2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
  • Attis55
    Szevasztok!

Tanácsra lenne szükségem mágusok! ùgy gondoltam, hogy jó lenne kihasználni a még idén fennálló Sulinetes lehetöséget, és befektetni egy notebookba. Nem feltétlenül CSAK Sulinetes megoldás érdekel, de mivel nem szeretnék/tudok rá sokat áldozni, nem hiszem, hogy ezt a mínusz 60ezret bármi überelni tudná.

Mit szeretnék: Egy hordozható, jó akkuval ellátott, stabil kütyüt, aminek hosszú élettartama van. Nem NFS-ezni akarok rajta, sokkal fontosabb, hogy sokáig bírja az akksija, és hogy STABIL legyen mind kívül, mind belül.

Mire akarom használni mindenképp? 1.Filmnézés 2.Heroes3 3.Fényképtárolás-DVD írás

Mi lenne még jó? 1.Photoshop 9 (gyors proci+RAM) 2. video renderelés, vágás 3.Szuper játékok (hehe)

Kicsit utánanéztem, de eléggé más világ ez, mint a PC-k. Ezeket találtam itt! :

FUJITSU SIEMENS Amilo L7310 04 SULINET
    ACER TravelMate 2413 LMI SULINET
    IBM ThinkPad R51e 07 SULINET
    FUJITSU SIEMENS Amilo L7310 02 SULINET
    IBM ThinkPad R50e 05 SULINET

Amint látjátok igencsak árérzékeny vagyok.(ha 160ból kijönnék, az qrva jó lenne... így 100.000 lenne Sulinettel...)

Van számomra megoldás? Tudnátok tanácsot adni? Vagy, még ha nem is felel meg egyik sem az igényeimnek, akkor meg tudnátok mondani, hogy ezek közül melyik a legjobb? Vagy hogy van-e ilyen alapgépböl hasonló, vagy olcsóbb a piacon?

Thx-thx

Üdv:
    1
  • Maffya
    Javaslom vegyél inkább ASUS-t.
    Az nagyon király.Nekem is az van,és ez már a harmadik notebookom( elözö 2 nem asus ) de ezzel 100% -an meg vagyok elégedve.
  • virs lee
    Nem játékra van kitalálva. Cserébe nem is fogyaszt annyit, ezáltal könnyebb, kisebb, kevesebbet fogyasztó noti építhető belőle.
  • BlackArt
    Elcserelnem desktop hardverre, vagy eladó egy "tuningolt" VAIO PCG-FR215H
    512MB RAM, 60GB vinyó, uj DVD iró, a többi a gyári (olasz billentyűzet)
    2003-ban vettem, egy év után kaptam cégest, otthon van 3 desktop, összeraknék egy negyediket.
    Egyszer kiportalanitottam, arról vannak képek a honlapon, az angol nyelv alatt...
  • kisaba
    köszi

Egyébként van egy elég kezdő kérdésem: Sok laptopban látom, hogy Intel Graphics Media Accelerator van benne. Ez a vidi kártya mennyire megfelelő,3d-s progik futtatásához (mondjuk játékokhoz?) MEnnyivel gyengébb, mint mondjuk egy nevesebb integrált vid. kártya? Ja és ha már itt tartunk melyek a jobb integrált VGA-k?
  • virs lee
    Passz. Olyan Acer - Gericom - FuSi szint lehet.
  • kisaba
    És az Aopennel mi a helyzet? Mennyire megbízható?
  • virs lee
    Meg.
  • kisaba
    Sziasztok!

Ajánlatot kaptam egy elég jó összeállítású Aopen notebookra. Mennyire megbízható ez a márka? Érdemes lenne megnézni? Csak mert mostanában vennék notit, de teljesen tanácstalan vagyok. Pl. ACER-ről van akitől jókat hallok, van akitől rosszat. ugyanígy a Fujitsu-Siemensről, stb. Szóval mit érdemes venni?
    Egyébként láttam egy számomra minden szempontból megfelelő DELL-t, cak még spórolni kéne rá. Megéri várni?
  • tomo
    mielott felkapcsolodsz az internetre, megvaltoztatod a windowsban a mac cimet, es maris nem az eredeti. a tobbi infot meg tavolrol nem tudjak meg a geprol.
    az acer meg tul olcso ahoz, hogy legyen benne lopasvedelem.

arra figyelj csak, hogy a bios ne legyen paswordozve , se a vinyo.

egyszoval felderiteni nem tudjak.
    egyedul ugy, ha fizikailag meg tudjak vizsgalni a gepet ( sorozatszam ).
  • duce79
    Sziasztok! Felajanlottak vetelre, egy ketes eredetu acer notebookot. Termeszetesen a tulaj szerint nem lopott, bar... A lenyeg, hogy ausztriabol szarmazik, en pedig olaszban szeretnem hasznalni. Ha, megis lopott lenne, akkor megtalalhato? Bizonyos ip, illetve mac cim alapjan, nem? Kisse tajekozatlan vagyok ebben a temaban! Koszi a valaszokat, Arpi!
  • tomo
    x1300 az ati oldalan www.ati.com
  • Csacsi
    Engem is érdekelne, x200-hoz.
  • streetracer
    Megvettem a notit, nagyon klafa. Viszont még sosem volt ATI videókártyám, úgyhogy nem tudom, hogy melyik drivert kell letöltenem az X1300-as Mobility ATI-hoz. Tudna valaki adni egy linket?
  • mbaluka
    Itt: http://www.notebookcheck.com/ részletes infókat találsz a mobil VGA kártyákról.
  • streetracer
    mondjuk egy integrált Intelhez, vagy egy x700 vagy egy x1300?
  • izb
    Mihez képest?
  • streetracer
    Az nVidia GeForce 6100 videókariról mit lehet tudni? Segítsetek pls! Ez jó kártya?
  • Gladiator
    a 12 jobb. de ne kérdezd mi az, csak gondolom:D
  • BADE
    mennyit számít az,hogy egy videókártyában 8 Pixelpipelines und 5 Vertexpipelines( NVIDIA® GeForce® Go 7600 128MB külső GDDR2 VRAM-mal) van,a másikban pedig 12 Pixelpipelines und 5 Vertexpipelines(ATI Mobility� Radeon® X1600 128/256MB HyperMemory) ?
  • virs lee
    A Clevo gagyibb az MSI-nél, de az se egy csúcs. Aháromból leginkább a HP 6125-öt tudnám ajánlani, igaz hogy csak egy belépő szintű HP, de az is más szint mint egy Acer / Clevo és tsai.
  • Augustus Gigo
    és a legutolsó amelyik még szóba jöhet ez lenne:

HP nx6125
  • Augustus Gigo
    Esetleg MSI illetve Clevo? Mert ha legalább az egyik megbízhatóbb, kevésbé "gagyi" akkor nem sajnálom rá a pénzt, de a 300000res határt nagyon nem szeretném átlépni.

MSI 1032_01

CLEVO m40ae-06
  • virs lee
    A FuSinak a Lifebook a minőségi sorozata, az Amilo a pórnépnek szánt gagyi. Legfontosabb jellemzője az olcsóság, mindent (a minőséget is) ennek rendelik alá. De ez nemcsak a FuSinál van így, ami nem üzleti modell (céges ügyfélnek nem annyira számít a pénz, a minőség viszuont annál inkább), az gyakorlatilag mind ilyen. Nem mondom hogy garantáltan nem fog működni meg 1 hét alatt berszarik, de naygságrendekkel nagyobb rá az esély mint egy minőségi darabnál.
  • Augustus Gigo
    " semmit nem ér a tudás megbízhatóság nélkül"

ezt most általánosan a fujitsu-siemensre érted vagy maga a notebookokra?

• virs lee
    Memória hugyé-fosé van, az nem tétel, játékra viszont a videokártya a legfontosabb. De ez nem a notebookok szakterülete. Eleinte tecceni fog a tudása, majdnem ugyanannyit tud mint az asztali, de ahogy jönnek elő az apróbb-nagyobb problémák, úgy fogsz rájönni hogy semmit nem ér a tudás megbízhatóság nélkül.
  • Augustus Gigo
    egyetemi éveimre szeretnék most venni egy notebookot, de azért játékra is szeretném használni/stratégiák inkább/. Megéri-e a +40000 az Ati Radeon x700-asért és kevesebb memóriáért? vagy inkább a két magosat kéne választani gyengébb graf kártyával de több memóriával?

Fujitsu Siemens Amilo_m1437g

Fujitsu Siemens Amilo_pi1505_02
  • virs lee
  • Gladiator
    és ték
  • Gladiator
    már írtam lentebb a típusát. a gyártó oldalán nincs említve.
    albacomp activa-eco mobil 8080C
  • virs lee
    170? Akkor nem vagyok benne biztos, hacsak nem lopott, vagy használt. A legtöbb spórolós notiban ezzel is spórolnak. De így látatlanba megmondani olyan mint telefonon agyműtétet végezni. Ha a tied, akkor gondolom tudod a típusát is, meg kell nézni a gyártó / eladó honlapján mit ír róla.
  • Gladiator
    midnenesetre megnézem ezt a linksys cuccot.
  • Gladiator
    notebookba akarok.
    viszonylag új notebook, 8-10 hónapos, 170 volt. az kultúrált, vagy ennél felsőbb kategóriásban keressem a wifi antennát?
  • [Jakuza]
    Ertem.
    Akkor meg eleg egy Wifis halokartya antenna csatlakozoval a kolis gepbe.
  • virs lee
    Sztem az asztali géphez akar wifi kártyát, nem a notihoz. Kulturált notiban az antenna már eleve be van építva a monitorkeretbe.
  • [Jakuza]
    Ha Windows amit hasznalsz, ajanlom a Linksys termekeit, ezek a kozepkategoria legteteje, minoseguk jonak mondhato, az aruk pedig nem olyan veszes.
    Ha Linux, akkor a Proxim termekeit.

• Gladiator
    ára? hol tudnék venni olyat keddig?
  • [Jakuza]
    Hat ezek az USBs wifik jelvetel dolgaban elegge gyengecskek.
    Inkabb vegyel PCMCIA WLANT ami antennacsatlakozoval rendelkezik.

Mondjuk lenyegesen dragabb mint az USBs szarok.
    Amugy ha USBst veszel megis, akkor mindenkeppen csak olyat vegyel ami rendelkezik antenna csatlakozoval, aztan maximum csinalsz egy Biquadot hozza 1-2 ezresbol.
  • Gladiator
    na, ilyen #987-es megoldásra gondoltam.
  • Gladiator
    nahát a leírása az pont nincs meg. neten esetleg nem lehet vhol megnézni? néztem az oldalán, de ott nincs erre utalás, hogy van-e benne.
    és ha nincs, nem lehet tenni bele vmilyen kártyát, vagy nem tom mit?