44078

ibogldrc.jpg

• Trunks
    A Roma mindenben megegyezett az Al-Jazirával Gervinho ügyében. 13 milliót fizettek volna érte az arabok, amíg a szerény elefántcsontparti elő nem állt az igényeivel: egy rendelkezésre álló helikopter, magánstrand, elhelyezés a szélesebb családnak, határozatlan számú repjegy Elefántcsontpartba. Nem is értem, miért álltak el az üzlettől az arabok. :)
  • 9csöves9
    Én azt hittem ti viszitek, úgy olvastam Galliani épp egy repülővel köröz Chile fölött, a vacsora meg már be van készítve a mikróba.
  • szucsy89
    mit sírtok még mindig tevez miatt? :D

vidalt viszi az arsenal mindössze 30 milláért, ez nagyonbb érvágás
  • Trunks
    Közben Pirlo new yorki szerződése még mindig nem hivatalos, de szinte mindenki tudja, hogy biztosan odaigazol. Neki is még hátravolt egy éve a szerződéséből, most akkor őt (is) ingyen elengedjük? Szerintem a NY Cityt nem rázná meg egy pár milliós összeg, pláne, hogy kb. soha az életben nem fognak még egy olyan sztárt igazolni, aki még egy hónappal előtte a BL-döntőben játszott kezdőként.
  • Trunks
    Szerintem is elég gerinctelenül lett kezelve itt a végén a dolog. A korrekt az lett volna, ha kitölti a szerződését. Ok, elfogadjuk, hogy honvágya van meg minden. Akkor viszont ki kellett volna egy héttel a BL-döntő után állni a nyilvánosság elé, hogy "köszönöm a Juvénak az elmúlt 2 évet, most viszont már vár szívem szerelme, a Boca" vagy hasonló. Nem itt elsunnyogva szépen hazatérni. Na mindegy, mi viszont köszönjük neki az elmúlt két évet, megérdemelten viselte a legendás 10-es mezt. Ez azt hiszem mindent elmond. Kis csalódás, hogy a szezon utolsó néhány fontos meccsén nagyon szürke volt (Real elleni visszavágó, kupadöntő, BL-döntő) és ugye a távozás körüli mizéria. Amúgy tényleg nem a pénz számít most neki a leginkább, de azért nem kell úgy beállítani, mintha marha nagy áldozatot hozna. 10-20%-kal fog kevesebbet keresni, mint nálunk. Meg azért a Citynél pár évig évi 10 millát bezsebelt fontban, úgyhogy nagyon sajnálni nem kell. :)

Kérdés ki lesz az új 10-es. Szerintem megint 1-2 évig nem húzza magára senki, aztán vagy Dybala/Berardi/mittoménki vagy megint valami új igazolás megkapja.

Pepét nagyon bírtam, Conte első szezonjában fontos láncszem volt, sajnos a sérülések miatt azóta vagy 5 meccset játszott. Nem egészen értem miért maradt itt ennyi ideig, de hátha valahol még tud élni a lehetőséggel.
  • preziosi
    engem legjobban az zavar, hogy tavasszal megígérte, hogy az újságíróknak ne higgyünk el semmit, legelőször ő fog nyilatkozni, ha valóban elmegy. ebből az lett, hogy a döntő után egy árva nyilatkozata sem volt, csak szép csendben eladatta magát a bocához.
  • Lacee86
    Az tuti, h nem a pénz motiválja a legjobban őt, mert tuti, h közel annyit sem fog keresni, mint a Juvénál vagy bármelyik nagy európai klubnál.
  • 9csöves9
    Sok sikert neki, köszönet jár mindenért, bennem egy csepp rossz érzés sincs. Tipikus nyálas szakítás utáni duma, hogy "ne sírj mert vége lett, örülj, hogy megtörtént" szituáció :D

Pepe is bejelentette, hogy távozik. Őt is nagyon bírtam, a veretlen szezonban nagyon fontos láncszem volt, kár hogy a sérülései kicsinálták. Remélem máshol még lesznek szép pillanatai.

• preziosi

az üzlet hivatalos, de az anyagi részletek még továbbra sem kerültek ki, azzal valószínűleg meg kell várnunk a klub közleményét. vadalá már a hétvégén áteshet az orvosi vizsgálatokon.

ismét előkerült gerson neve, a barcelonával kéne megküzdeni érte. marotta ki akarja használni a katalánok igazolási tilalmát, és egy 12 milliós ajánlattal kopogtat a fluminensenél, de ez még mindig elmarad attól a 17-18 milliótól, amennyit a barcelona fizetne érte jövőre. az újságírók már persze kitalálták, hogy átengedik nekünk, ezzel zöld utat nyerve pogbához. gerson 18 éves, támadó középpályás, brazília egyik legnagyobb tehetségének tartják.
  • Lacee86
    Na, menjenek a ....ba... 5 millió is nevetséges összeg egy ilyen kaliberű játékosért, még akkor is, ha valami noname játékost pluszba adnak mellé. :S
  • preziosi
    rugani, dybala, khedira, mandzukic és nagyon valószínű neto valamint zaza érkezése is.

a tevez-sagának sajnos még mindig nincs vége, most azt nyilatkozta a boca elnöke, hogy hiába a hírek, ők egy fillért nem fizetnek majd pénzben tevezért, főleg nem 5 milliót. a megállapodás kizárólag a fiatal játékosaikról szól kompenzációként.
  • Rockynhooo
    De a Zaza téma még mindig nem hivatalos?!
    Eddig akkor idén kik vannak meg fixre? Khedira, Mandzukic, Dybala ?
  • Trunks
    Hülyeséget írtam. Elvileg 10-ért vette meg a fele játékjogát a Sassuolo és jövőre 16-17 millióért jöhet vissza. Ez a Sassuolónak nem látom, miért éri meg, de ok.

#41460: Jövőre se fog neki Allegri könnyebben helyet találni. Dybala, Mandzukic és jó eséllyel Zaza se egy évre jött. Hacsak Moratát nem veszi vissza a Real (amit erősen kétlek, miután Agüero után futkosnak), akkor jövőre is ugyanekkora választék lesz elöl.
  • forzajuve5
    Islanak betett rendesen a térdsérülése, azért se tudott sokat mutatni. angliai kalandjáról semmit se tudok, nem tudom ott milyen volt a mutatott játéka. válogatottban valahogy mindig összekapja magát, ha azt tudta volna nálunk is nyújtani, akkor jó kiegészítő ember lett volna. remélem el tudjuk adni, de biztos, hogy bukunk rajta.

Berardi sztori tényleg érdekesen sült el. most elvileg van rá elővásárlási opciónk, jövőre 18 millióért lehet a mienk. arra tudok gondolni, hogy Allegri nem talált volna neki helyet a jövő évre tervezett taktikában, padoztatni meg hülyeség lett volna ennyi pénzért. így még lehet egy jó éve ami alatt további tapasztalatokat szerez, aztán jövőre már tényleg vissza kellene hoznunk, ő az egyik legnagyobb olasz tehetség.
    na és persze az elmúlt hetek nagy költekezései után nem csoda ha nem tudtunk még érte is ennyi pénzt kiadni.
  • Trunks
    Nálunk viszont borzasztó volt Isla. Emlékszem írtam is tavaly, hogy jó meccsére sem emlékszem. Pedig nagyon hasznos kiegészítő ember lehetett volna, de ami nem megy, azt ne erőltessük. Most biztos jó pénzt lehetne kapni érte, és kis bukóval kiszállhatnánk.

Nem értem ezt a berardis dolgot. Most nem úgy volt, hogy opciónk van rá? Ha azt kifizetjük, a miénk. Aztán kölcsön lehetett volna adni még egy évre. Nem lett volna egyszerűbb, mint hogy most övék a teljes játékjoga? Így még többe kerül, ha jövőre visszajön. Ha lemondunk róla, az meg nagy csalódás. Már elmondtam ezerszer, hogy Zazánál többre tartom, ráadásul 3 évvel fiatalabb. Belőle még világklasszis is lehet, Zaza meg úgy tűnik egy jó cserecsatár lehet. Miccolihoz tudnám hasonlítani. Nem játékstílusban, hanem kvalitásait tekintve. Na mindegy, majd az idő eldönti, de Berardit nem szabadna elkótyavetyélni.
  • preziosi
    isla elég jó copa americát fut (megjegyzem, szerintem tavaly a vb-n is jó volt), szóval ezt ki kell használni, és legombolni róla, amennyit lehet. nem rossz játékos ő, de nálunk valahogy nem nagyon működött.

tevez ügyében marotta elérte a maximumot, ebből a dologból nem lehetett kihozni többet. új messi ide vagy oda, én is kétlem, hogy vadala sok vizet zavarna majd az első csapat körül, de cáfoljon rám. sok sikert carlosnak, de részemről a keserű szájíz megmarad.

berardi ügyében tulajdonképpen kész tényként van kezelve, hogy a sassuolo megvette a teljes játékjogát, mi pedig jövőre 18 millióért visszavásárolhatjuk. lehet, én látok rémeket, mert én nagyon akartam őt már idén, de szerintem van esély rá, hogy berardi annyira lesz valaha juventus játékos, mint immobile.
  • Lacee86
    Isla lőtte a győztes gólt a Chile-Uruguay meccsen a Copán. Vele amúgy mi lesz?
  • Trunks
    Jó cikk. Nem is tudtam, hogy az összes átigazolás részletei ennyire szét vannak szabdalva. Egy valamit erősen alábecsültek szerintem: 3,5 milliós éves fizetés egy "befutott irányítónak". Na már most Oscar egy gyors google keresést követően úgy tűnik heti 90 000 fontot keres, ami ~126 000 euró, ezt szorozva 50-nel mintegy 6,3 milliót kapunk. Ennél sokkal kevesebbért kétlem, hogy jönne.

Tévezből pedig kihozta Marotta, amit lehetett. Ennél többet nem is tudna fizetni a Boca. Ez a fiatal argentín tehetség kétlem, hogy megváltaná a világot, de ki tudja.

#41453: 4-4-2 az alaptaktika, tehát csak két belső védő kezd. Chiellini, Bonucci még évekig jók lehetnek, Barzagli még 1-2 évig biztos. Jön Rugani, neki is meg kéne adni a játéklehetőséget, mert hosszútávra biztosíthatná a posztot. Emellett még Cáceres is nyugodtan játszhat középen, semmivel se tűnt rosszabbnak, mint Ogbonna. Még hány középhátvéd kéne "sérülés esetére"?
  • 9csöves9
    Úgy néz ki megszületett a Tevez üzlet. 5 millió euró és egy Vadala nevezetű játékos, aki már most csatlakozik. Továbbá 2 játékosukra opciót kapunk. Azt mondom hogy ez ebben a helyzetben így oké.
  • 9csöves9
    Pont ma került fel egy nagyon jó cikk arról, hogy megengedhetjük-e ezt magunknak. Ajánlom mindenkinek.

http://www.juvefc.com/can-juventus-really-afford-an-established-world-class-playmaker/
  • forzajuve5
    szerintem Ogbonnát meg fogjuk és meg is kell tartani. kevés a belső védünk. van az állandó kezdő Chiello és Bonu, a kiöregedő Barza, és a még nagyon fiatal Rugani. ez így nagyod rövid. nem számolhatunk azzal, hogy mindenki sérülés és eltiltás nélkül bírja az egész szezont.
  • Trunks
    Nem tudom elképzelni, hogy jöjjön még valaki 10 millió euró felett. Már így is csak bámulok, hogy ennyit költünk. Ez a Berardi-dolog pedig engem is zavar kicsit. Nem értem Dybala és Mandzukic érkezésével egyáltalán mi szükség Zazára. Berardiban sokkal nagyobb lehetőséget látok. Plusz ugye 4-4-2-ben furcsa lenne egy Morata-Mandzukic vagy Zaza-Mandzukic, bár mondjuk összjátékban egyikük se Llorente vagy Matri. Az előbbi még működhet is akár.

A spanyol sajtó nagyon rebesgeti, hogy Pogba 2016 nyarától a Barcáé. Ugye a katalánok januárig nem igazolhatnak, télen meg furcsa lenne egy ilyen kaliberű váltás.

Amúgy Llorente, Ogbonna, Isla 25-30 milliót hozhatna. Egyikőjükre se látom, hogy szükségünk lenne. Úgy meg cirka -60 millión állnánk, az se kevés, de azért egész más. Ez még Pogba vagy Vidal eladása nélkül is kigazdálkodható. Csak az idei BL-sorozat 100 milliót hozott közvetlenül, gondolom az egész brand közvetetten még többet profitált (merchandising, nyári túrákból befolyó pénz, stb.)
  • Count Adyn
    Szerintem anno egy átmulatott este után azt mondta Agnelli Marottának hogy ha majd mi is bl döntőt játszunk te is elverhetsz 100 millákat:DD
  • 9csöves9
    Én is nagyon bírom, a fiorentina ellen lőtt gólját élőben láthattam, sose felejtem :)

Viszont nem nagyon látom annyira a helyét a csapatban, hogy ne adjuk el egy komoly ajánlat esetén . Nálam amúgy visszakerülne középre ahol Udinében is játszott, egy 3 fős középpálya bal oldalán szerintem nagyszerű lenne.
  • preziosi
    asa eladásáról én személy szerint hallani sem akarok, hál'isten nem is néz ki úgy, hogy mennie kéne.
  • 9csöves9
    Persze, álom kategória, de ha esetleg már a Pogba pénzt kötjük el tudom képzelni. Rajta kívül is jól állunk eladható emberből. Llorente, Ogbonna, Asamoah felől van PL érdeklődés, Isla jó Copát fut, van még rengeteg kettős tulajdonú játékos akikből becsorog pár millió, szóval azért eladási oldalon is lesz egy szép összeg szerintem.
  • preziosi
    nem tudom elképzelni, hogy az eddigi 90 milliós költekezésünk mellé bevállaljunk olyan kaliberű játékosokat, mint mata vagy di maria. 1-2 szükségposzt betöltésével már 100 millió körül/fölött leszünk így is, marotta pedig mondott már olyat is, hogy nem fog több nagy név érkezni, csak akkor még valószínűleg nem tudta biztosra, hogy tevez távozik, és így jött mandzukic.

én mindenképp valami budget megoldásra számítok, legjobb esetben tényleg egy cuadrado/jovetic-féle játékos kölcsön + opciós jog formátumú hozatalára, ami tulajdonképpen jó is lenne, de akkor tényleg jól meg kell választanunk, hogy ki legyen az.
  • 9csöves9
    Allegri a minap azt nyilatkozta, hogy a következő igazolásunk olyan lesz aki alkalmas lesz a 4-3-3-hoz is, középen és szélen is jól érzi magát. El nem tudom képzelni ki lehet, mert a mostanában keringő nevekre azért nem lehet ezt így egyértelműen ráhúzni. Aztán lehet, hogy trollkodott és Pereyrára gondolt :D

Korábban írtam, hogy tetszik ez a gyorsaság az igazolásoknál, ennél a posztnál azonban lehet okosabb lenne kicsit kivárni míg megindul rendesen a piac. Ha elkezdenek igazolni a pénzesek is lehet majd találni pár jó fogást, esetleg a MU-nál mondjuk Mata vagy Di Maria, ilyesmi.

Berardit én is hoztam volna már most, inkább mint Zazát. Mindenesetre, ha lehet hinni a híreknek Berardi is inkább erre a megoldásra szavazna, úgyhogy ám legyen.
  • preziosi
    a legtöbb olasz lap már tegnap este óta hozza, hogy megszületett az egyezség a sassuoloval. zaza jön vissza, berardi játékjogának másik felét pedig 13 millióért megvesszük, viszont még egy évig marad a zöldeknél. (így várhatóan 28 millió lesz a két játékos.)

ennek nagyon nem örülök, egy ilyen statisztikákkal bíró fiatal támadó már szinte mindenhol bőven lehetőséget kapott volna a bizonyításra, de akkor adva van a feladat, marottának hoznia kell valakit, mert szinte csak befejező emberünk van a keretben.
  • preziosi
    éltünk az opciós joggal, roberto pereyra immáron teljesen a juventus játékosa.

ha berardi és zaza a várható 25-27 millióba fognak kerülni, akkor már 92 milliónál fogunk tartani, egy szélső védővel ez könnyen átlépheti a 100 milliót is. erre nem is tudom, mikor volt utoljára példa, emlékeim szerint a 2011-12-es építkezésnél is megálltunk valahol 90 körül.

sok fog azon múlni, hogy jelenleg pogba vagy vidal összegét költjük-e titokban, vagy csak ennyit ér a bl, adidas szerződés, új tv-s szerződés, plusz az előző évek szűkmarkúbb költekezése.
  • Lacee86
    Ha Mario is úgy akarja, és a szerencse is vele lesz, aranyévei lehetnek a Juvénál. :)
  • preziosi
    megszólalt berardi ügynöke, aki szerint a sassuolo szeretné még egy évig magánál tartani a támadót, viszont mi mindenképp ragaszkodunk hozzá. a következő napokban várható a mindent eldöntő tárgyalás.
  • Trunks
    29 évesen nem öreg. Lehet Ronaldinho vagy Adriano az volt, mert már csak a kokó és a punci érdekelte őket, a többibe szartak magasról. Érdemes körülnézni, jobb nevű csatárok mennyiért mennek. Ha csak az eredményeit és a teljesítményét néznék Mandzukicnak, akkor biztos sokkal többet érne. Egyszerűen nem cseng olyan jól neve, nem rúg 40 méteres szólógólokat és nem lehet sok mezt eladni a nevével. Nem is attól félek, hogy nem válna be, hanem Zaza és Morata is hasonló típusú játékos. Legalább Allegrinek van annyi esze, hogy nem csak felívelgetni fogjuk rájuk a labdát.
  • Lacee86
    :D
  • 9csöves9
    Aki ráadásul majdnem egy idős Mandzukiccsal, ellenben a duplájába kerülne és a bivalyerős portugál bajnokságból érkezne.
  • preziosi
    nem is arról van szó, de szerintem milánó pirosabbik felében örömünnep lett volna, ha 15-20 millió körül leigazolják végül a majd' 34 éves ibrahimovicot. oké, hogy ez csak mandzukic, de azért szerintem ehhez képest egy 29 éves, szintén rendkívül jó fizikumú és azért már bizonyított támadóért a 19 millió annyira nem drága.
  • Lacee86
    Öreg?
  • Trunks
    A Milan jobban járt Jackson Martínezzel. Ja várj, asszem róla is lemarad Galliani...
  • szucsy89
    öreg+drága, sztem nem jó vásár
  • forzajuve5
    Marotta hogy a picsába csinálja, hogy mindenkit el tud hozni több éves részletre? :D