2710
RIP SG 2014
SG Tools
SG Tools
-
Értem.Amúgy ebbe a topikba van ilyen. -
Az SG méretező scriptje is megnézi, sőt, 2 másodpercenként végigmegy újra az összes képen. Az enyém csak a kép betöltésekor fut le, plusz amikor rákattintasz. Nem eszik sokat, rosszabb gépeken sem fog lassítani semmit. -
Bővítménybe majd akarok hasonlót, de nem olyan egyszerű. A stílusbeállításokat vissza lehet állítani, de a DOM módosításokat nem. Tehát ahova nem csak egy hátteret tesznek be, azokat csak többé-kevésbé lehet visszaállítani. -
Nem eszik sokat, hogy minden képnél meg kell nézni, mekkora ? -
Én nem értek a scriptekhez,csak használom őket ezért előre is bocsi ha láma a kérdésem.
Olyan scriptet nem lehetne írni ami kikapcsolja (pl.egy gombra kirakni) egy adott topikba a dizájnt? -
Katt a képre:
(Akinek nagy méretben jön be a kép az ürítsen cache-t, mert bezavarhat a scriptnek)
-
A default méretező hsz szélességűre méretez (sok magas kép esetén rémálom), ráadásul új ablakban nyitja meg, ha valaki "véletlenül" rányom, ez elég idegesítő tud lenni. Szerintem sokkal jobb, ha kisebb méretben látható először, kattintásra meg inline átméretezi hsz szélességűre, nemhogy még új ablakban...
A képnézegető egy imagebox, vagy valami hasonló, ami a topikban található képekből csinál diavetítést (képes topikokban jól jönne).
Másik topikból, ha valaki linkel egy hszt, akkor minek nyissam meg új lapon azt az egy szem hozzászólást, inline be lehetne idézni a tartalmát. -
Kicsit bővebben? Nem teljesen világos mikre gondolsz. Képek méretezése van by default pl. -
nagy képek átméretezése, képnézegető, más topikból hsz linkelés/idézés, ezek talán másokat is érdekelhetnek SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!csak spoilerben, kicsit lassú lesz a sok kép miatt -
csatlakozom az előttem szólókhoz, köszönjük a munkádat és minden jót a továbbiakban :) -
Nem vagyok ellene, csak ésszel kell csinálni, sok topik lassú/használhatatlan a sok script miatt. Ha van valami jó ötleted, akkor lehet megcsinálom. -
Én használom a bővítményed és nagyon tetszik
Olvastam,hogy nem nagyon vagy oda a dizájnos topikokért és az lenne a kérdésem,hogy ennek ellenére tervezel-e ilyen scripteket írni?Bár lövésem sincs mit lehetne még kihozni a meglévőkön kívűl,pusztán csak érdeklődöm. -
Nos, hát én lennék az új házigazda és scriptgyártó. A bővítményem után (ami szintén jó dolgokat tud, próbáljátok ki) most kedvet kaptam a topik scriptek írásához is.
Lesz pár változás, pár scriptet (ami már jelenleg is létezik) újraírok. A cél hogy minél kisebb és egyszerűbb scriptek szülessenek, amiket nem kell feltölteni egy tárhelyre, mert annyira apró méretűek hogy be lehet tenni a topikba könnyedén.
Négy scripttel indítom el a topikot a sajátjaim közül. Van közte új, van közte régiek átdolgozása:
- banlist: régi, jól ismert üzenet rejtés a felsorolt felhasználóknál
- hidelist: ez a moderációs script, ahol az üzenet szövege rejtve van, egy kattintással lehet megjeleníteni
- private_topic: priváttá lehet tenni egy témát, csak azok léphetnek be, akik a fehérlistán szerepelnek
- read_only_topic: olvasni lehet a témát, de üzenetet küldeni csak azok tudnak, akik a fehérlistán szerepelnek
Az utolsó kettő scriptbe lesz később feketelista mód is. Tehát péládul a privát topiknál jelenleg csak azok léphetnek be a témába, akik a fehérlistán vannak, de később egy választható móddal tud majd úgy is működni a script, hogy csak azokat tiltja ki a topikból, akik a feketelistán szerepelnek.
Ötleteket várok hogy miket készítsek, kedvem és időm lesz rá, már csak az igényeket kellene felmérni. Indítottam továbbá egy hibanapló funkciót is, ha valamelyik scripttel problémák akadnának, akkor oda várom a hibejelentéseket. -
köszi a munkádat, kár, hogy elmész
bye -
ez csak a hozzászólását rejti el, attól ugyanúgy tud oda írni, csak nem fog látszani -
MalibuMan #2256 Köszi szépen, beraktam! :)
Na de vajon honnan fogom tudni, hogy a beírt személy tényleg nem tud oda írni, vagy csak azért nem látszódnak a hszi, mert nem ir a topikomba? -
elírtam, ez a jó -
Nagyon sajnálom,hogy abbahagyod,pedig már vártunk újabb scripteket,de az eddigiekért ezer köszönet! -
majdnem jó, próbáld így, kivettem a hosszú leírást, de benne hagytam a linket, hogy azért etikusak maradjunk -
MalibuMan #2252 Hát ha bemásolom a full szöveget is, akkor ez történik. -
Átadom a topicot Ability-nek, a továbbiakban ő viszi tovább a scriptelést. Már jóideje inaktív vagyok ezen a foskupacon (június óta nem léptem be, és egyáltalán nem is hiányzott), de még van élet a topikban, ahogy nézem, legyen egy aktív házigazda, aki ért is a témához.
Aki használta a scriptjeimet remélem ömömét lelte benne - ez de szar volt, én kérek elnézést -, próbáljátok meg ezekkel a scriptekkel használhatóbbá tenni ezt a fórumot (vagy mi ez).
Bye -
"használat feltételei: egyedül annyit kérek, hogy ez a rövid leírás maradjon benne a scriptben, hogy más is megtalálja a forrását" -
hy ^^ -
MalibuMan #2248 Bocs a láma kérdésért, de az e közötti script között és az a rész között ahol az a lényeges sor van.. van egy csomó szöveg, magyarázat. Most nem értem, azt is bele kell copyzni? Bocs de ezt szájbarágósan kell elmagyarázni mert nekem totál nem egyértelmű, mivel ott van benne egy csomó magyarázat. -
nem fontos feltölteni tárhelyre, egy az egyben bemásolhatod a topik fejlécébe, csak script tagok közé kell rakni, tehát ennyit:
<script type="text/javascript">ide másold a http://code.drom.hu/topicbanlist.js tartalmát, amit természetesen átírtál úgy, ahogy a #2238 hozzászólásban kifejtettek</script> -
Csinálnod kell egy index.html-t amiben meg kell adnod a tárhelyed cimét ahova feltöltötted és ugyanoda bemásolni az index.htmlt ahol a feltöltött fájl van !
Index.html tudsz csinálni Notepaddal vagy FrontPage Express-el ! -
MalibuMan #2245 Köszi de azt hiszem nem fog menni :/
Mikor próbálnám feltölteni az újdonsült tárhelyemre FTPn keresztül, a tárhelyemen nem jelenik meg. Azt írja a tárhely gyikja, hogy: Most fel kell töltened kezdőlapodat, mely a következő lehet: index.html, index.htm, index.php. Ha mindent jól csináltál oldalad behívása után már az általad feltöltött indexet láthatod.
Ti azt írtátok hogy .js tehát javascript kell hogy legyen. -
Rákattintasz erre.CTRL+a és egy jegyzettömbbe bemásolod és beírod a kitiltandó nevét.Aztán elmented topicbanlist.js néven és feltöltöd a saját tárhelyedre és a topikba ezt másolod be,persze megfelelően módosítva:
<script type="text/javascript">
var surl = 'http://tárhelyed/topicawards.js';
var s = document.createElement('script');
s.setAttribute('type', 'text/javascript');
s.setAttribute('src', surl + '?rnd=' + Math.floor(Math.random()*1000000));
document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s);
</script> -
Ezt kimásolod vágólapra, csinálsz egy új állományt a gépeden, a neve mindegy mi, a kiterjesztése .js legyen. Notepaddal megnyidot, beilleszted a kimásolt szöveget. A lentebb írt sorba felsorolod aposztrófok és vesszők közé a neveket. Példa: new Array('valaki', 'másvalaki');
Eztán feltöltöd a tárhelyre (muszáj), és a most általad beírt kódot másolod a topik szerkesztő űrlapba. Az surl sorban a linket át kell írni arra, ahova feltöltötted a scriptet. -
MalibuMan #2242 Van ez a rész:
<script type="text/javascript">
var surl = 'http://code.drom.hu/topicbanlist.js';
var s = document.createElement('script');
s.setAttribute('type', 'text/javascript');
s.setAttribute('src', surl + '?rnd=' + Math.floor(Math.random()*1000000));
document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s);
</script>
De ettől még nem működik a dolog.
Azt írja: megnyitod ezt a fájlt szerkesztésre, és a beállítások résznél beírod az eltüntetni vagy tiltani kívánt felhasználók nickneveit.
Mivel nyissam meg? -
MalibuMan #2241 Nem ezen a regemen vagyok HG, de most ne ez legyen a lényeg. -
Az adatlapod szerint nem vagy hg sehol,akkor,hogy akarod használni? -
MalibuMan #2239 Na várjunk.. Először azt írja, hogy feltöltöd ezt a scriptet valamilyen külsős tárhelyre. Ezt most muszáj?
Abban a leírásban két darab script rész van. Most nem teljesen egyértelmű, hogy hogyan is kéne nekem ezt működésre bírni.
Illetve honnan fogom tudni hogy a kitiltott személy tényleg nem tud beleírni a topikba, vagy egyszerűen csak nem ír bele? :D -
Van egy ilyen sor:
var deletelist = new Array(); és a zárójelek közé beírod a kitiltandó nevét így : 'felhasználó' -
MalibuMan #2237 Valaki segítene megírni egy post banlist scriptet? Nem értek még annyira hozzá és akárhogy próbálom a leírás szerint, nem megy. A lényeg hogy nem elrejteni akarom az illetőt, hanem törlőlistára akarom tenni.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném! ;) -
Köszönöm a segítséget,mentek a plusszok:) -
Hát, itt már szerelni kell. Fejlécben cSuwwi topikawards scriptjét kell átírni és beleépíteni az általam linkelt redesign scriptbe:) -
Igen,erre gondoltam és tudom menjek a francba,de már csak annyi lenne,hogy ebbe a js-be meg lehet-e oldani a fejlécbe való szövegkiírást?
Ilyenre gondoltam. -
Azt egy módosított topicawards csinálja. Már ha erre gondolsz. -
Ez az!Alakul:)
Már csak egy kérdésem van.Az általad linkelt css-ben mit kellene átírni,hogy a beírt szöveget az egyedi kiskép mellé rakja így.Most ilyen.
A js-eken nem módosítottam semmit,ezért gondolom,hogy a css-ben van valami.