44078

ibogldrc.jpg

• 9csöves9
    Jóval kevesebb meccsel, perccel ráadásul Kovacics sokszor támadóbb poszton játszott . Ha a statisztika lenne a mérvadó egy Valdifiori jobb kb mindkettőnél. Arról nem is beszélve, hogy Kovacicnak nem volt egymás után 5 jó meccse nálatok soha. Teljesen jól jártatok ezzel, nincs idő most megvárni mire kijön belőle a nagy jó.
  • limperatore
    jobbak a statisztikái mint pogbának :D
  • 9csöves9
    Benitez egy segg, a pénz meg nem számít ott. Ahol Illaramendi 40 ott Kovacic is megér bőven annyit. Egyébként jó spíler lesz, még időben váltott, az Internél finoman szólva sem adottak most a körülmények ahhoz hogy kihozzák belőle ami benne van, főleg egy ilyen kókler edzővel.
  • Trunks
    Egyre inkább úgy gondolom, hogy amit a médiában olvasunk, nagyon nagy százalékban az újságírók agyszüleménye. Egyszerűen nem történik elég konkrétum, amiről írni lehetne, valamivel pedig meg kell tölteni a lapokat. Az elmúlt cirka másfél hónap tényleg nem Marottáék diadalmenete, viszont abban egyre biztosabb vagyok, hogy az eddig felmerült mintegy 86 középpályás névből alig pár játékos lehetett valós célpont. Siquerával én se hiszem, hogy annyi ideig tárgyaltunk, mint amennyit a sajtó foglalkozott vele.

Ez az Isco-dolog pedig... azt mondanám még lenne is alapja, hisz a felépülő Modric, Kroos, James és így valszeg Kovacic is előtte lesz a sorban. Nem látom mi szükségük lenne rá, másrészről nem látok esélyt rá, hogy a Gülüszemű most lerak 40 millát az asztalra. Bár szerintem a Vidalért befolyó összeget simán ráfordíthatnánk.

Btw érti valaki hogy fizethetett a Real 35 milliót Kovacicért? Tudom, állítólag tehetséges a srác, de a néhány inter-meccs, amit az elmúlt években láttam meg a róla szóló hírek se győztek meg. Arról meg nem is szólok, hogy milyen jövője lesz így a Realnak, akik megint vettek egy olyan játékost, aki még véletlenül se vesz részt a védekezésben + ugye jött Benítez "mester" is...
  • preziosi
    azt én sem mondom, hogy nekünk feltétlen szükségünk lett volna egy siqueira korú és képességű játékosra, alex sandrot már annál inkább favorizáltam volna, mert ő a jövőt jelentené a már meglévőek mellett. én továbbra is azt mondom, hogy az, hogy vidalt is elengedtük, de az átigazolási piacon megálltunk zaza érkezésével, az nagy felelőtlenség, középen karcsúak leszünk.

legújabb újságírói fantazmagória, hogy kovacic esetleges madridba érkezése majd megnyitja nekünk az utat isco előtt, akiért akárt 40 milliót is hajlandóak lennénk áldozni. remélhetőleg ez lesz az utolsó forgatókönyv a nyárra, ezen el lehet majd csámcsogni még 2 hétig, aztán bezárnak a kapuk.
  • 9csöves9
    A firkászok minden nap írtak Siqueiraról, de hát az nem jelent semmit. Nem hiszem, hogy annyira meg lettünk volna szakadva a megszerzéséért. Szerintem annyi történt, hogy pozitív hírek jöttek Asamoah állapota felől, Allegri pedig megmondta, hogy akkor neki az Evra-Asamoah páros tökéletesen elég oda. Hozzáteszem nem is lenne hülyeség, Evra miután beilleszkedett, hozott egy konstans teljesen jó szintet, ha nem tudunk jobbat hozni nála akkor felesleges idehozni bárkit. Arról nem is beszélve, hogy amilyen masszív kulcsembereink távoztak, nem biztos, hogy most kéne kivenni egy ilyen tapasztalt embert a csapatból.

• preziosi
    tovább folytatódik a fejetlenség, ami az átigazolási szezonunk jellemzi. úgy néz ki, a siqueira-biznisz is ment a levesbe, mert marotta hirtelen rájött, hogy a csapatnak még sincs égető szüksége egy balbekkre. nem probléma, hisz ha hihetünk a híreknek, csak 2 hétig volt folyamatosan ezzel a transzferrel elfoglalva.

többen továbbra is egy középpályást sejtetnek a dolog mögött, de én megmondom őszintén, már ott tartok, hogy annak is örülnék, ha legalább az isla-llorente páros egyikét sikerülne a zárásig eladnia. egyelőre úgy tűnik, ez sem nagyon jön össze.
  • Trunks
    Hihetetlen, mennyit fejlődött az évek során. Pedig emlékszem mindannyian elküldtük volna az elején a búsba, talán a Milan ellen volt egy legendásan balfasz meccse. Rossz volt nézni, aztán tessék mi lett belőle. Külön öröm, hogy ő nem úgy tűnik, mintha le akarna lépni. Mostanában ennek is örülni kell.
  • gercse
    Egy Bonucci mezt tuti beszerzek én is.
    Állat egy ember lett :D
  • 9csöves9
    Bonucci motivátora, sportpszichológusa Ferrarini 7 év után úgy döntött abbahagyják a munkát, mert Leo készen van. Kíváncsi leszek kihat-e a teljesítményére, de az biztos, hogy köze van ennek a csávónak ahhoz, hogy egy folyamatosan bénázó hülyegyerekből egy magabiztos és jó védő lett.

• 9csöves9
    Borzalmas volt az egész, de valami ilyesmit is vártam. Pozitívum, hogy Mandzu meg Dybala is betalált, önbizalom növelőnek jó lesz, aztán kb. ennyi. Ezzel a győzelemmel a szuperkupa címekben is mi tartjuk a csúcsot Olaszországban.
  • Trunks
    Most olvasom, hogy az óra, ami a meccs alatt az eltelt perceket mutatta a képernyőn, percenként három (!) másodpercet késett. Az feltűnt, hogy mintha el lenne csúszva, de ennyire... hallottatok már ilyet? :D
  • szucsy89
    na pasztmek, nem tudok jönni trollkodni :D
  • Trunks
    Itt egy kreatív ember se sokat ért volna, annyira nem lehetett játszani. Legalább két új csatárunknak nem kell azon aggódni, hogy mikor szerzik meg az első gólt.

Vicces volt az egész. Még a kínai operatőr is általában lekésett a fontos dolgokról. Éremátadásnál meg vagy négy különböző embernél volt érem, és nem lehetett tudni melyik játékos kitől kapja az érmet. Mint egy paródia.
  • preziosi
    mandzu sturaro beadásából fejelt gólt.

a meccset gyorsan el kell felejteni, kriminálisak voltak ismételten a körülmények, de legalább megvan az újabb trófea, a gólokat pedig az újak szerezték. az ezen a meccsen is látszott, hogy mennyire hiányzik egy plusz kreatív ember a csapatból.
  • Count Adyn
    Csak megnyertük eztis:) Mandzukic fejes Lichti asszisztjaval, Dybala meg Pogba passzából :)
  • Trunks
    Ezt nézni is rossz. Mint valami gyenge felkészülési meccs. Ennél rosszabb időpontot és főleg helyszínt nehéz lett volna találni. Tomboló szél, borzasztó minőségű pálya. Nehéz értékelni egy ilyen meccset.
  • Trunks
    Össze-vissza pattog a labda, így az iram egy nagy nulla. Itt max. egy gól lesz.
  • preziosi
    3-5-2, meglepetésre comannal a kezdőben: buffon - caceres, bonucci, barzagli - evra, pogba, marchisio, sturaro, lichti - mandzukic, coman
  • Trunks
    Láttam a képeket, kriminális. Ezek után ki tudja ezt még komolyan venni? Csak ne sérüljön meg senki.
  • 9csöves9
    Amúgy is egy libalegelő kinézetű gyepen játszottuk volna a mai meccset, de a napokban nagy esőzések is voltak Kínában, felmerült a találkozó elhalasztása is. Amúgy is hányok ettől a szuperkupa utaztatástól, de ha már ez van akkor biztosíthatnának patent körülményeket. Nem lennék meglepve, ha átmenne óvatoskodásba a meccs, nekünk se fér bele egy újabb sérülés, a Lazio karcsú keretének a BL selejtezők előtt meg pláne.
  • Trunks
    Ez aztán nagyon megnyugtat. Kár, hogy nem rendeznek körtornát a lichtensteini, san marinói, andorrai és luxemburgi bajnok közt és a legjobb 2 bejuthatna a BL-be. Akkor nekik is lenne esélyük, milyen csúnya ez a mostani rendszer velük szemben. Angol és spanyol 3-4., sőt 5. a BL-ben, a bajnokok meg kimaradnak?! (Hozzáteszem a magyar bajnoknak így is orbitális mákolásra van szüksége a főtáblához.)
  • szucsy89
    így olyan csapatoknak is van esély bejutni, mint a Vidi
  • Trunks
    Egyetértek. Ez a "kisebb vagyon egy fiatal ígéretért" nem szokott jól elsülni.

Nagyon gáz ez a BL-selejtező, mióta ezt is megbuzerálta az UEFA. Albán, kazah, fehérorosz bajnok az egyik ágon, ezek valamelyik csoport utolsó helyéért selejteznek, a másikon meg a Monaco, Valencia, Lazio, Leverkusen közül kettő nem lesz főtáblás. Bármelyik tovább is juthatna a nyolcaddöntőbe. Vicc az egész.

A Roma is jól megszívta. Asszem a CSZKA-nak kellene kiesnie, hogy a harmadik kalapba kerüljenek, erre pont megkapják a Sportingot.
  • Darthmushroom
    Én nem írnám le a Laziot a Leverkursen ellen.
  • 9csöves9
    Meg előlünk is ha lehet hinni a híreknek. Én nem is bánom, a hideg kiráz ezektől a braziloktól.
  • preziosi
    a középpályájuk úgy néz ki, kiegészül gersonnal is, aki igaz csak januárban fog csatlakozni hozzájuk. őt például a barcelona elől hozzák el.
    Utoljára szerkesztette: preziosi, 2015.08.07. 11:26:00
  • 9csöves9
    Hátul nem valami acélosak, oda még minimum kéne 2 ember nekik, de a középpálya és a támadósor bitang. Náluk szerintem az öltözőben dőlnek majd el a dolgok, a legerősebb kezdőjükbe nem fér be Totti és De Rossi sem, sőt már-már kerékkötői a csapatnak ha éppen játszanak, ha őket nem jól kezeli Garcia akkor könnyen kicsinálják. Mindenesetre jó döntés volt az ottani vezetéstől, hogy amikor X-menné változott Garcia tavasszal akkor nem rúgták ki, pedig nagyon érett már neki.

Megnéztem a másik római csapat lehetséges BL ellenfeleit. Hát idén sem kell tartani attól, hogy 3 olasz csapat lesz a főtáblán... A Sporting és a CSKA ellen van esélyük, de abból az egyiket úgyis kiosztják a MU-nak.
  • Trunks
    A Roma így tényleg remek mercatót zár. Viszont a többi rivális (ahol a Milan és Inter jelenleg áll már ez a szó is kicsit túlzás) erősítését nem kell szerintem túlmisztifikálni. Inter jól igazolt, de lesz még rengeteg munkája Mancininek, közel sincs kész a csapat. A Milan meg szerintem nagyon orrnehéz lesz, közben a védelmük tragikus volt az elmúlt szezonban, és a közeppályára is elférne még jópár ember. A Napoli legnagyobb igazolása pedig, hogy megtartották Higuaínt. Plusz tegyük hozzá, hogy a többi csapatnál gyakorlatilag nem volt jelentős távozó, míg nálunk azért ember legyen a talpán, aki a liga 3 topjátékosát hirtelen pótolni tudja. Inter és a Milan pedig olyan szar volt, hogy ennél csak erősödhettek. A Románál meg De Sanctist és Doumbiát kellett helyettesíteni. Atyaúristen. Erősen meg lennék lepve, ha nem megint Juve-Roma versenyfutás lenne a scudettóért. Könnyen lehet, hogy ezúttal fordított eredménnyel, bár azért kérdés, hogy a kettős terhelés nem vágja-e megint hanyatt a fővárosiakat.
  • preziosi
    szerintem a mez teljesen független attól, hogy pogba hol fog játszani a következő szezonban, de nem tudom elképzelni, hogy jövőre ne távozzon ő is. szép üzenet lesz kifelé, hogy 2 év alatt két 10-esünk is ott hagyja a klubot, egyik a 3 éves szerződése lejárta előtt 1 évvel, a másik 1 évvel arra, hogy megkapta.

romába közben megérkezett dzeko és salah is. szomorú azt nézni, hogy ahhoz képest, hogy június végén hogy álltak a dolgok, mostanára szépen az összes rivális elhúzott mellettünk a piacon, és folyamatos aktivitást is mutatnak. eközben mi töretlenül azon dolgozunk, hogy a pár milliós siqueira árát hogy vigyük még lejjebb meg bontsuk minél több részletre. nem szeretem negatív dolgokkal telefröcsögni a topicot, nem is szokásom, általában az érkező játékosokhoz is mindig pozitívan szoktam állni, de sajnos ki kell mondani, jelen állás szerint mi ezen mercato során jelentősen egyáltalán nem erősödtünk, sőt.
  • 9csöves9
    Először én is szimpla marketingfogásnak tekintettem, de Allegri szerint Pogba kérte, a klub erre csak rábólintott. Ezért jelezheti szerintem simán a poszt váltást, ha lenne a tarsolyban oda igazolásunk, akkor nyilván az egy olyan kaliber akinek a 10-est adták volna. Szinte biztos vagyok benne, hogy megoldjuk ezt házon belül Pogbával. Vezért csinálunk belőle, terhet pakolunk rá és teljesen alkalmas is erre a szerepre. Csak hát tényleg az a gáz, hogy így illene pár évet maradni, amire semmi esélyt nem látok.
  • Trunks
    Először azt hittem ez valami vicc. Így már én is azt mondom egyre furcsább ez a nyár. Ha jövő nyáron lelép, akkor nagyon gáz ez így. Képességei alapján simán méltó rá, de valahogy mindenki tudja, hogy ő nem hosszabb távra tervez itt. Bár gondolom ez nagyrészt szól az Adidasnak is. Ők biztos nagyon akarták, hogy egyrészt ki legyen osztva a 10-es, másrészt így a legnagyobb sztárunk hordja majd. Viszont ezt így két nappal az első tétmeccs előtt bejelenteni minimum szerencsétlen. A posztját ez nem hiszem, hogy befolyásolná, ez egy marketingfogás. Ettől persze még lehet ő lesz a csatárok mögött, de nem ezért kapja meg ezt a mezszámot.
  • 9csöves9
    Fasza. Most már megkaphatná olyan is aki egy 5 évet azért itt tervez még tölteni. Allegri is megkapta a 10-esét, a pénz csücsül a kasszában, mindenki happy.

Hozzáteszem, én nem bánom, ha ő lesz a csatárok mögött és valószínűleg box to box kp-t könnyebben fogunk szerezni (gondolom ez most a terv), de kicsit fejetlenséget érzek most a csapat körül.
  • preziosi
    hivatalosan is be lett jelentve, pogba kapta a 10-est mezt.
  • mooo
    Én FM2015-el tolom és a 3. évben végre sikerült is megnyerni a Bajnokok Ligáját
  • Trunks
    Lassan alakul az előző idénykezdet. Akkor Barzagli és Morata volt sérült a szezon elején, most ugyanez pepitában (Chiellini) + Khedira.
  • Lacee86
    Még 3 hét a Seria A kezdet. Sztem maradjon mindenki otthon a p*csába addig, aztán max Fifázzon. :D :/
  • Trunks
    Abban egyetértek, hogy valszeg kár volt ezeket a játékosokat kergetni, bár Götzére és főleg Draxlerre vélhetően reális esélyünk volt. Az általad említett nevek szerintem vagy még nem ütik meg a mércét vagy nem is fogják. Vazquez is európai szinten átlagosnak tűnik. Jobbhátvédnek vagy hasonlónak jók az ilyen játékosok, de a csatárok mögé olyan embert érné csak meg igazolni, aki el tud dönteni fontosabb meccseket.

Közben érkezik kölcsönbe Siqueira az Atleticótól. Sandrótól mindenképp elmarad, de jó, hogy végre érkezik oda valaki. Így Asamoah szerepeltethető középen is.
  • 9csöves9
    Morata 1 hónap off. Alakul a buli.
  • preziosi
    lóri a hírek szerint sok csapatnak kell, a spanyolok például sorban állnak érte, csak elég válogatós kedvében van. ha következő szezonban játszani akar normálisan valahol, be kell látnia, hogy engednie kell, és valahova alá kell írnia augusztus végéig.

igazak, amiket mondasz, de valahogy mégsem boldogít egyik sem. a célpontok kiválasztása is egy stratégiailag fontos lépés, és kijelenthető, hogy már tulajdonképpen itt ismét nagy bakot lőtt marotta. 2 hónapon keresztül üldözött már általa is bevallottan elérhetetlennek tartott játékosokat - ez amúgy is kedvelt szokása - , miközben csak kapásból pár név, akiknél szerintem sokkal jobb esélyekkel indultunk volna: eriksen, (berardi), calhanoglu, fekir, praet, mkhitaryan, klaassen, de még ide vehetem a palermo-s vazquezt is mondjuk. lehet nem azok a nevek, akikre felrobban a világ sportújságírása, de többnyire fiatal, a csapatukban bizonyított támadó középpályások.

másik meg a lehet mondani szintén vesszőparipám, a pénzügyek. az adott csapat eladásait beleértve a milan ~ 49 milliós kiadásoknál jár, inter 29, napoli 26, 5, romára hirtelen nem emlékszem, de az biztos, hogy mi nagyjából az utolsók vagyunk 19 ,5 millióval, ami llorente és isla értékesítése esetén nagyjából ki is jön 0-ra. igen, lehet, hogy például a vidalért kapott pénz nem egy részletben fog megérkezni, de tulajdonképpen nekünk sincs olyan igazolásunk, akit ne 2-3 részletben fizetnénk. az előző években összességében megértettem a gazdasági egyensúlyról szóló folyamatosan nyilatkozatokat, és hogy mindig csak jövőre nyúlunk jobban a pénztárcába, de az már totálisan érthetetlen számomra, hogy hova az ilyen szintű garasoskodás megint egy olyan évben, amiben: rekordbevételt generált a csapat a bl-ben, rekord bérleteladást produkált a klub, új szponzori szerződés jött képbe (adidas), új tv-s szerződés jött képbe, a 3 szinte legjobban kereső játékos bérkerete felszabadult (vidal, pirlo, tevez) plusz azért eladásaink is vannak (vidal, ogbonna, várhatóan isla, llorente, kisebbek közül pepe, storari, stb.)

nem azt mondom, hogy akkor hirtelen őrült módjára el kell kezdeni szórni a pénzt, aminek később isszuk meg a levét, de hogy ilyen körülmények között se lehessen hozni egy olyan játékost, akiért az edzőnk kerek 1 éve könyörög, mióta ide jött, az azért bennem kérdéseket vet fel.