2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
Inquisitor #1068 Megnéztem, integrált intel VGA van benne, és jó alacsony fogyasztású proci, szóval szerintem jó az az aksi ehhez. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a Dell gépek elég jók, az meg, hogy neked megfelel e, attól függ mire akarod használni? -
Inquisitor #1067 2000 mAh? Huh. Rég nem foglalkoztam notival, de az első (asztali!) P4 procit használókban voltak ilyen 3800-4200mAh aksik ... -
Scapegoat #1066 Mi a véleményetek a Dell gépekről?
Milyen a megbízhatóság, szervízháttér?
És konkrétan ez a gép?
Mennyit bír egy 2000 mAh akksi? -
Inquisitor #1065 Azt nem tudom, egy Mac-es fórumban kéne megkérdezned. Windowsban jó sok fajta kiosztást lehet telepíteni, de működnie kell Mac-nél is, hiszen sokan DTP-re használják, és egyes helyeken akár 5-6 nyelven is szerkesztenek vele. -
#1064 így értettem, hogy van-e mód más kiosztást telepíteni :)
konkrétan egy macbookot szeretnék vetetni az USAban, de az nyilván US angol kiosztású lenne. -
Inquisitor #1063 Buherálni? Minek? Feltelepíted a magyar kiosztást, átváltasz rá és használod. Ha meg nem tetszik az angol-us kiosztás, és kapni hozzá magyar bill.-t itthon, akkor veszel. Gyártótól függően 8-20.000 között van az ára. -
#1062 sziasztok!
egy gyors kérdésem lenne: egy amerikában vett laptop billentyűzetét van lehetőség valahogy úgy buherálni, hogy magyar karaktereket is lehessen használni? -
tomo #1061 3d jatek kivetelevel tokeletes minden masra a intel extreme graphics 2.
en fogtam R5x thinkpadet, es sokkal gagyibb tapintata volt, es recsegett ropogott. lenyegesen ocskabb benyomast kelt mint egy T sorozatu. -
Inquisitor #1060 Azért Thinkpad-ból is van elég sokféle. Emléxem évekkel ezelött volt a kezemben olyan, amiben volt TV-tuner, video bemenet, firewire, Mobility 9000 és 1600-as TFT volt benne. Csak éppen 1,2 milla volt áfa nélkül ... -
Scapegoat #1059 Köszönöm az eddigi reagálásokat, de sajnos még mindig nem kaptam választ a kérdésemre, megfelel-e a kinézett Thinkpad az igényeimnek (min. 3 óra folyamatos munka, ArchiCad, AutoCad, AxisVM, filmek), meg hogy a helyi boltban kapható Intel Extreme Graphics 2 mennyire használható videókártya. Igazat megvallva a (roppant gagyi) neve alapján kicsit tartok tőle. -
#1058 Neked milyen van?Milyeneket használtál eddig húzamosabb ideig? -
virs lee #1057 Teljesítményben alig, energiatakarékosságban sokkal. Azt nem tud. -
virs lee #1056 Konkrétan hol hallottál rosszat a ThinkPadről? Mert én még sehol, pedig a PH notifórumban van pár szakértő, aki nem 1 db, hanem százas, ezres minta alapján tud véleményt alkotni (szervizes, boltos). Sztem te összekevered a mezei Lenovo gagyit a ThinkPaddal. Pedig csak a tulajdonosuk közös, semmi más. Az ASUS meg nem egy kategória a ThinkPaddal, és bár nem annyira gagyi, de inkább a mezei Lenovohoz áll közelebb. -
tomo #1055 ja es 3 ev gyari vilaggarancia van rajuk, es ha az meg ervenyes, siman megjavitak.
bar ezeknek nincs semmi bajuk altalaban.
max ha sokat hasznaltak a vinyot erdemes kicserelni.
bar a T4x sorozat tul fiatal ahoz ,. hogy a vinyo tonkremenjen. -
tomo #1054 mert 0 ra futott a konyvelesben az erteke es ujabb koltseget kell produkalnia, igy eladja a regit, es vesz egy ujat, es nem kell adot fizetnie.
igy mukodnek a cegek.
laptopinfon még gyari garanciaval is lehet neha kapni ibm thinkpadeket. -
Mihail #1053 miért adna el vki egy ilyen újszerű állapotú gépet? hacsak nincs vmi baja? -
tomo #1052 ha valaki nem idegenkedik a hasznalt gepektol akkor 200k ert ez nagyon jo vetelnek tunik.
persze erdemes megkerdezni mennyi garancia van ra, es mennyit futott az akkumulatora. es ennek tudataban esetleg alkudni,.
ibm t43
IBM T43
Képernyő 14
Processzor Centrino
Órajel 1860
Merevlemez 60
Memória 1024
Optikai meghajtó DVDROM
Grafikai vezérlő Ati X300 (64MB) Irányár: 200000
Extra
Megjegyzés UltraNav, Intel 802.11a/b/g and Bluetooth, 56K V.92 designed modem, IRport, fingerprint reader, APS, 6 Cell Lithium-Ion, 2,76kg, GBethernet
-
Scapegoat #1051 Mit értesz az alatt, hogy a Lenovo-ról elég sok "rosszat" hallani? Csak nem hallottál valamit? :)
És ehhez mit szólsz?
Emellett elég komoly érv a két év garancia, Viszont nem tudom a Celeron mennyivel jobb/rosszabb a Mobile Intel Pentium-tól. -
Kontroll69 #1050 Sziasztok.segítségeteket kérem.szeretnék vásárolni 1 Asus A6VM-Q068H notebookot.a véleményeteket kérem.főleg iskolai,irodai használatra kellene.mindenképp asust szeretnék vásárolni.ha valakinek van ,esetleg hasonló tipusú akkor kérem segítsen.
kb 230000ft-om van rá
még 1 kérdés: AMD procikat főleg játékra lehet kihasználni????
köszike
csáó mindenki -
#1049 Vegyél Asus-t azok jók nagyon 4400 -as aksival és jó árban.
Nekem is Asus van, ez a 3.ik notebookom,deez végre mindenhol egybe van,olyan amilyet elvár az ember. Csak javasolni tudom.
Az IBM-Lenovo-ról elég sok "rosszat" halani mostanság,de véleményt igazán nem tudok róluk,nekem még nem volt,de kinézetre nem rossz csak a tapipad??? szokni kell !! -
Scapegoat #1048 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Munka melletti iskolába járáshoz kellene egy notebook. Játszani egyáltalán nem akarok, leginkább CAD-es dolgok mennének rajta, néha filmet is néznék. Jó lenne, ha az akksi kibírna egy Nyíregyháza-Budapest IC utat (3 óra). Na és persze fontos a megbízhatóság, és/vagy a jó szervízháttér. Sajna túl sok pénzem nincs rá, olyan 180k-200k-ig tudok elmenni.
Ezt néztem ki:
IBM R50
Mit gondoltok?
Egy helyi boltban ezt a configot Intel Extreme Graphics 2-vel ajánlották, valamint Mobil Pentium 1.6 (2MB) procival. Ez miben különbözik a linkelttől?
Ezt Linux-al szállítják, lecserélhetem-e nyugodtan Win XP SP2-re?
Előre is köszi a segítséget! -
#1047 tisztába vagy vele hogy ez hogy zúg???
Ha beindul a ventilátor az maga a rémálom !!!!
Semprom 3100+ ?!!!??
Nekem Semprom 2600+ volt ,alig vártam hogy megszabaduljak töle !!
Ilyeneket ne mond hogy jók!
Elötte probáld ki !
-
Inquisitor #1046 OFF: Logodban a két középső betü nincs felcserélve? -
Mihail #1045 na igen de egy másfajta xp-t tettem fel, amiben kevesebb driver és funkció van,
de a noti driver cd-jén van ilyen mappa hogy I386, az ott lévő dolgokat hogyan lehet az xpbe beleépíteni? -
#1044 Gondolom a notigyarto oldalan.
Vagy eleve a notihoz adott oprendszerben talalhato. -
Mihail #1043 Több notinál is az a problémám, hogy windows telepítés után
a device managerben nem talál drivert a következő eszközhöz:
PCI to CARDBUS BRIDGE ADAPTER
hol találok ehez drivert? -
virs lee #1042 a mobil AMD procikat
Mármint a Turiont. :) A "mobil" Athlonok sima válogatott asztali procik amik bírnak kicsit kisebb feszről is üzemelni. -
virs lee #1041 nekem kissé gyengus az átlagos 2 óra használati idö, meg a nagyon gyenge videókártya, ram, vinyó s mindezért azért elég rendes pénzt kérnek
Ezért nincs sok értelme a DTR notiknak. Tök jó hogy x1600 meg 7800 SLI van benne duál kórral, de ezt etetni is kell árammal. Ezért van az üzleti notikban minimál vga, energiakímélő proci, sőt komolyabb típusoknál extra aksi csatlakoztásási lehetőség (a nagyobb alapaksin felül). -
virs lee #1040 Celeron M van benne, azért az más
Mihez képest más? A cerka-m a baniastól (a dothan előtti centrinós proci) annyiban különbözik hogy kisebb csíkszélességen készül, és [/b]nincs benne speedtstep[/b]. Teljesítményre tehát nincs vele panasz, csak épp állandóan fullos üzemben megy, akkor is ha nem csinál semmit. Ez pedig az aksi rovására megy.
Hát jah, tudnak ezek a Lenovo-s arcok ;)
Nem ők, hanem akik eddig is gyártották a ThinkPadet az IBM-nek. A Lenovo ugyanis megkapta az egész ThinkPad infrastruktúrát, nemcsak a márkanevet (A ThinkPad teljesen az övék, az IBM logót viszont valami 3-5 évig használhatják csak). A mezei Lenovo notebookok, azok a kínai gagyik amivel összekalapozták a pénzt a ThinkPad felvásárlására, azok totál máshol, mások által készülnek. Ha van esze a Lenovonak ez így is marad, mert a céges ügyfelek pikpak átállnak más márkára ha "eredeti" Lenovot kapnak ThinkPad helyett, akkor meg kár volt pénzt ölni egy kiürült márkanévbe. -
Inquisitor #1039 "nekem kissé gyengus az átlagos 2 óra használati idö, meg a nagyon gyenge videókártya, ram, vinyó s mindezért azért elég rendes pénzt kérnek... "
Erre találták ki a Pentium/Celeron-M procikat, a Core Duo és Core Solo procikat, a mobil AMD procikat vagy a VIA C3/Transmeta (RIP) procikat. A fő probléma az, hogy az erős VGA többet fogyaszt, mint az egész gép együtt, meg lassan nem a procik a fő fogyasztók. Ha nem erős VGA-t használsz, minden energiatakarékos beállításokon van és nem 7200-es noti vinyót használsz, akkor igen is 4-6 órát ki bír egy újabb gép. -
Inquisitor #1038 Ezek "discreet" VGA-k, NEM integráltak. Saját dedikált memóriával és normális GPU-val. Ezeket azért nem nevezem integráltnak, mert külön egységek, nem a chipsetbe vannak, és jó esetben még cserélhetőek is. Így érthető? -
#1037 "Az ATI X200 és GeForce 6100-es integrált cuccok (euzek a leggyosabb integráltak egyenlőre!) is lasabbak az MX440-nél. Az összes többi integrált meg még sokkal lasabb."
??????
Mi van ?
Siman nagyobb VGA-k vannak ezeknel, most a notikrol beszelunk.
X700,6600,X1400 es sorolhatnam.
Amiket elkell felejteni az Intel GMA sorozatja, a SIS es VIA integralt szarjai.
Azt tudni kell, hogy a GMA 900 pl ugy 200 pontot csinal 3DMark05 alatt, ami loturo.Egy X700 vagy X1400 pedig 2300-2400 pont korul teljesit.
Tehat ha valaki jatszani is akar, az egy X700as notit valasszon legalabb.
Fusi az nem a legjobb marka, viszont olcso, ha valakinek nincs sok penze optt azert talal meg 250k alatt is jatekra alkalmas notit.
pl 228k-ba kerul itthon a Fujitsu Siemens Amilo A1667EX-Black
Processzor: AMD Sempron 3100+
Memória:512 MB
Merevlemez:80 GB
Kijelzõ:15,4" TFT WXGA Crystal View
fekete fedlappal
Optikai meghajtó:DVDRW+-DL
Portok:4in1 kártyaolvasó, Firewire, infra, 3xUSB,Express Card slot,SP/DIF, Svideo, DVI,VGA
távirányító
Modem:56,6 kb/s
Hálózat:Gigabit LAN, WLANb/g
Akkumulátor:Li-Ion
Videókártya:Ati Mobility Radeon x700/128 MB up to 512 MB HyperMemory
Operációs rendszer:Windows XP Home HUN
Billentyûzet: Magyar
Egyéb szoftver: Works, Antivirus
Garancia: 1 év
Persze most sokan lefogjak fikazni, persze ez csak FUSI, de kerdem en mennyi ilyen felszereltsegu gepet tudnak mondani ennyiert, amiben X700 van Magyar XP-vel adjak?
-
Attis55 #1036 Köszi mindenkinek a válaszokat! Tök sokat segítettetek!!!
Az utóbbi 2 napban végigolvastam a korábbi hozzászólásokat, az is nagyon hasznos volt! Ezek szerint nekem valamelyik nagyon alap üzleti modell való, mivel nagyon nem akarok szívni a szervízzel, s mivel nem szánok sokat erre, azaz nincs pénzem erre. (Kissé meglepetten/szomorúan olvastam:"...Mellesleg leírtam, hogy 250 rugóm van laptopra, ő biztosan dúsgazdag meg tellik neki 700ezres notira, nekem sajnos 18 évesen még nem..." Barátom, ha 18 évesen van negyed millád, akkor Te dúsgazdag vagy! s ezt tényleg komolyan...)
Szerintetek jön olyan technológiai váltás mostanában, ami segít a laptopoknak? Mert kövezzetek meg, de ahhoz képest, hogy már mióta vannak laptopok(!), nekem kissé gyengus az átlagos 2 óra használati idö, meg a nagyon gyenge videókártya, ram, vinyó s mindezért azért elég rendes pénzt kérnek... Persze egy noti nem játékra való, hanem, hogy az üzleti világ mindenhol meg tudja nyitni majd a maga kis chartjait, word dokuit, de ettöl azért még lehetne nagyobb a lendület, nem?
Amúgy minden tisztelet a notebook (topik) elött! HAmarosan benézek a notebook.hu egyik üzletébe itt Pesten, aztán megalkuszom valami középszar konfigon!
Thx-thx!
-
Inquisitor #1035 "Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533, 1600 MHz az mennyi a PC-s világban? Ha jól tudom a centriMo miatt 1,8-as a szorzó. Ezek szerint olyan 2,8as Intel?"
Inkább 2,4-2,5, az 1.8-as az ami talán 2,8-as szintű.
"OK, komoly játék kizárva. Igazán jól elleszek a 2D-s, régebbi játékokkal is. Heroes3, MOHAA, C64 emu. Intel Video 8-64M w/DDR hány megás videókártyával egyenértékü? Mint az GeForce MX440?"
Az ATI X200 és GeForce 6100-es integrált cuccok (euzek a leggyosabb integráltak egyenlőre!) is lasabbak az MX440-nél. Az összes többi integrált meg még sokkal lasabb.
A ram mérete persze, hogy hasonlóan számít mint asztali gépnél, azért in. 512, de inkább több nem árt. Ha jól kiismered magad boltokban, akkor olcsón bővítheted késöbb is. Hogy adott boltban cserélik e a vinyót nagyobbra, azt boltja válogatja. Normális helyen ha veszel noti HDD-t, akkor olcsón vagy ingyen beszerelik ... -
Inquisitor #1034 "Celeronnal nem lesz hosszú aksis üzemidő,..."
Celeron M van benne, azért az más.
"ráadásul IBM, amit nem is kell magyarázni miért is jó az"
Hát jah, tudnak ezek a Lenovo-s arcok ;)
Videokártyával viszont igazad van aksi ügyben. -
Attis55 #1033 Szevasztok!!!
Elöször is kösz-kösz a gyors válaszért! Igazán jófejek vagytok. Sajnos még vannak hülye kérdéseim...
Tehát R50 legyen?
OK, komoly játék kizárva. Igazán jól elleszek a 2D-s, régebbi játékokkal is. Heroes3, MOHAA, C64 emu. Intel Video 8-64M w/DDR hány megás videókártyával egyenértékü? Mint az GeForce MX440?
Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533, 1600 MHz az mennyi a PC-s világban? Ha jól tudom a centriMo miatt 1,8-as a szorzó. Ezek szerint olyan 2,8as Intel?
256MB DDR bővíthető - ez ugyanaz a teljesítmény, mint a PC-s 256MB?
Nagyobb vinyó(80GB) szerintetek kérhetö bele? vagy ez nem így megy?
Ahogy olvastam a Dothan-t áldjátok, ez jó!
Majd egy éven át dolgoztam egy szolgálati IBM T42-esen. Brutálisan meg voltam vele elégedve, kinézetre ez is hasonlóan masszív. 4400 mAh (Lithium-ion)meddig bírja max-min?
Thx-Thx!!! -
virs lee #1032 Celeronnal nem lesz hosszú aksis üzemidő, komoly vga-val meg pláne. Vagy játszol, vagy aksiról használod, a kettő kizárja egymást. Celeron helyett tehát mindenképp Dothanos legyen (vagy Core Solo, de olyat úgyse kapsz ilyen áron). Ebből e legolcsóbb az R50-es IBM (Ehun ni.), ráadásul IBM, amit nem is kell magyarázni miért is jó az. :) Gamelni max 2D-ben fogsz rajta, viszont nem is zabálja le az aksidat. -
Inquisitor #1031 Olyan gép, amiben normális videokártya van, olyan 340.000-től kezdődik. Bár mostanában van pár olcsóbb amiben Radeon X1600 van, de az nem is olyan csúcsszuper ugye. Olyan gép, ami stabil, gyors proci van benne és normális VGA, az úgy meg biztos 400.000 fölött indul. -
Inquisitor #1030 Nem venném meg, egyik sorban azt írja, hogy Intel 945G chipset van rajta, akkor annak a grafikus vezérlője a csodás Intel GMA 9xx. Ha viszont X200 integrált VGA van rajta, akkor meg nem lehet Intel chipstetes. Az ATI egy fokkal jobb, de mivel mindkettő integrált, játszani egyikkel se nagyon ...
(Régi játékok elmegyegetnek rajta, mármint az X200-on, UT2003/2004 vagy AA olyan 800x600-ban low beállításokkal.) -
#1029 Hát ez igényel egy kis utánajárást, de nem vagyok biztos benne, hogy bármilyen játékkal is tudnál játszani egy 160 000 Ft-os gépen.
Első ránézésre ez tunik a legjobbnak: Toshiba
Az ATI Radeon kártyának köszönhetően talán alkalmas játékra is. Azt nem tudom, hogy ez mennyire számít jónak.