44078
-
#41753 Megtanulhatnám már, hogy ne kövessek ilyen transzfereket percről percre. Délután már olyan szinten volt minden hitelesebb olasz forrás, hogy azt nézegették melyik repülővel érkezik a csávó. Erre estére a német forrásoktól meg csak negatív hírek jöttek. Talán ismét holnap a meccs előtt megkérdezett Marottától fogjuk megtudni a konkrétabb dolgokat. -
#41752 Elvileg még nincs megállapodás, megy a harc a részleteken. Hány évig fizessük a részleteket meg hasonlók. Viszont ha bezsákoljuk Draxlert is, akkor bármilyen nyögvenyelősen indult ez az augusztus, azért bitang egy mercatót produkál Marotta, és szerintem előre mindenki aláírta volna. Ráadásul ha nem lesz senki totál nagy csalódás, akkor gyakorlatilag jövőre ugyanezzel a kerettel nekivághatunk a szezonnak (kellene még egy jobbhátvéd meg ilyen apróságok, de semmi komoly). Engem az se érdekel, ha nagyjából ez a szezon rámegy, scudettót úgyis nyertünk mostanában eleget, a BL-győzelemhez meg azért sok mindennek össze kell jönnie. Viszont ha összeáll ez a fiatal csapat, akkor nagyon sokra lehet képes.
Még egy furcsaság a Coman-transzferrel kapcsolatban. Állítólag ő kérte a kölcsönadást, mert több játéklehetőséget szeretne. Egyrészt az eddigi két meccsünkön kezdett és lótúrót nem csinált, másrészt a Bayernnél akar többet játszani? Plusz Guardiola eddigi igazolásai közül is kilóg, mert nem tud spanyolul. Bár legalább németül se, úgyhogy ebből a szempontból legalább jó igazolás. -
#41751 Megvan a német! ha csak nem rabolja el valaki az utolsó pillanatban akkor 26+6 millióért érkezik 3 milliós fizetésért. Nem semmi költést produkál a klub, de én elégedett vagyok. Rengeteg fiatal, nagy potenciállal, kicsit már-már valami számítógépes játékra hajaz az egész. Gyakorlatilag bármilyen formációra van emberünk, már csak időt kell hagyni ezeknek a srácoknak.
Az biztos, hogy két nagy előnyünk elveszik itt a nagy jövés-menésben, a csapat összeszokottsága és a tapasztalt klasszisok villanásai, de valamikor le kellett vezényelni egy ilyen generációváltást, mert a legöregebb átlagéletkorú klubok között voltunk egész Európában. -
#41750 Allegri sajtótájékoztatója most megy, a lényeg: Isla és Coman távozik, nincsenek bent a Roma elleni keretben. Dybala és Padoin kezdők lesznek, Sandro még nem.
Utoljára szerkesztette: 9csöves9, 2015.08.29. 13:30:52 -
#41749 Nagyon úgy néz ki. Érdekes egy sztori, elképzelem, ahogy Marotta bevezeti a bajorokat a kölcsön+opciós igazolások csodálatos világába :D
3+25 millió vagy 8+20 millió ezek mennek most , ezt el kell fogadni, még akkor is, ha esetleg szívjuk érte később a fogunkat. A német bajnokság nagyon feküdni fog neki, viszont nem nagyon látom, hogy kapna ott több játékpercet mint itt.
A hír után teljesen felerősödtek a Draxler pletykák Di Marzio szerint már csak a bónusz mértékén és a részletek ütemezésén megy a box. Ha ez összejön és tényleg el tudjuk sózni Islát akkor ez egy nagyon komoly mercato, még akkor is ha ennek a csapatnak nagyon sok idő kell mire összeáll.
Ezt már csak egy utolsó órás, szokásos felesleges kutyaütő ötödik csatár igazolásával lehet elrontani... -
#41748 Ez tényleg igaz lenne? A Bayern kölcsönveszi Comant 25 milliós kötelező opcióval (hogy ez pontosan hogy megy, azt nem tudom).
Mindenesetre nagyon úgy tűnik nekem, hogy ezzel Marottáék Draxler érkezését készítik elő. Közben Draxlert a Wolfsburg ellen lecserélték, amint eldőlt a meccs, és bejelentették Höjbjerg érkezését a Bayerntől, aki kb. ugyanazokon a posztokon bevethető, mint a német. Még elsózzuk Islát, aztán tényleg arra használta Allegri az első fordulót, hogy az összes eladható portékát bemutassa. :) -
#41747 Az aggaszt, hogy mint ha Allegri is csak tesztelgetne és nem tudná mit akar. Nincs kész a csapat, papíron rendben van, de nem állt még össze. és ezzel a sorsolással + bl csoporttal nincs idő se felkészülni a "húzósabb" időszakra, rögtön bele a lecsóba... -
#41746 Utólag átgondolva lehet a Gladbach-hal mi jártunk a legjobban, elnézve hogy szenvedtünk mindig a kicsik ellen az elmúlt években. A gond inkább a Sevilla a 3. kalapból, na meg tulajdonképpen a Mönchengladbach is erősebb, mint a csoportok többségének a fele. Ehhez még hozzájön, hogy az őszi bajnoki sorsolást is beszoptuk, mivel pont a BL-meccsek előtt/után majdnem mindig nehéz meccsek várnak ránk, valamint hogy a csapat még közel sincs kész, és rögtön aggasztóbb a dolog. Jó lett volna 3 év után megint egy simább csoportkör, de erre nem sok esélyt látok sajnos. -
#41745 Nekem is ez volt az első gondolatom, hogy innen még ki is eshet a Juve. Gladbachot rögtön leírja mindenki, de nem kell meglepődni, ha pontot lopnak bárki ellen ebből a csoportból. A másik kettő ellen meg ugye bármi lehet. Én is egy gyenge csoportban bíztam, és bíztam volna abban hogy tavaszra összeérik a csapat, most fel kell kötni a gatyát rendesen. -
#41744 Erős csoport,de azért beszarni nem kell. Egyrészt mi a vakok ellen is bármikor meg tudunk szenvedni, szóval teljesen mindegy kb. hogy kit kapunk, másrészt ennek a 3 csapatnak nincs szerintem összesen 50 BL főtáblás meccse. -
#41743 És akkor rögtön vendégül is láthatjuk majd Llorentét. Remélem nem követi azt a sormintát, amit sokan csinálnak velünk. Volt csatárok előszeretettel büntetnek. -
#41742 Én nem bánom, hogy ilyen b*szott erős csoportunk lett. Legalább megmutathatjuk, mit tudunk. Ha innen továbbmegyünk, akkor idén is messze eljuthatunk. -
#41741 A pozitívumokat lehagytam. Kaphattuk volna a Realt is a 2. kalapból és nem kell Kazahsztánba utazni. Azt hiszem ennyi. -
#41740 De nem ősszel kéne erről képet kapni, amikor még össze se ért a keret. Tavasszal dőlnének el a lényeges kérdések. Amúgy még elviselhető lenne, de a többi csoport annyival gyengébb, hogy rossz nézni. A City ha ugyanolyan fos lesz, mint eddig a BL-ben, akkor nem lesz gond, és a Gladbachot is meg kell csapni. A Sevilla mondjuk nagy szopás a 3. kalapból. -
preziosi #41739 ja, ez így nagyon durva, nem is tudom mikor láttam utoljára ilyen csoportot, hogy színtisztán a 4 topligából alkossák. legalább így senki nem tud majd arról magyarázni, hogy milyen a sorsolásunk, és korrekt képet fogunk kapni arról, hogy valójában mennyit is érünk ezzel a kerettel. -
#41738 Benfica, Atlético, Galatasaray, Astana.
Zenit, Valencia, Lyon, Gent.
Chelsea, Porto, Dinamo Kijev, M. Tel-Aviv
vs
Juve, Man. City, Sevilla, M'Gladbach.
Barca, Leverkusen, Roma, BATE
Van egy kis kontraszt.
Utoljára szerkesztette: Trunks, 2015.08.27. 18:44:40 -
#41737 Man. City, Sevilla, Mönchengladbach.
Azt a kurva... azt hiszem a tavalyi mákunk után, már ami a sorsolásokat illeti, nem panaszkodhatok, de beszoptuk rendesen. Nem lepődnék meg, ha innen tovább se mennénk. 4 topligás csapat egy csoportban, remek.
Sikerült az UEFA-nak elérnie, hogy vagy teljesen egyértelmű, izgalommentes csoportok vagy rohadt szoros, 3-4 közül bármelyik továbbmehet típusú csoportok jöttek össze. Tényleg ez így jó? -
#41736 És ezt ki hiszi el? A következő Totti lesz.
Isla tényleg egy tragédia, szerintem is menjen, ahova tud. Mondjuk el nem tudom képzelni egy értelmesnek tűnő csapat, mint a Sevilla miért tartana rá igényt, de vigyék nyugodtan. Amúgy eddig azt olvastam, hogy Llorentét elengedtük grátisz, hogy Islát megvegyék. Kicsit furcsán hangzik, de bárcsak igaz lenne.
Remélem Allegri nem csúszik majd folyamatosan le, mint Conte tette. Remélem nem kell egész évben azt néznem, hogy Comant meg Islát erőlteti Allegri, a jobb játékosok meg ülnek a padon. Mint Conténál Giaccherini, Borriello vagy Peluso esetében láttuk. -
#41735 Ibráért küldi a juve az ajánlatot
de kinevetem szücsyt :D -
#41734 Szabályosan rosszul voltam tőle a hétvégén. Sokatmondó volt az egyik olasz újság osztályozása ahol 1-1 szóval is jellemzik a játékosokat, Islánál csak ennyi volt: Groteszk. -
preziosi #41733 llorente is elhagyott minket hivatalosan is, ő legalább szépen elbúcsúzott. fontos eleme volt a + 100 pontos szezonunknak, és egy nagyon jó fej emberke, remélem sikeres lesz a sevillában. vele, storarival és pepével három végtelenül szimpatikus figura távozott a csapatból.
további totálisan érthetetlen lépésünk, de szerintem ezen a nyáron már semmin nem kell meglepődni: islát nem engedjük kölcsönbe a sevillához. tőle pedig aztán tényleg még ingyen és bérmentve is nagyon jó lenne megszabadulni, ellentétben llorentével, mert hétvégén is lehetett látni, hogy a mi köreinkben egyszerűen menthetetlen a csávó. -
#41732 Bemutatták a 3. számú mezt is. A gatya érdekes, de amúgy jó cucc.
Utoljára szerkesztette: 9csöves9, 2015.08.27. 13:20:22 -
#41731 Ezek közül Pirlo és valamilyen szinten Tévez elengedése volt érthető. De Giovinco is simán ért volna 5-10 millió eurót, egy középcsapatban (mondjuk Milan, Inter vagy Sassuolo) húzóember lett volna. Persze örülni kell az így megspórolt fizetéseknek is, mint Csöves mondja, csak azért ezek nem értéktelen, eladhatatlan kiöregedett játékosok. Legalábbis úgy tűnt. -
#41730 Azt a kurva... mondjuk akkor abból a szempontból igaz lehet, amit pedzegettem, hogy Llorente nem kell ennyiért senkinek, mert akkor már rég eladtuk volna. Vagy ő is játszotta az Amaurit és inkább maradni akart. De azért nem gondoltam volna, hogy semennyit nem kapunk érte...
Nem tudom mi basz fel jobban, ez vagy ez a kibaszott BL. Amit művelnek vele, az egyre szánalmasabb. Elnézve a kalapokat a második jóval erősebb, mint az első. Remélem Platiniék pedig megünneplik, hogy megint csak két olasz csapat lesz a főtáblán, de élvezhetjük majd a kazah Astana játékát a csoportkörben. Valaki tudja amúgy mi köze Kazahsztánnak Európához? Mert ennyi erővel indulhatna valami japán csapat is. A Torinó-Asztana út mintegy 4600 km és röpke 8-10 óra repülőút. Torinó messzebb van a kazah fővárostól, mint Peking. De amúgy Bécs is. Mi ez, ha nem valami kurva nagy vicc? Persze az egészre a koronát az teszi fel, hogy lehet az olasz focinak összességében még jobb is ez így, mert a Lazio szerezhet egy rakás pontot az EL-ben. Persze lehet így el kell adniuk Felipe Andersont... -
#41729 Kabaré. Mondjuk a dologhoz azért hozzátartozik, hogy ezeknek a fizetésén durván olyan évi 30 milliót spórol a klub. -
#41728 Legendásan nem tudunk eladni az utóbbi időben. Ez aggasztó. -
preziosi #41727 mégis nagyon jól mehet a klubnak, hogyha kis túlzással fél éven belül ingyen szélnek eresztettünk egy giovinco, pirlo, tevez, llorente csomagot... -
#41726 Llorente megy a Sevillába. De nem akárhogy...felbontjuk a szerződését így ingyen viszik. Ez igen, bravó. -
#41725 Most egyébként a Tuttosport még Nasri nevét is bedobta a középpályára. Nem tudom, hogy az utóbbi években mit mutatott, csak azt, hogy az Arsenalnál eléggé kicsapta a biztosítékot a távozása módjával.
Viszont jópár éve még Marseille-meccseken figyeltem a játékát, és akkor szerettem volna, ha idejön. Csak hát az nem most volt. -
preziosi #41724 persze, nyilvánvaló, hogy ez nem egy normális állapot, de csak magam tudom ismételni, a létszámon kívül nekem igenis félelmeim vannak az egésszel kapcsolatban. az a kémia, ami pirlo és vidal jelenlétével megvolt a középpályán, az teljesen kiveszett, persze idő, mire összeáll egy új csapatrész, de úgy baromi nehéz, hogy valaki mindig sérült. asamoah pedig tavasszal már meccset is játszott, aztán látjuk, mi lett belőle, khedira szintén hajlamos sérülésből sérülésbe kerülni, stb. ezt lassan helyén kell kezelni, hogy itt max edzésmódszereivel és/vagy stábjával lehet a probléma, mert a milannál töltött évei alatt ugyanígy kisebb-nagyobb izom- és egyéb sérülések tizedelték folyamatosan a keretet. pereyrát szerintem mi alapból nem a kezdőbe hoztuk, allegri látványosan akkor dobálja be, ha kicsit fel akarja pörgetni a játékot, mert a védőmunkája neki is 0.
engem az már jobban kezd foglalkoztatni, hogy dybalával mi lehet az újság, mert nagyon úgy néz ki, hogy a roma ellen is padozni fog, a sérüléséből csak most visszatérő morata is előbb kerül a kezdőbe. azért elég érdekes, hogy a közel 40 milliós igazolásunk már harmadik meccse maximum a 2. félidő közepétől kap lehetőséget, holott elvileg makk egészséges. persze, az elején vagyunk, és morata példáján láthattuk, hogy allegri amúgy sem az a mélyvízbe dobós típus, de valahogy nekem akkor is furcsa, főleg azért, mert mindig jobb lett a játék a beállásával.
én draxler leigazolásába nem élném bele magam, sőt úgy önmagában abba sem, hogy arra a posztra bárki érkezni fog. az, hogy heldt sejtelmesen tett egy megjegyzést, még nem azt jelenti, hogy hirtelen bele is mennének a bónuszokkal csökkentett ajánlatainkba, hisz azt hónapok óta töretlenül állítják, hogy őket bónuszok nem érdeklik. szerintem a legvalószínűbb jelenleg az, hogy hoz marotta egy belső középpályást még maximum és allegri elgondolkodik a formációváltáson. valahogy számomra a széljáték ilyen szintű megerősítése erre enged következtetni. -
#41723 Pereyrát kötelező volt megvenni, az Udinesevel az Asamoah és az Isla biznisz is ilyen volt. Mondjuk nem is baj, szerintem hasznos kerettag lesz idén is. Amúgy egyetértek, szerintem sincs értelme sima középpályást hozni. -
#41722 Ne haragudj az nem egy normális állapot, hogy majdnem a komplett kezdő középpályássorunk sérült. Létszámban igenis megvagyunk, 7 ember a 3-4 posztra tökéletesen elegendő, tavaly se voltunk sokkal többen. Abban egyetértek, hogy minőségileg nem ugyanaz a helyzet, mint tavaly, bár szerintem sokan túldimenzionálják Vidal tavalyi teljesítményét, szerintem kb. ugyanazt Sturaro is tudná hozni. Nyilván az előtte lévő két szezonban mutatott támadóformáját nem, de sajnos abból vajmi keveset csillantott meg Artúr király is az előző szezonban. Viszont érdekelne, hogy minek véglegesítettük Pereyra szerződését, ha nem üti meg a mércét. Mert nagyon is úgy tűnik, Allegri csak akkor használja, ha más nem bevethető, különben ül a padon. Akkor helyette kellett volna elhozni Witselt vagy valaki mást. Szóval vagy nem elég erős a középpályánk, és akkor nem így kellett volna igazolni vagy megvagyunk létszámban, és elég jó is a keret, akkor meg megint nem kell senki. Egyedül egy trequartista érkézésének látnám értelmét, mert támadásban tényleg segíthet.
Ráadásul senki se dőlt ki hónapokra. Khedira már az ötödik fordulóban játszhat újra, Asamoah 20 nap múlva kezdhet edzeni, Marchisio meg már szeptember elején újra használható lesz.
Emellett Horst Heldt, a Schalke igazgatója azt nyilatkozta Draxlerrel kapcsolatban, hogy még van idő az átigazolási időszak végéig. Azért ez elég máshogy hangzik, mint amikor ránk csapta az ajtót. Szerintem még az is lehet Marotta az utolsó pillanatokban ezt is tető alá hozza, és ha még Isla is távozna (mert Llorente már majdnem hivatalos), akkor nálam ötös a mercato vége. -
preziosi #41721 további hír, hogy llorente ma már nem edzett a csapattal, andalúz értesülések szerint akár már ma este spanyolországba utazhat a sevilla csapatához. ha minden igaz, hajlandó volt belemenni a fizetése csökkentésébe, így egy körülbelül 2 milliós kölcsönszerződést írna alá, év végén pedig kötelező opció lenne rá, összesen 10 millió körül kapnánk érte. legjobb az egészben, hogy van esély rá, hogy viszi magával islát is.
jó lenne ez így nagyon: islától minél előbb meg kéne szabadulni, hétvégén is egy komplett tragédia volt, amikor beállt, lóri pedig emberileg bármennyire is egy frankó tag, 4.5 millióért ne melegítse a padot. zaza természetesen ebben az esetben maradna. -
preziosi #41720 láttuk hétvégén, hogy kellő mennyiségű sérülés esetén mire elég a középpályánk, és jelenleg allegri alatt nem úgy néz ki, hogy ezek elkerülnének minket. oké, hogyha mindenki egészséges, akkor papíron számolhatunk egy pogba, marchisio, pereyra, khedira, asamoah, sturaro, padoin sorral, de ha ebből mondjuk marci kidől, már nem egy életbiztosítás az egész. asa ki tudja, milyen formában fog visszatérni, khedira szintén rettentő sérülékeny, plusz véleményem szerint olyan hatalmas minőséget sem képvisel, komoly védekező erőt pedig egyedül a 22 éves sturaro képvisel. szerintem nem hülyeség, ha már 1 éve képtelenek vagyunk egy megfelelő embert hozni a csatárok mögé, akkor legalább próbáljuk vidal pótlását tisztességesebben megoldani, és hozni egy olyan embert, aki támadásban és védekezésben is be tudja játszani a középpályát és kiegészíteni a társakat. witsel szerintem az elérhető lehetőségek közül az egyik legjobb lenne. -
#41719 Meglátjuk a mester mit hoz ki belőle, mindenesetre Sandro és Cuadrado érkezésével meglehetősen bővült a taktikai repertoár. Valahol mintha 25 millás opciót olvastam volna, de amúgy a Chelsea biztosan könnyen megválik tőle, ha ennyiért elengedték kölcsönbe.
Az olasz média szerint még mindig vadászunk egy (csere) középpályásra. Őszintén szólva nem látom minek. Viszont most bedobták Montolivo nevét is, amitől személy szerint kiráz a hideg. -
preziosi #41718
opciós jog elvileg nincs rá, simán csak 1 év kölcsön, aztán a többit meglátjuk.
középpályáshoz továbbra sem kerültünk közelebb, már hallani olyanokat is, hogy a vezetőség formációváltásra kéri allegrit, annyira letettünk a tq megszerzéséről. az biztos, hogy ebben a jelenlegi keretben sokkal előbb van benne a 3-5-2, 4-3-3, 4-4-2 is, mint a rombusz, viszont akkor egy megbízható box to box embert mindenképp kéne hozni. witselt nyár eleje óta ajánlgatja olaszország klubjainak az ügynöke, jó lenne a milan előtt lecsapni rá és elhozni. sokkal inkább megvalósítható, mint gündoganért tenni az olyan ajánlatokat, amin egyöntetűen röhög az egész ruhr-vidék.
Utoljára szerkesztette: preziosi, 2015.08.25. 16:46:18 -
#41717 Ez nálam is kiverné a biztosítékot. Ha most elmegy Zaza kölcsönbe, akkor szerintem ő se sokat fog már nálunk játszani. Berardi elhozása pedig csak abból a szempontból jó, hogy legalább nem padozik ő is Coman mögött. Llorentét meg nagyon bírom, de Moratához és Mandzukichoz képest nagy visszalépés. Amúgy ha Comant ennyire imádja Allegri, akkor még Zaza elküldésével is kibírjuk Llorente nélkül, pláne hogy Moratával és Mandzkic-csal párban nemigen szerepeltethető. De eléggé kamu szaga van az egésznek szerintem. -
preziosi #41716 igen, van egy olyan teória, miszerint zaza annyira győzte meg allegrit, hogy azonnal mehet is kölcsönbe a west hambe, llorente pedig ezért nem kerül eladásra. amennyiben ez igaz, akkor ezt szépen elkúrtuk. ahelyett, hogy idehoztuk volna berardit, akiért mindenki könyörgött, marotta hozta inkább zazat, aki közben lehet hogy nem is itt kezdi meg a szezont. -
#41715 Galliani el ne olvassa mert repul is torinoba -
#41714 Most éppen azt pletykálják, hogy Allegri Llorentét meg akarja tartani, ezért Zaza kölcsönbe kerülne...igazi faszság lenne