Notebook vetel

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

streetracer
szvsz minden ilyen szervizes dolog szar itt kis hazánkban... meg kell tanulni együtt élni velük...

annyi hogy szar a supportjuk itt kis hazánkban..........

streetracer
Nemtom mi bajod van ennyire az Acer laptopokkal. Apámnak 5 éve van egy, soha nem volt vele semmi gond. Viszont nekem van egy 17-es Acer TFT monitorom, azt 2x kellett visszavinnem forrasztási hibával hozzájuk, hogy megjavitsak. Amugy semmi. Az egyedüli gond a notikkal, hogy nincs bennük firmware és s-video kimenet, ami azért jo ha van, de megvan az ember nélkülük is. Köszi

<#falbav>

Visszavonom, iit csak régi Omega driverek vannak 😞

Túl sok értelme nincs. Esetleg továbbpasszolhatod vmi lúzernek az aproneten. <#eplus2> Nyilván buksz rajta, mert használt árban (sõt hogy hamar elvigyék, kedvezõ áron) kell kínálni, de legalább nem a teljes összeget.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

nem fogom annyiban hagyni,bemegyek a rikvestbe,viszek magammal 2 bepipázott niggert akik majd jól megdolgozzák õket lángvágóval meg hegesztõpisztolyal,aztán majd megnézzük,hogy mit írnak a munkalapra😊)

van értelme egyáltalán letöltenem akkor egy drivert? ott vagyok a driverheavendownloads.net-en,az nvidia résznél,de itt annyi van mint a fene és fogalmam sincs,hogy melyik jó illetve nem jó,vagy hagyjam a fenébe? mondom multkor irtam a rikvestnek,és ugyan azt irták vissza amit te mondtál,hogy nem játékra való.plusz tegnap irtam az acernek is egy levelet,hogy mi a f.sz van,erre ma kaptam egy válasz mailt az EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBÓL ANGOLUL,valami lengyelnevü f.sztól.valaki nézze má meg nekem ezt a driver oldalt,hogy melyiket szedjem le,a gépemre.köszi

<#eljen>

Én már nem csinálok semmit, mert a Rikvest ellenében is az usanotebook.hu lerendezte az Acerral és kicserélték (nagy pirospont nekik, végre egy üzlet ahol kellemesen csalódtam) másik típusra. De ha nem ilyen korrekt a bolt, hát én is beszopom a fallikus szimbólumot.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Az. A poén meg az benne, hogy én többször is felhívtam a Rikvest figyelmét hogyha nem boldogulnak vele, nem kell megjavítaniuk, csak adjanak egy papírt hogy ez bizony valóban szar, nekem cseréli a forgalmazó, nekik is csak egy ilyen papírra van szükségük hozzá. De nem, õk ilyeet nem írhatnak le, hiába látják saját szemükkel hogy tényleg szar, mert (figyelem!) _elképzelhetõ_ hogy van olyan program amivel hibátlanul mûködik. Ez igen... Kocsiban is ha szar a kormány, akkor a megoldás hogy nem vesszük be a kanyart, csak egyenesen megyünk. 😄DD

Tudod mit kéne csinálnod?
Mikor visszakapod a boltban ott teszteld le,és ha elöttük ugyanazt a hibát generálja,akkor jöhet a panaszkönyv és egyéb kényszerítõ elemek..
Gumibot,ágyú,sokkoló,vipera...

Nemcso
Típikusan, ha nem tudják a hiba okát, akkor csak a "javítva" szöveget írják oda a munkalapra, a cserélt alkatrészt már nem sorolják fel (mivel nincs is).

ez egy vicc...
lehet kéne írni egy memoárt a gyárnak.....

Én nem tudom mit néztek, mit nem, ilyenre figyeltek-e, vagy sem, csak azt hogy a Rikvest az Acer szakszervíz, tehát nekik meg kéne tudni oldani a problémát, fõleg ha már 3. alkalommal adom be hozzájuk a gépet, mindig azt írják a munkalapra hogy javítva, és utána is szar.

Nem túlmelegedés. Akkor is jelentkezik, ha bekapcsolás után egybõl indítasz vmi játékot, ideje sincs túlmelegedni. Ugyanakkor 3dmarkokat akármelyiket akárhányszor lefuttathatod, nem jön elõ. 1. rikvestes körömben nekem is a hûtõt piszkálták hátha csak annyi, de nem. Háromszor adtam be a gépet, nyomatékosítva hogy még mindig ugyanaz a hiba, elõttük is reprodukáltam a jelenséget, mégse tudnak hozzászólni (az okához mondjuk én se).

Láttam már sorozatban gyártot notiban Bétás "nem eladásra készült" Biost, ami okán nem ment normálisan a beépített Mobility Radeon, és mindenki a GPU-t szidta. Aztán sima Biosfrissítés után (ami nem egyszerû, ha nem tudod valójában ki gyártotta) egybõl ment hiba nélkül.

A hiba amit leírtál túlmelegedésre utalhat, vagy a CPU vagy a GPU, Utóbbira tippelek. Mázli esetén "csak" szarul van felrakva/felkenve a hõátvivõ, vagy nem rendesen van a hûtés rajta. Próbáld meg az Acomp-ot szerviz gyanánt, régebben legalább is bevállaltak sokféle gépet. Ha nem Acer típúshiba, hanem a szerviz töketlenkedése volt, akkor kiderülhet.
Driver ügyben meg látogasd a Driverheaven.net oldalt. Ott van sok alternatív driver, meg notikhoz való módosított driverek.

A biznisz modellek. Mert ott pont erre fektetik a hangsúlyt, a céges ügyfél ugyanis nem tolerálja ha egy filléres hardver miatt bukik milliókat. Viszont ezek a modellek nem kifejezetten játékra valók, ezért nem érdemes notit játékra venni. Nincs olyan ami megbízható, sokat tud és még olcsó is, a komoly hardver (fõleg videokártya, dupla magos proci) ráaadásul az aksis üzemidõt is gyorsan leírja.

IBM, HP, Dell, Toshiba Tecra / Portege, FuSi Lifebook: ezek üzleti modellek.

Peti25 neked milyen géped van?
Passz, ezt az Acer se tudta megmondani. Ha 1 gépen fordulna ez elõ, még azt mondom véletlen. De hogy 5-bõl 5-nél? Na az már nem véletlen.

Az x700-assal szerelt 5024 pl. jó volt ilyen szempontból (helyette voltak más, igaz apróbb, de ugyanolyan idegesítõ hibái), nekem az a gyanúm hogy a "szokásostól" (128M😎 eltérõ, 64 MB vram kavar be, lehet hogy 128-ként próbálja kezelni, aztán egyszercsak kifogy alóla a valós memória és dob egy hátast, de ez csak egy kókler találgatás.

megprobálok mindent,de most nagyon pipa vagyok,már jó pár hónapja vettem,nemhiszem,hogy visszaveszik,de az miért van,hogy néhány játék fut vígan,néhány meg nem? tökéletesen fut pl:Far Cry (full felbontásban),COD2,FIFA06 NFS Most Wanted?

És akkor milyen márkájú notik a "megbízhatóak" és minõségiek?
A Rikvest a szervizek Mistralja, nem értenek a szereléshez, csak kifogásokat tudnak gyártani, mint pl. ez a "nem való játékra" is. Sztem ezt közölhetnék az Nvidiával is. 😄

Hacsak a boltban ahol vetted nem tudod kicseréltetni másik típusra, akkor igen, kidobtál 440k-t feleslegesen. Ez az Acer minõség és az Acer szervíz. Mert az még hogy szar, egy dolog, de legalább elismernék és kicserélnék, de nem, csak vállvonogatás meg pingvinezés van. Pont az ilyenek miatt igyekszek lebeszélni mindenkit az ilyen gagyi márkákról. Elõfordulhat hogy nincs vele hiba, és nem is lesz, de ha csak egyszer is igen, simán szarban hagyják a vásárlót.

Nemcso
A Radeon-os megoldás a jobb a kettõ közül.
A videokártya vs. RAM küzdelemben fontosabb a jó videokari megléte, mind a nagyobb méretü RAM, hiszen utóbbit könnyen feltornázhatod bõvítéssel, cserével.

Ne má,pont ugyan ezt mondták a rikvestbe,pár hónapja,hogy NEM JÁTÉKRA VALÓ A LAPOTOPOM.akkor kidobtam 440000FT-ot???

Mind a kettõ a rendszermemóriát eszi, és így picit lassítják a rendszert. Elvileg az X1600 nem picit gyorsabb. A 7300GO-nál a 64MB azt jelenti, hogy max. 256MB grafikus memóriát tud használni, tekintve a sebességét ez nem gáz.

x1600

Számít a memória is, de csak a gpu teljesítménye után. Egy S3 Trio 512MB-tal se lesz jobb mint egy 7900 GT 256-tal.

A kettõ közül a lenovo a (még)szarabb.

jó estét kívánok?
3 kérdésem lenne:
ATI Mobility™ RadeonX1600 128/256MB HyperMemory™, vagy NVIDIA GeForce Go 7300 (64M😎 a jobb?

Mennyire számít hogy mennyi memóriával rendelkezik egy videokártya? Nagy különbség van egy ugyanolyan 64MB és 128Mb-s között?

és hogy ez: http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=780 (ehhez még jönne plusz 512 Ram és eléggé szimpatikus az aksija)
vagy
http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=892 õ
Egyik se. 😊 Illetve a FuSiból a Lifebook az jó, de gondolom te nem ilyen kaliberre gondoltál.

Hát speciel én Acer-re szavaznék, mert lehet nem neves gyártó, de legalább õ gyártja a saját cuccait ...

streetracer
Még egy kérdésem lenen hozzád. Igy szol: Acer vagy Fujitsu-Siemens?

"Szóval az egyik egy Fujitsu-Siemens (az jó?)" - Attól függ ki gyártotta

"A lényeg az, hogy kb. 60%-ban játékra kéne a cucc, ..." - Az akkor elég nagy gáz, olyan noti ami még csak nem is csúcs VGA-s, olyan 320-350.000 között indul.

"csak nem tudom eldönteni, hogy mi a fontosabb a memória, vagy a jobbik videokártya?" - Hát játéknál mind a kettõ, de az elsõ VGA olyan, amivel semmi se megy emberi sebességgel, ezért annak tök mindegy a ram és a proci is.

Amúgy kettõ közül a 7300-as jobb, nem is kicsit, de mivel az is eszi a rendszermemóriát ... hát nem árt majd sûrgõsben +512MB még bele.

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Szóval most tervezek notebookot vásárolni, két olyat találtam ami tetszik, csak nem nagyon tudok dönteni.
Szóval az egyik egy Fujitsu-Siemens (az jó?) Intel Core Duo T2050 1600MHz + 1024 Mbyte RAM + Intel Graphics Media Accelerator 950
A másik egy ASUS Sempron 3300-as proci, 512 mega RAM, GeForce GO 7300 Turbocache 256 mbyte.
A lényeg az, hogy kb. 60%-ban játékra kéne a cucc, csak nem tudom eldönteni, hogy mi a fontosabb a memória, vagy a jobbik videokártya? Mármint mekkora a különbség a két vid.kártya között? Márkában melyik a megbízhatóbb, az ASUS vagy a FS? Mert mind a kettõrõl hallottam jót is rosszat is...
Ja és notebookot összerakatni mennyire éri meg?
Aki tud adni valmi jó tanácsot, írjon!

Köszi
Bálint
Köszi

...kicseréltetni másik típusra...

Szériahiba, nem tudsz csinálni vele semmit. Még a "szak"szervízben (Rikvest) is csak azt fogják neked megmagyarázni hogy a gf 6600 nem játékra való. Komoly, ez a szakvélemény, ennyire hülyének nézik az embert. Hol vetted a notit? Ha vmi jó helyen, akkor megpróbálhatod kicseréltetni (ha még a vásárlástól számított 3 napon belül vagy), ha nem, akkor bebuktad. Én is pont ugyanezzel szoptam, soha többet Acer.

a problémárol irtam a játékosok fóruma,segitséget kérek és a Geforce 6-os topikba is

sziasztok valaki segítsen😞 Van egy ACER TRAVELMATE 4652LMI notebookom,geforce go 6600 VGA-val.az a gond,hogy játékok futtatása közben állandóan ujrinditja magát a gép,mi lehet az ok? mit xsináljak? hova menjek? a grafkártyához meég drivert sem találok a [email protected] köszi köszi köszi

ja

[Jakuza]
Ezek 4000 mAh koruli aksikkal felszerelt notik.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

BADE
erre gondolsz?😊
tehát 2 óra átlagos

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Ehh, minek írtam eddig, ha el se olvasod?

játékra értettem,és sajna tényleg nem nagyon bjrják a szuflát.
lehet trükközni a proci visszavételével meg a videokarcsival,de az a játék lassulását okozza elég keményen.

BADE
ezek az adatok állítólag sima futtaás alatt ekkorák
Én sima terhelésre gondoltam az elõbbi kérdést

[Jakuza]
Azert a 4000 mAh-s aksik tovabb birjak 1 oranal.
Igaz nem olcso mulatsag, mint ahogy mar a 2000-es sem az.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

nincs az az akkumulátor ami kibírná full terhelésen 1 óránál tovább.vagy ha van
nincs az a pénz amiért hozzájutnál.de szerintem egyenlõre nincs olyan aku.

BADE
akkor ezek szerint egy noti sem bírja 2 óránál tovább vagy mi?

Játék alatt a dothan sem fog jól szerepelni.
max 1 óra..

1-2 óra.

BADE
egy 4400 mAh (Lithium-ion) aksi Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533 procival ill. ATi Mobility Radeon® X700/128MB videókarival meddig bírja?Játékkal ill. sima terhelés alatt?