Sid Meier\'s Pirates!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barret
Van valahol ilyen?

Bérbe vehet? reklámfelület...

PiszkosFred
Hat ez jo kerdes, szerintem kulonallo, a helyorsegtol fuggetlen. Ha le akarod gyengiteni a varosi eroket, ket dolgot tehetsz. Vagy a kozeli kalozbarlangokban fuzod meg a "nepet" hogy tamadjak meg a varost, vagy az indianokat kered meg erre. Ha a kalozokat, ok erosebbek, es jobban irtanak, de ha nagyon jol csinaljak a dolgukat - amire van esely - akkor magukkal viszik a szajret is, igy neked nem marad sok arany a varosban. Ha az indianokat, akkor ok kevesbe ritkitanak, de ok nem viszik a varos aranyat. Persze a kalozokat csak akkor tudod megkerni, ha az adott kaloztanyat vezeto kalozt - a hiresebb top10es kalozok valamelyiket - mar korabban kiiktattad, egyebkent nem allnak szoba ilyen teren veled. Ostrom elott celszeru egyebirant a kozeli jesuita taborbol elvinni oda az uj kormanyzot, mert ahogy megerkezik fellendul a gazdasag. Az mar mas kerdes, hogy miutan odakiserted - oltalmazva ot utkozben ;] - fordulsz egyet, es megtamadod a varost...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Magic Boy
Reméljük,hogy hamarosan lessz,mert tényleg nagyon jó lenne!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Ezt a space-es dolgot nem tudtam, csak a num pad-et használom, de ezentúl majd lövöldözöm a kikötõket szorgalmasan, hátha adnak ship of the linet. Fejvadászokból végtelen van, vagy a városi helyõrségbõl jön le a számunk? Mert ugye nem lenne rossz a tengeren leamortizálni a katonaságot, kevés emberrel is lehet(ne) betámadni.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

PiszkosFred
Mindig is bosszantott, amikor egy forum tele van hatalmas nagy kepekkel. Akit erdekel es aki segiteni akar, ugyis megnezi ha csak egy link, kar belassitani es "szetszakitani" egy temat igy. Nagyon remelem hogy hamarosan kesz lesz valami kepfeltolto script, thumbnail opcioval, es akkor megszunik mindez. ;]

PiszkosFred
Sajnos kimaradt. Illetve annyiban letezik, hogy a normal jatekkepernyon a hajoddal a kikoto elott haladva -re ralo a varosra. Ezzel tudod garantalni hogy ne szeressenek, es hogy tudj tamadni esetleg siman behajozva - ne cska mellette partraszallva. Igaz ilyenkor eloszeretettel kuldenek rad fejvadaszokat azonnal, altalaban allig felfegyverezve, jo hajokkal. Nomeg ugy vettem eszre, hogy ilyenkor ez a kis "malor" is hozzaadodik az adott nemzetnel sikeresen osszeszedett verdijhoz ;] Sajnos az ostrom csak szarazfoldi, igy amire te gondolsz - illetve szerintem erre gondoltal - az a vizi ostrom (az erod agyuinak keresztuzeben valo navigalas a varosig) kimaradt.

bigapó
ehehe: Én is tekergettem rendesen az egeret mire sikerült összehoznom normálisra a hozzászólásom😊)

The Matrix has you...

A régi Piratesben volt olyan hogy a parti erõdöt lehetett lõni hajóval, ez most itt kimaradt, vagy vmi trükk kell az elõhozásához?

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

PiszkosFred
"Ha dezertálnak akkor sincs semmi baj. Legalább kevesebb felé kell osztani. 😊"

Ehehe. Ne feledd el, hogy dezertalaskor a matrozok viszik a sajat reszuket, es igy kevesebb marad neked, nem nekik lesz a rossz ;]

#szerkesztve: utolag mar latom, hogy bigapo is felhivta erre a figyelmed. (sajnos alulrol felfele olvasok, es a kiba..ott kepek miatt nehez tajekozodni.)

ui: megkerheznem a tisztelt forumozokat, hogy a kepekbol ezentul csak linket adjanak meg, ne szemeteljek tele a topikot? Koszonom.

Szerintem azt is úgy küldik utánad mint a flag galleonokat ha már nagyon be szeretne téged gyûjteni az adott nép.

A legénységi sikkasztás meg valszeg azért nem tûnt fel, mert jön a pénz számolatlanul. 😊

bigapó
A vitorla fel-le azért van, hogy gyorsabban illetve lassabban haladj csata közben és a nyílt tengeren is, bár utóbbinál nincs sok különbség.
A csata alatt akkor érdemes (szerintem) bevonni a vitorlákat mikor gyors fordulóra van szükséged, pl. éppen sortûz tart feléd...és te nem akarod mind a 48 ágyúgolyót bekapni. Ekkor vitorla le, gyors fordulás valamely irányba(akár 180 fok is lehet), aztán vitorla föl és már repülsz is. Természetesen oldal-hátszél figyelembe veendõ. Széllel szemben még senkinek sem sikerült...<#nyes>
A dezertálással kapcsolatban annyit, hogy amikor szöknek valamennyi pénzt is visznek magukkal. Furcsa, hogy ezt még nem vetted észre. Igaz ez nem sok, de ha ezt pl. 5-szörözöd akkor már az.
A matrózok jelentkezése pedig egyenes arányban áll hírneveddel/rangoddal az adott országot nézve. Ez is logikus, mert egy hírhedt kalózkapitány mindig is több embert vonzott, mindenki vele akart hajózni,mivel több pénzt kaphatott a késõbbi zsíros zsákmányból. Szóval minél nagyobb a rangod annál több ember jelentkezik a kocsmában.
Mostanában ugyan nem játszottam a játékkal, de Én még mindig nem találkoztam Ship of the Line-nal! Antigua környékén van többnyire?

The Matrix has you...

Magic Boy
😊

Tuvok
Lehet, de egy akkorra porfészekkel mit kezd a Birodalom ? <#vigyor1>

Magic Boy
Ez nemigaz van amelyikben 120 katona van vagy annyi sincs!

Tuvok
Aha . Szomorú <#shakehead>
Az ágyúsok meg mindig 600 katonánál kezdõdnek 😞

Magic Boy
<#vigyor5>

Tuvok
Párszor már meg, csak közel sem ilyen térképem volt, vagy Santo Domingo, vagy San Juan-nál volt, már nemtom 😊

Tuvok
"Igyunk a hitvesekre, és a szeretõkre ..! Ne találkozzanak ..! "

cikasz
te megtaláltad már?? hol szálltál ki?? 😊

http://www.akciofigura.hu

Magic Boy
Igen!

Magic Boy
Olyan várost nem tudsz a partrol se megtámadni ahol nincs ágyu!

Magic Boy
Még béta(tudtommal),de ennél nekem magyarabb!

cikasz
Jahh és elvettem az egyik csajt feleségül, de enged táncolni más csajokkal is...

Tuvok
<#idiota>
Kiszálltam jó messze a várostól, gyalogoltam felé 200 kalózzal, amikor odaértem, betett a városba, mintha egyenesen ott kötöttem volna ki !!
Ha még messzebb szállok partra, akkor beadja azt a menüt ? Ágyús városnál nem nehéz, lövöm az ágyút, míg be nem adja azt a menüt, de ahol nincs ágyú a kikötõben, ott hogy ??

Magic Boy
Nekem mindig megvan a 300 fölötti emberem seperc alatt,de volt már 1000 is töbször(utána eladtasm õket a felesleges hajókkal!<#ravasz1>)!

cikasz
király a magyarositás, de gondolom még béta... várható végleges??

Tuvok
Dél-nyugati irányban keresel egy hasonló partszakaszt, bizton nincs sok ! 😊

Magic Boy
kicsit távollabb!
Addig próbáld mig be nem adja azt hogy kiszálsz vagy elhajózol majd gyalogolj neki a városnak és foglald el ha akarod!

Ez a vitorla fel-le minek? Ettõl függ hogy oldalra milyen szögben lõ a hajó? Sok eltérés nincs, de van mikor kicsit elõre, máskor meg kicsit hátrafele húz a lövés, nem pontosan oldalra.

A kis hajókat azért is szeretem jobban, mert nem gond ha dezertál a legénység, 1-2 emberrel is lehet hajókázni. Arról van vmi infó hogy melyik hajónak mi a minimális emberigénye? (zsákmányrakodáson kívül)

Több hajó sztem csak akkor kell(ene) ha városostromhoz kell (ene) cipelni a tömeget. Nekem olyan 250 fõnél több még sose jött össze, pedig jó lenne kipakolni néhány komolyabb várost is, nem csak az alját. Ti hogy szeditek össze a 3-500 embert anélkül hogy 2szer annyi ne dezertáljon közben?

cikasz
szasztok.
ez alapján hogy a retkesbe találjam meg a nagybácsit?? semmi támpont 😞 St.Augustine környékén kiszálltam vagy 6 helyen de nem találtam sehol 😞

Tuvok
Akkor is, simán betesz a városba, mintha kikötnék !!

Magic Boy
Ne a városnak menj neki hajóval hanem kicsit távolabb menj neki a partnak és gyalog közelítsd meg a várost!

Tuvok
Nekem nem adja be a menüt, csak simán betesz a városba . <#confused>

Ha dezertálnak akkor sincs semmi baj. Legalább kevesebb felé kell osztani. 😊

Kérdés: ha sok zsé jut 1 matrózra, akkor elvileg többen fognak jelentkezni a kocsmákban. Namost ez csak a következõ kör elején számít, vagy végig figyeli a game hogy neked mostantól mindig fel kell szorozni a kocsmatöltelékek létszámát x-el?

Magic Boy
Partraszálsz odagyalogolsz és azt választod a menüben,hogy támadsz!

Még egy kérdés hogy lehet városokat megtámadni?😊
Magic Boy
Minél késõbb annál jobb anált több pénz marad neked,mert annál többet szerzel!
Én is a Flag galleont favorizálom!

PiszkosFred
Mivel minden esetben a nehezsegi-szintednek megfelelo FIX %-ot kapsz, az ido nem szamit, csak a penz osszege, amit osszeszedtel a csapatoddal, es amit most epp szetosztasz. SOk penzt pedig pillanatok alatt lehet szerezni, egy-egy varos vagy hiresebb kaloz kincset kiasva, es mindegy hogy 300 ember vagy 30 embered van. Igy nem igazan ertettem ezt a "minel kesobb, annal jobb" elvet.

East Indian pedig jo kis flottahajo, telepakolva minden foldi joval, amit aztan egy-egy dragabb kikotoben el tudsz passzolni. Csatazni is lehet vele, de sok jora ne szamitson senki ;]

En mai napig a Flag Galleont favorizalom, pedig nem egy gyors hajo, es ha mar mindenki rangsor allit fel a hajok kozott (aminek szerintem semmi ertelme, de legyen...) akkor valahol a kozepmezony elejen lenne. Jo iranybol kell belemenni a harcokba, es leeresztett vitorlakkal ezzel is jol lehet "celozni". Altalaban egy loves, es utana vitorla fel, hatszel, es mire a masik hajo ramlo egyet (ami rendszerint persze talal, igaz addigra mar megfogyatkozott agyuszammal) en mar csaklyazok. De mindez csak nagyobb csatahajok ellen. Sloop vagy hadi barkak ellen nem indulok vele, mert azok ugy keringenek korulottem es lonek szitava, ahogy akarnak... Ezek ellen ott a sloop of war, es tarsaik.

Ahany ember, annyi fele technika, es ez a jo ebbe a jatekban ;] Nomeg persze szamit a nehezsegi szint, en rouge szinten jatszok. Swashbucklerhez meg pancser vagyok, rougen is sokat ulok bortonben vagy hagyok hatra sullyedo hajokat... De igy a szep, hogy nem egyszeru ;]

Köi😊
akkor nem vok naon rossz😊
És kérdés ha hajón harcolok mi az a kis vmi a pacák feje felett? olyan mint a rajzfilmekben mikor tod beszéldül és járkálnak a csillagok a feje felett😊
Magic Boy
WestIndian(vagy valami hasonló!)!

Magic Boy
Én is csak egy hajóval nyomulok!
Állítólag a Franciáknak is van ilyen halyója!

Tuvok
Annak mi az eredeti neve ??

Tuvok
Ship of the Line-t én csak angoloknál láttam, fõképp a keleti részen, Antigua, St. Martin környékén, biztos mert Európából jön 😊
Nekem is egy hajóm van, kivéve ha zsákmányolok, de el is adom õket rögtön . Sztem fölös több hajó, csak lassítják egymást .

Magic Boy
Az a lényeg minnél késõbb osztassz annál több jut neked!<#ravasz1>

barret
Ha mozgalmas az élet,akkor elvannak sokáig!

Magic Boy
Amig az embereid nemszólnak addig nyugottan játsz tovább!

barret
Hányszor érdemes az aranyat elosztani egy játék alatt?
Már van vagy 200 000 aranyam😊Embereim még bírják.
36 éves a kapitányom,és romlik az egéssége...

barret
Nem tudsz kereskedni!!! Kell a raktér,azért legalább 2 hajóm van mindig!

Köszönöm a segítséget.
És igen olyan hajóm van én naon szeretem nagyon jól használható kis hajó😊 Valamint az baj ha csak egy hajóval mászkálok?
Viszont ezek után megindítom keresésemet a Ship of the Line után 😊
Valamint miért van az h kaptam egy elveszett város térképet még naon régen és azóta egy büdös darabot sem? Mindent elõre is köi😊
barret
Már eladtam! 😊