252
C programozás help
  • bociub
    Nekem ugy fest h a fügvény nem kapja meg a k értékét csak nem tom mér...
  • bociub
    HY

Vki nem tudna segiteni nekem abban h h kén megirni egy olyan fügvényt mely tömböt kér be és viszatér a tömb elemek átlagával.
    pláne ugy h előre nem ismert a tömb elemszám.

Mert ez nem kóser:
    #include<stdio.h>
    int egy(int tomb[2])
    {
    int n;
    n=(tomb[1]+tomb[0])/2;
    return n;
    }
    main()
    {
    int k[2],z;
    printf("A szám:");
    scanf("%i",&k[0]);
    printf("A 2.szám:");
    scanf("%i",&k[1]);

z=egy(k);
    printf("A szám:%i\n",k);

}
  • DirtyPio
    ack(m,n)= a lenti osszefuggesekkel
  • DirtyPio
    Sziasztok, volna egy kerdesem direkt programozokhoz: mikor hasznaljuk a gyakorlatban(pl. egy program megirasanal) az Ackermann fuggvenyt? A fuggveny igy nez ki matematikailag:
    n+1, ha m=0
    ack(m,n)=ack(m-1,1), ha n=0
    ack(m-1,ack(m,n-1)), ha n>0 em m>0
  • DirtyPio
    Sziasztok, volna egy kerdesem direkt programozokhoz: mikor hasznaljuk a gyakorlatban(pl. egy program megirasanal) az Ackermann fuggvenyt? A fuggveny igy nez ki matematikailag:
    n+1, ha m=0
    ack(m,n)=ack(m-1,1), ha n=0
    ack(m-1,ack(m,n-1)), ha n>0 em m>0
  • CAD
    Kezd el irni a stuffot, aztan ha elakdasz kerdezz.
  • ffxi
    switch-et kell alkalmazni!

• skristof
    miért ebben a topikban?
  • gyorgy
    Sziasztok!segítséget szeretnék kérni.A gondom az,hogy amikor az excelt elinditom azt irja ki:"az op.rendszer jelenleg nincs konfigurálva ennek az alkalmazás inditásához".Mit kell tennem,WindXP prof. van a gépen.Egy kezdő 12 éves lány kéri a segítséget.Elöre is köszönöm
  • mocsár
    hey ho tudna valaki segíteni rajtam ezt a programot kellene megcsinálnom c-ben csak nem vagyok a toppon programozásból:( --
    Írjál 1 programot, amely meghatározza, hogy a bekért szám melyik nap sorszáma.

köszi
  • Ysis
    Egy valtozat:
    int invert(int n,int p,int b)

{int a; int i; int tmp;

a=1;

tmp=a<<p;

a=tmp;

for(i=b;i>=0;i--)

{tmp=a<<1;

a=tmp;

n=n^a;}

return(n);}
  • Ysis
    Nekem is kene egy kis segitseg!
    A feladat: Irjal egy invert(x, p, n) fuggvenyt, amely az x p-edik poziciotol kezdodo n bitjet invertalja, a tobbi bitet pedig valtozatlanul hagyja.
    Megorulok tolel; mar ezer+1 valtozatot irtam ra, de nem jon ossze hogy mukodjon is rendesen.
    Segitseg!!!
  • pikkolo
    köszi szépen!
  • Admiral
    Lehet.

Projectnél csinálj Win32 Console Application-t.
    Amugy Visual Studio .NET 2003 sokkal jobb, és nem fagy ki annyiszor, mint a 6.0
  • ffxi

• pikkolo
    Hali! Nekem a Microsoft Visual C++ 6.0 van meg, és az lenne a kérdés, hogy ezzel is simán lehet c-t írni? Mert a c-t kezdtem el tanulni, és néha nagyonnem akarnak működnia a dolgok. A fórum elején az a faktoriális cucc se jött össze :/
  • bunkolaja
    ciklus kezdés
    beolvasás
    ellenőrzés
    ciklus vége
    kiíratása az eredménynek
  • ffxi
    Ne haragudj! De nem vágom még mindig, ezt csinálom és fut a progim. Amúgy még nagyon az elején vagyok a tananyagnak, sztem ez ki is derült. Csak a köv. feladat lenne a gond köszi előre:
    Olvassunk be 5 db pozitív egyjegyű számot a billentyűzetről! Ellenőrizzük,
    hogy csak pozitív egyjegyű számot fogadjunk el! Ha hibás számot ad meg, kérjük be
    újra! A program végén, írjuk ki hány számot olvastunk be összesen!

• CAD
    Ugyertettem, hogy a fejallomanyok amiket hasznalsz mind C-s fej allomanyok. A fuggvenyek amiket hasznalsz szinten C-s fuggvenyek. Mindnek van cpps megfeleloje - el tudom kepzelni, hogy amit irtal egy valid C-s kod. Szal nincs vele semmi gond, csak azt mondtad cpp t tanulsz, ezzel szembe Cben irod a stuffot... megha cpps forditot is hasznalsz.
  • ffxi
    Nem értelek! Mit kellet volna csinálnom?
  • CAD
    De ha cpp tanulsz akkor mert nem cpp s header fajlokat, cpp s fuggvenyeket ... egyaltalan miert nem cpp hasznalsz? :)
  • ffxi
    ÓÓÓÓÓhhhh!!! Hát elszúrtam, mert nem C-t tanulok suliban, hanem ++-t. Elnéztem a topicot. Bocsáss meg!! Amúgy itt a feladat, de nem sikerült a 20 sornyi billentyűzet leütés:
    #include<conio.h>
    #include<stdio.h>
    #include<stdlib.h>
    void main (void)
    {clrscr();
    randomize();
    char a;
    int n,sor,i;
    printf("\nHány sor lesz? ");
    fflush(stdin);
    scanf("%d",&n);
    for (sor=0;sor<n;sor++)
    {
    printf("\n");

for(i=0;i<=14;i++)
    {
    a=random(26)+65;
    printf("%c",a);
    }
    }
    getch();
    }
  • CAD
    Ez azert igy nem teljesen igaz. A C nem egy alapozo a C++-hoz, hanem egy teljesen kulonallo nyelv, amellyel a C++ felulrol joreszt kompatibilis... ma nemzetkozi viszonylatban bizony meg mindig tobb C-s programozot keresnek mint C++-ost, ennek ellenere en is a C++ tamogatoja vagyok, mert olyan eszkozoket ad a kezedbe melyel nemhogy a C, de velemenyem szerint keves mas nyelv tud versenyre kellni.

Egy kulon C++ topic sztem is felesleges... csak akkor illik a kerdes feltevojenek pontosan meghatarozni, hogy melyik nyelvrol is van szo, mert vannak helyzetek ahol azert alapvetoen ter el egymastol a ket nyelv!
  • Frenzy
    A C ugye pszeudó random generátort használ, vagyis igazából azok nem teljesen véletlen számok. A véletlen szám generálást biztosan vettétek, hogyha ez volt a feladat. Márpedig ha azt nem inicializálod, akkor mindig ugyanazt a sorozatot adja vissza (ha nem inicializálod az egyébként ugyanolyan, mintha 1-el hívnád meg az srand() függvényt).

Szóval ha idáig eljutottunk (szerintem:) akkor valahogy találni kell egy változó számot, amivel minden futásnál lehetne inicializálni. Ez lehetne az a bizonyos hány sort írunk ki, de az nem túl véletlen (de lehetne azzal is). Marad még hogy bekérünk mi egy számot, vagy használjuk az időt :-)

(illetve lehet van még más is, nekem nem jut hirtelen eszembe:)
  • ffxi
    Ne haragudj, de a suliban a tanár holt biztos, hogy ezt nem említette. De majd kiderül holnap a megoldás, akkor megtudhatod, hogy mi, hogy haladunk. És 1000hála a segítőkészséged!!!
  • Frenzy
    Ha nem használód a time.h -t, akkor nem lesz inicializálva a véletlen szám generátorod. És ilyenkor mindig ugyanazt a szekvenciát adná vissza, nem pedig véletlen számokat.

De ha kiszeded a time.h -t, akkor az srand függvényhívásban a paramétert le kell cserélni valamire. Ha például bővited a programot, hogy kérjen be egy számot 1 és mondjuk 10000 között, és azt adod át az srandnak, akkor máris kiküszöbölted a time.h -t.
  • ffxi
    Lehetne nem a time.h-t használni? Mert azt még nem vettük
  • Frenzy
    Mit jelent az hogy amatőr módon? :-)

Esetleg a ?: operátort át lehetne írni if -re, de amúgy nem tudom hogyan lehetne még butítani :-)
  • ffxi
    Bocs! Még csak nagyon amatőr vagyok és Te ezt profi módon oldottad meg. Vmi amatőr módon lehetne? Így is sokat segítettél, de nem hiszem, hogy így a tanárom elhinne, hogy én csináltam. Köszi
  • DrDebreceniL
    #include <stdio.h>
    #include <stdlib.h>
    #include <time.h>
    #include <conio.h>

int main( void)
    {
    int i, j, count, c2;

srand( (unsigned)time( NULL ) );

printf ( "Hany sort irjak ki?");
    scanf( "%d", &count);

while( count > 0)
    {
    c2 = ( count > 20? 20 : count);

for( i = 0; i < c2; i++)
    {
    for( j = 0; j < 15; j++)
    printf( "%c", (rand() % 26) +65 );
    printf( "\n");
    }
    getch();
    while( kbhit())
    getch();
    count -= c2;
    }

return 0;
    }
  • ffxi
    Segítsetek!!!!Írjunk ki n-szer egymás alá, 15db véletlengenerátorral meghatározott angol nagybetűt
    a képernyőre! Ha n értéke nagyobb, mint 20, várakozzunk
    képernyőoldalanként(20 sor) egy billentyű leütésére.
  • DrDebreceniL
    Én igy csinálnám:

class Sor
    {
    char *Nev;

public:
    Sor( const char* UjNev = 0);
    ~Sor();
    };

Sor :: Sor( const char* UjNev)
    {
    if (UjNev)
    {
    Nev = new char[ strlen( UjNev) +1];
    strcpy( Nev, UjNev);
    }
    else
    Nev = 0;
    }

Sor :: ~Sor()
    {
    if (Nev)
    delete [] Nev;
    }
  • Freddy02
    Mert nincs meg és megakarom tanuulni a haználatát.
  • AtomHeart
    Minek akarod letolteni a C-t???
  • Freddy02
    Hi!
    Hol tudom letölteni a C-t?
  • nemcsakfeel
    C++ topik felesleges lenne, egy kérdés lenne:

konstruktorban hogy kell char *nev t inicializálni?
    így :
    Sor::Sor(char* neve)
    { nev = new char(strlen(neve)+1);
    strcpy(nev, neve);
    }

destruktora:
    Sor::~Sor()
    { delete nev;
    }

vagy ez a helyes:

Sor::Sor(char* neve)
    { nev = new char[strlen(neve)+1]; [szin=red]// ide kell-e a char szocska? [szin=black]
    strcpy(nev, neve);
    }

Sor::~Sor()
    { delete [] nev; [szin=red] // karakter tombot igy szabaditunk fel, nem? [] el
    }

• Dynamic
    Hm, felraktam a régebbi Dev-C 4-et az működik.
  • nemcsakfeel
    a Dev c be is van aszem GNU fordító includálva ( márha fordítós változatot töltöttél le!! )

a hiba esetleg lehet hogy könyvtári fgv ket másképp akarsz használni, mint ahogy szeretné, vagy más az include fájl neve. próbálkozni kell.. fog az menni
  • AtomHeart
    Dev-C++ nem fordito, hanem IDE, a forditashoz lehet polo MinGW-t hasznalni...vagy ott az Open Watcom.
  • Dynamic
    Sziasztok!
    Valami WinXP alatt is használható C fordítóra lenne szükségem.Még eléggé láma vagyok a témához, szal alapvető problémám az, hogy a kipróbált fordítókat nem tudom használni.Van pl ez a Dev-C++ de mit kell beállítani rajta, hogy fussanak a programok.Ezen pl. beírom a programot, nyomom a compiler+futtatást, de semmi nem történik.(alulra már fordításkor kiírja, unable to run program file). Vagy
    van valami SourceBoost nevű progi ebben is hasonlóan beírom,majd compiler,linker, de szintén semmi.
    PLS HELP,sürgős lenne,thx.