4192
-
RLDE-FBSC-WLQE-RWAZ-999B-V8EZ
RLDQ-GEVX-5MR3-RDUA-A3C6-RR9J
RLD8-3LDN-945R-QHK9-G3B6-PSYC
RLD4-AP64-URAY-4LE9-Q6CR-SSHG
RLDW-LJKP-3642-XNY6-UCXJ-22Z6
RLDL-93SQ-P4FB-MKH3-78EZ-628K
RLDL-B2CS-KWEQ-DAF4-2Q9B-A6ES
Ugye még nem késő?
jáccottam...
-
Sziasztok,
Melohelyen vagyok, es kellene SOS egy serial number a jatekhoz egy kollegamnak, nekem meg ugye csak az otthoni gepen van az NFO file. Valaki bekopizna? (16:30-ig?) -
Prince007 #2790 Köszi kipróbálom!
-
Jaja, tudom, en is talalkoztam hasonlo jelenseggel, Industry Giant II, egy bizonyos evtol nem volt kereslet az arura a krekk miatt :) -
No igen, a sims2 is - mennyit sirtak a nepek (es sirnak ma is) - az epitkezes miatt ;] -
az a settlers 3 volt ^.^ -
zizzenet #2786 Másik példa: Sims 2, ahol az építkezés sokáig nem működött a kalózmásolatokban meg egyéb problémák is voltak. Újabb példa: Settlers 4, ahol a crackelt, mountolt stb. verzióban a nyersanyagok egyszercsak disznóvá változtak meg más hasonló finomságok. Ja, tényleg nem hülyeség. -
A "Return of the King" LOTR jatek kapcsan volt hasonlo moka, amikor is a legelso krekkek csak hard fokozaton engedtek a jonepet jatszani, akarmilyen nehezseget is valasztott az elejen. Ennek ellenere en sem hiszem hogy itt ez lenne a helyzet, de maga a jelenseg nem hulyeseg ;] -
zizzenet #2784
-
A NOCD.exe-vel nehezebb a vivas? Ez mar nem tulzas egy kicsit?
-
zizzenet #2782 Jó, elfogadom, gép stb. Nekem 400W-os tápom van, összeillő alkatrészek - erre a vásárláskor nagy figyelmet fordítottam.
Leszedtem a magyarítást, visszatettem az eredeti fájlokat. Meg kell mondjam, hogy több mint két óra játék alatt csak egyszer tűnt el a visszatükröződés. A magyarítás NoCD-s exé-jével ennyi idő alatt legalább öt-hat alkalommal megtörtént valamennyi játék során. (Arról nem is beszélek, hogy ugyanazon fokozaton a vívás is mintha kissé nehezebb lenne az eredeti fájlokkal...).
De valaki, ha tud, adjon már tippeket, legyen szíves, akár ön, hirhedt Kalózkapitány
. Miért tűnhet el a tükröződés a vízről?
-
Ha a zátony megvan akkor egyszerű a történet. Ott szálj partra és haladj folyamatosan dél felé, egészen az inka templomig. Ekkor fordulj balra (azaz dél-kelet felé) és onnan már lehet, hogy látni is fogod (távcsővel).
Más: a grafikus dolgokhoz kapcsolódóan. Nekem is vannak érdekes megnyilvánulásai a "hibáknak". Pl: szárazföldi csatáknál előfordul, hogy mikor összecsap két csapat, akkor a kamera elkezd zoomolni, egészen addig, hogy egyszerűen átmegy mindenen - emberen, talajon és végül tengervizet lehet látni

utánna visszaáll, tehát nem gond, csak furcsa
a gépem nem írom le, de nem mai gyerek és geforce2Mx400-al megy, d9.0c-cel természetesen. Lassú, de azért játszható és egy ilyen fanatikust, mint én, ez nem tántoríthat el:)) -
Kalózkapitány #2780 Tisztázzuk a félreértéseket.
Az optimalizálás azt jelenti, hogy annak a kártyának ki tudja használni az előnyeit, amelyet a régebbi kártyák még nem tudnak.
Kicsit szebb képi megjelenítés és effektek.
De az eredeti, megvásárolt játék, minden márkájú videókártyával hibátlanul kell, hogy menjen.
Minimális gépigénye :
Op. rendszer:
Windows 98, 98 SE, ME, 2000, XP
Processzor:
1 GHz vagy nagyobb
Memória:
256 MB
Videókártya:
ATI Radeon 8500 vagy GeForce 3 vagy ezeknél újabbak
Hangkártya:
DirectX 9.0c kompatibilis hangkártya
A DirectX 9.0c feltelepítése alapfontosságú.
Az ATI neve ki van írva a játék dobozán, mert fizettek érte, hogy az ő kártyáikon is hibátlanul menjen a játék.
Így ATI Radeon 8500 vagy újabb ATI kártyákon is jól megy a játék.
Megjegyzem, hogy még régebbi kártyán is hibátlanul fut. GeForce 2 MX400 kártyával is hibátlan, persze AMD 3000 procival együtt. Csak azzal a kártyával, a szárazföldi csatákban egy kicsit lassú.
De semmilyen képi hiba nincs benne és az a lényeg.
Sokan képi hibákra panaszkodtak és főleg ATI kártyások.
A lényeget félreértetted, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy az nem mindegy, hogy a számítógép milyen alkatrészekből van összeválogatva.
Szervízes barátaim szerint, az a probléma, hogy, sajnos hiába vannak szabványok, egyes márkájú alkatrészek nem illenek össze.
A hibák csak játékoknál jelentkeznek, mert azok igényelnek nagy teljesítményű alkatrészeket.
Sok helyen írtak róla, hogy sok híres játék nem megy hibátlanul egyes videókártyákon és kénytelenek voltak a videókártya gyártói javítást kiadni egy-egy játékhoz, hogy jobban menjen a játék. Azok, főleg képi hibák voltak.
Képi hibák azoknál is jelentkezhetnek, akiknél nincsenek jól összeválogatva az alkatrészek.
Azért írtam, hogy nem a játék készítőit kell okolni, mert ők jó munkát végeztek.
A barátaimnál is képi hiba nélkül megy a játék, függetlenül attól, hogy milyen az alaplap vagy a videókártya márkája, azért mert összeillő alkatrészek vannak benne.
A számítógép leggyengébb pontja okozhatja a legtöbb gondot.
Sokan spórolnak a tápegységen, pedig az az alapja a számítógépnek.
Egy 2 GB-nál nagyobb procis gépbe, minimum 350 W-os,
márkás tápegység ajánlott, de a 400 W-os az ideálisabb.
Ha egy-egy alkatrész nem kap elég tápot, az is okozhat gondot a játékok képi megjelenítésénél.
Ha valaki játszik, akkor ajánlott minden más programot
kikapcsolni a gépen (vírusírtók, ütemezett programok, stb...),
hogy minden erőforrás a játékot szolgálhassa ki.
Sok probléma forrása, a sokféle feltelepített, majd letörölgetett
program, amelyeknek egyes fájljai mégis ottmaradnak a számítógépen.
Azok is sok szoftveres összeakadást okozhatnak.
A töredezettségmentesítés hiánya is hibát okozhat, mert a
szanaszét levő fájlokat kell keresgélnie a gépnek.
Rendkívül fontos a jó hűtés.
Hónapok, évek alatt az alkatrészek is leromlanak, már
nem képesek hibátlanul teljesíteni.
Tehát nem a játékot kell okolni képi hibákért.
Többször végigjátszva sem volt egyetlen képi vagy bármilyen más hiba.
A magyarítással is játszottam, az sem okozott semmilyen hibát.
Egyes számítógépekben lehetnek hibák, amelyek persze a gépigényes játékoknál jelentkeznek.
De attól még nem a játék a hibás. -
Prince007 #2779
-
Prince007 #2778 Rendben tessék
A térképen lévő dolgokból a zátonyt és egy furcsa fát találtam meg. -
helyes megfejtéseket nyílt levelezőlapon várjuk
-
Prince007 #2776 Értem.Kösz! -
zizzenet #2775 Mindazonáltal ha beküldöd a térképet, egy guru biztos tud segíteni neked. -
zizzenet #2774 Minden játékban máshol van, ahogy a többi családtagok és a kincsek és a kalózok meg a kis települések is. -
Prince007 #2773 Helló!
A játékban nem találom az elveszett nővért a térképen lévő helyen( Port de Paix-tól délkeletre).Hol van? A környező kis szigeteken?
-
zizzenet #2772 Még egy megjegyzést hadd tegyek. A következőt írtad:
Még javítás (patch) sem kell hozzá,
évekig készítette Sid Meier és csapata,
alaposan letesztelték, ez a játék így jó,
nincs mit javítani rajta.
Szerintem ez nem bizonyíték arra, hogy a játék bugmentes. A Rome Total Wart is évekig fejlesztették, ennek ellenére vérlázítóan pocsék állapotban jött ki, és még a fejlesztők is hallgatnak, mint a sír.
Ezenkívül szerintem az, amit állítottál, hogy GeForce 6000-es szériára optimalizálták, már önmagában egy nagy bug. Kár hardverspecifikusra írni egy programot. Természetesen lehet preferálni valamely szériát a nagy változatosságban, de annyira elkötelezni magát a fejlesztőknek valamely hardvervonal mellett, hogy más, kommersz eszköz esetén folyamatosan hibák legyenek... Ez igenis bug. Továbbá vannak játékmenetbeli furcsaságok is, amik érezhetően nem képzik koncepcionális elemét az opusz egészének. -
Viktor01 #2771 csak nekem erre futotta:) -
Viktor01 #2770 nem is mondtam h nem:) -
ezt egy rendes 9800xt is tudja produkálni :-P -
Viktor01 #2768 Nemtom nekem Gef4 Ti4200vel simán fut hiba nélkül és persze fullon:) -
zizzenet #2767 Az, hogy a GeForce 6000-es sorozatra optimalizálták, nem nyugtat meg. Akkor sem nyugtatna meg, ha GeForce-om lenne (persze valami polgáribb szériából). A 6000-es sorozat kissé drága és kissé ritka. Mindazonáltal nekem ez amúgy is gyanús, ugyanis az ATI látványos támogatója volt a játéknak...
Másik: honnan veszed, hogy vannak hibás verziói a programnak? És melyek ezek? A kalózmásolatokra gondolsz? Nekem eredeti van (itthon vettem, boltban, remélem, azt te az "eredeti", tehát hibátlan kategóriába sorolod), de a magyarítás miatt egy NoCD-s exe működteti. Lehet, az a baj? -
Hat, ha sokat jatszottal vele c64-en, akkor tudod, hogy BARMIKOR erdemes ujra nekikezdeni!
Mindemellett szep es jo es kiraly, mindenkeppen csak ajanlani tudom. Pici ujitast is kapott, talan mar olvastal rola, tancolos jelenetek, a kormanyzok lanyaival. -
lammaer #2765 Skacok,
Egy gyors érdeklődés - régen hülyére játszottam magam a Pirates!-el, C64-en. Érdemes nekikezdenem mégegyszer - szóval, ez azért más mint az eredeti, vagy "csak" afféle tunningolás/csicsázás meg 3D-sités volt? -
Kalózkapitány #2764 Sokaknak akad gondja a játékkal.
Ha valamire rá lehet mondani, hogy
tökéletes, vagy szinte tökéletes,
akkor ez a játék az.
Még javítás (patch) sem kell hozzá,
évekig készítette Sid Meier és csapata,
alaposan letesztelték, ez a játék így jó,
nincs mit javítani rajta.
Ez nem olyan mint sok más játék, amelyet
gyorsan kiadnak, aztán javítgatják.
Ha lesz folytatás, akkor lehet fokozni a hangulatot,
minimális szöveggel, helyette nemzetközileg elfogadott
kis képjelzésekkel, ikonokkal készítve
és soknyelvű szinkronizálással.
Vannak hibás változatok, szoftverhibásak, de az
eredeti játék hibátlan.
Sok a hardver probléma, összeférhetetlenségi gondok
lehetnek.
A játékot GeForce (hatezres) sorozatra optimalizálták,
mert azok a manapság kapható legjobb videókártyák, már
több mint fél év óta.
2004 elején még az ATI X800 változatok voltak a legjobbak.
A legjobb videókártya vétel manapság, a magyar és a
nemzetközi tesztek alapján a
GeForce 6600 GT vagy a sokkal drágább GeForce 6800 GT.
Azok 30 %-kal jobbak, mint az ATI legjobb videókártyái.
A GeFOrce 6600 GT fele annyiba se kerül, mint a legdrágább
ATI kártya és fölényesen jobb nála.
Kapható AGP portos változata is, nem csak PCI Express-es.
A GeForce 4 kártyák jók voltak a maguk idejében, a
GeForce 5 sorozat nem sikerült jól, ezért
kénytelenek voltak egy nagyon jót készíteni.
De nem mindegy, hogy milyen alaplapba van berakva egy
videókártya és nagyon fontos milyen márkájú chipset
van az alaplapban.
Mert AMD procis alaplapokba csak akkor ajánlott
GeForce 6600 GT videókártyát venni, ha az SyS chipset-es.
Azok jól működnek együtt.
Más chipset-es alaplapok pedig ATI videókártyákkal mennek jól.
Intel alaplapos gépekben kifogástalanul használható a
GeForce 6600 GT kártya, akármilyen chipset-es is.
A gyártók közti nagy versenyben a játékosok a vesztesek, ha
nem jól válogatják össze a gépük alkatrészeit.
Komoly összeférhetetlenségi problémáik lehetnek.
Például játék közben leáll a számítógép és kikapcsol, vagy újraindítja
önmagát vagy csak kilép a játékból. Ez gyakran hardveres hiba,
de az is benne van, hogy egy-egy
játékot kifejezetten egy videókártya típusra programoznak és
más videókártyákon nem megy rendesen. Még egy javító patch sem
mindig használ.
Egyes játékok az egyik fajta kártyával mennek jól, más játékok
meg a másik márkájúval.
Hibás szériák persze akadnak a hardverek között.
Az ideális az lenne, ha mindenkinek lenne ATI és GeForce
kártyája is. Mindegyik játékhoz a legjobbat használhatná.
De igazán az lenne jó, ha a gyártók összekapnák magukat
és mindegy lenne, hogy milyen márkájú kártyája van valakinek,
minden játékhoz jó lenne mindegyik.
Videókártyák tesztje :
Teszt -
Égiekkel játszó földi tünemény...
A haverom ilyen csajjal találkozott...
Ha ennyire lázba hozta a tánc a csajt,
akkor ilyen felhevült állapotban biztos ágyba csalogatható.
Akkor szaporodnának is a kalózok...
-
Nekem 9800 van, de nálam csak annyi volt a hiba, hogy élsimítás és/vagy (má nem emlékszem pontosan) anizotrópikus szűrés bekapcsolása esetén a bevezető - átvezető videócskákból nem látszott semmi, csak kék ködös-szerű volt a képernyő... -
zizzenet #2761 1024x768-ban játszom. És nincs fixre kapcsolva sem az élsimítás, sem az anizotróp szűrés, se semmi. Szóval nincs is a játékban pl. élsimítás.
Meg mondom, időnként elfelejti a hajók tükörképét a vízre rajzolni. Ilyenkor olyan DirectX 8-as
.
-
Akarcsak a userinfo ;] -
9600 Pro, és a fegyverválasztós belassulós van nekem is de egyáltalán nem zavaró, és nem is mindig van . -
Milyen felbontásban játszol? -
Érdekes módon ahányszor grafikai problémát emlegetett valaki, szinte mindig ATI 9800-as kártyája volt.
Sztem próbálj meg drivert cserélni, hátha segít.
Nekem 9600XT-vel gond nélkül megy a progi. -
ja, meg az aláírás is árulkodik (te hülye, te hülye 

-
Kicsit anonimizáltam magam, de azért fel fogtok ismerni a stílusomról:)
Remélem nem csúfítom el nagyon a topikot:DD -
A második nálam is van, NVidia kártyán. Úgyhogy a Pirates hibája lesz, nem a driveré. -
Gyengebb geppel: 1gb ram, 4es titan, 2.2es xp, es amiota jatszok sosem tapasztaltam ilyesmiket, amiket elmondtal...