44078

ibogldrc.jpg

• preziosi
    valahol nagyjából egyet értünk, csak bizonyos pontokon nem.

én sem mondtam egy pillanatig sem, hogy tevezt itt kell tartani, tudjuk a múltjából, hogy milyen hatással lenne ez a csapatra.

mandzukic nekem alapból nem szimpatikus, egy durva, sokat szabálytalankodó játékos, a védőmunkája mondjuk tényleg kiemelkedő. én nem csak a nyers számokat nézem, de az biztos, hogy az athletico "frissen" igazolt griezmann - mandzukic kettőséből a francia vitte azért a szezont. ennek okán gondolkodtam el azon, hogy oké, hogy sokat termelt a heynckes-féle 4-2-3-1-ben, de hogy nálunk ilyen felállást nem fog látni, abban szinte biztos vagyok. elvileg egója is van a srácnak rendesen, ezért nem csodálom, hogy a hasonszőrű guardiolával nem sokáig fértek meg egy csárdában, de ha tényleg cholo sem ragaszkodik hozzá, az jelent valamit.

berardival kapcsolatban ugyanazt tudom mondani. neki viszont nagy rajongója vagyok, és oké, hogy hány játékos mellett szerepel mondjuk a wikipedián az 'fw' betűpáros, de berardi nélkül konkrétan egy mandzukic, zaza, dybala, morata csatársor esetében egyetlen játékos lenne, akit nyugodt szívvel lehet tevez visszavont szerepkörében játszani, és az dybala. coman szerintem szinte biztos, hogy kölcsönben kezdi meg valahol a szezont. berardi két szezon alatt összehozott 30-31 gólos statisztikája szerintem mutatja, hogy érdemes vele megpróbálkozni, és nem feltétlen kéne azért padoztatni, mert 20 éves. a bl-ben még valószínűleg tényleg kevés, de akkor padozzon ott.
  • forzajuve5
    Tevez miatt én marha pipa vagyok. szerintem se tisztességes a részéről, hogy így felrúgja ezt a nem túl hosszú idejű szerződését. pláne az után, hogy nálunk indult be újra a karrierje és újra a legnagyobbak közt volt emlegetve európában.
    csapattal is jól kibaszik, mert nehéz lesz a pótlása. idén lehetett volna a többi szekciót erősíteni, és majd jövőre ráértünk volna egy klasszis csatárt keresgélni.

#41390: azért szerintem itt a pénzen megy a legnagyobb rugózás. nagyon sokba van a két játékos, ráadásul ez csak a fele játékjoguk. személy szerint azt mondom, hogy nem is érnek ennyit, de a vezetőség biztosan tudja mit csinál.

Vidal pedig tényleg nagy hülye volt, ha ő a hibás, ha nem. ittassan nem szabadott volna volán mögé ülni, pláne nem egy bivalyerős Ferrariba. pedig ahogy kezdte a copát, az alapján most mennybe mehetett volna Chilében...
  • Trunks
    Hadd vitatkozzak veled. Bár szerintem se normális, hogy Tévez gyakorlatilag szerződést szeg, mi meg elengedjük, azért nem ennyire fekete-fehér a dolog. Bevett szokás, hogy ha a játékosnak egy éve vagy kevesebb van hátra a szerződéséből és nem akar hosszabbítani, akkor vagy megegyezik a klub és a játékos, és mindenkinek jobb, vagy mindenki szenved a szerződés végéig (játékos kikerül a keretből, klub feleslegesen állja a fizetést). Lásd Llorente utolsó bilbaói éve. Azért egy ilyen balhés játékost, mint Tévezt itt tartani, mert van még 1 éve hátra a szerződésből, hülyeség. Plusz többe is kerül és rontja a csapategységet is. Szerintem megegyezünk a Bocával vagy az apacs ügynökeivel, hogy valami minimális pénzért cserébe mehet, amerre lát. Mindenesetre szerintem is gáz, hogy ennek így van vége, ezt már tudhatta volna előre, és akkor a klub nem számít rá 3 évig, illetve kár volt itt 1-2 hétig húzni a dolgot.

Mandzukic véleményem (és nem csak az enyém) szerint az egyik leghasznosabb csatár a piacon. Igen, nem rúg 25-30 gólokat egy szezonban, de a laikusok kivételével mindenki be tudja látni, hogy senkit sem csak egy mutató (jelen esetben a lőtt gólok száma) minősít. Nyomás alatt tartja a védőket, rengeteget fut, helyet csinál a többieknek, stb. Ráadásul nem kerül x csillióba, mint sok "sztárcsatár". Az meg, hogy Guardiola nem tartott rá igényt, nálam egyértelműen pozitívum, látva a pusztítást, amit az elmúlt két évben a világ akkori legjobb csapatánál végbevitt. A nyugdíjas Xabi Alonso leigazolása gigászi fizetésért, majd minden esetben erőltetése; Rafinha, a klasszis jobbhátvéd, ezért a posztján a világ egyik legjobbja, Lahm játsszon egy teljesen idegen poszton és még sorolhatnám. Azt hiszem, a rendkívül gyenge eredmények ezeket a döntéseket is igazolják. Hogy Simeone nem tart a horvátra igényt, kissé aggasztóbb, mert az argentínt nagyon nagyra tartom, de hát ő másként gondolja a dolgokat. Ő se hibátlan azért, lásd Fernando Torres és a 3/19-es gólmutatója. Plusz már leigazolták Viettót a Villarrealtól.

Berardit meg nehogy visszahozzuk ebben az idényben, elöl mindenképp megleszünk létszámban és minőségben is, kár lenne őt padoztatni. Őszintén szólva Zazára nem tudom mi szükségünk van, egyáltalán nem tűnik klasszisnak a srác. A csatársor összeállítása ennyi hasonló stílusú támadóval jó felvetés. Majd Allegri megoldja. :)

Vidalt nem kommentálnám különösebben. Hibázott, kapjon pénzbüntetést vagy közmunkát, bánom is én. Bár elítélem, és igenis, nekik is vállalniuk kell a következményeket, azért nem kell túldramatizálni a dolgot.
  • preziosi
    marotta elvileg kijelentette, hogy a futballista elsősorban ember, tehát ha tevez el akar menni, akkor haza ingyen elengedjük. szép gesztus, csak mi lenne, ha ebből rendszer lenne a futballvilágban. bárki, aki valamire hivatkozva fel akar rúgni egy élő szerződést, az simán kilép, és mi speciel a kívánt és szintén marha nevetséges 5 milliót eurót sem fogjuk megkapni a szezonban 29 gólos csatárunkért. valóban szép volt, amit itt 2 év alatt csinált, de ez így a végére minden, csak nem sikersztori.

mandzukicnak én személy szerint túlzottan nem örülnék, lehet hogy gólerős bizonyos játékrendszerekben, de van oka, hogy guardiola őt tette ki elsőnek a csapatból, illetve simeone sem ragaszkodik hozzá túlzottan. az is egy érdekes kérdés, hogy így mit csinálnánk 3 olyan csatárral, akik nagyrészt csak teljesen elől jók (mandzukic, morata, zaza + ha rajtunk marad netán, akkor llorente), mivel visszavonva rendesen csak dybala és berardi tudna játszani, de jelenleg berardi érkezése sem vehető készpénznek.

őszintén ezt sem értem túlzottan, hogy miért nem tudunk hetek, hónapok óta megegyezni 2 játékos ügyében egy olyan csapattal, akik második szezon óta köszönhetik az elsőosztályú tagságuk nekünk és ennek a két játékosnak. rugóznak itt azon, hogy nekik még kéne egy évig berardi, na de nehogy már ne tudjuk egy sassuolonak megmondani, hogy ennyi volt, a keretünkben akarjuk tudni. így is kapnának másfél játékjogért majd' 28 milliót, abból egy ilyen kaliberű csapat nehogy már ne tudjon erősíteni.

az utóbbi napok híreire pedig vidal copa america alatt tanúsított magatartása a korona, ezt különösebben nem is kommentálnám.
    Utoljára szerkesztette: preziosi, 2015.06.17. 17:52:06
  • Trunks
    Úgy néz ki itt a vége. Tévez ügynöke üzent, hogy Carlitos a Bocát választotta. Nagyon megkedveltem az elmúlt két évben, 0 hisztivel mindig odatette magát. Mégis így az elválás azért keserű szájízt hagy maga után. Nem tudom miért kellett itt húzni az időt, meg amúgy is elég köcsög dolognak tartom, hogy nem aláír egy szerződést, ráadásul nem egy 5 éveset, aztán fogja magát, és két év után felrúgja. Remélem azért valami kártérítést kapunk ezért, nem csak ingyen elengedjük a Bocába. Mindenesetre ha nem akar itt játszani, akkor menjen is. Majd jön helyette olyan, aki szívesen teszi.

Mandzukic lehet így a befutó. Személy szerint nagyon örülnék neki, védekezésből is keményen kiveszi a részét, bizonyított Heynckes Bayernjében és az Atléticónál is, még ha nem is lőtt 30 gólt az előző szezonban. Zaza is majdnem biztos érkezik 15 millióért, Berardi még egy évet maradhat a Sassuolónál.
  • limperatore

Il Nostro Calcio
    2 hrs ·
    Vidalt valószínűleg kiteszik a chilei válogatottból, mivel az éjszakai balesete során a szondázás alkoholos befolyásoltságot állapított meg.
    Mindenesetre őrizetbe vették.
  • 9csöves9
    Egyetértek, de nem fogják egy hazai rendezésű Copán az éppen legjobban teljesítő játékosukat kibaszni. Amúgy meg nem lehet tudni mennyi alkohol volt benne, gondolom ott nincs zéró tolerancia. Kapni fog egy pénzbírságot aztán helló, ugyanúgy mint máshol a celebek. Ők ráadásul ott kb. nemzeti hősök, nem holmi szappanopera sztárok.
  • szucsy89
    mi az hogy nyilván nem lesz belőle semmi? remélem jól megbasszák, elveszik jogsiját stb... rá ugyanúgy vonatkoznak a szabályok. szánalmas, hogy istennek képzelik magukat ezek a focisták (legyen az akár milanos is), ezzel mások életét veszélyeztetve
  • 9csöves9
    Vidal elég jól aprít a Copán, 2 meccs 3 gól 2 gólpassz, erre éjjel balesetet szenvedett, összetörte a Ferrariját. Nincs baja, de volt némi alkohol benne. Nyilván nem lesz belőle semmi.

• Trunks
    De ez nem VB-rendezés, hogy abból Katar vagy a ruszkik közvetlenül profitálnak. Románia vagy Svájc fizetne azért, hogy ez esetleg jó lehet nekik? Közben pl. az angolokkal kibasznak. Ugyanígy a BL-kalapok átvariálása se értem mire jó. A portugál, ukrán vagy holland bajnoknak. Nagyon erősek anyagilag, mondhatom.
  • Lacee86
    Nem látjuk át, h ezért pontosan ki kinek és mennyit fizetett. -.-
  • Trunks
    Azt a kurva élet... az UEFA és a FIFA mindent elkövet, hogy a csapatok rangsorolása minél ostobább és igazságtalanabb legyen. Ha jól értem, júliusban zárul le a következő VB sorsolásához használt rangsor.

Jelenleg ez így néz ki:
    1 GER Germany 1775
    2 BEL Belgium 1509
    6 NED Netherlands
    7 POR Portugal 1229
    9 FRA France 1164
    10 ESP Spain 1147
    11 SUI Switzerland 1146
    12 ROU Romania 1115
    13 ITA Italy 1101

Ha minden igaz, az olaszok 9.-ek, így csak a 2. kalapba kerülnek, míg Románia (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) az elsőbe... ha ma az olaszok ikszeltek volna egy kibaszottul TÉT NÉLKÜLI barátságos meccsen, akkor megelőzték volna Romániát. Gratulálunk FIFA, tényleg 50%-ban kell számítania az utolsó év eredményeinek, köztük a felkészülési meccseknek. Így legalább látszik, hogy Portugália bizony az elmúlt 5 év eredményei alapján 3 hellyel megelőzi Spanyolországot, Svájc két hellyel Olaszországot vagy a románok 6 hellyel a horvátokat. Vagy akár az osztrákok 19 hellyel a svédeket. Uramatyám.

Fasza lesz, amikor majd kihúznak egy Németország, Olaszország, Oroszország, stb. és egy Románia, Wales, Skócia csoportot.

Mi az értelme, hogy szétkúrják ezt is meg a BL-csoportok sorsolását is? Nem a nagyok hozzák a sok pénzt? Vagy ezt képtelen belátni a sok korrupt agyatlan hülye?
    Utoljára szerkesztette: Trunks, 2015.06.16. 22:42:18
  • 9csöves9
    Allegri elég konkrét dolgokat említett a legutóbbi sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy szeretné ha igazolnánk egy klasszikus 10-es játékost, konkrétan Oscart nevezte a Chelseaből, de azt is megemlítette, hogy Pastore,Isco,Di Maria és Kroos is nagyon szimpatikus neki. A csatárkérdésről is faggatták, szerinte nincs túl sok megszerezhető a piacon, Mandzukic és Higuain nevét dobta be, bővebben a horvátot méltatta. Fontosnak tartja, hogy Berardi,Zaza és Rugani is csatlakozzon a kerethez. Nem tudja még, hogy mi lesz Pogba és Tevez sorsa, de ha maradnak akkor még jobban oda kell tenniük magukat mint idén.
  • Trunks
    De imádom ezeket a válogatott meccseket. Első félidőben megsérült De Silvestri, Buffon és Bonucci is. A samposat rögtön levitték hordágyon, Buffont a szünetben kell lecserélni, Bonucci meg talán folytatja. Reméljük legalább Marchisióval nem történik semmi...
  • Gabor77
    Ajjaj....ez nem jó hír. Ha már elmegy, mehetett volna haza...
  • Gabor77
    Ajjaj....ez nem jó hír. Ha már elmegy, mehetett volna haza...
  • Trunks
    Sarri hivatalosan is a Napoli új edzője. Nem nagyon ismerem, de az Empolinál állítólag jó munkát végzett. Benítez teljesítményét szerintem hozni fogja sokkal kevesebből.

Paolo Sousa pedig a Fiorentina edzője - már majdnem hivatalos, de a szurkolók tiltakoznak a juvés múltja miatt. Kicsit "vihar a biliben" szaga van, játszott nálunk két évig 20 évvel ezelőtt, később megfordult a Parmában és az Interben, nem lehet mondani, hogy iszonyat ragaszkodna a klubhoz.

Tevezről nem értem miért nincsenek még hírek. Elvileg ma kellett volna kiderülnie, hogy mit is akar. Remélem nem húzza az időt a Copa végéig, jobb lenne mielőbb rendezni a dolgokat. Igazából pár héten belül ki is alakulhat a teljes keret, aztán lehet kezdeni a munkát.
  • forzajuve5
    Marotta ma azt nyilatkozta, hogy nagy esély van Tevez távozására, nagyobb mint Pirloéra. én is nagyon pipa leszek ha nem a Bocába megy ha távozik
  • Trunks
    Nagyon nagyot csalódnék benne, de nem is nagyon tudom elképzelni. Még ha hazatér a Bocába, el tudom fogadni, de mivel lenne jobb az Atlético vagy a PSG? Atletinél ott van Simeone, PSG több $$$, de csak nem ezek számítanak már a leginkább.
  • 9csöves9
    Egyre jobban aggasztanak a Tevezes hírek... Őszintén szólva kicsit haragudnék is rá, ha a Boca helyett az Atletibe vagy a Psgbe menne.

Amúgy ha már közösségi média, Sturaro feltett egy képet amin Berardival ölelkeznek az u21esek edzésén, futuro, juve, finoallafine hesstegekkel.
  • Trunks
    Mai Gazzetta szerint Tévez ügynökével ma találkozik Marrotta, úgyhogy valszeg kiderül végre, mit akar Carlitos. A lap szerint 50% az esély a maradásra. Ha távozik, akkor Mandzukic a célpont, akitől hajlandó megválni az Atleti. Reálisabbnak tűnne, mint Cavani vagy Higuaín.

Morata pedig köszöntötte a twitteren Khedirát, úgyhogy nem valószínű a távozása. Valami spanyol interjúban azt mondta, hogy senki nem kereste őt Madridból, csak a nagyanyja szeretné, ha visszaköltözne. :DD
  • Breki33
    Foci-l levelezőlista,

"[foci-l] REAL-hírek uborkaszezonban, csak nektek... :)"

Real hírek voltak a hozzászólásban, de ezt a részét másoltam be ami ránk is vonatkozott.
  • 9csöves9
    Gyönyörűek ezek a mondatok. Honnan van?
  • Breki33
    A Corriere della Sera szerint a Juventus hajlandó lenne átengedni Vidalt a Real Madridnak, amennyiben ez segítene nekik megtartani Pogbát. A spanyol klub ugyanakkor nem vetné el a középpályás szerződtetését 40 millió euró környéki áron, amennyiben Verratti Párizsban marad.
  • Trunks
    Makelelét ne felejtsd ki, akit úgy rúgdaltak ki onnan, amikor az egyetlen volt a középpályán, aki kemény védőmunkát tett le az asztalra. Különösen a védekező kp. posztján szabadul meg nagyon könnyedén a játékosoktól a Real a galaktikus éra óta. Nem vagyok oda Khediráért, de látom, hogy lehet hasznos a csapat számára. Mióta Juve-szurkoló vagyok, mindig is nagyon masszív volt a középpályánk (leszámítva a Ranieri-Ferrara-Zaccheroni korszakot). Deschamps, Conte, Di Livio, Davids, Tacchinardi - technikailag egyikük se volt favágó, de nem voltak labdazsonglőrök se. Ez a hagyomány folytatódik. Idén is miénk volt a legharapósabb középpálya, jövőre se lesz másképp. Inkább Khedira, mint valami törékeny virágszál, aki nem hajlandó becsúszni se. Ráadásul valszeg balhézni se fog, ha le kell ülni a kispadra.
    Utoljára szerkesztette: Trunks, 2015.06.10. 00:47:31
  • 9csöves9
    Nem egy Zidane, de azért rengetegen átesnek a ló túloldalára vele kapcsolatban. Azért azt ne felejtsük el, hogy a sérüléséig a világ egyik legjobb válogatottjának és a Real Madridnak is alapembere tudott lenni, ahova ráadásul olyan "hozzá nem értő" edző személyes kívánságára került, mint José Mourinho. Szerintem ő be fog állni a Cambiasso,Samuel,Sneijder,Robben stb. sorba, akiket úgy rugdostak ki Madridból mégis meghatározó tagjai tudtak lenni később egy top csapatnak.
  • Trunks
    Én se vagyok nagy rajongója, de ennyiért nem lehetett kihagyni. Kíváncsi leszek ez Pirlo vagy Vidal, esetleg mindkettejük távozásának szólt vagy csak a keret bővítésére szolgál. Úgy érzem a chilei lesz az áldozat.
  • Rockynhooo
    fu Khedirat nagyon utálom, meg nem tartom egy jó játékosnak. volt egy jó szériája, de amúgy...
  • Lacee86
    Hihetetlen. Most volt a BL döntő, alig kezdődött el az átigazolási időszak, mi meg már 2 üzletet nyélbe ütöttünk. :D Milyen jó volna, ha Morata-val és Khedirával egyetemben a következő idényben is kiütnénk a Madridot. :D
  • forzajuve5
    Khedira ma hivatalos lett. 4 évre írt alá. Szerintem eleinte ő csak a padog kap majd helyet, de kiváló lehet arra, hogy bármikor beszálljon bármilyen meccsre, mert már van annyi rutinja, hogy nem ilyed meg semmilyen helyzetben. többit meg majd meglátjuk, de én azt mondom, hogy stabil kezdő nem lesz belőle. arra jók tényleg az ilyen igazolások, hogy legyen egy erős padunk
  • 9csöves9
    Khedira is hivatalos, 4 évre írt alá. Marottáéknak nincs pihenő, hamarosan a Pereyra,Zaza,Berardi bizniszeket is le kell zavarni. Utóbbit legkésőbb június 20-ig.
  • Trunks
    Igen, csak Moratában marha nagy a Real iránti szeretet és félő, ha hívják, akkor megy vissza. Ebből szempontból nem jött most jól az edzőcsere, mert a malac nem tartott rá igényt, míg Benítez lehet, hogy igen. De persze ez mind spekuláció. Tévez meg furcsa lenne számomra, ha egy ilyen szezon után azt mondaná, hogy hazatér. Miért írt akkor alá 2016-ig? Ennél versenyképesebb Európában se lehetne a Juve ahhoz képest, amikor 2013-ban ide jött.
  • 9csöves9
    De Laurentis most éppen azt nyilatkozta, hogy a Juvénak 100 millió... jó játékos, de Nápolyban egy fasz lett szerintem, óriási érdemei vannak neki is abban, hogy a Nápoly idén így leszerepelt. Elhitte, hogy ő a király, bármit megtehet, akkor focizott amikor éppen kedve volt. Közben meg be nem állt a szája egy pillanatra sem, ellenünk is minden egyes meccsen bicskanyitogató amit művelt. Nem kell ő ide, de szerintem ő sem akarna hozzánk igazolni.

Szerintem Tevez és Morata is marad, nem kell aggódnunk. Kifejezetten jó pozícióban várjuk ezt a mercatot. Pénz van, szóval nem szorulunk senki eladására, nagy szezont futottunk, szóval ha valakit vinni akarnak akkor alaposan megkérhetjük az árát. Arról sem lehet szó, hogy valaki azért igazolna el, mert úgy érezné, hogy itt nincs esélye a BL-re, mert láttuk, hogy van. Ha valaki távozni akar, az azért lehet mert többet akar keresni, vagy mert a Real-Barca páros közül hívja valamelyik. Azokért meg nem kár.
  • Trunks
    Közben nagyon pörög a mercato. Moratát - ha igaz - azonnal akarja a Real, de jövő júniusig a miénk, akkor él a 30 millás opció. Elég kiábrándító lenne, ha most visszavenné a Real, másrészről mi szabjuk az árat. Higuaínt eladja a Napoli, állítólag ő az első számú célpontunk. Nekem nagyon nem szimpatikus, de jó játékos. Viszont ha megint az angolokkal (Arsenal, MU, esetleg Chelsea) kell licitálni, akkor megint nem mi nyerünk. De Laurentis 40 milliót szeretne érte. Ha Morata és Tévez is távozik, akkor azért be kellene nyúlni a tárca mélyére, mert egy Dybala, Berardi, Zaza, Llorente négyes kissé tapasztalatlannak tűnne.
  • 9csöves9
    Na vagyok én is. Sokat nem tudok és nem is akarok írni a meccsről, gratulálok a Barcelonának. Egy biztos, iszonyatosan büszke vagyok ezekre a srácokra, óriási szezont futottak.

Jövőre Milánóban megnyerjük.
  • Lacee86
    Szép videó, kiváló zenével.
  • Trunks
    Ezzel viszont nem tudok betelni. Kár, hogy végül is annyit ért, mint Del Piero elképesztő sarkazása 97-ben (szart se):

https://vine.co/v/eMDi7WVv1qe
    Utoljára szerkesztette: Trunks, 2015.06.08. 18:42:14
  • Trunks
    Direkt vártam 1-2 napot, hogy higgadtan, átgondolva az eseményeket tudjak írni. Nagyon nagy kár ezért a döntőért, mert bizony ez egy nyerhető meccs lett volna. A korán bekapott gól után nemigen reménykedtem, de Morata egyenlítő gólja után nekünk állt a zászló. Az meg külön undorító, hogy a pogbás eset ellentámadásából pont az az idegbeteg állatot tettük naggyá.

Ráadásul a helyzetek is megvoltak, a gól utáni periódusban mi voltunk a jobbak. Sajnos Tévez és Pogba is nagyon halovány volt, de igazából Morata se játszott jól. Ez pedig kevés volt a jó formában játszó Messi és Neymar ellen. Pirlót szereti mindenki ekézni, de egyáltalán nem éreztem, hogy lefelé lógott volna ki az egész mezőnyből. Mindenesetre most jött el a búcsú pillanata, ezt valószínűleg érzi ő is.

A jövő most nagyon homályosnak tűnik, de a fejemet fogom, ha a független "szakértőket" hallgatom. Egy részük szerint a következő időszakban nem fogunk tudni hasonló eredményt elérni, mert a sok "öreget" nem fogjuk tudni pótolni. Pedig ha visszanézzük a Lippi-érát, ugyanez ment. Amikor mindenkli azt hitte, hogy nem lehet Viallit, Ravanellit, Vierchowoodot, Carrerát, Paulo Sousát pótolni, a következő évben jött Zidane, Montero, Iuliano, stb. és még jobb lett a csapat. Amikor 2001-ben Zidane-on remek érzékkel túladtak Moggiék, abból a pénzből vettük Buffont, Thuramot és Nedvedet. Úgyhogy szerintem kár lenne temetni minket, bár egy döntős szereplés nagyban múlik a sorsoláson, következő évtől meg pláne, mivel az UEFA-nak sikerült megint ostobábbá tenni a kiemelést.

Visszatérve a kérdőjelekre: Pirlo tapsvihar és térdre borulások közepette távozzon a (majdnem) csúcson, Tévez remélem még marad egy évet. Bár a pletykák nem erre mutatnak, mindenesetre Marrottáék azt mondták, hogy a szerződést nem bontjuk fel, a Bocának ki kell akkor vásárolni, amire meg az argentínoknak állítólag nincs pénzük. Persze ha nem akar maradni, akkor kár itt tartani. Moratát állítólag Benítez szeretné. Viszont a kezdőbe nem tudom, hogy férne be, remélem ő marad. Pogba Madridban se villogott, Berlinben se játszott jól, nem tudom ez mennyire jó jel. Állítólag ő nem távozik a nyáron.

Viszont most érzem először, hogy ha valaki letesz egy szép summát az asztalra, akkor Vidalt el lehet engedni. Nekem nagy csalódás, hogy az elmúlt másfél évben hova jutott. Még mindig világklasszis védőmunkát tesz le az asztalra, de valahogy támadásban és befejezésben közel sincs a tavalyihoz-tavalyelőttihez képest. Amit idén nyújtott, azt még lehet Khedira is tudja hozni sokkal olcsóbban: kemény védőmunka és jó összjáték. Az olaszok De Bruyne-t és Oscart pletykálják a két csatár mögé, de ők nagyon drágák, nem hiszem, hogy reális lenne bármelyikük elhozatala.

Egy jobbhátvédnek is tudnék örülni, Lichtsteiner egy stabil szintet lehoz, de a Real ellen is lemaradt a gólnál a kis buziról, és érzésem szerint a szombati első gólban is benne volt. Bal oldalra jön vissza Asamoah, ő Evrával együtt remekül le fogja hozni azt az oldalt. A kérdés a csatársor és a fél kp. Buffon azt nyilatkozta, hogy 2-3 évig szeretne még ezen a szinten teljesíteni, nagy kérdés, kit fogunk utána szerződtetni a helyére.

A döntőre visszatérve: nem tudom, melyik a jobb: simán kikapni vagy így szorosan. Persze nagyon szépen helyt álltunk és álomszerű volt ez a szezon, csak bosszantó megint az utolsó lépcsőfoknál elbotlani. Ráadásul ki tudja, a csapat gerincének lesz-e még egy ilyen lehetősége. Buffont különösen sajnálom.
  • preziosi
    na, hát összességében az élvezetes döntők közé volt sorolható szerintem, ha az eredmény a mi szempontunkból nem is. nagyon nagy kár volt a korán bekapott gólért, innentől borult az, amit max előzetesen kitalált. az első félidőben nem játszottunk valami jól, nagyon sok helyzete volt a barcának, a másodikban viszont keményen magunkra találtunk. sajnos ilyen a foci, a pogba-esetbe direkt nem megyek bele, ők sajnos akkor is vissza tudnák venni a vezetést, amikor lazán nyertük a meccs azon a szakaszát.

nagyon nagy élmény volt ez a szezon, és bár a realitás tényleg az, hogy szilárdan ott legyünk minden évben a legjobb 8 között, meg kell próbálni ott lenni jövőre a san siroban is.

berardit még a héten vissza kéne szerezni, ha megy llorente, akkor felőlem zaza is jöhet. a tevezes pletykákból nem tudni, mi igaz, sajnos jelenleg erősebbek a negatív hírek. ebben az esetben remélem, hogy nem a maholnap 32 éves van persie-vel akarjuk pótolni. moratat mindenképp itt kell tartani, akkor is, ha benitez tényleg akarja, én például el tudnék képzelni egy dybala - morata - berardi hármast elől. andreának felesleges a neve miatt a padot koptatni, nagyon sokat tett a csapatért az elmúlt 4 évben, de neki váltania kell. pogba és vidal véleményem szerint maradni fognak, ha sikerül igazolni 1-2 minőségi szélsővédőt, főleg a jobb oldalra, meg egy jó játékost a csatárok mögé, akkor a következő szezonban sem lesz okunk szégyenkezni.
  • Breki33