2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
  • virs lee
    Ugyanolyan mint bármelyik Acer, Clevo, FuSi, Asus. Se nem jobb, se nem rosszabb. A Clevo és Asus is csak annyiban jobb hogy 2 évig viheted gariba ugyanazt a gagyit.
  • nemkonzul
    Tudnátok nekem tanácsot adni abban,hogy érdemes-e Gericom típusú notebookot vásárolni?
    Az ACOMP oldaláról gyűjtött infókon kívül nem sokat tudok,ők úgy hallom megbízhatóak.

Előre is köszi
  • Mozes13
    Na azt nem tom, hogy milyen a gpu. Adtam egy linket, ha esetleg megnéznéd nekem akkor örülnék neki, mer én nagyon nem vágom ezeket a dolgokat. Ja és erre még nem válaszolt senki, hogy ez milyen: VGA:SIS M760GX? Mer vki írta, hogy az opengl játékok jól mennek a sis vga-val és érdekelne, hogy ez milyen.
  • virs lee
    Nem a memória a lényeg, hanem a gpu. Egy trident 8900 1 giga rammal se lesz beszteszt. De egy notiban nem is ez a lényeg, hanem hogy minél kevesebbet fogyasszon, rajzoljon ki vmi képet és ennyi.
  • Mozes13
    Azt tom, hogy 64 mb a saját memóriája, de azért ez már egy komolyabb vga és ha mondjuk a gépem memóriája 1gb akkor ez mennyire befolyásolja a teljesítményt? Amúgy itt láttam: http://www.pcland.hu/aa127.htm
    Ja és én írtam LittleBirdY néven mer haveromnál írtam és véletlenül az ő nevével.
  • rvn
    ezt hol láttad?
    Sztem ennek 64 mega saját memóriája van
  • LittleBirdY
    Akkor ez se jó mi :NVIDIA GeForce GO7300 TurboCache 256MB (64MB saját) VRAM
    ?
  • Andrew01
    Thx az infót!
  • virs lee
    Mint a többi Acer.
  • virs lee
    Szar. A ramból foglal vramot.
  • rvn
    A gép memóriájából veszi el a számára szükséges 64 megát
  • LittleBirdY
    Ez milyen VGA:SIS M760GX? És az mit jelent hogy osztott a VGA?
  • rvn
    ez mijen? Acer 2492Nwmli
  • virs lee
    Még annak se, a mobility 9600 2600 pontot lök 3dmark03-ban, a 9700 meg 2800-at. Ráadásul nem is különbözik felépítésben, csak mezei órajel tuning.
  • virs lee
    Szar. Asztali proci + nagy fogyasztású, de már közel sem nagy teljesítményű videokártya = nem notebook.
  • Inquisitor
    A videokártya neve ne tévesszen meg, az M11 az a 9600XT-nek felel meg magban, csak annál sokkal kisebb órajelekkel, tehát 4 pipe, 128 bites memória.
    Amúgy tudásához képest ez nagyon jó ajánlat a gépért.
    A Fujitsu-Siemens gépek minősége, hát hogy is mondjam, olyan mint az általuk felhasznált főalkatrészeké ..., de olcsóbb nem is igen van a piacon, max. az ECS? :)
  • Andrew01
    Hali!
    Most néztem ki ezt a laptopot:

Fujitsu-Siemens Amilo A1630
    Proci: AMD Athlon 64 3000+
    Memória: 1Gbyte DDR (ebből 512Mbyte garis még 11 hónapig)
    HDD: 100GB Samsung 8Mbyte Cache 1 hónapos, szal garis még 11 hónapig
    VGA: Radeon M11 9700 128mb VGA and TV Out
    TFT: 15.4'' WXGA Screen
    DVD író: DVD+RW,+R,CD+-RW,CD+-R.
    WLAN
    Ára: 200K
    Szerintetek milyen vétel?
    Úgy hallottam a FuSi-ek nem vmi jók,de miért is?
  • virs lee
  • tomo
    ilyen szep osszefoglalot regen lattam :)

es csodalom a kitartasod virs lee, le a kalappal.
  • virs lee
    Centrino = Pentium-M + hozzávaló chipkészlet + wifi. Nem proci.

A cerka mint mondtam nem 1 féle proci, hanem a Pentiumok lebutított változata. Ahány féle Pentium van, annyi Celeron is (P2 óta). 2.5-ös órajellel csak a netburstös penyának lehet a celronja, 1.4-el meg több mint valószínű hogy a baniasos cerka.

A mobil intel procik (Pentium-M, Core T) üresjáratban fogyaszt kevesebbet, az AMD Turion meg teljes gázon. Átlagos notihasználat mellett sok az üresjárat, ezért bírják általában az intel procik tovább aksiról.
  • BlackArt
    Neeem, én egy régi kérdésemre válaszoltam. Jáccani desktopot, az volt a lényeg.
  • Attis55
    ööö... most helyettem välaszolt shadowbane(?) annyifé´lét hallottam

valaki azt mondta, hogy ez nem centrino
    valaki azt, hogy attól még mobiltechnológia, s így ér 2,5 Ghz celeront
    valaki azt, hogy az intel az tök jól bírja, 4 óráig.

Ti meg azt, hogy centrino, de nem bírja jól...
    Na, most döntsek!
  • BlackArt
    Köszi, asztali lesz a megoldás, cipelni meg itt van a céges Dell.
  • virs lee
    De, centrino ÉS celeron. A cerka csak azt jelenti hogy butított változat. Jelen esetben ez a Banias magos (1. generációs) Pentium-M proci, fele cache-el és speedstep NÉLKÜL, vagyis energiatakarékossg = 0. Ez üresjáratban is ugyanúgy zabálja az aksit mint terhelve, hamar lemeríti az aksit. Ilyet csak DTR gépbe (konnektoros használat only) szaba venni, mobil gépbe nem.
  • Attis55
    akkor srry gyerekek... Nemm mondjátok, hogy ez egy 1,46-os celeron??? S nem centrimo? Segítsetek lécci! Mekkora PC-s celeronnak felel ez meg? link
  • tomo
    nem azt jelenti
  • Attis55
    hát azt írtam, nem?
    de nem értek hozzá mester... én ezt láttam. a Celeron M- az centrimot jelent 1,8-as szorzóval, nem?
  • virs lee
    Celeronnal?
  • Attis55
    Szevasztok notebook mágusok!

Ez milyen?

HP Compaq NX 6310
    Celeron M410, 1,46Ghz
    XGA LCD-kijelző
    512 MB DDR RAM
    60 GB HDD
    DVD-író

Nem játékra, csupán mobilitása miatt venném. Jobb, mint a FuSi?
  • Mozes13
    Akkor tudnátok mondani egy pár notebook-ot ami elég fasza és 230-235e-ből kijön?
    Köszi.
  • virs lee
    Most még nem, viszont a Core2 vx X2 felállásban már az intel az energiatakarékosabb. Mobil fronton ez még nem jelentkezik, a Dothan és a Turion kb ugyanaz a szint.
  • izb
    akkor rosszul tudod.egy turion semmivel nem melegszik jobban mint egy intel proci.
    Atiról már nem is beszélve.
  • virs lee
    Hö? Mér lennének gondok? Akkor van baj ha asztali procisat veszel, de akkor intelnél is.
  • virs lee
    Ami megy gf4-en.
  • Mozes13
    Azt tom, hogy Ati meg AMD esetén gondok vannak a melegedéssel, de hát ha most ezek a normálisak akkor ez van. Amúgy egy Intel 1,7ghz mekkorának felel meg amd esetén?
  • izb
    sis integrált videókarcsival az Open GL játékok egész tisztességesen mennek.
    az általad megnevezett videókarcsit nem ismerem,de ha még mennek is normálisan rajta a játékok,akkor is a melegedéssel gondjaid lesznek.
  • Mozes13
    És egy X1100-al milyen szintű játékok indíthatóak el kb.?
  • izb
    ebben az árban ilyen nincs............
  • tomo
    nem lehet cserelni.
  • Mozes13
    Én is most akarok venni egy laptopot, csak sehol nem találok egy olyat amiben jó videókártya lenne. Max 230e-t költenék rá. Mondjatok már nekem egy párat ami bele fér az árba és jó videókari van hozzá. Az nem feltétlen baj ha a teljesítménye nem jó. Ja és amúgy ki lehet cserélni a vidókártyát is notebook-nál? Milyen árban vannak külön a vidkarik? Köszönöm előre is.