2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
Zealot #1268 Hát megnéztem a Turion és a Pentium M összehasonlitását itt
és rájöttem, hogy nem is olyan rossz az a turion. Meg ugye 64 bites.
Úgyhogy meg a Turionos gépben több minden van (kamera, bluetooth, 7300go). Meg olcsóbb is, kb. a +512MB memória felével :) Szóval ha a Turiont venném abba már csak 512MB memória kellene és meg lenne oldva. Ami még nyugtalanit, az a SIS chipset. Hogy mi is azzal a baj konkrétan? Lassabb vagy mi? -
Zealot #1267 Hát most már erősen gondolkodom ezen: FS Amilo Pro V2085 15,4"w/P-M 735A 1,7/2x512MB/120GB/DVDRW/XPHC
Ennél nem írják hogy centrino viszont Pentium M 1,7-es van benne. Akkor most ez gyengébb mitn a centrino?
Nekem a Turionos gépbnen csak egy dolog piszkálja a csőröm. A turion :D
Úgy olvastam hogy csak 512kB cache van benne. A pentium M-ben viszont 2MB. Azért az különbség nem? -
virs lee #1266 Ha nem akarsz játszani, akkor tökmindegy a videokártya, ha meg igen, akkor úgyis kevés lesz amit egy notiban találsz. Ha notit veszel, sztem mondj le a játékról, mindjárt elég lesz minden másra a gép. Arról nem is beszélve hogy ami nem számol, az nem is fogyaszt, tehát tovább bírja aksiról. Márpedig egy notinak ez az alapvető célja, nem a konnektortól konnektorig cipelés. Azt egy asztali gép is tudja. -
Zealot #1265 Hát most már kezdek összezavarodni... :D -
virs lee #1264 A SIS a lehető leggagyibb. -
virs lee #1263 Az lenne a kérdésem, hogy mennyivel gyengébb a Turion mint a Core Duo? Észre lehetne e venni mondjuk netezés, egy kis programozás (java), prezentációkészités, zenehallgatás, FILMNÉZÉS (x264) közben?
32 bites XP-n, vagy 64 bites Vistán? Utóbbival pl. a Core Duo semmit se tud kezdeni, tehát a Turion máris győzött. 32 biten viszont jobb a Core. Én viszont Core2 alatt nem vennék notit, ugyanannyiba kerül mint Core(1)-el, viszont 64 bitet is tud, ami a közrlgő Vistára tekintettel nem hátrány.
Mennyivel gyorsabb a 7300Go mint a IMA900. A 7300Go-nak van memóriája? Játékok alatt melyik gép összteljesítménye lenne a jobb?
Sokkal. Bár ez csak elvi kérdés, mint a Trabant - Wartburg gyorsulási verseny a Ferrarik közt.
Az utolsó kérdés, hogy az az 512MB memória nekem kevésnek tűnik, lehet ezekbe rakni még 512MB-t? Hogy lehetne ezt megtudni?
Lehet. Legfeljebb kihajítod az egyik 256-os modult ha olyan. -
Zealot #1262 Hát közben a nagykerből úgy látom elfogyott a Core Duós:(, de találtam még egy érdekes alternatívát:
FS Amilo Pro V2085 15,4"w/P-M 735A 1,7/2x512MB/120GB/DVDRW/XPHC
AMILO Pro V2085, 15,4" WXGA, Intel GMA 900, Intel Pentium M 735A (1,7 GHz 2 MB SLC), cipset Intel 915GM, 2x 512 MB DDR2 RAM, DVD+/-RW DL, 120GB SATA 150 HDD 5.400 rpm, WLAN (INTEL PRO Wireless 2200bg), Gb LAN, modem, LI-ION, 4xUSB 2.0, S-video out, FireWire, card reader 3v1, 1x CRT, 1x mic, 1x audio, Windows XP Home CZ, 2,9kg
Azért tetszik mert 1 GB memóriája van, a procija gondolom gyengébb mint a Core Duo viszont lehet hogy jobb mint a Turionnak. A grafika sajnos ebben is GMA900 és még jár hozzá egy kötelező WXP home is
Melyik lenne a legjobb választás? A játék végül is nem lenne olyan fontos mert van itt egy asztali gépem is, esetleg néha elhülyülni a haverokkal iskolában, de ahhoz meg lehet hogy elég lenne a GMA is. Amúgy milyenek a Fujitsu-Siemensek úgy általában? Az asusokhoz képest? -
virs lee #1261 Centrino != Pentium-M. Centrino = Pentium-M + hozzávaló chipset + wifi. Pentium-M-ből is többféle van, kezdve a Baniastól a Dothanig (az 1.7 GHz erre utal). A Core Solo / Duo is gyakorlatilag egy felturbózott Pentium-M, a Duo esetén nyilván 2 maggal (nem számítva olyan "apróságokat" mint a közös cache).
A Turion kb ugyanolyan izmos mint a hasonló szintű Pentium-M.
Hogy melyik gyorsabb? Attól függ mire. Nyilván ami kihasználja a több magot, ott a Core Duo verhetetlen (ez lehet akár több db egyszálas progi egyidejű futtatása is). Ahol meg csak a MHz számít, ott az 1 magos is gyorsabb lehet nagyobb MHz-en. Általánosságban a Core Duo üt mindent, bár a Turion meg 64 biten is tud működni, a Core nem, csak utódja a Core 2.
A 7300Go vagy az Intel Media Accelerator 900 a jobb és mennyivel?
Mire? Gamelni vagy minél hosszabb aksis használatra? -
virs lee #1260 Lecsavarod a borítólemezt és megnézed. Esetleg egy Everest talán kiírja hogy hány darabból áll a cuccos (vagy nem, sosem használtam). Általában 2 slot van egy notiban, jobb helyeken 1 modulban rakják bele az 512 memóriát, a megmaradt 256-osokat ami már sehova nem kell, az olcsóbb gépekben próbálják elpasszolni, mondván akinek csak ennyire futja, az úgyse nagyon akarja majd bővíteni. -
Zealot #1259 Szóval az egyikben a Core Duo jobb a másikban meg a 7300Go. Most már csak el kellene dönteni, hogy az összteljesítménye melyiknek lenne jobb. De remélem észrevetted, hogy a Core Duo T2050 tipusu, vagyis az FSB csak 533MHz ennél. Szóval ez a leglassabb tipus. Talán a cache ebben is 2 MB. A ramot lehet bőviteni, megnéztem az asus oldalán. Továbbá még a chipset is kérdéses, hogy mennyire lenne jó a SIS? -
Inquisitor #1258 Core Duo fényévekkel jobb proci, hogy a 7300GO-nak van e memóriája, azt nem tudom, valószinüleg igen, de e GMA900-nak tutira nincsen. A GMA900 kb. felét vagy harmadát tudja a GF6100-nek 3D-ben, a 7300GO meg annál is jóval gyorsabb. Azért még mindíg alsókategóriás VGA. Egy rendes notiban minimum 2db ramfoglalat van, a kérdés az, hogy a megadott ram az egy vagy kétdarab helyet foglal e? Normális helyen alapból kérheted bővítve és/vagy késöbb bővítheted. 2-4GB-ot összes normális chipset elbír ... -
Zealot #1257 Nah szóval 2 gagyinotebook között nem tudok dönteni, hogy melyik lenne a kevésbe gagyibb:D
ASUS A3FC-5065 T2050 80G 512M COM BT
15'' XGA, Intel Core Duo, Intel Core Duo procesor T2050 (1.6GHz), pamä» 512MB DDRII 667MHz, 80GB (5400rpm), DVD/RW SuperMulti Double layer, Intel Media Accelerator 900 128MBmax, 10/100 Mb, modem 56k, Web kamera 1.3 MP, Bluetooth v2+EDR, WiFi 802.11g. 4-in-1 card reader (SD/MMC/MS/MS PRO), 1xCOM port, 1x IrDA, 1x IEEE1394, 1xTV-Out, 1xRJ-11, 1x RJ-45, 4x USB 2.0, 1x PCMCIA slot, audio (SPDIF), Li-Ion 8 cells
és
ASUS A6KM-Q015 T32 80G 512M VGA BT
15.4'' WXGA (color shine) Procesor AMD Turion 64 MT32 (25w),512MB DDR (1x512), 80GB (5400rpm), DVD/RW Super Multi DL, nVidia Go 7300 256MB/TC, modem 56k, 10/100 LAN, WiFi 802.11g, Bluetooth, built in camera 1.3MP, Card reader (SD/MMC/MS/MS PRO), 1x TV-out, 1xIrDA, 1xParallel, 1x SPDIF-out, 1x IEEE1394, 1xRJ-11, 1x RJ-45, 4x USB 2.0, 1xParallel, 1x PCMCIA slot, audio. Li-Ion 8 cells
Az lenne a kérdésem, hogy mennyivel gyengébb a Turion mint a Core Duo? Észre lehetne e venni mondjuk netezés, egy kis programozás (java), prezentációkészités, zenehallgatás, FILMNÉZÉS (x264) közben?
A másik dolog a grafikus kártya. Mennyivel gyorsabb a 7300Go mint a IMA900. A 7300Go-nak van memóriája? Játékok alatt melyik gép összteljesítménye lenne a jobb?
Az utolsó kérdés, hogy az az 512MB memória nekem kevésnek tűnik, lehet ezekbe rakni még 512MB-t? Hogy lehetne ezt megtudni?
A gagyin kívüli véleményre lennék kiváncsi, mert fontos és sürgős is lenne.
KÖSZI! -
Zealot #1256 További kérdésem az lenne, hogy melyik erősebb a köv. processzorok közül?
Centrino - Pentium M (1,7 GHz)
Core Solo - 1,8 GHz
AMD Turion MT32
Gondolom a Turion gyengébb, viszont van egy noti amiben GF7300Go van, és itt jön a köv. kérdés:
A 7300Go vagy az Intel Media Accelerator 900 a jobb és mennyivel? -
Zealot #1255 Rendben, hagyjuk. Az én kérdésem az lett volna, hogy honnan lehet azt megtudni, hogy lehet e egy notebookba még egy memóriamodult tenni. Pl. van benne 512MB és én akarok még egy 512-est tenni bele. Eredetileg olyat akartam volna venni amiben eleve 1024MB van, de sajnos sehol sincs raktáron csak celeron procival, az meg nem kell. -
virs lee #1254 Ez a kör egyszer már lefutott. Ahogy tomo is mondta, a kérdező a véleményünkre kiváncsi (ha meg nem, akkor minek kérdez?), az meg ez.
Ja, és amúgy még pár HSZ-el azélőtt te mondtad "virs lee", hogy ugyanolyan gagyi minden notebook.
Én ilyet nem mondtam. Esetleg idézhetnéd is ha már vádaskodsz, valami bizonyíték nem ártana a levegőbe beszélés helyett. Olyat mondtam hogy mindegyik konzumer noti gyakorlatilag ugyanolyan gagyi, mivel ezeket ugyanaz a 2-3 kínai gyártó gyártja (Quenta, Compal & Co), a többiek csak a amtricájukat nyomják rá. Miben is különböznének? Ebben a kategóriában csak 1 cél van: az olcsóság. Szerinted mitől lesz vmi olcsó, attól hogy mindenből a legjobbat rakják bele?
Véletlenül az ibm-et kihagytad. Az mitől is más? Nem értem.
Talán mert nem konzumer noti, ezért nem is tartozik közéjük? Hogy miben különbözik? Mindabban amit nem találsz meg a termékismertetőkben, mert nem mernek dicsekedni vele. A sorjás, recsegő-ropogó, papírvékony műanyag burkolat, a belső merevítés hiánya, vinyóvédelem 0, billentyűzetkiosztás egy agyrém, megbízhatóság gyök2, állandó rejtélyes lefagyások, meghibásodások. Ja, és a Mistral szintű balkáni szervízt nem is említettem (ahol a hajadra kenheted az akár 2 éves garidat is). Ez az amit egy business class notiban nem találsz meg, mert ott figyelnek erre. Muszáj nekik, mert ezért ezt igénylik a vásárlóik. Hogy drágább ugyanaz a konfiguráció itt mint a konzumer kategóriában? Igen. Pont a felsorolt okok miatt. Ezek mind pénzbe kerülnek. A kérdés az hogy neked ezek megérik-e a felárat. Suzukit is többen vesznek mint Audit, mégse kérdés melyik a jobb és melyik a gagyibb.
Az asus-ra legalább 2 év jótállás van és ugyebár 2 év sok idő, bármi megtörténhet.
Meg a Clevora is, kizárólag ennyiben jobb vétel a konzumer kategórián belül.
Szóval nem kell mindjárt legagyizni mindent ami másnak tetszik, és ráadásul nem NEM IS GAGYI.
Mihez képest? A többi ugyanolyan közt valóban nem rosszabb, de nem is jobb. Amit mi ajánlottunk, az viszont egy egész más szint. -
tomo #1253 a velemnyunket kerdezte.
a velemenyunk az hogy szar a cucc.
ha megis tetszik neki, vegye meg, nem allunk ele az uton.
de ami szar az szar. ennyi. -
Zealot #1252 Nem tudom miért kell ezt csinálni?!
Mozes13 megkérdezte, hogy melyik ntb jobb, az Asus A6U-5111 vagy az Acer Aspire 3102WLMi ? És erre ti ajánltok egy használt ibm-et, amiben még dvd-író sincs, ráadásul az a 40GB-s hdd is elég soványka.
Ja, és amúgy még pár HSZ-el azélőtt te mondtad "virs lee", hogy ugyanolyan gagyi minden notebook. Véletlenül az ibm-et kihagytad. Az mitől is más? Nem értem.
Az asus-ra legalább 2 év jótállás van és ugyebár 2 év sok idő, bármi megtörténhet.
Személy szerint én nem tudom melyiket venném, talán egy negyediket, mert nekem valami olyan kellene amiben legalább 1GB ram van, a proci NEM celeron (lehetőleg turion/centrino/centrino duo) és legalább 2 év jótállás van rá.
Szóval nem kell mindjárt legagyizni mindent ami másnak tetszik, és ráadásul nem NEM IS GAGYI. -
virs lee #1251 Akkor vedd meg! Ez a gagyi pont neked való, direkt az ilyen lúzereknek találták ki! -
tomo #1250 hehe -
Mozes13 #1249 Na megszólalt a másik kocka is. Menjél azt hemperegjél a röhögéstől a sárba hülye gyerek. Inkább játszál és a hülye hozzászólásoktól kímélj meg mer nem vagyok rá kiváncsi. Vesztes, csak hogy maradjunk a magyarnál. -
tomo #1248 lol
loser. -
Mozes13 #1247 Most mi bajod? Szted vegyek egy szart amit félév alatt lecserélek, csak mer ennek nagyobb a hőtermelése vagy mi? Sztem ha vminek jobb a teljesítménye több hőt termel. Ja és ha ilyen fostalicska válaszokat adsz akkor kussoljál és menjél játszani. Hügye kocka. -
virs lee #1246 jujj -
Ityu17 #1245 Intel Graphics Media Accelerator 950
Ez a videókártya idegesít engem egy kicsit...
Mi ez, mit tud? Mire jó... Fut a Vista AERO desing-je rajta? directx 9.0 megy majd rajta...
-
Mozes13 #1244 És erről mi a vélemény: Lenovo N100 01? -
Ityu17 #1243 Hi, a következő kérdéseim lennének:
Van 250.000Ft-om vagy kevesebb...
de 200.000 fölött kéne azért :)
Elsősorban nem játékra, sőt arról még álmodozni sem merek ekkora összegért, csak egy Vista AERO desing futtatást bírjon el.
ÉS laptoba valami jó minőségi alaplap kéne, legfőbb gondom ezekkel van :(
Nem tudom, melyik milyen minőségű :(
Ahogy mondtam nem játék a cél! Hanem ezek a k*** nagy gépigényű windows cuccok futtatása: Office 12, Vista
Ezek közül pl, melyik a jobb:
..................
AMD Sempron 3300+
Pentium M-1600 (725)
Celeron-M 1600 (380)
...................
ÉS pl ezek közül egyik sem dualcore-os? Vagy azt mindig odaírják?
Memória az egyenlőre 512-es majd később bővítem :D Bár DDR"-ről szerintem nem fogok álmodozni sem...
a tárhely nem lényeg, a külső winyóim miatt.
szóval csak a proci, és a videókarit kéne eltalálni jóra...
Légyszi segítsetek!
Köszi -
tomo #1242 a hőtermelés! -
virs lee #1241 Nameg ilyen sempron vs Pentium-M... ebben mi a dupla? A fiktív MHz-en kívül? -
virs lee #1240 teljesítmény != minőség
Mire jó a dupla annyi ha mindig csak a baj van vele? -
Mozes13 #1239 Mér lenne gagyi? Szinte mindenből dupla annyi van. Sokkal jobb a teljesítménye. -
virs lee #1238 A #1233 nem jó? Miért akarsz mindenáron gagyit? -
Mozes13 #1237 Most néztem megint laptopokat és azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek melyik a jobb és miért? A két notebook amit néztem:ASUS A6U 5111 és ASUS 3102WLMI. A másodikat a Tescoban láttam sulinetben 225 ezerért, 15,4''-os XGA TFT, AMD Sempron 3200, ATI X1100 128 mb-s VGA, 1GB DDR2 RAM, 80 GB-s 5400rpm HDD, DVD író, Wi-Fi, Webkamera, Bluetooth, 4 cellás akksi és még sok minden ami nincs leírva a hirdetésbe. -
tomo #1236 ezekre a feladatokra barmelyik ma kaphato szamitogep alkalmas.
kiveve ha x.264 es filmeket akarsz nezni. -
Csekolto #1235 Sziasztok!
Most keszulok laptopot venni,tanacsra lenne szuksegem.
Amire hasznalnam az internet es filmezes. Milyen rendszer kovetelmeny a minimum? Memoria,proci.Markaban gondolom megosztott a tarsasag mint a prociknal. -
virs lee #1234 -
tomo #1233 http://laptopinfo.hu/used.htm
szerintem egy T41 es IBM 2007 07 ig gyari garanciaval 140k ert veri barmelyik gagyi cuccot azonos arban.
Képernyő méret: 14.1" XGA TFT Extra: Magyar Billentyűzet
Processzor: Centrino 1600mhz Akku: jó Litium akku
Memória: 512 MB DDR Portok: VGA,2 usb 2.0,Svideo
Merevlemez: 40 GB Opciók: Új Táska +5000ft nettó
Optikai meghajtó: CDRW+DVD Rom
Grafikus vezérlő: Ati Radeon 7500 32m Súly: 2,2 KG
Modem/Háló: 56k modem/10/100 Lan EXtra: 2007.07.ig GARANCIA!! -
virs lee #1232 Na ezért nem kell hipermegagigabrutál videokari egy notiba. -
kisaba #1231 Köszi!
Egyébként tudna valaki valamilyen jó notebook-hűtőt ajánlani?
Csak mert a gépemen egy idő után, főleg multimédiás cuccok használata után kezdem érezni, hogy melegszik... Nem tudom ez milyen szint után gáz, de gondolom nem árthat ha veszek hozzá egy hűtőt. -
tomo #1230 depo.hu kiskerarak.hu -
kisaba #1229 Hello!
Nem tudtok véletlenül egy jó honlapot interneten ahol nagy választék van notebook kiegészitőkből? Gondolok itt ilyen dolgokra, mint (memória, hűtő, stb...)