Notebook vetel

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maffya
Zért javasoltam ha kinézztek egy tipust pl: Toshiba xxx-t akkor a prohardveren elég sokan irnak véleményt a készülékröl.Aztán eldöntöd hogy kell-e 300 ropiért Toshiba X200 Vga-val.
Én biztos nemet mondanél,mert láttam élöben,a szomszéd srácnak ez a 200-as van,de nem tartom sokkal töbre mintegy integrált VGA-t.
Toshiba -drága ,rossz ár érték arány,Tsst dvdrw,
Acer-rizikó
De ez csak az én véleményem.

Paál
nekem a toshibával annyi a bajom hogy egy kb ilyen felszereltség 300000 felett van...
amúgy megkérdeztem már több embert....
az egyiknek az asus szar a másiknak az msi eddig az acer-re meg a toshiba-kra mondtak jókat de én eddig ezt találtam jónak mert az AMD-s meg a celeron procisokat nem ajánlják.... vagy centrino duo vagy pentium M, nah most nem akarok túl drága notebook-ot de aránylag "szar"-t se.. gondoltam megkérdezem mi errõl a notebook-rol a véleményetek..... nah kifejtve ennyi...<#vigyor3>

Ugyanmár, Kingston? Minek az, jó a Tomato meg Asrock is, ilyen márkák közt keresgélj! <#eplus2>

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Jó, akkor vegyél te is egy olyat, és nem szólok hogy szériahibás, neked jó lesz úgy is. A Rikvesttel kapcsolatba kerülni meg külön élmény, semmi pénzért ki ne hagyd!

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Maffya
Nem tudja vki hol tudok olcson,vagy mégolcsobban DDR2 512MB /533Mhz ramot???
/lehetöleg Kingston,Kingmax,Life time garanciást)

Maffya
Szerintem nem rossz!

virs lee-vel ne foglalkozz ! Elötte csak IBM létezik a többi szar! szerinte !!!!

Nézz körül a prohardveren is és érdeklödj hogy mit mondanak olyanok akik ilyet használnak.Szerintem felszereltségbe nem rossz,és már mai game-k is elfutnak rajta.

Mi bajod a Toshibával? Elég strapabíró a legtöbb, nem úgy mint sok más olcsó noti.

Paál
tudsz jobbat ennyiért? ami nem toshiba

Szar.

Paál
Sziasztok!!!

Erre a notebookra mit mondtok?? szerintetek milyen???

Acer TM 4652lmi

Az tuti hogy nem bír. A 3 év nagyon jó, nem is értem konzumer modellnél miért adnak ennyit, csak üzletire szoktak. Viszont nagyon nagy (nekem már a sima 15" is), és nehéz is (3.5 kg az nagyon sok, itt minden deka meglátszik hordozásnál).

Akkor azt mondod, maradjak az Thinkpad R50e-nél?
Én erre hajlanék, viszont a Dell-re 3 év garancia van, ami azért akárhogy is nézzük nem semmi. Ha felár nélkül ennyit ajánlanak, akkor valószínüleg nem is lesz semmi baja. Viszont attól félek a kis akku miatt nem bír min. 3 órát.
Ami eddig is. Csak visszaolvasni kéne tudni...

Sziasztok én kinéztem magamnak egy Toshiba Satellite A100-232-es gépet. Mi a véleményetek róla?

Processzor: Intel Celeron-M 380 (1MB L2cache/FSB400) 1600 MHz
Winchester: 60GB S.M.A.R.T.
Memória: 512 MB DDR2 RAM (533 MHz), max. 2GB
CD-ROM: DVD Super Multi író
Képernyõ: 15.4" 1,280 x 800 Toshiba TruBrite® WXGA TFT
Videó: ATI Radeon® Xpress 200M, max. 12MB osztott
Bõvítõhelyek: PC Card slot 1x Type II
Interfészek: 1 x VGA
1 x TV-out (s-video)
1 x i.LINK® (IEEE 1394)
4 x USB 2.0
Kommunikáció: 10/100 Base-TX Ethernet LAN
56 Kbps data (V.90) modem

Általában a szakszervizekben lehet belerakatni magyar billt ha egyáltalán létezik, az IBM-et meg otthon is szétszedheted, még szerelési útmutatót is találsz hozzá a honlapon, csak billt kell venned.

Még szép, mivel az R a belépõ széria, a T és X meg a profi. Ennek megfelelõen az utóbbiak (a 15"-es T verziókat leszámítva) kisebbek, könnyebbek, és titánötvözetes mûanyagból készülnek, míg az R sima mûanyag. Azonban ez is lényegesen masszívabb mondjuk egy Acernél.

Az IEG2 célja a képmegjelenítés minimális fogyasztással. Normális notiknál mind így van, ezek nem játékgépek. 7800 SLI-vel nem lehet 5 órát aksizni.

Most IBM T43. Elõtte volt pár Acer meg Gericom.

2000 mAh az lófasz. Ráadásul nagy és nehéz. Ez a gép a Dell szégyene. Úgy látszik õk is elkezdték a gagyizást.

ArchiCad, Autocad, AxisVM, esetleg filmnézés, játékok nem érdekelnek, meg nincs is rá idõm.
Megnéztem, integrált intel VGA van benne, és jó alacsony fogyasztású proci, szóval szerintem jó az az aksi ehhez. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a Dell gépek elég jók, az meg, hogy neked megfelel e, attól függ mire akarod használni?

2000 mAh? Huh. Rég nem foglalkoztam notival, de az elsõ (asztali!) P4 procit használókban voltak ilyen 3800-4200mAh aksik ...

Mi a véleményetek a Dell gépekrõl?

Milyen a megbízhatóság, szervízháttér?

És konkrétan ez a gép?

Mennyit bír egy 2000 mAh akksi?
Azt nem tudom, egy Mac-es fórumban kéne megkérdezned. Windowsban jó sok fajta kiosztást lehet telepíteni, de mûködnie kell Mac-nél is, hiszen sokan DTP-re használják, és egyes helyeken akár 5-6 nyelven is szerkesztenek vele.

Lacee
így értettem, hogy van-e mód más kiosztást telepíteni 😊
konkrétan egy macbookot szeretnék vetetni az USAban, de az nyilván US angol kiosztású lenne.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Buherálni? Minek? Feltelepíted a magyar kiosztást, átváltasz rá és használod. Ha meg nem tetszik az angol-us kiosztás, és kapni hozzá magyar bill.-t itthon, akkor veszel. Gyártótól függõen 8-20.000 között van az ára.

Lacee
sziasztok!
egy gyors kérdésem lenne: egy amerikában vett laptop billentyûzetét van lehetõség valahogy úgy buherálni, hogy magyar karaktereket is lehessen használni?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

3d jatek kivetelevel tokeletes minden masra a intel extreme graphics 2.

en fogtam R5x thinkpadet, es sokkal gagyibb tapintata volt, es recsegett ropogott. lenyegesen ocskabb benyomast kelt mint egy T sorozatu.

Azért Thinkpad-ból is van elég sokféle. Emléxem évekkel ezelött volt a kezemben olyan, amiben volt TV-tuner, video bemenet, firewire, Mobility 9000 és 1600-as TFT volt benne. Csak éppen 1,2 milla volt áfa nélkül ...

Köszönöm az eddigi reagálásokat, de sajnos még mindig nem kaptam választ a kérdésemre, megfelel-e a kinézett Thinkpad az igényeimnek (min. 3 óra folyamatos munka, ArchiCad, AutoCad, AxisVM, filmek), meg hogy a helyi boltban kapható Intel Extreme Graphics 2 mennyire használható videókártya. Igazat megvallva a (roppant gagyi) neve alapján kicsit tartok tõle.
Maffya
Neked milyen van?Milyeneket használtál eddig húzamosabb ideig?

Teljesítményben alig, energiatakarékosságban sokkal. Azt nem tud.

Konkrétan hol hallottál rosszat a ThinkPadrõl? Mert én még sehol, pedig a PH notifórumban van pár szakértõ, aki nem 1 db, hanem százas, ezres minta alapján tud véleményt alkotni (szervizes, boltos). Sztem te összekevered a mezei Lenovo gagyit a ThinkPaddal. Pedig csak a tulajdonosuk közös, semmi más. Az ASUS meg nem egy kategória a ThinkPaddal, és bár nem annyira gagyi, de inkább a mezei Lenovohoz áll közelebb.

ja es 3 ev gyari vilaggarancia van rajuk, es ha az meg ervenyes, siman megjavitak.
bar ezeknek nincs semmi bajuk altalaban.

max ha sokat hasznaltak a vinyot erdemes kicserelni.
bar a T4x sorozat tul fiatal ahoz ,. hogy a vinyo tonkremenjen.

mert 0 ra futott a konyvelesben az erteke es ujabb koltseget kell produkalnia, igy eladja a regit, es vesz egy ujat, es nem kell adot fizetnie.

igy mukodnek a cegek.

laptopinfon még gyari garanciaval is lehet neha kapni ibm thinkpadeket.

miért adna el vki egy ilyen újszerû állapotú gépet? hacsak nincs vmi baja?

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

ha valaki nem idegenkedik a hasznalt gepektol akkor 200k ert ez nagyon jo vetelnek tunik.
persze erdemes megkerdezni mennyi garancia van ra, es mennyit futott az akkumulatora. es ennek tudataban esetleg alkudni,.
ibm t43
IBM T43
Képernyõ 14
Processzor Centrino
Órajel 1860
Merevlemez 60
Memória 1024
Optikai meghajtó DVDROM
Grafikai vezérlõ Ati X300 (64M😎 Irányár: 200000
Extra
Megjegyzés UltraNav, Intel 802.11a/b/g and Bluetooth, 56K V.92 designed modem, IRport, fingerprint reader, APS, 6 Cell Lithium-Ion, 2,76kg, GBethernet

Mit értesz az alatt, hogy a Lenovo-ról elég sok "rosszat" hallani? Csak nem hallottál valamit? 😊

És ehhez mit szólsz?

Emellett elég komoly érv a két év garancia, Viszont nem tudom a Celeron mennyivel jobb/rosszabb a Mobile Intel Pentium-tól.
Sziasztok.segítségeteket kérem.szeretnék vásárolni 1 Asus A6VM-Q068H notebookot.a véleményeteket kérem.fõleg iskolai,irodai használatra kellene.mindenképp asust szeretnék vásárolni.ha valakinek van ,esetleg hasonló tipusú akkor kérem segítsen.
kb 230000ft-om van rá
még 1 kérdés: AMD procikat fõleg játékra lehet kihasználni????

köszike
csáó mindenki
Maffya
Vegyél Asus-t azok jók nagyon 4400 -as aksival és jó árban.
Nekem is Asus van, ez a 3.ik notebookom,deez végre mindenhol egybe van,olyan amilyet elvár az ember. Csak javasolni tudom.
Az IBM-Lenovo-ról elég sok "rosszat" halani mostanság,de véleményt igazán nem tudok róluk,nekem még nem volt,de kinézetre nem rossz csak a tapipad??? szokni kell !!

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Munka melletti iskolába járáshoz kellene egy notebook. Játszani egyáltalán nem akarok, leginkább CAD-es dolgok mennének rajta, néha filmet is néznék. Jó lenne, ha az akksi kibírna egy Nyíregyháza-Budapest IC utat (3 óra). Na és persze fontos a megbízhatóság, és/vagy a jó szervízháttér. Sajna túl sok pénzem nincs rá, olyan 180k-200k-ig tudok elmenni.

Ezt néztem ki:
IBM R50

Mit gondoltok?

Egy helyi boltban ezt a configot Intel Extreme Graphics 2-vel ajánlották, valamint Mobil Pentium 1.6 (2M😎 procival. Ez miben különbözik a linkelttõl?
Ezt Linux-al szállítják, lecserélhetem-e nyugodtan Win XP SP2-re?

Elõre is köszi a segítséget!
Maffya
tisztába vagy vele hogy ez hogy zúg???
Ha beindul a ventilátor az maga a rémálom !!!!
Semprom 3100+ ?!!!??

Nekem Semprom 2600+ volt ,alig vártam hogy megszabaduljak töle !!

Ilyeneket ne mond hogy jók!
Elötte probáld ki !

OFF: Logodban a két középsõ betü nincs felcserélve?

na igen de egy másfajta xp-t tettem fel, amiben kevesebb driver és funkció van,
de a noti driver cd-jén van ilyen mappa hogy I386, az ott lévõ dolgokat hogyan lehet az xpbe beleépíteni?

[Jakuza]
Gondolom a notigyarto oldalan.
Vagy eleve a notihoz adott oprendszerben talalhato.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Több notinál is az a problémám, hogy windows telepítés után
a device managerben nem talál drivert a következõ eszközhöz:
PCI to CARDBUS BRIDGE ADAPTER
hol találok ehez drivert?

a mobil AMD procikat
Mármint a Turiont. 😊 A "mobil" Athlonok sima válogatott asztali procik amik bírnak kicsit kisebb feszrõl is üzemelni.

nekem kissé gyengus az átlagos 2 óra használati idö, meg a nagyon gyenge videókártya, ram, vinyó s mindezért azért elég rendes pénzt kérnek
Ezért nincs sok értelme a DTR notiknak. Tök jó hogy x1600 meg 7800 SLI van benne duál kórral, de ezt etetni is kell árammal. Ezért van az üzleti notikban minimál vga, energiakímélõ proci, sõt komolyabb típusoknál extra aksi csatlakoztásási lehetõség (a nagyobb alapaksin felül).

Celeron M van benne, azért az más
Mihez képest más? A cerka-m a baniastól (a dothan elõtti centrinós proci) annyiban különbözik hogy kisebb csíkszélességen készül, és [/b]nincs benne speedtstep[/b]. Teljesítményre tehát nincs vele panasz, csak épp állandóan fullos üzemben megy, akkor is ha nem csinál semmit. Ez pedig az aksi rovására megy.

Hát jah, tudnak ezek a Lenovo-s arcok 😉
Nem õk, hanem akik eddig is gyártották a ThinkPadet az IBM-nek. A Lenovo ugyanis megkapta az egész ThinkPad infrastruktúrát, nemcsak a márkanevet (A ThinkPad teljesen az övék, az IBM logót viszont valami 3-5 évig használhatják csak). A mezei Lenovo notebookok, azok a kínai gagyik amivel összekalapozták a pénzt a ThinkPad felvásárlására, azok totál máshol, mások által készülnek. Ha van esze a Lenovonak ez így is marad, mert a céges ügyfelek pikpak átállnak más márkára ha "eredeti" Lenovot kapnak ThinkPad helyett, akkor meg kár volt pénzt ölni egy kiürült márkanévbe.

"nekem kissé gyengus az átlagos 2 óra használati idö, meg a nagyon gyenge videókártya, ram, vinyó s mindezért azért elég rendes pénzt kérnek... "
Erre találták ki a Pentium/Celeron-M procikat, a Core Duo és Core Solo procikat, a mobil AMD procikat vagy a VIA C3/Transmeta (RIP) procikat. A fõ probléma az, hogy az erõs VGA többet fogyaszt, mint az egész gép együtt, meg lassan nem a procik a fõ fogyasztók. Ha nem erõs VGA-t használsz, minden energiatakarékos beállításokon van és nem 7200-es noti vinyót használsz, akkor igen is 4-6 órát ki bír egy újabb gép.