2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
virs lee #1308 Ez kb. minden konzumer noti velejárója, Acerral én is kergettem nemlétező drivereket. -
virs lee #1307 Újak közt sztem most ez a legjobb ár / teljesítmény arányú noti (természetesen azon a körön belül amit meg is mernék venni).
Amennyiben érdekel a használt is, itt találsz egy Dell D600-ast dvd íróval kilóharmincért, IBM T41-et 120-ért, T40-et 100-ért, vagy itt is akad pár értékelhető darab. -
#1306 Hello!
Nos, az asztali szörnyet szeretném lecserélni valanmi gépnek nevezhetőre.
Végigolvasva a topicot rájöttem hogy az üzleti szériák lennének a megfelelőek. Játszani most se tudok (PIII 800-as, mx440-el, 256 ram a gépem) tehát az n em fog hiányozni.
Filmnézésre, netezésre, flash-re, photoshopra kell a gép, javarészt otthon lenne használva, néha utazáskor vinném magammal.
Olyan 200 ezer körül lenne a max ár.
Akit kinéztem az ő lenne:
HPQ
Ha van valami véleményetek róla akkor örülnék ha megosztanátok :)
Köszi -
MasterJay #1305 Sziasztok!
Kaptam egy Asus A3H laptop-ot. Nem volt hozzá semmi driver cd.
Mindenhez sikerült találnom driver-t a hangot kivéve.
Voltam Asus oldalán (tetű lassú)onnan töltöttem. Viszont a hang akkor sem jó. A kari az jó benne mivel mielőtt újraraktam a win-t volt hang.
Tudnátok küldeni egy linket vagy valamit ami biztos, hogy jó hozzá?
Thx. -
virs lee #1304 Nagy. Méretre és súlyra is. Nagy kijelző + vékony burkolat = könnyen benyomódik ha rápakolsz vmit, vagy belekönyököl vki a bkv-n, oszt viszlát tft panel. Az aksija megfelelő méretű - lenne ha nem egy gf7600 zabálná róla az áramot. Játszani biztos jól lehet rajta, de aksiról nem megy többet 1-2 óránál, és melegedni is fog rendesen, az tuti (>> kánikula).
Azt tudni kell, hogy a notik levegőbeszívó nyílása általában alul van (üzleti modelleknél jellemzően oldalt, mint a kiömlő nyílás), ezért süppedős felületen (pl. ágyban) használva elzáródik, a proci + videokártya meg fűt rendesen >> jobb esetben csak lefagy a gép, rosszabb esetben leolvad pár cucc. Ügyelni kell a szilárd felületen való használatra, sőt nyáron kellhet egy alulról levegőt kavargató noticooler is. Business class notiknál egyrészt vagy oldalt van a ki és beömlő nyílás is, így nincs mi elzáródjon, vagy több helyen is van szellőzőnyílás, valamelyik csak nem lesz elzárva, + nem is melegszik úgy, mert nincs mi melegedjen (ezért nincs általában komoly videokártya, csak a CAD-es notikban, azoknál viszont szintén figyelni kell a hőre).
Az MSI amúgy a jobbfajta konzumer notik közé tartozik. Messze nem IBM, de a ph-n eddig jó tapasztalatok voltak vele. -
izb #1303 erről mi a véleményed?
MSI -
virs lee #1302 Ha már mindenképp játékgép kell, akkor inkább ez mint egy Acer vagy FuSi, de értelemszerűen ez is csak egy konzumer kategóriás cucc. -
Barganda #1301 #1288
A HP. -
alakulat #1300 hi
notebookok közül melyik márka a megbizhatobb és ami jo és ami belefér 200e-be? -
izb #1299 Írj egy notit ami 400.000,-ft ból kijön és még játszani is lehet rajta.
Garancia sem lenne rossz ha mondjuk 2-3 év lenne. -
virs lee #1298 Rajzolni vagy 3dstudio? Előbbire a lejjebb linkelt hp is bőven elég, utóbbira a gf7400 is 0. -
virs lee #1297 Sztem tudod te is. -
Monoton #1296 nekem nem játékra kellene hanem grafikára :)
de 400 ezret se akarok fizetni :)
-
Barganda #1295 Sajnos amit mostanság laptopokat játékra szánnak, valóban "játék" laptopok. -
Barganda #1294 Alapvetően nem tetszik, nem ártana több infó róla.
Amit lejjebb linkeltem ugyanennyiért (FS Amilo Pi 1505 04) szerintem már barátságosabb, de már rájöttem hogy a 2 közül egyértelműen a HP lesz a kiválasztott. -
Monoton #1293 vélemény? -
Barganda #1292 E -
Barganda #1291 Valaki? -
Barganda #1290 Átfogalmazom a kérdést.
Megéri-e kockáztatnom a FS-el a jobb tulajdonságok miatt(core 2 duo, 15,4 tft, nagyobb vinyó), vagy ne legyek hülye? -
Barganda #1289 Szerintem majdnem mindegy hogy mennyivel fogyasztanak többet(szvsz jelentősen), az a lényeg hogy többet fogyaszt, és aki ezt nem haszálja ki, annak felesleges.
Aki meg kihasználná annak el kell fogadnia az evvel járó negatívumokat(többet fogyaszt ugye, hőt termel, szervízben tölti nagy részét életének már ha egyáltalán megcsinálják). -
Barganda #1288 Most pont nem lényeges a videókártya, mivel nem játékra lesz.
Találtam még két esélyes indulót, de nem tudok dönteni.
HP NX6310 (EY501ES-2)
FS Amilo Pi 1505 04
Ti melyiket vennétek meg és miért? -
#1287 nincs ezekről valamilyen oldal...
mármint hogy melyik vidikártya ill. proci mennyit fogyaszt... -
#1286 bár nem tudom hogy mennyivel fogyasztanak ezek a kártyák többet... -
#1285 szerintem találsz 6x jobbat is...
de ez csak az én véleményem...
pl: a vidikarija nem tűnik valami acélosnak
egy x700 as vagy gf 6600 as már jobban hangzik szerintem... -
#1284 Kössz hogy válaszoltatok a kérdésemre.............. -
virs lee #1283 Nincs. -
Barganda #1282 A HP-k közül melyik a legolcsóbb core 2 duo-s, már ha van egyáltalán?
Clevo-ból láttam elég olcsón, de ha jól tudom azt még viccből sem szabad venni. -
virs lee #1281 Egyértelműen a HP. -
Barganda #1280 Utolsó link kicsit elb*szva, sry. -
Barganda #1279 Üdv mindenkinek.
Véleményeket kérnék:
HPQ NX6310
Fuji Amilo Si 1520 03 (esetleg nincs ennél olcsóbb core 2 duo-s?)
MSI MS1016 1
=&disp_size=&disp_res[]=&graphics_card[]=&battery_type=&ram_type=&ram_size=&hdd_size=&optical_drive[]=¬ebook_state=¬ebook_available=&os[]=&cpu[]=&cpu_freq=&weight=&order=cpu_freq&brand[]=&disp_res[]=&graphics_card[]=&optical_drive[]=&os[]=&cpu[]=&fname=notebook_search&fwizs_notebook_search=1]ACER Aspire 3103 WLMI
Főleg a gyartók érdekelnének, hogy melyik megbízhatóbb. -
Mozes13 #1278 Teljesítmény. -
virs lee #1277 Fogyasztás vagy teljesítmény szempontjából? -
Mozes13 #1276 Egy Ati x1300 jobb mint egy GMA950? Az atival milyen szintű gamek mennek? -
virs lee #1275 Nem. -
Ityu17 #1274 ez megér 220.000ft? -
Ityu17 #1273
Celeron M 1.6GHz / 15" XGA kijelző / DVD író/ 80GB HDD / 512MB DDR2 RAM / 6 cellás akku / Wlan / Kártyaolvasó/ Firewire / Intel GMA950 VGA / Linux / 2 év gar./ ajándék táska és optikai egér
Ehez mit szoltok? A videókáártya bírná benne a Vistát, meg a directX 9-et? -
Zealot #1272 Nah azt hiszem eldöntöttem, a Turionnál maradok, mivel nekem a fogyasztás/üzemidő nem annyira életbevágó, mert iskolában mindig töltőről megy, itthon meg főleg az asztalit használom. Utazgatni nem nagyon szoktam, ha meg mégis, akkor kibírom gép nélkül. Idővel veszek még bele egy 512MB-os modult és úgy már elleszek vele egy jódarabig:) Remélem.
Köszi a segítséget virs lee! -
virs lee #1271 Nem. Ma már nem kell külön kihangsúlyozni hogy centrino, mert gyakorlailag minden új intel procis noti az, régen volt jelentősége amíg bevezették a piacra.
Turionban van 512 és 1MB változat is, ki melyiket rakja bele. Az intelnek dupla méretű cache-e van, de ebből azért sokat levon hogy külső memvezérlője van (chipsetben), az amd meg prociba integráltat ami gyorsabb. Bár azért a dupla cache azért mégiscsak többet számít, de ez leginkább nem gyorsít a procin, hanem nagyobb terhelésnél se lassul be annyira. De az eltérő architektóra miatt ez is csak egy általános, elvi dolog. Az biztos hogy ártani nem fog ha több, de nem is dönt el semmit. A turion játékra jobb, a dothan meg inkább felhasználói progikban gyorsabb, valamint kisebb terhelésen kevesebbet fogyaszt (a turion meg fordítva, komoly terhelésnél fogyaszt kevesebbet). A notik azonban általában nem szerverként üzemelnek, meg nem is hc gamerek nyúzzák, ezért többet megy kis terheléssel mint naggyal (netezés, programozás, stb), ezért van az hogy a dothanos gépek tovább mennek ugyanakkora aksiról mint a turionosak. -
virs lee #1270 Ööö, Turion32 az vajon miiii? :) "Turion 64 MT32" - Erre gondolsz? Ez a Turion64 MT-s változata, ami 25W-ot fogyaszt maxban (az ML 37W), a 32 meg a modellszám, ami egy adott frekvenciát + cache méretet jelöl, ez táblázatból leolvasható.
// Te hol szereztél felkiáltójelet? Nálad még ilyet nem láttam. :) -
Inquisitor #1269 "Meg ugye 64 bites. " - Ööö, nem azért hívják Turion32-nek mert nem 64 bites? Nem értek a notikhoz, mert vagy 5 éve nem foglalkoztam a témával, csak kérdem.