2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
virs lee #1148 Persze hogy lehet. -
#1147 jah es mindez 1100$ korul, ha jol emlekszem..
-
#1146 Ezzel a intel 950GMA-val lehet DVD filmeket nezni, nem? Bocs, ha buta a ekrdes, de biztos akartam lenni benne.. -
#1145 Amugy rajottem, hogy tenyleg a thinkpad a kiraly, es egy postban emliteni sonyval istenkaromlas -
#1144 na vegigbongesztem egy parszor a neten fellelheto osszes leirast a thinkpad R60 es T60-rol, meg a lenovo site-jarol letoltheto pdf-eket...
A kovetkezo kulonbsegekre figyeltem fel:
R vastagabb valamivel, nehezebb, van rajta firewire, meg nehany konfiguracion (?ATI vidkartyaval..?) S-video kimenet, gyengebb muanyagbol van
T vekonyabb, konnyebb, NINCS (?) rajta firewire, egyik konfiguracioban sincs s-video kimenet, 1024*768-asnal nagyobb felbontasu kijelzot CSAK ATI vidkartyaval lehet rendelni, allitolag kemenyebb muanyagbol van, es a fedele meg valami magnezium-otvozetbol, hosszabb garanciaido...
Jah, es hasonlo konfiguracioju T modell 200 dolcsival dragabb R-nel.
Hat en asszem T-re szavazok. Sikerult lejjebb venni az arat, a jelenlegi konfiguracio (kb.):
Core duo T2400 1,86 Ghz
512 mb RAM*
60-80 GB 5400 rmp HDD
wireless, cd-RW-kombo**
14" 1024*768 kijelzo Intel grafikus vezerlovel
*Ahogy megfigyeltem, a lenovo sitejan 90 dolcsit kell fizessek 512 mb ramert, mashol viszont 110-ert egy 1 GB-s hasonlo parameterekkel rendelkezo Kingstont lehet kapni. Inkabb ez utobbit vennem kulon. Hogy melyik markat, az majd eldol a memoria topicban, itt csak annyit szeretnek kerdezni, hogy tud-e valaki a thinkpadeknek olyan sajatossagarol, ami problemassa tehetne az "idegen" memoria mukodteteset? (azon kivul, hogy a 60-asoknal nehezebben lehet hozaferni a bovitohelyhez)
** a DVD iroval az a helyzet, hogy a jelenlegi pioneer irommal, es egy kulso rack ugy tunik jobb dontes. A kerdesem hasonlo az elobbihez: Thinkpad+kulso DVD iro..? -
virs lee #1143 Nem lesz nehéz. :) -
#1142 Ha egy kicsit is megnézed a linket akkor láthatod az intel ezt irja,ezek futnak! A FEAR pont nincs benne !! (de ehez nemkell éretségi,hogy ezt tudd !! )
Más kérdés elinditani,meg megint más élvezhetöen játszani.
Pl: a Dungeon Siege II-öt én probáltam is ,és integrált vga-s notebook-al játszottam végig.
De ez a tájékoztató nem az ilyen "észlényeknek" szólt mint te,hanem az olyan vásárlás elött lévöknek akik nem tudják mi fut az integrált VGA-s notebook-on. -
Inquisitor #1141 Heh, a "fut" meg a "játszható" nem fedi egymást azért. :)
Én is el tudom indítani a FEAR-t vagy az Obliviont integrált VGA-val, csak minek? -
Mihail #1140 sziasztok notebook felhasználók
feltöltene nekem valaki egy PCMCIA.INF-et? nagyon kéne! köszi -
herecsappantyú #1139 üdv.
160k-m van, ezt néztem.
beszéljetek le róla.
http://notebook.hu/notebook/fusi/amilo_pro/amilopro_v2030_05 -
#1138 INTEGRÁLT VGA JÁTÉKRA
a következő linken tájékozodhatok hogy milyen játékok "futnak" az Integrált VGA-konIntegrált videokártya -
Inquisitor #1137 Condition Zero szerintem egyiken se fog elmenni. -
virs lee #1136 Azt nem értem, hogy az egyel drágább IBM-be miért raktak kisebb videokarit?
Hogy kevesebbet fogyasszon. GMA900-on talán még csézni is lehet, de ott se ez a fő szempont.
AZ R széria az IBM legalja, de ez is az Acer felett kezdődik. -
#1135 Vegyél normális VGA val ellátott modelt,ezek mind integrált kártyások,amelyek igazán irodai célra tökéletesek.
Késöbb úgyis megbánnád,én is igy keztem,jó lesz nekem egy integrált is,de mér lecseréltem félév után. -
érték elek #1134 Sziasztok!
Akarok egy notebookot venni, és ehhez szeretnék tőletek segítséget kérni!
Semmi csúcsgépet nem akarok, iskolába kéne(CAD), meg esetleg még erre arra. (DVD-zés, pár játék...) Itthon úgyis van "hagyományos" gépem. Sulinet előny... Ezeket néztem ki: (széles képernyő nem jön be)
ACER TravelMate 2413 LMI SULINET
ACER TravelMate 4061 LMI SULINET
IBM ThinkPad R51e 07 SULINET
IBM ThinkPad R50e 05 SULINET
Fogott már valaki ilyeneket kezében? (az se baj ha használta is) Tudtok vmit ezekről?
Milyen a videokarijuk ezeknek? Mit várhatok tőlük? Ilyenek vannak bennük (sorban):
INTEL GRAPHICS MEDIA ACCELERATOR 900
INTEL GRAPHICS MEDIA ACCELERATOR 900
ATI MOBILITY RADEON X200 /16-128MB
INTEL VIDEO 8-64M W/DDR
Azt nem értem, hogy az egyel drágább IBM-be miért raktak kisebb videokarit? Vagy az az intel video 8-64 olyan tuti darab???
Játék terén mit tudnak ezek? Egy CounterStrike Condition Zero még belefér???
(sgery, az oldal szerint még ok, lehet ez? ezek nem a chipkészletre vonatkoznak?)
És leginkább: MILYET VEGYEK?
Köszi minden tippért! -
#1133 Hm, nem is gondoltam, hogy letezik egy ilyen site... Koszi ;^) -
sgery #1132 ő, hl2 mégse, azt a másik tudja. de sok mindent bir:) -
sgery #1131 ime
bocsi, igy jobb
-
sgery #1130 http://www.intel.com/support/graphics/intel945gm/sb/CS-021400.htm
ime:) tudja -
#1129 Tenyleg, egy intel 950-es integralt vezerlovel van-e valamilyen esely valami 3d shootert elvezhetoen jatszani? Pl HL2? -
sgery #1128 sziasztok!
nem tudjátok esetleg hogy az x200-as karival milyen játékok mennek kb? -
#1127 Qurva Dell 600-as. Nem birom agyoncsapni. Persze ugy, hogy azert ne legyen nyoma. Sivatagban, erre-arra dolgozunk, de ez csak megy, megy, megy. Addig pedig nem kapok ujat, amig ez meg nem hal. Vagy varok 2007-ig. Otlet? -
virs lee #1126 És? A tornacipődtől kezdve a nokia telefonodig mi nem kínai gyártmány? -
Cat #1125 valaki szóljon neki akkor, hogy már kínaiak kezében van a cucc. -
virs lee #1124 A Sony aksik robbannak. :)
1 GB ram az már úgy jó, de nyilván a több se árt meg, sőt. A 7200 rpm is olyan mint az asztali vinyóban hogy papíron jól hangzik. A cache sztem fontosabb, az asztali 300-as 16MB caches vinyóm látványosan gyorsabb mint egy 8 megás, ugyanolyan rpm-es. Notivinyóban van az oldschool 4200 rpm, újabban 5400 rpm-eseket használnak, és van ez a 7200 rpm-es. Az elsőhöz viszonyítva érelmeszerűen nagyobb a gyorsulás, de a melegedés is! Ez pedig notinál nem biztos hogy jó pont (főleg nyáron). Nemcsak a hűtés minimális, de egymás hegyén-hátán van minden, azon kívül hogy a kezedet is jobban fűti, a többi alkatrésznek se használ a generált hő. Persze ez is használat függő, ha keveset megy és nem 40 fokban, akkor nem olyan jelentős a hatás, ellenben nyári kánikulában... -
#1123 "A Sonynak, akár a Dellnek nincs magyarországi képviselete, ebből következően a szervíz esetleges, melyik bolt épp melyik szervízzel kötött megállapodást." - Meg rosszabb, Romaniaban fogom hasznalni :^(.
"A 8 óra üzemet ugye konnektorról gondolod?" -termeszetesen, sot, miota csak amugy robbannak a noti akksik, az ido nagyreszeben ki lesz szedve...
"Ha gyorsabb töltögetést és nagyobb melegedést akarsz, akkor igen. Notit gyorsítani azonban leginkább +rammal lehet, egy 1000000000000 rpm-es vinyó se gyorsít annyit mint +1 GB ram. Ha minden elfér a memóriában, akkor nem is kell a vinyóhoz fordulni. Nyilván gyorsabb lesz a betöltés valamivel, de a vinyó is jobban fog melegedni."
Hm...Hat gondolom ez nagyon alkalmazasfuggo, es nehez lenne barkinek is megmondani, hogy jobban emgerne-e nekem 1,5 gb ram, mint 7200 rpm...vagy rosszul gondolom?
Koszi a valaszt! :^) -
#1122 ok, amugy is terveztem tobb portalon is korulnezni..;^) -
virs lee #1121 Sztem is, ott lettem én is IBM "fan". -
virs lee #1120 A Sonynak, akár a Dellnek nincs magyarországi képviselete, ebből következően a szervíz esetleges, melyik bolt épp melyik szervízzel kötött megállapodást.
A 8 óra üzemet ugye konnektorról gondolod? Utazó + pótaksi nélkül azt még egy IBM X se tudja.
1. Az IBM mindenben kiindulási pont, pc-ben, notiban egyaránt. Ha arra nincs vminek linux támogatása, másra sincs.
2. Aksiról semekkora, ugyanúgy 1 GHz-re veszi vissza az órajelet. Konnektorról meg pont annyi mint egy asztali procinál.
3. Ha gyorsabb töltögetést és nagyobb melegedést akarsz, akkor igen. Notit gyorsítani azonban leginkább +rammal lehet, egy 1000000000000 rpm-es vinyó se gyorsít annyit mint +1 GB ram. Ha minden elfér a memóriában, akkor nem is kell a vinyóhoz fordulni. Nyilván gyorsabb lesz a betöltés valamivel, de a vinyó is jobban fog melegedni.
"A THINKPADET VEDD, AZ A LEGJOBB BAZZEG!" stílusú válaszok helyett inkább olyan emberek véleményére lennék kiváncsi, akik ilyen gépeket használnak (ha vannak ilyenek..).
Thinkpadet használok. -
#1119 javaslom nézz át a prohardverre mert virs lee ugyis csak IBM fan,és az Ö véleménye szerintem kevés ahoz hogy megtudd melyik is a jó neked. -
#1118 Szervusztok!
Notebookvásárlásban szeretném a segítségeketek kérni, desktop gépemet
szeretném lecserélni.
A legfőbb elvárásaim a géppel szemben, hogy gyorsan bootoljon, gyorsan induljanak rajta a programok, és minél jobb minőségű legyen (fogom
hordozgatni, és kb napi 8 órát fog üzemelni...), no meg ne kerüljön többe, mint 1300-1400$.
Linuxot tervezek fő os-ként használni, a csak windowson elérhető programokat vmware-ben futtatnam. Leginkább web-design-ra, programozásra, netezésre, filmezésre meg zenehallgatásra (külső hangszórókkal) használnám. Gyakran fogok rajta egyszerre több programot, néha vmware-ben xp wint futtatni.
Szükségem lesz DVD íróra, Wi-fi kartyara is.
Én egy core duo procira, 1 GB ramra és valami gyengébb grafikus
vezérlőre gondoltam.
Eddig két kedvemrevaló gépet találtam a neten:
Sony Vaio VGN-FE690 (kb. $1289.99) - www.sonystyle.com
--------------------------------------------------------
15.4" WXGA XBRITE-ECO
Intel Graphics Media Accelerator 950
Intel Core Duo Processor T2400 (1.83 GHz)
1 GB DDR-SDRAM (DDR2-533, 512 MBx2)
80 GB Hard Disk Drive (5400 rpm)
DVD+-R Double Layer DVD+-RW Drive
Wireless LAN (802.11a\b\g)
Standard Capacity Lithium-ion Battery (BPS2B)
Lenovo Thinkpad R60 (kb. $1,245.55) - www.lenovo.com/us/en/
--------------------------------------------------------
15.0 inch XGA (1024x768) TFT
Intel Graphics Media Accelerator 950
Intel Core Duo processor T2400 (1.83GHz, 2MB L2, 667MHz FSB)
1 GB (1 NonParity DDR2 SDRAM SoDIMM)
100GB 7200 rpm SATA Hard Drive
8x Max DVD Recordable Ultrabay Enhanced Drive
Intel PRO/Wireless 3945ABG Mini-PCI Express Adapter
ThinkPad 6 Cell Li-Ion Battery
Warranty service upgrade; 1 year onsite repair 9x5/next business day
A kérdéseim a következőek lennének:
1. A fenti két modell közül melyik jobb minőségben, linux-támogatottságban? Esetleg van egyéb modell is, amelyet érdemes lenne megnéznem?
2. Kábé mekkora a Core duo T2300 (1,66 ghz) és T2400 (1,86 ghz) közötti
sebességkülönbség pénzben :^) kifejezve..?
3. Szerintetek érdemes-e többet fizetni 7200 rpm-es merevlemezért?
Javul-e jelentősen a gép teljesítménye pl. programok betöltésénél? A fenti két modell közül ezt csak az r60-assal lehet rendelni, azzal is csak 100 GB-sat. Nekem amúgy bőven elég vona egy 60 gb-s is, az mp3 gyűjteményemet külső merevlemezen tárolnám...
"A THINKPADET VEDD, AZ A LEGJOBB BAZZEG!" stílusú válaszok helyett inkább olyan emberek véleményére lennék kiváncsi, akik ilyen gépeket használnak (ha vannak ilyenek..).
Bocsi, amiert ilyen hosszura sikeredett... Válaszaitokat előre is küszönöm! -
#1117 Hűűű milyen kavarodást/vitát keltettem.... én spec csak kíváncsi voltam kinek mi a véleménye eddig megkérdeztem x embert.. és amelyik notit dicsérte az egyik azt fikázta a másik szval.... pfff -
virs lee #1116 Talán hogy megspórolják a tanulópénzt? Aki kérdez az más emberek véleményét várja, én akkor se fogom azt mondani hogy vegye meg a szart, aztán szívjon vele. Ha meg mindenképp azt akarja megvenni, akkor minek kérdi, menjen be a boltba és vegye meg!
ha valakinek 200-250k van a zsebéebe és ezért szeretne olyat amin elfut egy FlatOut2 és egy közepes vga van benne.
NYILVÁNVALÓ IBM TOSHIBA ENYIÉRT ILYEN KÉPESSÉGEKKEL NINCS !!!
Az ilyennek miből gondolod hogy valóban notebookra van szüksége? Ezerszer meg lett mondva hogy játékra nem notebook való. A játéknoti olyan mint a felfúrt hengeres Lada, megyeget valameddig, minden baja van és hamar beszarik. Ez kell? Állandó bosszankodás a kisebb-nagyobb hibák miatt, végtelen vitatkozás a szervízzel?
inkább veszek ASUS-t,ACER-t,vagy mást mert ebbe az árba ott többet adnak
Miben többet? -
izb #1115 Viszont tegnap kipróbáltam az asus a9t 5005 notimon a quake arenat és hát gyerekek úgy megy mint állat.Nem akartam hinni a szememnek.
Lehet csinálok egy videót róla azt belinkelem.überbrutal. -
#1114 virs lee !
Miért akarsz olyan gépeket emberkékre rábeszélni,amit anyagilag nem engedhetnek meg maguknak.Pl: hiába beszéled az IBM-et éjjel-napal az agyukba,ha valakinek 200-250k van a zsebéebe és ezért szeretne olyat amin elfut egy FlatOut2 és egy közepes vga van benne.
NYILVÁNVALÓ IBM TOSHIBA ENYIÉRT ILYEN KÉPESSÉGEKKEL NINCS !!!
Akkor kompromiszumot kell lötni,
qrvajóazIBM,de inkább veszek ASUS-t,ACER-t,vagy mást mert ebbe az árba ott többet adnak !
Én ASUS-t javaslom,nekem ez van és jól bevált.Nyilván mindenkinek más az igénye mást engedhet meg magának. -
virs lee #1113 Mégse Suzukival járnak, pedig azt is megtehetnék. -
izb #1112 Vna kb 3 ismerősöm,akinek céges mercije volt,hivatalból.most BMW-el járnak.
de nem azért mert a merci annyira jó volt...azt elhiheted... -
virs lee #1111 Kicsit savanyú, kicsit sárga, de a miénk... -
izb #1110 és mi a gond vele?az új suzuki motorilag kifogástalan,kasznija kinek tetszik kinek nem,max a biztonsággal van némi hiba,na de az eltérés a 2 kocsi között csaknem 5 milkó.nem semmi ........ -
virs lee #1109 A Suzuki is piacvezető a Merci előtt...