252
C programozás help
-
yeeenky #212 Tetszőleges méretű tömböt hogyan lehet átadni függvénynek? (pointerek használata nélkül) -
#211 Nyugodjék békében.
Dennis Ritchie -
yeeenky #210 Köszönöm, a kétdimenziós tömbbel volt a baj. -
#209 "de azzal az index-szel nem tudom kiíratni a nevet. Ha kiíratom a stringet azt látom, hogy minden névnek csak az első betűjét tárolta el. "
Ööö, ugye a neveket két dimenziós tömbben tárolod?
Tudnál mutatni egy forráskódot? -
yeeenky #208 Struktúrát nem használhatok, sajnos nem engedi meg a feladat kiírása. Maximum megvan, megvan az index is, ki is írj a legnagyobb számot, de azzal az index-szel nem tudom kiíratni a nevet. Ha kiíratom a stringet azt látom, hogy minden névnek csak az első betűjét tárolta el. -
#207 "Ezt két tömbbel valósítottam meg, ciklussal kérek be. A számok maximumát kellene meghatározni és a hozzá tartozó nevet. A nevet azonban nem tudom kiíratni. "
A maximumot meg tudod keresni az első tömbben? Annak az indexét (hanyadik elem a tömbben) tudod? Na azt az indexet használd fel a másik tömb adott elemények kiíratásához!
Vagy mint azt már #189-es hozzászólásomban említettem: használj struktúra típust! -
yeeenky #206 Adatok kell tárolni egy programban, egy nevet és egy számot. Ezt két tömbbel valósítottam meg, ciklussal kérek be. A számok maximumát kellene meghatározni és a hozzá tartozó nevet. A nevet azonban nem tudom kiíratni. -
#205 Lehetséges hogy megváltoztatom a az alapértelmezett lejátszóeszközt(speakert)? Nem találom a neten, de valahogy biztos meg lehetne csinálni. C# ban ha van rá lehetőség az jó lenne. -
#204 Hát köszönöm a segítséget, kipróbáltuk egy másik compiler-rel, ott jól működik.
A segítséget, azaz a problémán való gondolkodást köszönöm! :) -
#203 Ez az, csak mondjuk az if (m)-en belül van egy break, a feltétel igaz, de megy tovább, és nézi az if(e)-t if(h())-t és így tovább. -
#202 Esetleg ilyesmi:
switch (x::y) {
case OFF:
cout<<"OFF";
break;
case ON:
if ( !z || !j ) {
if (m) {
cout<<"ON: (!z || !j) && m";
}
if (e) {
cout<<"ON: (!z || !j) && e";
}
if (h()) {
cout<<"ON: (!z || !j) && h()";
}
if ( g && !b() ) {
cout<<"ON: (!z || !j) && g && !b()";
}
}
break;
} -
#201 switch (x::y)
{
case OFF:
{
break;
}
case ON:
{
if( !z || !j )
{
if (m)
{
;
}
if (e)
{
;
}
if( h() )
{
;
}
break;
}
if( g && !b() )
{
break;
}
}
Hát ez eléggé gáz lett, de nagyjából vázolja, az első breakig eljutok, és mintha ott se lenne fut tovább a többi feltételre.
Ehh, nem hagy tagolni.. -
#200 Konkrétat nem írhatok, köt a titoktartás , de egy vázlatot adhatok, ha az segít. -
#199 Láthatnánk egy forráskódot az inkriminált függvényről? -
#198 Sziasztok!
Abban kéne nekem segítség, hogy c-ben egy olyan függvényt tesztelek, amiben a switch-ben a case több break-et tartalmaz if ágakba rakva. A problémám ott kezdődik, hogy hiába jutok el az első break-hez, nem lép ki a switchből, tovább fut. Nem igazán találtam erre vonatkozó írást, nem tudom hogy ez normális viselkedés-e, vagy a fordítómmal van a gond. Ha nem normális, tudna valaki vmi. magyarázatot adni, amit megírhatnák a programozónak? A fordító gcc 3.2.3.
Előre is köszi! -
cmsworld #197 Valaki tudna segíteni többdimenziós dinamikus tömb lefoglalásában, illetve értékekkel való feltöltésében?
Előre is köszönöm! -
#196 Az a jó az Internetben, hogy az alap algoritmusok könnyedén megtalálhatóak, csak keresni kell. -
yeeenky #195 Egy tömbben tárolt "számsorról" hogyan lehetne megállapítani, hogy palindrom e?
Úgy próbáltam, hogy egy tömböt feltöltöttem a számokkal ellenkező sorrendben. Az összehasonlítást hogy lehetne megoldani, mivel nem sztringekről van szó?
Köszönöm az eddigi segítségeket. -
#194 #include <stdio.h>
int add (int a, int b) {
return a+b;
}
main() {
printf ("5 + 2 = %d\n",add(5,2));
} -
yeeenky #193 Lenne egy újabb kérdésem: Egy függvény visszatérési értékét hogy lehet felhasználni? Egy gyakorlati példán keresztül tudná valaki szemléltetni? Előre is köszönöm! -
yeeenky #192 Ohh hogy ez nem jutott eszembe, köszönöm, én a square makróval próbálkoztam, amit ezek szerint nem lehet használni. -
#191 "Ahogy látszik is benne a négyzetre emelés nem működött.
Hogyan kell?"
y=pow (x,2);
bővebben, vagy
y=x*x; -
yeeenky #190 Megírtam a teljes programot: http://pastebin.com/EBpxP7an
Ahogy látszik is benne a négyzetre emelés nem működött.
Hogyan kell? -
#189 Ha szépen akarod megcsinálni, akkor tárold az adatokat dinamikus tömbben.
Egy sornak meg adj meg struktúra típust.
Itt láthatsz egy példát rá -
yeeenky #188 Ilyen felépítésű a forrásfájl:
NebulaIII uranerc 400 33 43.6 3.4
Syrius plutonium 500 85.4 53 40
Vulcan ragogumi 300 62 34 98
Fold terfogatnoveloszer 200 640 321 103
Ahhoz, hogy ezekkel műveleteket lehessen végezni, el kellene tárolni őket vagy ciklussal kellene feldolgozni őket? -
#187 "A beolvasás hogyan kezdhető mondjuk a 2. sortól?"
Mondjuk soronként olvasod (fgets), és minden egyes sor beolvasásakor növelsz egy (alapbeállításban 0-ás értékű) változó értékét. Ha ennek a változónak 1 az értéke, akkor a második sort olvasod be. Példa >>
"Azt tudom, hogy az fscanf az első szóközig olvas be, de azt nem értem, hogy hogyan lehet a szavankénti beolvasást megvalósítani?"
Az fscanf visszatérő értéke a beolvasott elemek száma. Ha EOF-t ad vissza, akkor elértünk a fájl végére (vagy valami hiba történt).
Tehát ha az fscanf-fet visszatérési értékét egy előtesztelő ciklusban vizsgáljuk, végigmehetünk az állományon. Példa >> -
yeeenky #186 Fájlkezeléssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Azt tudom, hogy az fscanf az első szóközig olvas be, de azt nem értem, hogy hogyan lehet a szavankénti beolvasást megvalósítani? A beolvasás hogyan kezdhető mondjuk a 2. sortól?
Előre is köszönöm a segítséget! -
#185 Én a pascalt ki is hagytam, és C-vel kezdtem komolyan foglalkozni, szerintem a legjobban és legkönnyebben tanulható nyelv az összes közül.
DE-TTK villamosmérnök szakon vagyok, így mi tanultunk benne bit szintű programozást is elég keményen, sőt ha megy a C akkor akár már AVR-t is próbálhatsz programozni mert C-ben azt is lehet. -
Koppixer #184 Az jó könyvnek néz ki, nyugodtan megveheted.
Én autodidakta módon tanultam Pascalt, aztán jött suliban a C, majd a C++. Ez így pont jó volt. Ha újrakezdetném, megint ilyen sorrendben haladnék. Úgyhogy neked is ezt ajánlom. De ha C után nem C++-szal, hanem Java-val vagy C#-al folytatod, az se baj. -
#183 [egyébként meg azért említettem meg a fizikai könyvet, mint magát, mert személy szerint jobban preferálom, mint bármilyen e-bookot - de ha erre szólít a szükség: az internet csodákra képes :)] -
#182 Igen, egyelőre ez a terv. ELTE-IK proginfó van beirányozva, jelenleg gazdasági infó szakon vagyok.
Egy C-s könyvet már kinéztem magamnak (link itt), erről esetleg vélemény? Az a helyzet, hogy a közelmúltban tettem szert egy nagyobb összegű könyvutalványra, ahova viszont szól, C-s könyv szinte csak ez van. -
Notram #181 Esetleg egyetemen is informatikával szeretnél foglalkozni? Mert a legtöbb helyen általában C-vel kezdik az oktatást, aztán nálunk (DE-IK) Java volt a második nyelv. Javával párhuzamosan már volt szó más objektumorientált nyelvekről, így a C++-ról és C#-ról.
Szóval az ANSI C megtanulása jó ötlet*, aztán én a Javát tanulnám... De egyikről a másikra sem nehéz már átképezni magad: ha a logikát, és gondolkodásmódot elsajátítottad, onnan már nincs bonyolult dolgod.
*Ajánlom beszerzésre a Kernighan-Ritchie szerzőpáros: "A C programozási nyelv" c. könyvét. -
#180 Sziasztok!
A következő kérdésem lenne hozzátok:
Alig múltam 17, középsulis 2-as vagyok. Imádom a matekot és az infót, szóval nagyon csak a programozás felé tekingetek. Mivel nagyjából a nulláról indultam (állítólag egyes általános iskolákban anno tanítottak pascalt - hát, mi ebből kimaradtunk), szóval úgy döntöttem, abszolút kezdésnek egy "holt" nyelvet választok, ez lenne a pascal. Csupán itthon, hobbi szinten tanulgatom, de egész jól kedzek belemelegedni. Azt hiszem, miután az alapokat (itt a legeslegalapabb-alapokra gondolok :) ) sikerül megismernem, valamiféle modernebb nyelv után kéne néznem. Hozzáteszem, a célom (egyelőre) nem az, hogy valamelyik nyelv ismeretét is tökélyre fejlesszem, csupán ki szeretném próbálni, mielőtt oda kerülök, hogy döntenem kell. Mellesleg az eddigi pascalos "bohóckodás" nagyon tetszik :) Igaz, sokra nem jó, de az alapokat azért sikerül megismernem, meg talán az ilyen feladatok megoldásához szükséges gondolkodásmódra is rávezet. Sokat olvasgatok, hogy hogyan tovább... C? C++? C#? Java? Sok érv, és ellenérv szól mindegyik mellett. Sok hozzászólásból azt sikerült kihámoznom, hogy először is azt döntsem el, mire szeretnék fejlesztni. Nos, ismétlem, egyelőre csak ismerkedés, kóstolgatás a célom (tudom, tudom, így nem lehet programozni, nem is így tervezem a későbbiekben - de hát valahonnan el kell indulni), szóval ilyenen még nem gondolkodtam. Jelenleg az az ötlet pattant ki a fejemből, hogy hozzálátok a "nagy öreghez", a C-hez, majd miután már valamelyest sikerül kitapasztalni a nyelvet, jöhetne esetleg a C++. Ha továbbra is tartana a lelkesedésem, valószínűleg itt jönne az elmélyülés fázis. Kérlek titeket, ha van bármilyen tanács, ötlet, vélemény, intés, biztatás - ne kíméljetek :)
Várom válaszotokat -
#179 a kérdésem tárgytalan, sikerült megoldani -
#178 néztem, de ott egynek veszi az egészet az összes könyv amit leszedtem :S
nekünk meg előadáson ahogy elmondták... :S nah a lényeg hogy nem értem, viszont a házikhoz meg kell, és ez a része nem megy csak :S -
#177 ebookz.hu-n nézted már? Azt hiszem még ingyenes a regisztráció. -
#176 Üdv!
Tudnátok ajánlani egy olyan könyvet, pdf-et, letölthető jegyzetet vagy bármit amiben le van írva és el van magyarázva az eljárások és függvények használata?
Előre is köszi! -
foldvari91 #175 Helló! Én egyetemista vagyok, és szoktam vállalni programozási magánórákat személyesen és interneten keresztül is(távolságfüggő).
Írj e-mailt és megbeszéljük. (c,c++,pascal,html,php,sql...)
[email protected] -
DarvasKristóf #174 és mégegy, sorry, dekoncentrált vagyok:
8. sorban (value & bit) zárójelbe teendő:
if ((value & bit) != 0)
-
DarvasKristóf #173 Bocs, egy hiba:
7. sor: while (bit < value) {
helyett
while (bit <= value) {