44078

ibogldrc.jpg

• Zsolti9014
    Van bizony. Őszintén szólva annyira kevés bajnokit tudtam megnézni idén, illetve amit láttam is, jobbára a miénk volt, hogy nem nagyon vagyok képben Dybala képességeivel, és tartok attól, hogy talán túlsztárolt játékos, de nagyjából Pogbával is hasonló volt a helyzet. Oké, ő ingyen jött, nem lehet összehasonlítani.

Persze a másik dolog, hogy nagy kérdések vannak előttünk. Őszintén, szívből kívánom, hogy Gigi pályafutása alatt még nyerjen egy BL-t, mert neki az hiányzik a kollekcióból, de pár éven belül utódlásra lesz szükség. Storari kiváló helyettes, de korban ugyanannyi. Lealival nem tudom, mi a helyzet most.

A védelemben Barzagli szerintem a legstabilabb, egyszerűen tanári, de szegény sokat sérült, és ő is benne van már a korban lassan.

A középpálya nagyon kényes, az egyértelmű, hogy Pirlo bármekkora kedvencem is, de lassan már itt fog minket hagyni. Pogba és Vidal a világ bármely csapatába beférne, szeretném, ha maradnának, és rájuk lehetne építeni a jövő csapatát, de ezt különösen a franciánál gondolom legalábbis kétségesnek. Vidal többször hűségesküt tett, és látszik rajta minden egyes meccsen, hogy a Juve az élete. Bele kell kapaszkodni, nem szabad elengedni! Persze lehet mondani, hogy sokat kapnánk érte, és abból kiket lehetne hozni, de ez már az a szituáció, amikor pillérről beszélünk. Maradnia kell.
    Itt még tényleg Sturaro, Coman lehet a jövő embere.

Elöl ugye Tevezt nagy nehezen megtaláltuk, de ő sem hosszú távú megoldás. Morata még lehet az. Llorente is jó, de itt azért bizakodásra adhatnak okot a fiatalok, ha úgy alakul.

És akkor itt merül fel, hogy kikkel lehetne majd a jövőben pótolni a kiesőket.

Buffon pótolhatatlan, de nem is nagyon van ötletem, ki vehetné át a helyét adott esetben. Talán Sirigu?
    Középpályán Pirlo szintén utánozhatatlan, de mostanában amikor elkaptam egy-egy PSG-meccset, azt láttam, hogy Verratti egészen kiváló. Jól cselez, harcos és jól is passzol.

Khedirát én nem erőltetném, de ha ingyen jön, egy próbát megér. Csak ez ne jelentse Vidal vagy Pogba távozását, ne vele akarjunk pótolni bárkit is.

Hihetetlen, hogy hogy telik az idő. Mintha tegnap játszottuk volna az első Serie B-s bajnokinkat, és hát Pessotto balesete, a két ifista halála is olyan közeli. Közben meg mintha mégis eltelt volna ezer év, akkora utat jártunk be.

Emlékszem, a Calciopoli előtt csak úgy záporoztak a nevek, hogy ki érkezhet az amúgy is bombaerős csapatba. Mindenesetre hihetetlen büszkeség, nagy eredmény onnan talpraállni. És kell, hogy legyen feljebb is!
  • Lacee86
    Nekem pont ezért fura most, h ezért a kissé őrült összegért megvettük ezt a Dybalát. Persze kívánom, h váljon be, de azért van benne bőven rizikó.
  • Zsolti9014
    Így van. Jók és okosak az igazolások. Pirlo, Pogba ingyen, Barzagli valami 300 ezerért. Persze ezekben mindig ott volt a nagy kérdőjel, de az idő és a srácok Marottáékat igazolták. Sturaróban nagy a potenciál, Comanból én még keveset láttam, de az szintén biztató volt. Ez egy igazán szerethető, csupaszív együttes.
  • Kaplan
    Hazaértünk Berlinből. Csöves, majd vegyük fel a kapcsolatot! Egy örök élmény volt ez, büszke vagyok mindenkire! FORZA JUVE!
  • Rockynhooo
    és milyen jó látni, hogy mennyi ember van még ebben a csapatban akikben rengeteg van. Például Sturaro, Coman. + Okosan igazol ez a CSAPAT. Sokkal szimpatikusabb ez az egész, mint amikor egy csapat 80 millióért vesz egy játékost, majd ha nem jött be mehet tovább. Tetszik ez a mentalitás amit a Juventus képvisel.
  • szucsy89
    grat, szépen helytálltatok!
  • Zsolti9014
    GRANDE JUVE!!!

Hihetetlen kettős érzések kavarognak most bennem. Egyrészt nagyon szomorú vagyok, mert hát ez mégis csak a BL-döntő volt. Látni a srácokon az akarást, amikor Vidal egy sima bedobásnál az ég felé tartja a labdát, szinte a sírás kerülget, visszagondolni rá. Persze lehet mondani a "HA" kezdetű mondatokat is, hiszen 2-1 előtt egy nagyon véleményes szituáció volt a Barca kapuja előtt. De el kell ismernem, egy kicsivel jobb volt a katalán csapat.

És hogy miért kettős érzések? Amikor 2003-ban a Milan ellen kikaptunk, összedőlt bennem a világ. Most másabb volt. Papíron sokkal nagyobb különbség volt a két csapat közt, de a JUVENTUS igazi CSAPATKÉNT helytállt. Az egész szezonban. Milyen mélyről jöttünk? 2006-ban, amikor a Barca BL-t nyert, mi indultunk a Serie B-be. Aztán felálltunk, végigaraszoltunk, és rátettük a mancsunkat Európa trónjára. Ráülni nem sikerült. Nem tudom, mikor láthatom megint a csapatomat a döntőben, most ugyanis bőven erőn felül jött ki ez a BL-menetelés.

Elképesztő büszkeség tölt el amiatt, hogy így tudtunk játszani, tényleg komoly erőkifejtésre késztetve a Barcelonát, Messit sokszor szinte teljesen kikapcsolva. Emelt fővel járhat az utcán játékos és szurkoló egyaránt. Viszont nagyon szomorú volt látni Pirlót ennyire letörve. Gigi viszont a végén is tele pozitív energiával. Elképesztőt játszott, a VILÁG LEGJOBB KAPUSA örökké. Könnyekkel küszködök most is.

Mert Buffon már lassan két évtizede a csúcson, mert Barzagli amikor csak éppen nem sérült, gyönyörűen oktat, mert Chiellinit is hátráltatják a sérülések, de ő igazán rettenthetetlen. Mert Pirlo már ugyan öregecske, de most is olyan labdákat adott, amiket bárki megirigyelne. Mert Vidal igazi harcos. Mert Pogba Istenáldotta tehetség. Mert Tévez az elmúlt évek egyik legjobb csatárigazolása. Mert Morata kíméletlen volt a spanyol csapatok ellen. Mert Allegri egy igazi zseni - remélem nem túlzás ezt mondani. Köpködtem, egyértelműen rühelltem, de már nagyon is kedvelem. Ez a Juve egy történelmi csapat, még ha most nem is soroltam fel mindenkit.

És végül: gratulálok a Barcelonának, korszakos együttesük van.

Ui.: Jól látom, hogy a Juvestore-ban már nincs hazai mez? Itthon hol érdemes rendelni? Szeretnék egy Pirlósat.
    Utoljára szerkesztette: Zsolti9014, 2015.06.07. 07:06:15
  • gercse
    Az egyetlen eddigi olyan döntő, ami után én is azt érzem, hogy hát ez van, az ezüst is szépen csillog.
    Ezt a barcát nem lehetett megverni, csak nagy mákkal max, szóval gratula a csapatnak, szép szezon volt, nem csalódás a második hely, hanem érdem.
  • Lacee86
    Büszke vagyok a Juventusra, amit nemcsak ezen a meccsen, hanem au egész idényben nyújtottak. Allegri előtt is megemelem a kalapom.
  • Rdinho10
    Le a kalappal a Juve elott!!nem hittem volna h,igy toljatok!! Sajnalom Pirlot nagyon:/
  • UUUU
    Örülök és mégis sajnálom, hogy igy alakult. Sok sikert nektek az eljövendő időkben is, megtettetek mindent amit lehetett, ne szomorkodjatok, mert mindent megtettetek amit lehetett és büszkék lehettek a csapatotokra, mely sokkal kisebb játékerővel olyan erőkifejtésre késztették a Barcelonát, amelyet gy csapat se mondhatja el magáról.
    Buffonnak pedig külön nagy grula, mert egy kivételes játékos.
  • Palinko
    Annyira sajnálom. Az elején bekapott gyors gól nagyon nem kellett volna, igaz az első félidei játék a 33% os labdabirtoklással felejthető. A gólban nagyon szép munka volt, nem nyílt ki a csapat taktikusan kiegyenlítettek, csak hát aztán a barca válasza sem volt semmi, az utolsó az a mind1 kategória. Jobb csapat a barca, meg is érdemelték, csak hát már egy kicsit sablonos.
  • bakkerman
    Gratulalok a Juventusnak,amit ebben a szezonban elert oriasi teljesitmeny ! Bajnoksag,kupa,BL donto,es utobbiban MELTO!!! ellenfele volt a szeretett csapatomnak. Sok sikert a tovabbiakban!
  • argo001
    :(
  • UUUU
    Buffont mindenképpen sajnálnám, ha nem nyerné meg, szerintem az elmúlt 20 év legjobb kapusa a világon. A 8. percben is mit fogott.
  • Lacee86
    Hát, azért örülhetünk, h csak 1-0 a félidőben, annak ellenére, h voltak nekünk is helyzeteink. Amiket megállapítottam:
    -Chiellini iszonyúan hiányzik
    -Pogba szörnyen játszik, árnyéka önmagának
    -Tevez sem remekel, bár alig jut el a labda hozzá
    -Marchisio a Juve legjobbja eddig sztem
    -ideges a csapat, még Buffonon is látszik a feszültség (lsd. a hibáját a végén...)
    Mindezek mellett a Barca védelme is ki-kihagy, és ezt kellene sokkal jobban megbecsülni, és rohadtul kihasználni. Nem tudom, mit lehetne kitalálni, de remélem, Allegri tudja... A 2. félidőben ez nagyon kevés lesz, mert minden mélypontot nem fogunk megúszni.
  • UUUU
    Pénz, reklám stb. Sry de az ellenfélnek szurkolok, de azért sok szerencsét nektek, mert igy korrekt, mert ez nem a gyűlölködésről szól, hanem nemes ellenfelek, nemes vetélkedéséről és mindig is tiszteltem az olasz csapatok hozzáállását.
    Tehát méegegyszer sok sikert ,jó szurkolást és kellemes időtöltést. Mi amici.
  • Trunks
    Igen, gondolom nem volt más. Ez a meccs előtti ceremónia viszont mire jó, azt nem tudom.

Egyszer végre húzzuk be a döntőt! A kupát sikerült, azt pedig mostanában ritkábban nyerjük, mint a BL-t. :D
  • UUUU
    Gondolom más olyan nem nagyon volt, aki még megfelelő állapotban van védeni. Persze én is egy Zoffot szivesebben láttam volna, de azért 73 évesen ez nehéz lett volna. Bár Peruzzi is inkább odafért volna, hiszen ő legalább BL győztes a Juve szineiben.
  • Trunks
    Barça Starting XI :1.Ter Stegen
    3.Piqué
    4.Rakitic
    5.Sergio
    8.Iniesta
    9.Suárez
    10.Messi
    11.Neymar
    14.Mascherano
    18.Jordi Alba
    22.Alves

#Juventus starting XI: Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra, Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal, Tevez, Morata. #JuveFCB #UCLfinal

Legalább a Juve twitterese értelmesen ki tudta egy sorba posztolni. Semmi meglepetés. Barzagli hál' isten vállalja a játékot. A sors fintora, hogy mindhárom berlini világbajnokunk a kezdőben?
  • Trunks
    Van der Saart nem tudom kinek volt az ötlete berakni a Juve-legendák közé, elég gyenge volt nálunk. Csöves befért végül az All-Stars csapatba? Ha már csak ezért kiment.
  • UUUU
    Sok szerencsét mára srácok, Avanti Così Ragazzi!
  • szucsy89
    Már volt :D
  • Grove4
    "Idióta társalgás..." max az ő részéről. Köszi.

Amúgy nem tudjátok, hogy mikor lesz a Barca-Juventus legendák vs. világválogatott gálameccs?
  • Lacee86
    Nem lehetne, h az idióta társalgásotokat máshol folytassátok? Köszi.
  • Grove4
    Igen. Na most már kimehetsz játszani.
  • Rdinho10
    Na a vedoitek is kb ezen az agyi szinten vannak:D
  • Grove4
    Szopd le anyádat, már bocsánat! ;)
  • Rdinho10
    okok majd holnap kiderul;)
  • Count Adyn
    Miután bemutatkoztál hogy hülyébb vagy mint szücsy itt senki nem fog komolyan venni, ne is probalkozz inkabb koszi:D
  • Trunks
    Nem érdekel mit írtál. Szólt hozzád valaki is? Máskor ha mindenképp szófosásod támadna, inkább ne szedd szét mondatonként külön hsz-be. Kösz.
  • Rdinho10
    Mondjuk nyilvan nem fogod te beismerni de kozel sem nalatok jatszanak a legjobb vedok...igaz nalunk sem
  • Rdinho10
    Az meg h tavaly meg azelott levettek Messiz?!ez milyen erv?:D most a jelen van es jelen pillanatban nalatok nincs az a vedo aki megfogja a jelen formaban jatszo Messit,ha meg megis akkor van meg egy Neymar,Suarez....nem lennek Allegri helyeben...
  • Rdinho10
    Akkor te nem mostanaba neztel Barca meccset...en pedig nem vok elajulva a ti vedelmetektol!Messiek sokkal szervezettebb,inteligensebb vedoket us megevett mar iden;) ti a lehetos legkonnyebb agon jutottatok idaig: kaptatok egy szethullott dortmundot,szereny kepessegu monacot majd egy teljesen kifacsart madridot!meglehet nezni h mi milyen agon jutottunk ide:angol bajnok,francia bajnok ,nemet bajnok es ugye most jon az olasz.Elismerem a juvet de iden a mi csapatunk mas kavehaz!szeleken vagytok a legsebezhetobbek es ezt ki is fogjuk hasznalni remelhetoleg:) legyen egy hatalmas meccs!
  • Trunks
    Ami kérdéses lett Chiellini kiválásával, az az, hogy kit fog így Suarez támadni? Megint Evrát?
  • Trunks
    Szerintem túl van ez dramatizálva. Nem igaz, hogy Messiék ellen semmit nem lehet tenni, imádkozni kell, hogy ne villanjanak meg. Hülyeség. Nem véletlenül nem rúgott tavaly a 6-7 Atlético elleni meccsen egy gólt se a kis tetkós törpe vagy hogy anno Mourinho Intere levédekezte azt az elődöntőt. Igenis szervezett védekezéssel sok mindent el lehet érni. Nyilván a Real vagy Guardiola Bayernje nem képes erre, nem is ez az erősségük. Mindenesetre leegyszerűsíteni az egészet arra, hogy ha jó napja van a Barca-triónak, akkor esélyünk sincs, szerintem túlzás.

Chiellini hiánya fájni fog, a kupadöntőben nagyot játszott. Alapvetően nem aggódnék, hogy Barzagli helyettesíti, mert szerintem a világ egyik legjobbja a posztján, hihetetlen rutinnal hozza le a meccseket. Egyetlen aggasztó jel, hogy a négy védős felállásban nem sokat játszott idén, de azért nem hiszem, hogy ez lenne a döntő. Fontosabb, hogy a kp-ról és a csatársorból senki se dőljön ki.
  • Breki33
  • Rockynhooo
    Most olvastam NSO-n, hogy biztonsági okokból nem lesz... :\
  • Kaplan
    Akkor majd ott személyesen is megismerjük egymást. Viszont azt nehezen akarom elhinni, hogy ne lenne egy hatalmas kivetítőn, valamelyik nagy téren meccsközvetítés.
  • Rockynhooo
    Iszonyat nagy hangulat lesz az fix. Ha már csak bóklászoltok utcán - tereken - kocsmák között, már az hatalmas élmény lesz :) Én fix mentem volna veletek, de nem vagyok MO-n. De foglaltam már asztalt egy olasz étterembe, úgyhogy megyek a Pirlos válogatott mezemben és szorítok Skóciából :D

Amúgy én attól tartok, hogy Messi meg Neymar annyira könnyen fickándozik meg indul meg, meg annyira nyomják a sambat, hogy lapok nélkül majd nem lehet őket megállítani :\ akárhogy is végződjön a szombat este, hatalmas utat tett meg ez a csapat a Serie B-ből, eredménytől függetlenül egy boldog nap lesz ez minden Juventino számára. Még nekem is, pedig csak egy szimpla szimpatizáns vagyok :D