209
The Day After Tomorrow
  • Bandew
    Hát én ezt nem nagyon hiszem el. Nem hiszem, hogy pontos képet tudnának adni a "tudósok" arról az időjárási jelenségről, ami több 10.000 éve volt.
  • Prof William
    A filmben ábrázolt hirtelen megfagyásnak van valóság alapja.
    Amikor az elején azokról a mamutokról beszélnek amik kajálás közben fagytak meg az igaz. (Egy régi tudományos magazinban olvastam erről még vagy öt éve és emlékszem a film trélerében amikor vagynak a házak, majdnem felvisítottam amikor rájöttem mi történik.)
    A tudósok nem tudják milyen légköri jelenség hozta le a felső légrétegeket, de ez akkor és ott bizonyíthatóan megtörtént.

Úgy tűnik a rendező is halott erről a cikről.
  • Prof William
    Hali! Véletlenül nem a Debrecen Plazában nézted. Mert ott is fél óra ökörség ment. Ráadásul nem is filmreklámok hanem, Westel, Fóka, meg ilyen tévés marhaságok.
  • Loál János #166
    Akkor mire adtál 6 pontot???
  • Bandew
    Jó, akkor írd le IDE a véleményed, csak mert kiváncsi vagyok rá.
  • Sephi
    Ismerem az oldalt. Nekem is nagy kedvencem es azt lesem en is mindig. Altalaban mindig igazat ir.
  • guardian hero
    Nincs igazad, de ez már offtopic.
  • BobaFett
    Special nekem a Van Helsing kimondottan tetszett. Mondjuk lehet azert mert imadom a vampiros filmeket :)
  • winnie
    hmm... szerintem nagyon kevés 'nagyköltségvetésű' film van, amit nem divat fik*zni - az ilyen filmeknek, amik közönségízlést elégíenek ki, általában rossz a kritikájuk

/forrás www.rottentomatoes.com - hivatalos filmkritikusi vélemények alapján /ld. (ahány százalék - annyi a pozitív kritikák aránya)

troy: 57%
    holnapután: 46%
    van helsing 23%

ahogy várni lehetett viszont:
    shrek 2 91%
    harry potter 3 89%
  • Bandew
    Ez HATALMAS tévedés!
    A filmekben ez van igen, de a valóságban Amerika sirattatja magát a legjobban a világ fiai közül.
    Pl.: Szeptember 11., Pearl Harbor, Normandia
    Ezek közül az első kettő volt Amerikának a háború, és azóta is sírnak miatta. Sztem ez már undorító, főleg az, hogy mindenki sír velük. Nem mondom, hogy nem sajnálom azokat, akik bent égtek a WTC-ben, de az, hogy minden évben visszajátszák a TV-ben, ahogy kiugranak az épületből az emberek, mert nincs hova menekülni, az sztem már a hozzátartozókat is kiakasztja. Ha meg nem, hát szomorkodjanak amíg csak akarnak, nem az én életem baszódik el vele.
    ŐK azok, akik nem tudnak kilábalni még a legkisebb gondból sem. Nemrég még azt az áramszünetes sztorit is visszahallottam a TV-ben. KIAKADTAK EGY ÁRAMSZÜNETEN! Ezek komplett idióták!
  • Sephi
    Jaj bazz mar annyi negativat olvastam rola hogy lehet meg sem nezem.
  • guardian hero
    Ettől függetlenül nem mondom, hogy ez egy jó film volt, de a céljának megfelelt. Tisztességes iparosmunka, és ennél többet senki nem is állított róla.
  • guardian hero
    Szerintem mindenki tudta hogy mi fog jönni, nem kellett nagy ész hozzá, de nem is ez volt a lényeg.
    Az örömködésről meg: ettől tart ott amerika, ahol. Mert ha kipusztul a fél ország, nem sír a szájuk, hogy jaj nekünk, hanem örülnek, mert az emberek fele TÚLÉLTE! Ez a különbség köztük és köztünk, és én ezt nagyon tudom becsülni bennük.
  • Curtis
    Hi,

Mindenkinek, aki szerint ez egy nagyon jó film: Legközelebb nyitott szemmel nézzetek filmet! Amikor elhangzik, hogy a főhős (?) fia New Yorkba megy, már akkor TUDTAM, hogy a fiú bajba kerül, a hős apa életét nem kímélve megy segítséget nyújtani és ez majd sikerülni is fog neki. Ennyi. Nálam már itt elvágta magát a film. Milliók halnak meg és közben (meg a végén) poénkodnak, meg mosolyognak? Most képzeljétek el, hogy jön egy 30 méter magas szökőár, ami megöl néhány millió embert. Aztán az egész szarrá fagy, amitől újabb milliók halnak meg. Akkor lefagy minden -1000 fokra, amitől újabb milliók halnak meg. És az Amcsi filmekben mi jön ezek után? Hát persze. poén, mosoly, romantika. Nálam ez a film. 6/10 - Csalódás. Nem vártam el, hogy klimatológiai előadást nézzek, de egy bizonyos fokú igényességet a sztori szempontjából elvártam volna.
  • Waterhorse
    Én is jobbra számítottam. Engem nem nagyon fogott meg.
    A jó alapötlet ellenére a történet lapos volt, eseménytelen. Látványvilága sem volt valami nagy. Semmi különleges, vagy új dolgot nem adott a tanulságon kívül. Szerintem túl nagy feneket kerítettek az egész filmnek, egy amerikaira biztosan nagyobb hatást gyakorolt, de rám sajnos nem, pedig pozitívan ültem le elé.
  • greco
    Én hatalmasat csalódtam ebben a filmben.(magánvélemény)
  • BobaFett
    Speciel a Liberty Island (amin a szabadsagszobor van) Manhatten-tol delre(es picit nyugatra) van, ergo ahonnet gyalogoltak pont utba esik. Ugyhogy _EZ_ nem volt hulyeseg.
  • Bandew
    Csak elmentek megnézni a szabadság-szobrot. :-D
  • Shaman
    Én azt nem értem,hogy a végén a kis társaság-akiért ugye mentek a helikopterek- a Szabadság-szobor felé bandukolt. Ezeknek mi volt a szándéka?? Átkelnek a befagyott Atlanti-óceánon,vagy mi?
  • OptimusPrime
    Ennél talán több kéne ehhez a poszthoz.

"Apuci izgul a kisfiaert" - talán minden szülő aggódik valahol a gyerekéért. Komoly bajnak kell ott lenni, ahol ez nem így van. Mint ahogy a kutya sem hagyja pusztúlni a kölyökét, úgy az ember is ragaszkodik a saját gyerekéhez. Legalábbis szerintem ez így van (illetve így lenne a normális...)

"rakos kisgyerek bajban van" - aláírom, hogy ez hatásvadász momentuma a filmnek, és semmivel sem lettünk volna szegényebbek ha ez kimarad, ez a rész egyébként Nekem sem tetszett, bár némi emberséget feltételez, hogy még a legrosszabb helyzetben is vannak olyanok, akik törődnek másokkal.

"tinedzserlamur" - nincs is lassan amerikai film egy ilyen szál beépítése nélkül, ez már-már kötelezővé vált a filmiparban.

"neger hajlektalan aranyos kiskutyussal" - na igen, de az már régen köztudott, hogy a kasszasikeres filmhez két dolog kell: egy gyerek meg egy kutya. A feka manusz, pedig még gyereknek is beillene, szóval ő is, mintegy hatásvadász került a filmbe.

"szelesvasznu amerikai zaszlo" - a film legszebb jelente. A lengés közben megfagyó csillagsávos szépen szálló lobogó. Szerintem a legszebb kép az a zászló, Én azért nem érzem (emiatt biztos nem) amcsinyálazónak filmet.

"szabadsagszobor" - egyetértünk a WTC sokkal látványosabb képet mutatott volna! :-)

"US-UK baratsag" - Ez annyira nem új dolog. Elég ha csak a háborút nézed, melyik két ország verte a mellét első sorban? Ez a momentum annyira nem meglepő.

"hos amerikai felaldozza magat" - 9/11 után ez is természtes lett. Bár eddig is voltak olyan filmek, ahol valaki feláldozza magát a csapatért, de azokra mégsem illik ez a titulus, vajon akkor erre most miért?

Hát, asszem' ennyi. Gondolom az látszik, hogy Én merőben a másik oldalról közelítem a dolgokat. Lehetne a filmen fogást találni, és hát van is, de most őszintén: minek? Ez egy marha látványos film amiben sok olyan apró dolgot rejtettek el, ami a mai világban (talán) egyre ritkább. Magad is láthatod, hogy bár a felsorolásod jó volt, csak mindazok mögött egy tartalom állt, nem véletlenül kerültek bele a filmbe. De szerintem kár is ezen vitázni. Te úgy látod Én megy így!

Üdv!

• Bandew
    Élvezhetőbb lett volna.
  • winnie
    segytek, hajléktalanok kutyával itthon is vannak...
  • guardian hero
    jajistenem nemtökmind1? :)

Mindenki tudja hogy ez nem egy világmegváltó film, azok is akik csinálták, azok is akik beülnek rá. Persze lehetne a sztoriban kevesebb klisé, tőbb racionalitás és sokkal több realitás, csak akkor már nem az a nagy tömegeknek készült közönségszórakoztató szombat délutáni film lenne, hanem hardcore science-fiction vagy dokumentumfilm a National Geographic-on...
  • magus
    oh jaj. ezeregyedik feldolgozas, latvanytechnikailag silanymegoldasokkal, irdatlan sikerfilm sztorival. latnom kell!
  • Alien!
    mennyit is sétált???
  • Bandew
    Tudjátok mi a leérdekesebb? Hogy semmi, de SEMMI értelme nem volt annak, hogy az apa elment a fiához.
  • asdasdasd
    SPOILER!

Apuci izgul a kisfiaert, rakos kisgyerek bajban van, tinedzserlamur, neger hajlektalan aranyos kiskutyussal, szelesvasznu amerikai zaszlo, szabadsagszobor, US-UK baratsag, hos amerikai felaldozza magat...

Neked mi hianyzott az "amcsinyálazó buzifilm" kategoriahoz?
  • OptimusPrime
    A TDAT egyáltalán nem rossz film. Főleg, ha azt nézzük, hogy a készítőknek eszük ágában sem volt megváltani a filmmel a Világot. Csupán fel akarták hívni egy egyre égetőbb problémára a figyelmet, ami bizonyos tekintetben sikerült is, hiszen szerte az Interneten nem volt olyan nagyobb site, ahol ne lett volna a filmről és történetéről szó.

A rosszallások ellenére még csak "amcsinyálazó buzifilm" sem lett belőle, bár tény, hogy jobbára USA-beli helyszínek játszák a főszerepet és, hogy az amerikai zászló az, ami menet közben megfagy, de még ezek az apró jelek sem képesek oly' nagymértékben rontani a film élvezhetőségét. Legalábbis annyira nem, hogy kerek perec sz@rnak lehessen nevezni miattuk a filmet!

Hogy a benne mutatottak mennyire is fognak megfelelni a valóságnak, nem tudni! Ha a film túlzott is egynémely adatban attól függetlenül a lényege továbbra is a problémán maradt. Mindezt pedig tetőzte a látvány, ami szvsz, az utóbbi idők egyik egyik leglátványosabb filmjévé emeli a Holnaputánt.

Nem is kellett tőle csodákat várni, nagyjából azt hozta, amit már hónapokkal ezelőtt tudni lehetett, semmi többet! De ettől függetlenül így is remek mozi lett. Ez majd még az esetleges DVD eladásokban fog nagyon megmutatkozni.
  • RangeR
    Valami csodálatos volt, amikor jött a fagy és futottak előle, aztán kizárták az ajtóval és a kutya meg elugrott az utolsó pillanatban a fay ujjai elől:))) röhej volt
  • rezsofiz
    pedig armageddon ezerszer jobb film,annak legalabb van mondanivaloja.
  • Evil
    Nekem bejott, egynemely dolgon ugyan nevetni tudtam volna, de igy vasarnap delutan pont ez kellett.
    Persze amikor kijottem a mozibol ozonvizszeru eso volt, szal egybol beugrott a film.
  • FtranX
    világválság, éhezés, háborúk.
  • badoer
    szerintem se volt rossz film.jobban tetszet mint at armagedon.vajon mi lenne ha tenyleg jonne egy jégkorszak?
  • FtranX
    aha értem.
  • Bandew
    Igen, de az elvileg benne van a forgatókönyvben, csak nem tették bele a filmbe.
  • FtranX
    de voltak benne olyan jelenetek, amik a filmben egyáltalán nem voltak benne. (már nem emléxem, hogy mik voltak ezek)
  • winnie
    A Függetlenség napját először könyvben olvastam és egyszerűen nem bírtam letenni. Utána láttam a filmet és hát mit mondjak, rettentő kiábrándító volt. Pedig a könyv 99%-ban ugyanaz.

persze, hogy ugyanaz, hiszen a könyvet a film forgatókönyve alapján hozták össze
  • guardian hero
    SPOILER!!!

Én ma láttam moziban. Néhány résznél tátva maradt a szám, imádom ahogy az amcsik lerombolják a fél országukat :). Ahogy a takarító csávó kinéz a félig ledőlt felhőkarcolóból, és ott van alatta LA romokban... vagy az árhullám New York-ban, nagyon király! Jó, a sztori sablonos és helyenként uncsi, de azért nem értem miért kell kiütést kapni pár amerikai zászló látványától... Főleg, hogy a film tele volt öniróniával, amit nagyon tudtam értékelni. Mexikó lezárja határait az amcsi menekültek elől, LOL :).
    Kíváncsi voltam, hogy fél amerika kipusztítása után hogy sikerül happy enddel zárni a filmet, szerencsére nem erőltették túl, és szimpatikus volt a szintén önironikus köszönet a harmadik világnak zárszóként.
    Jó, a -10 fok másodpercenként szövegen én is csak röhögni tudtam, meg a helikopterek lezuhanása is vicces volt, meg hogy a lefagyott világban minden ajtó simán nyílt, de ettől függetlenül megérte a mozijegy árát. Kellemes szombat délutáni kikapcsolódás, csak ne lett volna olyan k*rva hideg a moziban :).
  • Waterhorse
    Most töltöm, talán holnap este már tudom nézni.
  • rezsofiz
    Ja az se nagyon nagy cucc,csak a film tobbi tenyezoi kozul kiemeli.