya lesz ennek az sose azért lesz mert külön guildbe tartozunk hanem egyébb technikai vagy emberi okai lesznek.

Ha valaki attól fél hogy a sok guild miatt neki kevesebb barátja/tagja/alatvalója/goldfarmere/katonája lesz ( mindenki helyettesitse be azt amire gondol guild alapitás közben), az tévedésben van.

Ez hasonlit kicsit a vallásháborúhoz és mi ebbe nem fogunk benne lenni.

A mi guildunk nem folytatott és nem fog folytatni aktiv toborzást, de mindenki előtt nyitva áll a lehetőség hogyha akar akkor belép. Természetesen ha nem fog beilleni a közösségbe akkor igen hamar ki fog lépni, vagy magától vagy segitséggel. De még ebben az esetben sem lesz soha a guild vagy a tagok személyes ellensége, hacsak ő nem gondolja úgy hogy mi azok vagyunk.

Thamiel (Gelenia)
    Children of Hungary -- officer
  • MrStokes
    Nah csak nem birtam magammal, addig nezegettem a videokat, hogy ma hajnali 2 orakor eltem a SOE store Digital download adta lehetoseggel es megvasaroltam. ^_^

Meg kb 2-3 ora, mire lenn van az egesz, remelem patch-elni mar nem fog olyan sokat.
    Mar tukon ulok!!!
  • Shion
    Na, most hogy végre letelt a regisztrációt követőe 24 óra, most már talán írhatok ide a fórumra :P

Üdv minden Vanguardozó vagánynak! :)

Sajnálatos módon csak tegnap szereztem tudomást erről a fórumról, így a már elindított guildetekről is. Én régebben SWG-ztem és EQ2-ztem, ezekkel a társaságokkal játszottam sokat, ill. ismerem őket. Több fórumot is üzemeltetünk igény szerint. Anno (ahogy Garybird barátom is írta) tavaly szeptemberben már elkezdtünk foglalkozni a Vanguard-al, mint jövőbeni mmo-nak, ami igen ígértetesnek tűnik. Tavaly decemberben elindítottuk egy fórumot is tisztán ennek szentelve itt: Vanguard Fórum Már a kezdetekben látszódott, hogy a társaság 2-féle igénnyel rendelkezik. Van aki tisztán csak PVE-t szeretne, van aki inkább PVP-zne. Így alakult ki, hogy ugyanezen oldalon kialakult két guild (Hungaricum PVE, Prophecy PVP), akik a magyar Vanguardozókat csokorba gyűjtötték volna, és lehetőség szerint itt játszahatott volna mindenki igényei szerint pve-t és/vagy pvp-t. Mert ugyebár semmi akadálya annak, hogy valaki itt is, ott is indítson kari(ka)t. :)

Ezzel párhuzamosan (legfőkébb volt SWG-s társaságból) alakult egy másik PVP guild is(Juggernauts Guild), de éppenséggel a másik oldalon (Shadows), mint a Prophecy (Order). Hogy miért külön guild, és miért másik oldal? A válaszokat, indokokat a fórumokon megtaláljátok, ha kiváncsiak vagytok. Mindenesetre így alakult ki, hogy van már PVE guild és van PVP guild mindkét oldalon is. Tehát minden adva vagyon, hogy ott indíts karit, ahol szeretnél :)

Erre tegnap ideirányítottak és döbbentem fedeztem fel, hogy szépen egymás mellett szervezkedtünk, beszélgettünk, vártunk a játékra, kezdtünk el játszani vele és alakítottunk ki magyar közösségeket (guild-et). Sajnálom, hogy így alakult, de most, hogy már tudunk egymásról, sőt a fórumok címét is megadtam fentebb, tudunk beszélgetni, konzultáni egymással és ami a legfontosabb, tudunk majd együtt játszani és élvezni a játékot. :)

üdv, Shion
    admin a Vanguard Fórumon
    Hungaricum leader-e
    a többi titulus most nem számít :)
  • Torzonborz
    bezony az druida. egyrészt látszik a jobb felső sarokban a classt jelölő képből (zöld könyv) másrészt a druida képes lebegésre.
  • MrStokes
    Ooo anyam, beszaras az a farkas-alak, meg vonyit is amikor castol :)
    Nagyon erdekes video.

Minnel tobb videot nezek, annal kisebbnek tunik a WoW a szememben, es annal biztosabb vagyok abban, hogy ki kell hogy probaljam a jatekot. :D
  • MrStokes
    En meg nem lattam a videot(most fogom megnezni) de a class leirasok alapjan en mar kineztem magamnak a druidat, mint azt mar irtam korabban is. :)
  • Kreeder44
    Igen én is ma láttam ezt a videót :) nekem is erős gyanum van a Druidára mert azok tudnak állati alakot ölteni.. de lehet itt más néven fog futni :)
  • Tomy Lee
    Bár szerintem tuti Druida:)
    Elgondolkozom rajta,talán ez lesz az első számu karim vagy Pala.
  • Tomy Lee
    Ez melyik Kaszt?
    Link
    Nagyon komoly!!
  • garybird
    A magyar változat forgalmazója itt található:
    www.sevenm.hu

Sokan közülünk ezt várják, ezért csúszik a magyar populáció növekedése :)
  • Tomy Lee
    Hát ilyenben ne legyen részem mikor kézbekapom a game-et és telepíteni fogom!!
  • garybird
    A 3.-kérdésre visszatérve:

Én speciel azért preferálom a PvE szervert, mert a Vanguard önmagában olyan mélységű játék, amihez nekem nem hiányzik az a plussz (vagy minusz?) amit a PvP nyújtani tud.
    A napi adrenalint megkapom a munkahelyemen, ebbe a világba kikapcsolódni jövök.

Az igazán jó Raid-guildek (és mi azok szeretnénk lenni) igazán PvE szerveren tudnak érvényesülni, mert ott pl nem kell azzal is foglalkozni, hogy vicces játékostársaink mikor gankelik a fél raidet.

A PvE egy nyugodtabb játékstílust feltételez, hiszen a PvP-n muszály keményen grindelned ahhoz, hogy jó (vagy akár átlagos lehess).
    A PvE-n megteheted, hogy akár napokat is kraftolással tölts, ha éppen neked vagy a guildnek erre van szüksége, és közben nem kell aggódnod, hogy "Úristen ezalatt akár 2 szintet is léphettem volna".

Úgy érzem, hogy a Vanguard olyan játékélményt nyújt ami (nekem!) a PvP stílussal összeegyeztethetetlen. Nem szeretnék elmenni olyan dolgok mellett, amit a PvP-n őrült grindelés közben talán észre sem vennék.
  • harci
    Hát én nem direkt hagytam abba, csak sok volt a tennivalóm, és nem maradt időm a játékra. Egyébként 45-ös szintre jutottam el benne, ami akkoriban nagyon nagy szó volt mivel 47-es volt a legnagyobb mint az 5 szerveren és csak 3 volt belőlük. 45-ös szintű játékos mindössze 35-40 lehetett az egész játékban... Én szerettem RF Online-t, csak Codmasters hozzáállása az emberekhez, meg a játék tartalmatlansága megbélyegzi a sorsát. Egyébként a mai napig szerintem annak a játéknak van a legjobb PvP rendszere/formája.
    (A játékban mind 8. órában elkezdődika ChipWars nevű dolog, egy külön erre kialakított PvP pályán. Cél a 3 faj valamelyikének a csipjét megszerezni, valamint a a sajátodat megvédeni. Aki nyer az 8 órán keresztúl ura a bányának és lemehet bányászni. Ezek az ércek az alapkövei a játéknak. Volt olyan, hogy 2-3 órán át ment a nagy PvP csata, orba-szájba... azok a régi szép idők. A rekordunk a 47 másodperces küzdelem... XD)