252
C programozás help
-
#92 Nekem ugy fest h a fügvény nem kapja meg a k értékét csak nem tom mér... -
#91 HY
Vki nem tudna segiteni nekem abban h h kén megirni egy olyan fügvényt mely tömböt kér be és viszatér a tömb elemek átlagával.
pláne ugy h előre nem ismert a tömb elemszám.
Mert ez nem kóser:
#include<stdio.h>
int egy(int tomb[2])
{
int n;
n=(tomb[1]+tomb[0])/2;
return n;
}
main()
{
int k[2],z;
printf("A szám:");
scanf("%i",&k[0]);
printf("A 2.szám:");
scanf("%i",&k[1]);
z=egy(k);
printf("A szám:%i\n",k);
} -
DirtyPio #90 ack(m,n)= a lenti osszefuggesekkel -
DirtyPio #89 Sziasztok, volna egy kerdesem direkt programozokhoz: mikor hasznaljuk a gyakorlatban(pl. egy program megirasanal) az Ackermann fuggvenyt? A fuggveny igy nez ki matematikailag:
n+1, ha m=0
ack(m,n)=ack(m-1,1), ha n=0
ack(m-1,ack(m,n-1)), ha n>0 em m>0 -
DirtyPio #88 Sziasztok, volna egy kerdesem direkt programozokhoz: mikor hasznaljuk a gyakorlatban(pl. egy program megirasanal) az Ackermann fuggvenyt? A fuggveny igy nez ki matematikailag:
n+1, ha m=0
ack(m,n)=ack(m-1,1), ha n=0
ack(m-1,ack(m,n-1)), ha n>0 em m>0 -
#87 Kezd el irni a stuffot, aztan ha elakdasz kerdezz. -
#86 switch-et kell alkalmazni!
-
skristof #85 miért ebben a topikban? -
gyorgy #84 Sziasztok!segítséget szeretnék kérni.A gondom az,hogy amikor az excelt elinditom azt irja ki:"az op.rendszer jelenleg nincs konfigurálva ennek az alkalmazás inditásához".Mit kell tennem,WindXP prof. van a gépen.Egy kezdő 12 éves lány kéri a segítséget.Elöre is köszönöm -
mocsár #83 hey ho tudna valaki segíteni rajtam ezt a programot kellene megcsinálnom c-ben csak nem vagyok a toppon programozásból:( --
Írjál 1 programot, amely meghatározza, hogy a bekért szám melyik nap sorszáma.
köszi -
#82 Egy valtozat:
int invert(int n,int p,int b)
{int a; int i; int tmp;
a=1;
tmp=a<<p;
a=tmp;
for(i=b;i>=0;i--)
{tmp=a<<1;
a=tmp;
n=n^a;}
return(n);} -
#81 Nekem is kene egy kis segitseg!
A feladat: Irjal egy invert(x, p, n) fuggvenyt, amely az x p-edik poziciotol kezdodo n bitjet invertalja, a tobbi bitet pedig valtozatlanul hagyja.
Megorulok tolel; mar ezer+1 valtozatot irtam ra, de nem jon ossze hogy mukodjon is rendesen.
Segitseg!!! -
#80 köszi szépen! -
Admiral #79 Lehet.
Projectnél csinálj Win32 Console Application-t.
Amugy Visual Studio .NET 2003 sokkal jobb, és nem fagy ki annyiszor, mint a 6.0 -
-
#77 Hali! Nekem a Microsoft Visual C++ 6.0 van meg, és az lenne a kérdés, hogy ezzel is simán lehet c-t írni? Mert a c-t kezdtem el tanulni, és néha nagyonnem akarnak működnia a dolgok. A fórum elején az a faktoriális cucc se jött össze :/
-
bunkolaja #76 ciklus kezdés
beolvasás
ellenőrzés
ciklus vége
kiíratása az eredménynek -
#75 Ne haragudj! De nem vágom még mindig, ezt csinálom és fut a progim. Amúgy még nagyon az elején vagyok a tananyagnak, sztem ez ki is derült. Csak a köv. feladat lenne a gond köszi előre:
Olvassunk be 5 db pozitív egyjegyű számot a billentyűzetről! Ellenőrizzük,
hogy csak pozitív egyjegyű számot fogadjunk el! Ha hibás számot ad meg, kérjük be
újra! A program végén, írjuk ki hány számot olvastunk be összesen!
-
#74 Ugyertettem, hogy a fejallomanyok amiket hasznalsz mind C-s fej allomanyok. A fuggvenyek amiket hasznalsz szinten C-s fuggvenyek. Mindnek van cpps megfeleloje - el tudom kepzelni, hogy amit irtal egy valid C-s kod. Szal nincs vele semmi gond, csak azt mondtad cpp t tanulsz, ezzel szembe Cben irod a stuffot... megha cpps forditot is hasznalsz. -
#73 Nem értelek! Mit kellet volna csinálnom? -
#72 De ha cpp tanulsz akkor mert nem cpp s header fajlokat, cpp s fuggvenyeket ... egyaltalan miert nem cpp hasznalsz? :) -
#71 ÓÓÓÓÓhhhh!!! Hát elszúrtam, mert nem C-t tanulok suliban, hanem ++-t. Elnéztem a topicot. Bocsáss meg!! Amúgy itt a feladat, de nem sikerült a 20 sornyi billentyűzet leütés:
#include<conio.h>
#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
void main (void)
{clrscr();
randomize();
char a;
int n,sor,i;
printf("\nHány sor lesz? ");
fflush(stdin);
scanf("%d",&n);
for (sor=0;sor<n;sor++)
{
printf("\n");
for(i=0;i<=14;i++)
{
a=random(26)+65;
printf("%c",a);
}
}
getch();
} -
#70 Ez azert igy nem teljesen igaz. A C nem egy alapozo a C++-hoz, hanem egy teljesen kulonallo nyelv, amellyel a C++ felulrol joreszt kompatibilis... ma nemzetkozi viszonylatban bizony meg mindig tobb C-s programozot keresnek mint C++-ost, ennek ellenere en is a C++ tamogatoja vagyok, mert olyan eszkozoket ad a kezedbe melyel nemhogy a C, de velemenyem szerint keves mas nyelv tud versenyre kellni.
Egy kulon C++ topic sztem is felesleges... csak akkor illik a kerdes feltevojenek pontosan meghatarozni, hogy melyik nyelvrol is van szo, mert vannak helyzetek ahol azert alapvetoen ter el egymastol a ket nyelv! -
Frenzy #69 A C ugye pszeudó random generátort használ, vagyis igazából azok nem teljesen véletlen számok. A véletlen szám generálást biztosan vettétek, hogyha ez volt a feladat. Márpedig ha azt nem inicializálod, akkor mindig ugyanazt a sorozatot adja vissza (ha nem inicializálod az egyébként ugyanolyan, mintha 1-el hívnád meg az srand() függvényt).
Szóval ha idáig eljutottunk (szerintem:) akkor valahogy találni kell egy változó számot, amivel minden futásnál lehetne inicializálni. Ez lehetne az a bizonyos hány sort írunk ki, de az nem túl véletlen (de lehetne azzal is). Marad még hogy bekérünk mi egy számot, vagy használjuk az időt :-)
(illetve lehet van még más is, nekem nem jut hirtelen eszembe:) -
#68 Ne haragudj, de a suliban a tanár holt biztos, hogy ezt nem említette. De majd kiderül holnap a megoldás, akkor megtudhatod, hogy mi, hogy haladunk. És 1000hála a segítőkészséged!!! -
Frenzy #67 Ha nem használód a time.h -t, akkor nem lesz inicializálva a véletlen szám generátorod. És ilyenkor mindig ugyanazt a szekvenciát adná vissza, nem pedig véletlen számokat.
De ha kiszeded a time.h -t, akkor az srand függvényhívásban a paramétert le kell cserélni valamire. Ha például bővited a programot, hogy kérjen be egy számot 1 és mondjuk 10000 között, és azt adod át az srandnak, akkor máris kiküszöbölted a time.h -t. -
#66 Lehetne nem a time.h-t használni? Mert azt még nem vettük -
Frenzy #65 Mit jelent az hogy amatőr módon? :-)
Esetleg a ?: operátort át lehetne írni if -re, de amúgy nem tudom hogyan lehetne még butítani :-) -
#64 Bocs! Még csak nagyon amatőr vagyok és Te ezt profi módon oldottad meg. Vmi amatőr módon lehetne? Így is sokat segítettél, de nem hiszem, hogy így a tanárom elhinne, hogy én csináltam. Köszi -
DrDebreceniL #63 #include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>
#include <conio.h>
int main( void)
{
int i, j, count, c2;
srand( (unsigned)time( NULL ) );
printf ( "Hany sort irjak ki?");
scanf( "%d", &count);
while( count > 0)
{
c2 = ( count > 20? 20 : count);
for( i = 0; i < c2; i++)
{
for( j = 0; j < 15; j++)
printf( "%c", (rand() % 26) +65 );
printf( "\n");
}
getch();
while( kbhit())
getch();
count -= c2;
}
return 0;
} -
#62 Segítsetek!!!!Írjunk ki n-szer egymás alá, 15db véletlengenerátorral meghatározott angol nagybetűt
a képernyőre! Ha n értéke nagyobb, mint 20, várakozzunk
képernyőoldalanként(20 sor) egy billentyű leütésére.
-
DrDebreceniL #61 Én igy csinálnám:
class Sor
{
char *Nev;
public:
Sor( const char* UjNev = 0);
~Sor();
};
Sor :: Sor( const char* UjNev)
{
if (UjNev)
{
Nev = new char[ strlen( UjNev) +1];
strcpy( Nev, UjNev);
}
else
Nev = 0;
}
Sor :: ~Sor()
{
if (Nev)
delete [] Nev;
}
-
#60 Mert nincs meg és megakarom tanuulni a haználatát. -
#59 Minek akarod letolteni a C-t??? -
#58 Hi!
Hol tudom letölteni a C-t?
-
#57 C++ topik felesleges lenne, egy kérdés lenne:
konstruktorban hogy kell char *nev t inicializálni?
így :
Sor::Sor(char* neve)
{ nev = new char(strlen(neve)+1);
strcpy(nev, neve);
}
destruktora:
Sor::~Sor()
{ delete nev;
}
vagy ez a helyes:
Sor::Sor(char* neve)
{ nev = new char[strlen(neve)+1]; [szin=red]// ide kell-e a char szocska? [szin=black]
strcpy(nev, neve);
}
Sor::~Sor()
{ delete [] nev; [szin=red] // karakter tombot igy szabaditunk fel, nem? [] el
}
-
#56 Hm, felraktam a régebbi Dev-C 4-et az működik. -
#55 a Dev c be is van aszem GNU fordító includálva ( márha fordítós változatot töltöttél le!! )
a hiba esetleg lehet hogy könyvtári fgv ket másképp akarsz használni, mint ahogy szeretné, vagy más az include fájl neve. próbálkozni kell.. fog az menni -
#54 Dev-C++ nem fordito, hanem IDE, a forditashoz lehet polo MinGW-t hasznalni...vagy ott az Open Watcom. -
#53 Sziasztok!
Valami WinXP alatt is használható C fordítóra lenne szükségem.Még eléggé láma vagyok a témához, szal alapvető problémám az, hogy a kipróbált fordítókat nem tudom használni.Van pl ez a Dev-C++ de mit kell beállítani rajta, hogy fussanak a programok.Ezen pl. beírom a programot, nyomom a compiler+futtatást, de semmi nem történik.(alulra már fordításkor kiírja, unable to run program file). Vagy
van valami SourceBoost nevű progi ebben is hasonlóan beírom,majd compiler,linker, de szintén semmi.
PLS HELP,sürgős lenne,thx.