Forza Juve

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

limperatore
Kerdezzetek meg szucsyt o konyvvizsgalo

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco

Tibre
az aktuális teljesítmény azért fontos a játékos eladásnál mert ha jól megy a focistának értelemszerűen egyre több pénzes klub bejelentkezik érte, ami felsrófolja az árat, mint mondjuk pogba esetében (ahol az ügynök is rátesz egy lapáttal). morata idei formája viszont nem hiszem, hogy egy psg-t, city-t, realt megmozgat. csóróbb csapatok meg nem fognak érte 30+ millát adni. egy közepes premier league klub mondjuk kinézem, hogy fizet érte 20 milliót + bónuszok még ilyen gyatra formával is, de ez a maximum amit ki lehet hozni egy jelenlegi morátából. ami tényleg mellette szól, hogy még mindig fiatal, és spanyol ami az eladhatóságát nagyban növeli.

marotta munkája amúgy tényleg nem semmi. azt a vidal, pirlo, pogba, marchisio középpályát összehozta 10-12 millió euróból. khedira ingyen megszerzése is egy lopással ér fel kb. ugyanakkor nem akar keresztbe tenni sem a játékosnak ha menni akarnak, lásd tevez, pirlo, vagy coman esete. ez is szimpatikus.

Utoljára szerkesztette: Tibre, 2016.01.16. 08:53:59

\"Nem a zsömle kicsi,a pofátok nagy.\" Teng Hsziao-Ping

9csöves9
Az az igazság, hogy átlag szurkolóként nagyon kis szeletét látjuk ennek az egésznek, még az is akit érdekel jobban a téma és próbálja beleásni magát.

Ezért bánnék nagyon óvatosan az olyan kijelentésekkel amik például Marotta munkáját becsmérlik egy-egy igazolásnál vagy nem összejött igazolásnál. Ő a szakmájának az abszolút elitjébe tartozik, ráadásul nem egyedül csinál mindent, hanem több hozzáértő emberrel karöltve.

Amikor pár millió eurón múlik, hogy egy klub profitosan működik-e vagy sem akkor nagyon meg kell nézni mi,merre, hány méter. Ha jól rémlik mi +3 millióval zártuk az előző évet, ami nagy sikernek lett elkönyvelve és ezzel egy nagyon szűk elitbe tartozunk mint profitot generáló top-klub.

Van még ezer érdekes téma pl. a játékosok amortizációs értéke világosan fel van tüntetve a könyvelésben mint mondjuk bármilyen cégnél a céges autóé, persze nem ugyanabban a formában. (Ezért is különösen nagy érték Pogba, aki tulajdonképpen nem amortizálódik, mert ingyen érkezett.)
Vagy például az, hogy játszanak a klubok azzal, hogy éppen melyik negyedévre legyen elszámolva egy igazolás, vagy egy reklámszerződés, mert az sem mindegy nekik. Érdekes világ ez és rengeteget változott akár a 90-es évekhez képest is, ahol nem voltak ritkák az olyan igazolások, hogy egy klub igazolásokért felelős embere egy táskányi pénzzel szépen besétált a székházba, letette az asztalra, hogy ennyit adunk ezért a játékosért, kezet fogtak, aláírtak egy papírt és kész. A Moggi féle játszmákról nem is beszélve.

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

Lacee86
Na, ez már kifejezetten sportgazdaságtan. :) Ezt a resale value értéket még nem hallottam, de érdekes.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

9csöves9
Nem értünk egyet, de ez van. Továbbra is tartom, hogy a forma csak egy tényező a sok közül ami befolyásolja egy játékos árát és biztosan nem az első a sorban. Persze vannak klubok akiknek csak ez számít, de általában ezek az igazolások a legnagyobb bukták.

Az utolsó mondatod tény és természetesen nyomott áron távozna, ha ezt a klubnál így gondolnák és ki akarnák paterolni. Több mint valószínű, hogy nem így gondolkoznak Marottáék, pont a Moratában rejlő lehetőségek miatt.

Még az előző hozzászólásomból kifelejtettem egy fontos tényezőt ami tovább növeli Morata piaci értékét. A kora miatt magas az újra-eladhatósági értéke, az angolul szebben hangzó "resale value" . Ha valaki most megveszi Moratát 35 millióért pár év múlva akkor is el tudja adni kisebb nagyobb veszteséggel ha bukik, ha meg bejön akkor nagyot kaszálhat a biznisszel. Egy 28+ éves játékosnál ez már nagyon nincs így, rohamosan csökken az értéke a korral.
Utoljára szerkesztette: 9csöves9, 2016.01.15. 19:18:25

Lacee86
Nem futball manager szintjén gondolkozom, de ha valaki ilyen rossz formában van az utóbbi időben, egyértelmű, h a legutóbbi piaci értékéből veszít, még akkor is, ha amúgy az árak növekvő tendenciát mutatnak. A tehetség önmagában ezen a szinten nagyon kevés. Te is tudod nagyon jól, hogy abszolút teljesítményorientált a mai futball. Ha nem tudsz eredményt felmutatni, hamar elveszíted a bizalmat, lehetsz akármilyen jó képességű.

9csöves9
Nekem Cavani nagy kedvencem lett, szóval én nem bánnám, meg alapból is azért okosan meg lehet találni az egyensúlyt a fiatalok és a harmincasok között, pláne Olaszországban. Elég jó fizetéshez szokott Párizsban, nem hiszem, hogy meg tudnánk szerezni.

Comant sajnos a bajnokság és a taktika nem engedte kibontakozni. Rossz látni, hogy mennyire jó a Bayernben, de itt biztos nem jött volna ki ez belőle. Ezzel a 2 éves kölcsönnel kicsit butácska biznisz volt, de alapvetően jó ár érte az a 27 millió amit kapunk majd. Valószínűleg úgy volt vele Marotta, hogy ha ő boldog-boldogtalant ilyen módon próbál megszerezni, akkor nem fair, ha visszadob egy ilyen ajánlatot :D

egyetértek teljes mértékben.

nekem egyáltalán nem tetszenek a cavanis pletykák sem, arra az esetre, ha morata menne. nem olyan régen még arra panaszkodtunk, hogy öregecske keretünk van, mára ott tartunk, hogy temérdek játékos képviseli a jövőt a keretben: rugani, alex sandro, pogba, pereyra, sturaro, lemina, zaza, dybala, morata vagy éppen ha minden igaz, hamarosan mandragora is olyan játékosok, akik közül lehet, hogy nem mindenki fog hatalmas karriert befutni itt, de tehetséges fiatalok, és nem kéne eladogatni őket csak azért, hogy jöhessenek a helyükre 30 körüliek. coman elszórakozását sem értettem, de remélhetőleg a vezetőség tanult belőle, és bátran elkezdünk a fiatalokhoz nyúlni, mert szerencsére van kikhez.

9csöves9
Jelenleg akkor 0-t ér, mivel egy gólt nem lövő csatár. Csak ha valaki nem a Football Manager vagy Fifa karrier mód szinten gondolkozik az átigazolásdiról, az kb az aktuális formát fogja utoljára nézni. Induljunk ki inkább abból, hogy mi 20 millióért vettük, azóta berugdosta a csapatot egy BL döntőbe, 2020-ig szól a szerződése és még csak 23 éves. Az meg világosan látszik, hogy az átigazolási díjak folyamatosan emelkednek. Egy ilyen korú, ilyen tehetségű játékost, aki ráadásul már bizonyított is (ráadásul egy számára teljesen idegen kultúrában) nem kapsz meg manapság 30 millió alatt. Arról már ne is beszéljünk, hogy elvileg jól érzi magát itt és a klub sem akarja eladni. Vannak még további tényezők is, azt se feledjük, hogy Morata egy jól eladható termék, igazi sztáralkat a gyerek. Idén Neymar mellett ő a PES reklámarca, a tinilányoknak meg nedvesedik tőle a bugyijuk. Ezt mind meg kell fizetni.

Ha a Real Madrid nem lenne Real Madrid akkor simán legendát építhetne/építhetett volna a srácból. De hát a kis köcsög 20-21 évesen ki merte hagyni a ziccereket amikor 4-5 meccsenként néha bekerült a csapatba, meg amikor a 80. percben becserélgették ezért mennie kellett.

Lacee86
Én bírom Moratát, de jelenleg sztem sem ér ennyit a többiekhez viszonyítva.

Count Adyn
transfermarkt szerint 24 milla, és mivel a margitnak kb most vagy soha ezért adnának annyit érte:) szücsy te meg még mindig teljesen szücsy vagy :D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

szucsy89
nem, felét kb.
9csöves9
Igen.

mooo
Most őszintén szerintetek Morata ér 35milliót?
a madridot ugye hivatalosan is kizárták két átigazolási időszakból, ezért a következő hírek kaptak szárnyra: moratáért már most kifizetnének 35 milliót, de nyárig nálunk lenne, mivel a szerződés értelmében addig nem is csatlakozhatna hozzájuk. pogbáért szintén akár már most kifizetnének 100 milliót.

mandragora úgy hírlik, hétfőn érkezik orvosira, 7 + 7 millió bónusz lesz az ára. nem kevés, de inkább tehetséges olasz fiatalokat vegyünk kicsit túlárazva.

több lap hozza, hogy marotta 22 milliós ajánlatot tett a monaco 21 éves támadó középpályásáért, bernardo silváért, azonban a monaco inkább 30 körül értékesítené.

9csöves9
Elég pofás lett az új friuli, vasárnap megnézem élőben.

Csacsi
Ha bevalik majd jo dragan megvesszuk a Palermotol :)

\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Lacee86
Most már magyart is láthatunk a Seria A-ban. :D link
Megmondom őszintén, nem ismerem a srácot, de kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.

Trunks
Annyira hidegen hagy ez a FIFA-gála, hogy csak most láttam a végeredményeket. Sikerült egyedül Pogbát beválasztani tőlünk az év csapatába, amikor majdnem tripláztunk. Pep a kemény Bundesliga-győzelmével a második legjobb edző. Kár ezt tovább kommentálni, tényleg egy komédia.

Amici di nessuno...

Trunks
Teljesen megértem a kirúgását. Bár nekem nagyon szimpatikus volt, amit az elején művelt, az látszik, hogy mostanra teljesen kicsúszott a kezéből az irányítás. Spallettit mindig is sokra tartottam, szerintem az egyik legjobb megoldás lehet.

Kíváncsi leszek Mihajlovics meddig húzza.

Amici di nessuno...

szucsy89
Egy jó Milan kellene már csak Olaszországból...
Utoljára szerkesztette: szucsy89, 2016.01.13. 09:55:51
9csöves9
Közben Hegedűs Rudolf távozott Rómából. Várhattak volna még vele pár fordulót. Bárhova megy jól járnak majd vele, de Róma annyira egyedi közeg, hogy kevesen tudnak ott maradandót alkotni. Elvileg Spalletti az utód, kíváncsi leszek.

9csöves9
Nem tudom mennyire Mancini érdeme a kevés bekapott gól. Úgy értem persze, hogy nyilván ő állítja össze a kezdőt, de én az Internél nem valami veszett jól összerakott csapatvédekezést, taktikát látok, hanem inkább jó egyéni teljesítményeket. Handanovic, Murillo, Miranda extrát nyújt és ez már bőven elég sokszor. Persze az mindenképp Mancinin múlik, hogy képes feltenni eléjük 3-4 verőembert is a középpályára, de ezzel ugyanannyit árt is támadásban.

A Jovetic sztori nekem teljesen érthetetlen, azt hittem szezon elején, hogy maximum a sérülések okozhatnak nála gondot és nagy fogás lesz. Nekem gyanúsan egyszerre lett erőltetve Ljajic és elfelejtve Jovetic, elképzelhető, hogy kettőjük között történt valami. Mondjuk ahol Icardi a csapatkapitány ott nem csodálom, hogy gondok vannak az öltözőben :D

limperatore
Hihetetlen h visszajottetek
Megmondom oszinten en azt hittem h az lesz ami nalunk 2010 11ben azok utan h elmentek a kulcsemberek
Mancinit en is baleknak tartom de azt elismerem h brutal vedelmet rakott ossze viszont fio meccs ota balhek vannak az oltozoben megpecsetelheti a szezont foleg h joveticrol mar a gazetta is irja h tavozik mikozben kva jo es icardi segget vedik...
Par forduloval ezelott meg hittem a scudettoban de most mar maradok az eredeti celnal a top3 sztem behuzzatok ha kitart a formatok
De vegre kezd elesedni a serie es eros csapatok kezdenek kialakulni
Lassan beerjuk angliat is pontokban

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco

Trunks
Most már kezd a tavalyi önmagára emlékeztetni, de nem halunk bele, ha elmegy. 100 millió körüli összegből meg nyugodtan lehet pótolni.

Amici di nessuno...

9csöves9
Tegnap lezajlott a bohócgála, sok szót nem is érdemes rá pazarolni. Az viszont örömteli, hogy Conte és Buffon nem szavazott, ez lenne az egyetlen irány, ha a nagynevű nemzetek bojkottálnák ezt a szart.

Pogba meg teljesen beleillett a közegbe, látszik, hogy ennek a srácnak ez a felhajtás kell, teljesen elvarázsolta az egész. Habár az esemény után ismét lenyilatkozta, hogy itt képzeli el a jövőjét nekem teljesen nyilvánvaló, hogy a Real-Barca kettős valamelyike a következő állomás. Nyáron Zizou ki is könyöröghetné felőlem Perez bácsitól azt a 100-130 milliót érte.

Trunks
Szerintem Napoli-Juve lesz a végére ebből. Igen, az Inter jól összeállt meg minden, tegnap pechjük is volt. De igazából az 1-0-ás meccsek többségét teljesen ikszes meccsen húzták be, ez nem mehet a végtelenségig. Nyilván benne volt a pakliban már egy ilyen. Azt meg ne feledjük, hogy egyedül a Romát verték meg a topcsapatok közül. Fiorentina és Napoli ellen vereség, ellenünk iksz. Tavasszal meg jóformán az összes nehéz meccsük idegenben lesz, nekünk meg otthon. Juve, Fiorentina, Lazio, Roma mind idegenben. Kicsit összekapja magát a Roma vagy kitart a Fiorentina és még a BL is erősen necces lehet. Viszont a Napoli nagyon korrekt csapatnak néz ki, Sarri jellemzése pedig tökéletesen ült, Csöves. :) Na mindegy, nem bánnám, ha szoros lenne a vége, mégiscsak úgy a legjobb bajnokságot nyerni.

Amici di nessuno...

Lacee86
Nem akarom elkiabálni, de benne van a pakliban, h ilyen lesz a vége az idénynek. :)

Count Adyn
Utolsó 9 meccs tabellája, brutalis :D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

9csöves9
Húzós volt a vége, ezt szezon elején elbuktuk volna 3-2-re. Szerencsétlen Moratát nagyon sajnálom, látszott rajta, hogy legszívesebben elsírná magát. Éreztetni kell vele minden fronton, hogy nincs gáz, jön majd az a gól, mert különben teljesen tönkremegy.

Hernanes végre lehozott egy vállalható meccset, bár néha most is voltak olyan labdavezetései, hogy lekapartam az arcom. Nem értem Allegri miért nem cserélt középre időben akárkit akárkire, nagyon elfáradtunk ott.

Egyértelmű, hogy Juve, Napoli, Inter versenyfutás lesz, szerintem olyan 2002es végjátékkal. A Napoli nagyon egyben van, nem néztem volna ki ebből a kiégett tornatanár forma Sarriból. Talán ha rajtuk lesz a nyomás azt ők nem fogják jól kezelni, főleg Higuain akit többször láttunk már súly alatt összeroppanni.

Az Inter is jó, ennyi 1-0 nem véletlen, tegnap is csak a szerencsén múlott, hogy nem lett az. Az ő esetükben Mancini lehet továbbra is a hibafaktor, hihetetlen balfasz húzásokat tud produkálni.

Trunks
Szépen behúztuk, ha nincs itt az utolsó fél óra izgalma, akkor azt írtam volna, hogy nem is látszott Marchisio hiánya. Morata 16 meccsen nem lőtt gólt zsinórban gólt a bajnokságban. Egész hihetetlen.

Amici di nessuno...

Count Adyn
Vége izgi volt, de behuztuk:)

Trunks
Egyszerűen tragédia amit Morata helyzetbe kerülve művel. Megint kihagyott egy ordító helyzetet pont a szépítő gól előtt. 3-0 helyett 2-1. Remélem nem megint rajta megy el a meccs. Allegri helyében eléggé elgondolkoznék Zaza kezdetésén.
Utoljára szerkesztette: Trunks, 2016.01.10. 22:14:23

Amici di nessuno...

Count Adyn
Pogba! :) Meg Chiello üdvözölte Cassanot :D
Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2016.01.10. 21:08:15

Grove4
Eltiltott.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Lacee86
Én Rugani képességeit nem ismerem, bevallom. Marci sérült, vagy mi van vele?

Trunks
Hernanes, komolyan? Padoin szerintem hasznosabb lenne a helyén, ezt komolyan mondom. Pogba és Khedira se suta gyerek, szervezni a játékot a brazil se tudja... Kíváncsi leszek Ruganira.

Amici di nessuno...

9csöves9
Buffon, Rugani, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Khedira, Hernanes, Pogba, Evra, Morata, Dybala - ez a hivatalos.

Nagy lehetőséget kaptunk megint, de necces lesz ez, szerintem botlunk. Marchisio nélkül botrányos idén a statisztikánk, hiányozni fog. Pláne Hernanessel a helyén...

Lacee86
Azért még az esti meccset meg kell nyerni. :) De tény, h én sem gondoltam volna, h ennyire ott leszünk már féltávnál.

szucsy89
Berardiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

végre nem csak mindket szopatott rommá, ezt most öröm volt nézni
Count Adyn
Beszarás:D Féltávnál igy feljönni ezt nem hittem volna a kezdés után:)

Trunks
A Lazio is durván nyomja, jóformáén senkit nem tudnak megverni, kivéve az élcsapatokat. Az Inter után a Fiorentinát is megcsapták idegenben, Berardi pedig a meccs végén beverte a tizenegyest, így a Sassuolo is nyert az Inter ellen. Roma ikszelt a Milannal, kezd nagyon szépen állni a tabella. Kétlem, hogy a Napoli ne nyerne a Frosinone otthonában, de egy győzelemmel még ebben az esetben is feljönnénk a 2. helyre.

Amici di nessuno...

Trunks
1-1, akkor mehet mindkettő? :D

Amici di nessuno...

szucsy89
nem :D
Trunks
Roma-Milan. Csak én érzem úgy, hogy az a meccs tétje, hogy kit rúgnak most ki, Rudit vagy Mihajlovicsot?
Utoljára szerkesztette: Trunks, 2016.01.09. 21:34:30

Amici di nessuno...

9csöves9
Ez a korral jár. Marchisio is ennyi idősen volt, hogy egy jó meccs után hozott négy rosszat. Most meg, ha éppen nem játszik akkor végünk van.

Tibre
sturarótól idén amit láttam, az elég vegyes. volt brutálisan rossz félideje, majd a másodikra teljesen feljavult. viszont a juvéba nem mondok újat konstans jó teljesítmény kell. rugani meg nagyon kevés lehetőséget kap és akkor is bizonytalan többnyire. remélem nem egy ogbonna 2 lesz, és máshol köt ki, mert megvan benne a potenciál.

9csöves9
Na de azért Sturaro tavaly kezdő volt a BL elődöntőben és hiba nélkül játszott újoncként. Rugani tavaly végigjátszotta az összes meccset a bajnokságban és őt választották a szezon legjobb középhátvédjének. Ők már nem az a kategória, hogy egy eldőlt meccsen minden mindegy alapon be lehet dobálni őket. Kész játékosok, nagy potenciállal. Csak játszatni kell őket.
Utoljára szerkesztette: 9csöves9, 2016.01.09. 11:47:46

Tibre
moutinhonak kurvára örülnék ha jönne télen. tavaly nem volt semmi ahogy oktatta az arsenalt a bl-ben. sturaroval és ruganival én azért még óvatosan fogalmaznék. 3:0-nál liga utolsó ellen nem nagy kunszt beküldeni őket, de éles helyzetben még könnyen megéghetnek. zazanak meg elég durva a gól/perc mutatója, sajnálnám ha elmenne. zalayeta óta sztem a legjobb cserecsatárunk eddig.

marotta elég durva hadműveletet indított a fiatal olaszok terén. bár nagy része még nem hivatalos, de:

az avellino 19 éves támadóját, di massimot hivatalosan is fél évre kölcsönvettük. hogy mi lesz a sorsa, azt még nem tudni, de úgy tudom, ő már egy ideje amúgy is vinovoban készül.

mandragora továbbra sem hivatalos, de a legtöbb lap azt állítja, még január folyamán az lesz. nyárig marad a pescaránál, aztán kiderül.

mandragora mellett a cesena-s sensi az, aki még leginkább felkeltette a nagyobb olasz klubok figyelmét középpályások terén, és úgy hírlik, rá is készül lecsapni marotta, méghozzá ismét a sassuolo segítségével. a sass vásárolná meg a játékost, aki a szezon végéig még maradna a cesenánál, utána pedig birtokolhatnák egy ideig a játékjogát, viszont mi opciós joggal bármikor megvehetjük.

további avellino érdekeltségű hír, hogy a 23 éves csatáruk, marcello trotta is felkeltette marotta érdeklődését, őt pedig a hírek szerint a frosinone segítségével szereznénk meg, ebben az esetben náluk lenne egy ideig a játékos.
Utoljára szerkesztette: preziosi, 2016.01.08. 15:25:15