44078

ibogldrc.jpg

• Trunks
    Khedira 2 hónap. Remélem nem lesz belőle újabb Andrade.
  • Trunks
    Megértelek, másrészről azért eléggé meg volt kötve a keze. Draxlernél voltak kérdőjelek, ezért adtunk alacsonyabb kezdőajánlatot (ami az olasz sajtó egybehangzó véleménye szerint 20 millió euró volt, a 15-öt a németek találták ki, hogy nevetségesebben hangozzon), amire még mondhatott volna valami értelmeset is a Schalke, nem ránk csapja az ajtót. A többi felmerülő név vagy teljesen elérhetetlen volt (De Bruyne és az 50+ milliós árcédulája), Oscar maradni akart, Iscóért annyit kérhet a Real, amennyit nem szégyel (gondolom ő se lenne 50 milliónál kevesebb), Götzét meg valszeg a Bayern nem is igazán akarta eladni. Cuadrado pedig egyáltalán nem a csatárok mögé jött volna.

Tevez pótlása szerintem reálisan nézve kb. a legjobban lett megoldva. Ennek ellenére az ő hiányát szerintem meg fogjuk érezni, kivéve ha Dybala tényleg annyira jó, mint mondják vagy Morata a tavaszi formájában fogja nyomni. Pirlo posztját már tavaly is jobban hozta Marchisio, furcsa ezt kimondani, mert ő volt messze a legnagyobb zseni a keretből, de szerintem ő fog a legkevésbé hiányozni. Vidal már sokkal inkább, helyette jött gyakorlatilag Khedira, és sajnos nála is van rengeteg kérdőjel. Mondjuk sajnos az előző szezonban pont Arturo hozta a leggyengébbet a középpályáról, úgyhogy azért remélem a Khedira, Sturaro, Pereyra hármas megoldja az ő feladatát.

Ami nekem még furcsa, hogy Llorente még mindig itt van. Nehogy már ne kelljen senkinek 10 millió euró körül. Nálunk úgyse játszana.
  • preziosi
    marotta a mai nyilatkozatában már simán csak egy középpályás megszerzéséről beszél (aki valószínűleg valami 30-on felüli filléres belső középpályás lesz khedira sérülése miatt), dybalát pedig irányító szerepkörben emlegeti. valószínűleg itt lehetünk végleg biztosak abban, hogy senki nem érkezik a csatárok mögé.

bárki bármit mond, a 3 kulcsjátékos fényében nálam így csalódás a mercato. marottáról meg lehet jókat mondani, de megint eljátszotta, hogy egy kulcshelyzetben semmi érdemlegeset nem lépett, majd 1 hónappal a mercato lezárása előtt belekényelmesedett abba, hogy végül is meg lehet házon belül is oldani a posztot. ezzel kapcsolatban viszont azok a félelmeim, hogy túl nagy lesz dybalára a kabát. legyen ő az új tevez, legyen ő a trequartista, minden legyen ő 21 évesen.
    Utoljára szerkesztette: preziosi, 2015.08.03. 11:47:13
  • 9csöves9
    Barzagli egyébként már nevezve is lett a Kínába utazó keretbe, szóval tényleg teljesen felesleges most hirtelen védőre vadászni.
  • Trunks
    Nice 3-2-re verte a Napolit, a Fiorentina meg 2-1-re a Barcát. Gondolom ott se dőlnek a kardjukba, pedig egyik se nevezhető erősebbnek, mint a felkészülése végén tartó Marseille.
    Utoljára szerkesztette: Trunks, 2015.08.02. 23:01:58
  • Count Adyn
    Na igen a világ végén lejátszott szuperkupanak sok értelmét én se látom, ráadásul ugye itt a bajnok vs kupagyőztes csapna össze, tehát magunkkal kéne játszani, innentől kezdve komolytalan az egész:D
  • Trunks
    Én továbbra is azt mondom, hogy nem kell ezekbe a meccsekbe túl sokat belelétni. Mégiscsak 3 meghatározó játékos távozott, plusz a stabil cserék fele is lecserélődött, természetes, hogy időre van szükség. Néhány hete tart csak a felkészülés, közben kikaptunk - igaz elég simán, de egyáltalán nem vállalhatatlanul - két olyan ellenféltől, akik európai szinten is jegyzettek és pont a felkészülésük legvégén járnak (Dortmund utánunk EL-selejtezőt játszott, Marseille jövő héten kezdi a bajnokságot). Ráadásul a franciák otthonában kaptunk ki 60 000 néző előtt. Gondolom nekik fontosabb is volt a meccs. Ezek teljesen normális eredmények. Ha 4-5 gólokat kapnánk, meg a Lechia is simán vert volna minket, az már aggasztó lenne, de az se a világ vége. Igazából engem a szuperkupa is teljesen hidegen hagy, így meg, hogy berakták két héttel a bajnokság rajtja elé, egyáltalán nem vehető komolyan.

A sérülések is... megsérült Barzagli, akinek az elmúlt években is voltak hasonló gondjai, Khedira, aki egyfolytában sérült volt a tavalyi szezonban. Emellett még Chiellini. Nem tudom itt is miért kell rögtön a vészharangokat kongatni, ráadásul a két belső védőnk 2-3 hétre dőlt ki. Van 3 másik középhátvédünk a két posztra. Még ha 3-4 hónapra sérültek volna meg, akkor esetleg, de ha hozunk ide valakit, akkor Ruganit teljesen felesleges volt visszahozni.

Én azt se bánom amúgy, ha szeptember, október, de akár még a november is rámegy a csapatépítésre. Nem ősszel kell villogni. Jussunk tovább a BL-csoportból, bajnokságban pedig ne szedjünk össze nagy hátrányt. Aztán tavaszra összeérik a csapat, és meg lehet mindkettőt nyerni. :D
  • preziosi
    sok német forrás egybehangzóan állítja, hogy a sérülések miatti tűzoltás gyanánt ingyen fog érkezni hozzánk heiko westermann.

westermann 31 éves belső védő, 27x-es német válogatott, az előző 5 évet a hamburgnál töltötte, ahol a következő szezonra már nem hosszabbították meg a szerződését.
  • 9csöves9
    Nem is tudom mikor láttam amúgy ennyire barátságtalan barátságos meccset. Persze ehhez hozzátett rendesen ez a balfasz sárgarigó, de nagyon durván játszottak a Marseille játékosai. Mi meg próbáltunk ehhez alkalmazkodni elég nagy sikerrel, rá is ment a játékra. Nem tudom minek szólt ez amúgy, francia-olasz ellentét, vagy esetleg úgy gondolták majd jól megmutatják a BL döntősnek, de elég hányás volt az egész.

Nagyon nem aggódnék még, sosem voltunk az a csapat amelyik a felkészüléskor villog, de az biztos, hogy a morállal gondok vannak ezt nagyon gyorsan kezelni kell és tényleg pár embernek most a hátára kell venni ilyen szempontból a csapatot. Buffon,Marchisio,Bonucci triót látom erre alkalmasnak.

A Lazio egyébként már tegnap óta Kínában edz, úgy néz ki komolyan veszik a dolgot.
  • preziosi
    önmagában továbbra is hülyeség lenne messzemenő következtetéseket levonni egy felkészülési meccsből, de azt sem mondanám, hogy ez így 1 héttel a szuperkupa előtt megnyugtató lenne.

a sérüléshullám úgy látszik, hogy a tavalyi szezonhoz hasonló erővel söpör végig rajtunk, itt már szinte biztos, hogy allegri stábjával van valami, mert ugyanez volt a milannál töltött évei alatt is. 1 hét leforgása alatt a harmadik játékosunk sérült le, mi lesz itt később?!

a másik aggasztó dolog véleményem szerint, az a morál, ami a csapaton belül uralkodhat. morata 25 perc után való lehozatala, tegnap lichti kiállítása, coman szabálytalansága, stb, bennem azt az érzést keltik, hogy elég nagy feszültség lehet a csapaton belül. ennek valószínűleg az az oka, hogy egyre inkább tudatosul bennük, hogy ez már bizony nem a bl ezüstérmes csapat, és kulcsjátékosokkal gyengültünk. sok az új ember, jó lenne, ha valaki egy vezérként elkezdené összefogni ezt a keretet.

nagyon látszik valamint az is, hogy mennyire hiányzik egy kreatív játékos a csapatból, de elvileg továbbra is draxleren kattogunk, akiről napi szinten közlik le a schalke első emberei, hogy nem adják el ide. egyre biztosabbnak érzem már én is, hogy normál ember most sem fog érkezni, de akkor viszont feltenném a költői kérdést, hogyha egy ilyen, bevételi szempontból azért elég rendesen kimaxolt szezon után sem vagyok hajlandóak áldozni, akkor mikor?
  • Rdinho10
    En csak annyit irtam h valami latszodik...;)
  • 9csöves9
    Nehéz lesz legyőznöd Szücsit a fórum hülyéje címért, de nagyon jó úton haladsz.
  • Rdinho10
    Dehogy:D csak figyelemmel kiserem a leendo(remelem nem)igazolasunkat.
  • Count Adyn
    hogy a gyökér trollok csak sörmeccsekre tudnak recskázni itt?:)
  • Rdinho10
    Valami latszodik...:D
  • 9csöves9
    Ma 7-kor Marseille, élőben adja a Digi. Egy héttel a szuperkupa előtt most már látszódnia kéne ennek annak. Állítólag Pereyra kezd a Mandzukic-Morata páros mögött, és Cáceres lesz hátul Bonuccival párban. Valószínűleg ez várható a Lazio ellen is.
  • Trunks
    Szerintem is ez a hármas jó lehet, legalább erre az évre. Egyszerűen nincs reálisan elérhető alternatíva, aki jobb megoldás lenne. Kicsit attól félek egyedül, hogy Pogbát jövőre elviszi valami (új)gazdag csapat, aztán csúnyán le leszünk húzva.

Persze, le kell hozniuk, különben mire vannak? Most komolyan igazolnánk valakit erre a 2-3 hétre, amikor Barzagli és Chiellini egyszerre sérült? Astori meg hasonlókat olvastam, nagyon remélem semmi valós alapja nincs. A válogatottban láttam most 1-2x, asszem pont a horvátok ellen nagyon-nagyon suta volt.
  • 9csöves9
    Chiello 20 nap. Remélem megoldja Rugani vagy Cáceres, nem igazolunk gyorsan valami középszert.
  • 9csöves9
    Hát igazából úgy volt, hogy pont ellentétesen cseréltünk, ahogy mi hoztuk be a primaverat ők úgy hozták be az amúgy kezdőket. Egyből rúgták is a gólt.

Engem egyre jobban aggaszt amúgy ez a karcsú felkészülés, bár ha meccsek helyett szarrá futtatja őket Allegri edzésen akkor az még jól is elsülhet tavasszal. Ráadásul nem érzem, hogy augusztus első hetében már virítjuk is a várva várt kreatív középpályást, utána pedig ferragosto van, amikor kb. áll az élet Olaszországban, igazolási fronton is. Egyre inkább azt látnám jó megoldásnak, ha valahogy most megoldanánk házon belül ezt a kérdést, akár taktikai váltással, akár Dybalával/Pereyrával/Pogbával ezen a poszton. Hetekig hajkurászni valakit, hogy aztán C,D megoldások szülessenek szerintem teljesen felesleges.
  • Trunks
    Állítólag kvázi a Lechia B ellen játszottunk, mert jópár embert pihentetett az edzőjük, mivel náluk már megy a bajnokság. Úgyhogy tényleg kár túl sokat ezekbe a meccsekbe belelátni, a nagyobb gond, hogy rögtön a második fordulóban megyünk az Olimpicóba. Ez ilyen rövid felkészüléssel pláne nem ideális. Nem lennék meglepve, ha szeptember végén közelében se lennénk az első helynek. Persze nem is akkor kell.

Ami még gondot okozhat, az Chiellini sérülése. Rögtön a meccs elején combsérülést szenvedett, előző meccsen meg ugye Barzagli dőlt ki. Úgyhogy Rugani akár már a Lazio ellen kezdhet.
  • 9csöves9
    Morata amúgy 25 perc játék után le lett cserélve, én azt hittem kisebb sérülés miatt. Erre Allegri nyilatkozott a meccs után hogy a hozzáállásával nem volt elégedett, úgy érzi néhányan természetesen veszik a scudettot és ezt szeretné minél előbb kiírtani a fejekből.
  • 9csöves9
    Én néztem, az első félidőben már volt néhány jó összjáték. Allegri kipróbálta Pogbat a csatárok mögött. Korábban én is mondtam, hogy nem teljesen elvetendő dolog, Raiola is nyilatkozta egyszer, persze azért hogy több gólt lőjjön és még többet fejjen majd ki belőle.

A 2.félidőben szinte a primavera játszott, sokat nem lehet leszűrni belőle.

Ami azért látszik, hogy a csatár négyesünk nem lesz rossz, mindegyikben benne van egy 10-15 gól minimum.
  • Trunks
    2-1-re legyűrtük a Lechiát, percekkel a meccs vége előtt lőtte Mandzukic a győztes gólt. Csak a meccs legvégét láttam, úgyhogy a játékról nem tudok nyilatkozni, de a horvát szép gólt lőtt, igazi mestermunka, látszik hogy érzi a kaput. Reméljük komolyabb ellenfelek ellen is megmutatja majd.

Néhány észrevétel: Khedira végre bemutatkozott, úgy tűnt meg se sérült. A rózsaszín mez pedig távolról teljesen elviselhető, közelről se tűnt olyan rossznak. A zöld kapusmez viszont nagyon bejön.
  • Trunks
    Inkább érezném most izgalmasnak, mint tavaly. Conte távozásakor megijedtünk ugyan, de akkor már mindenki vízionálta Pogba és Vidal eladását, aztán majdnem ugyanaz a keret maradt, mint egy évvel előtte. Amúgy szerintem nagyon idén se fognak változni a dolgok, de legalább egy ideig lehetne szoros. Ezek a 20-30 ponttal nyert bajnokságok nekünk se jók.

Nagyon igaz az edzők személye. Mancini eddig kb. mindenhol csúnyán megbukott, kivéve anno az Internél. De ott is csak hazai pályán, majdhogynem ellenfelek nélkül. Megnéztem a BL-teljesítményét, igazán veretes:
    2003-04 Lazio - csoportkör
    2004-05 Inter - negyeddöntő
    2005-06 Inter - negyeddöntő
    2006-07 Inter - nyolcaddöntő
    2007-08 Inter - nyolcaddöntő
    2011-12 City - csoportkör
    2012-13 City - csoportkör
    2013-14 Galatasaray - nyolcaddöntő

Azt hiszem ezt kár kommentálni.

Mihajlovicstól én se vagyok elájulva, a Fiorentinánál pocsék volt, pedig jó kis csapata volt. Ebből a középcsapat Sampból kihozott egy EL-helyet, ilyeneket Moyes is tudott az Evertonnál, aztán láttuk mennyit ért Manchesterben. De legalább ő még bizonyíthat, Mancini már több, mint egy évtized alatt alig csinált valamit.

A józan ész azt diktálja, hogy megint simán nyerünk, de emlékezzünk négy éve Conte a semmiből kapta össze a Juvét és lett bajnok. Európai kupameccsek nélkül ez akár valamelyik milánói csapatnak is összejöhet. Nem valószínű, de legalább idén van néhány csapat, amelyik akár jó is lehet(ne).
  • limperatore
    Plusz milan csak csatart vett kb nekik kell azert kozeppalyara es veselwmbe is igazolni
  • limperatore
    Sztem scudetto szinten senki nem fogja felvenni a versenyt a juveval, csapategyseg kva eros meg ha 3 nagyon fontos jatekos is ment el toletek
    felkeszulesi meccseken kb ugyanaz volt a kezdonk mint tavaly 2 jatekos kivetelevel
    viszont ha bl nem lesz meg anyagilag odabaszhat a milanoiaknak
  • 9csöves9
    Egész jól igazolgatnak, de ezzel a két edzővel nem fognak egyiknél sem sokra menni. Bár mondjuk Mancininek legalább a személye alaposan közrejátszik több játékos érkezésénél is, számomra érthetetlen módon. Mihajlovics meg a nagyobb nevű játékosokat nem fogja tudni jól kezelni, ha visszahozzák a Ibrahimovicot az első edzésen be fogja őt csicskítani. Ha jól rémlik az Internél utálták egymást mint a szart, talán még egymásnak is estek egy edzésen.

Mindenesetre talán tényleg egy izgalmasabb szezon lehet ebből. Mondjuk a tavalyi Conte mizéria után is ezt gondoltuk...
  • Rockynhooo
    Inter nagyon jól igazolt. A Milan szerintem továbbra sem lesz tényező
  • Lacee86
    Azért még mindig mi vagyunk a legnagyobb bajnokesélyesek, na persze nem akkora fölénnyel, mint korábban.
  • Trunks
    Érdekes egy bajnokság lesz, az biztos. Mi gyengültünk, a Roma kb. ugyanaz lesz, viszont a két milánói csapat jól bevásárolt. Ez inkább a Milan esetében meglepő. Szerintem az elmúlt 4 évben nem költöttek annyit összesen, mint most. Kívételesen benne is lehet akár a pakliban, hogy izgalmas lesz - mondjuk még október után is. Pláne, hogy az Internek és a Milannak se kell Európával bajlódnia. Napoli is odaérhet esetleg. Az, hogy nem Benítez ül a kispadon mindenesetre biztos előny.
  • 9csöves9
    Tegnap megvolt a sorsolás. Elég húzós az eleje, de azért tavasszal jól fog jönni, hogy a Roma,Napoli,Inter hármast otthon fogadjuk.

Ha minden jól megy szeptemberben Genovában ott leszek :)

Utoljára szerkesztette: 9csöves9, 2015.07.28. 19:35:51
  • limperatore
    Vidal: I can win the Champions League with Bayern
  • Trunks
    Hagyni kell a francba, ha ekkora buzik. 20 millió körüli ajánlatot tettünk, előtte a játékos már rábólintott a szerződésre, erre a Schalke azt mondta, hogy nem és ennyi volt. Így viszont felesleges valami középszar játékost idehozni, mint anno Anelka vagy Bendő. Marchisio, Pogba, Khedira, Pereyra, Sturaro, Asamoah. Bőven megvagyunk, igaz igazi trequartista nincs, de egy Vazquez vagy hasonlóval se vagyunk beljebb. Sneijder meg úgyse jön, sok a fizetése és a Galata is túl sokat kér érte. Ha annyira akartuk volna, akkor érkezhetett volna már januárban. Kell egy hátvéd és jó is lesz a keret.

Elkészült közben a sorsolás. Udinese ellen kezdünk otthon, majd a második fordulóban rögtön Roma-Juve az Olimpicóban. Elég vicc, hogy így jött ki, de ez van.

Pereyra és Isla is csatlakozott a kerethez. Kíváncsi leszek megtartjuk-e a chileit, valszeg most jó áron lehetne értékesíteni. Nem tudom Allegri igényt tart-e rá.
  • limperatore
    nemtom schalke is mit ogndol magarol
  • szucsy89
    saponara:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD kikukázott játékosainkat akarjátok
  • preziosi
    a schalke úgy felháborodott az ajánlatunkon, hogy egy nyilvános videót osztott meg a közösségi portáljain, amiben heldt elmondja, hogy befejezettnek tekintik a tárgyalásokat, és nem szeretnék, hogy a juventus többet keresse a játékost. a vezetőségünknek persze marhára nem tetszett a németek diplomáciája, szóval kijelenthető, hogy itt pont került a dolog végére.

lehet koncentrálni sneijderre vagy saponarára.
  • Csacsi
    Azt már lehet tudni hogy melyik adó fogja közvetíteni a seria a meccseket? Mert mintha azt hallottam volna hogy nem marad a diginél.
  • preziosi
    el is kezdődött: délután megtettük az első hivatalos ajánlatunk 15 millió + valami olasz lapok által nem konkretizált, de nagyon magasnak mondott bónuszok képében, a schalke azonnal vissza is dobta.
  • preziosi
    szerintem ez teljesen logikus a schalke részéről. draxler a klub jelenleg legpiacképesebb játékosa, ráadásul höwedesen és talán matipon kívül az egyetlen, aki tényleg gelsenkircheni kötődésű. ők is tisztában vannak vele, hogy hiába volt sérült, talán már egy közepesen jól sikerült 2015-16-os szezon után is sorban állnának érte jövő ilyenkor a premier league-csapatok 35-40-45 milliós ajánlatokkal. ha tényleg látunk benne fantáziát, ezt a 30 millió körüli összeget ki kell fizetni, különben ott tartják maguknál, és véleményem szerint jogosan.
  • Trunks
    Szerintem akkor inkább nem fog jönni senki. Sneijder vagy hasonlónak sok értelme nincs. Vagy esetleg jön Cuadrado kölcsön+opcióval, nem lesz igazán helye, aztán a szezon végén nem élünk az opcióval. Amúgy meg ha a Schalke annyira ragaszkodik a 30 millióhoz, akkor szerintem hagyni kell az egészet. Draxler 21 éves, sokat volt sérült mostanában, azért ne hülyüljenek már. Nekik is kellene engedni az árból, nem csak nekünk feljebb tornászni. Ha nem hajlandóak engedni, akkor el kell sétálni.