44078

ibogldrc.jpg

• Count Adyn
    Na meg csöcsörészés hány meccs eltiltás vajon?:)
  • Count Adyn
  • Lacee86
    6 pont előny, kikapott a Napoli. :)
  • Lacee86
    Annyi értelme volt ennek a tegnapi meccsnek, mint a Szaharában mobilhálózatot építeni...
    Utoljára szerkesztette: Lacee86, 2016.03.30. 19:41:22
  • Grove4
    A Primavera végül megverte a Palermot a döntőben és Bonu szerencsére csak három napot hagy ki, s amúgy is eltiltott.
  • 9csöves9
    Bonuccit hordágyon vitték le a németek ellen, Evra és Khedira kisebb sérülés miatt nem játszott tegnap. Amúgy minden fasza...

3-kor döntőzik a primavera a Viareggio kupán a Palermo ellen.
  • limperatore
    nekem 1 utam se jött ki 150ezer alatt, ha már kimész akkor sörözöl, veszel mezt v más cuccot stb..
  • 9csöves9
    Csak. Ha már csinálnak egy ilyet nem fillérre pontosan akarják kihozni a dolgot, szerintem teljesen jó az összeg. Abban sem vagyok biztos, hogy egy 17 éves srácot egyedül utaztatnának nem egyik esetleg egyik családtagjával. Mivel csak a támogatókon múlik kinek mennyi fér bele , teljesen mindegy, hogy ők mekkora összeget céloznak meg. A végére ez 1000 dollári összeg lesz ez amúgy is.
  • Trunks
    A kezdeményezés dícséretes, másrészről miért kell erre 500 dollár (jelenlegi árfolyamon mintegy 140 000 Ft)? A feléből nagyon lényelmesen el lehet repülni Milánóba, átvonatozni Torinóba, egy éjszaka szállodában, kaja, stb. Én hasonló helyzetben örülnék, ha egyáltalán egyszer eljuthatnék egy Juve-meccsre és egész nap összesen egy párizsis zsömle jutna. Nem tudom miért kell rögtön minden extrát belepakolni. Ettől függetlenül szép dolog.
  • 9csöves9
    Nagyon jó kezdeményezés, aki teheti támogassa meg a projektet.

http://bianconeri.taccs.hu/2016/03/27/vigyuk-el-csabit-juventusba/
    Utoljára szerkesztette: 9csöves9, 2016.03.27. 16:57:01
  • Lacee86
    Hát, ma azért szurkoltam, h Mario ne lőjön gólt. :) Sikerült neki, de szerintem jó eredmény az 1-1 nekünk a horvátok ellen így EB előtt.
  • Lacee86
    Azért vicc, h mikért kapnak néhány meccses eltiltást emberek, Khedira meg egy b*zmegért kettőt...
  • 9csöves9
    Barzagli és Lichtsteiner hazajött a válogatottól sérülés miatt, Barza helyett Ruganit hívta be Conte. Dybala is elutazott Argentínába, hogy saját szemükkel lássák, hogy nem kamu a sérülése. Érdekesen fogunk kinézni az Empoli ellen adott esetben egy laza Bonucci,Sandro,Khedira,Chiellini,Barzagli,Lichtsteiner,Cáceres,Marchisio,Dybala sor nélkül...és még le sem játszották a barátságos meccseket.

Moratát a spanyoloknál folyamatosan a Madridról nyaggatták, elmondása szerint szeretne végre tisztán látni a jövőjével kapcsolatban, de hozzátette, hogy nagyon szeret itt lenni és még évekig maradna. Akkor meg mi a gond?
  • 9csöves9
    Szerintem fújható volt, labdát ért először, de vitt utána páros lábbal mindent, így nem lehet odacsúszni a 16-oson belül.Ha már befújta ezért járt volna a sárga nálam. Más kérdés, hogy utána a túloldalon már miért nem sikerült befújnia hasonló helyzetben...

#42699:nem találtam, kíváncsi lennék mi ért ilyen instant pirost egy nem is balhés játékostól.
  • Lacee86
    Mit mondott pontosan, az nem derült ki?
  • Trunks
    Érdekes. Tegnap az angol BT Sporton néztem a meccset. A két kommentátor váltig állította, hogy Alex Sandro egyértelműen a labdát rúgta el, és nem volt 11-es. Ha meg az nincs, akkor kár a többiről beszélni, mert így jöttek vissza a meccsbe. Sandro reakciója azért érdekes, becsúszik, majd megfordul és menne tovább, nem is néz a bíróra.

Ehhez képest az olasz sajtó úgy állítja be, mintha Rizzoli teljesen a javunkra csalta volna el a meccset, közben szerintem össze-vissza tévedett mindenki kárára, bár tényleg a Toro járt rosszabbul az ítéletekkel. Mindenesetre már kezd elmenni a kedvem az egésztől, ha állandóan a bírókról szól a dolog. Csak nekem tűnik úgy, hogy egyre több a bíró a pályán, mégis inkább romlik a játékvezetés színvonala, mintsem hogy javulna?
  • 9csöves9
    Hihetetlen, hogy nincs már olyan meccs ami után nem kell beszélni a bírókról. Tulajdonképpen egy tükörsima meccsről beszélhetnénk, erre most ezzel van tele a sajtó, és jogosan is háborognak a Torosok, pláne, hogy nekik alapból az a fixa ideájuk, hogy minden derbin tolnak minket.

Pogba nagyszerű volt, azt hittem őt veti majd legjobban vissza a BL kiesés, de nagyon jól reagált az egész csapat. Ruganit én is kiemelném, ahogy egyre több meccs van a lábában egyre magabiztosabb. Khedira élete első piroslapja volt a tegnapi, a meccs után azt mondta a spori teljesen félreértette a mondandóját, a meccs végén megbeszélték. A jelentésbe aztán ki tudja mi kerül, lehet ebből még 3 meccs is.

• Lacee86
    Azt a gólt ne varrd Rizzoli nyakába, a lest az asszisztens inti/nem inti be. A 11-es szerintem megadható volt, kár ezen pörögni. A pirosat viszont én sem értem, valszeg valami olyat mondott Khedira, ami nagyon érzékenyen érinti, mert egy sima "b*zmeg"-ért nem állítanak ki senkit normál esetben...
  • Trunks
    Lehagytam, hogy a Toro valószínüleg szabályos gólját is érvénytelenítette 1-2-nél Rizzoli. Igazi mestermű volt.
  • Trunks
    Néhány gondolat:

- szép győzelem, néhol jó játékkal, de azért ez közel se volt annyira sima, mint amit az eredmény mutat
    - az elmúlt fél év eredményei ellenére borzasztó a csatáraink teljesítménye. Dybala néhány meccset leszámítva zseniális, őt nem érheti panasz. A többiek viszont: Mandzukic az első néhány hónapban mintha a pályán se lett volna, majd egy időszakban remek volt, mostanában - a Bayern elleni odavágót leszámítva - megint pocsék. Morata hasonló, néha zseniális, mint ma, de ebben a szezonban fontos pillanatban mindig mindent kihagy, míg ilyenkor pedig a legszebb múlt szezonbeli énjére hasonlít. Kellene neki egy pszichológus vagy nem tudom. Zaza pedig alig játszik, úgyhogy nehéz megítélni, de kezdőként ő se tűnt meggyőzőnek.
    - Rugani egyre jobbnak tűnik Bonucci és Barzagli mellett
    - ha Pogbát eladjuk nyáron, akkor nagyon nehéz lesz pótolni. Mostanában úgy játszik, ahogy elvárjuk tőle. Nem hiszem, hogy rendesen pótolni tudjuk, egyszerűen támadásban és védekezésben is világklasszis. Előbbi még megoldható, de kétlem, hogy tudunk olyasvalakit hozni, aki támadásban is hasonlót nyújt.
    - végül a játékvezetésről hadd ejtsek egy pár szót. Ha ez egy majom a legjobb olasz bíró, akkor régen rossz. A 11-es jogtalan tűnt, de ha meg is adja 5 perccel később egy teljesen ilyen szituációban szerelték Cuadradót, az mehet tovább. Legalább lenne következetes.

Mezőnyben is teljes baromságokat fújt. Lapokat össze-vissza osztogatta. Glik kb. 3 sárgát kaphatott volna, gyakorlatilag utolsó emberként a 16-os vonalán teljesen egyértelműen, gólhelyzetben szabálytalankodik, csak szabad. Pedig volt már egy lapja.

Khedirát meg kiszórja, mert esetleg mondott valami csúnyát. Bonuccinak reklamálásért adott sárgát, amikor az egyik teljesen ostoba ítéletét megkérdőjelezte. Alex Sandro is kapott egy lapot, így mindhárman eltiltottak lesznek a jövő héten. Hozzájönnek a sérültek, úgyhogy egy szép kis B-csapattal állhatunk majd ki.

Az meg külön kegyetlen, hogy Buffon egy ilyen véleményes 11-essel veszti el a góltalánságát, bár valahol nagyon is jellemző.
  • Lacee86
    Hát sajnos az 1000 már nem lesz meg, de a 973 perc is egy csodás eredmény, amit aligha fognak megdönteni belátható időn belül, ha egyáltalán meg fognak...
  • Trunks
    Rég láttam ilyen pocsék védekezést, mint a második gólnál. Glik valami borzasztóan játszik. Pogba szabadja szép volt, szezon elején nem gondoltam, hogy sikerülni fog neki szabadrúgásból betalálni, annyira szörnyűek voltak a kísérletei.

Dybala sérülése aggasztó, de azért benne lehetett a pakliban. Mintha rossz stoplist választott volna, annyit csúszkált.
  • Lacee86
    Az 1000 perc is meglehet Buffonnak, elképesztő!
    Szép szabad volt Pogbáé, Khedira pedig azért meg-megvillantja jó párszor, hogy tud mást is a védekezésen kívül.
  • Trunks
    3 perc hiányzik Giginek a rekordhoz, úgyhogy az elején még stabilabb lesz a védelmünk a megszokottnál.

Torino (3-5-2): Padelli; Maksimovic, Glik, Moretti; Bruno Peres, Acquah, Vives, Benassi, Silva; Belotti, Immobile.

Juventus (3-5-2): Buffon; Rugani, Bonucci, Barzagli; Lichtsteiner, Khedira, Lemina, Pogba, Alex Sandro; Mandzukic, Dybala.

Lichtsteiner helyett/mellé sürgősen kell majd valakit hozni a nyáron, ennyi meccset nem lehet bírni. Plusz a teljesítménye is fokozatosan lefelé megy.
  • Count Adyn
    Salah lövését szépen védte mondjuk:DD
  • Lacee86
    Na a Dzeko is megéri a pénzét... Ahogy mostanában játszik, az NB I-ben sem lenne elég. :D
  • Trunks
    Már Miranda a kapitány? Azt hiszem ez mindent elmond. Mennyire komoly klub az, ahol valaki az első szezonjában megkapja a karszalagot? Először érthetőnek tűnt, mert azt hittem ő van ott a legrégebb óta, de aztán rájöttem, hogy azért van olyan játékos, aki már több, mint egy éve az Internél játszik.
  • Lacee86
    Jó, nem kell itt Inter vs Juve vita. Nem mondtam, h szeretem az Intert, de azért egy erős olasz bajnoksághoz szerintem ők is hozzátartoznának, volt ami volt, attól függetlenül.
  • limperatore
    én az elmúlt 20 évre gondoltam :)
    azért a bl-ben ti sem voltatok jobbak :D
    Utoljára szerkesztette: limperatore, 2016.03.19. 17:08:46
  • Trunks
    Calciopoli előtt, fiam. Mikor is nyertetek utoljára bajnokságot, 89-ben? BEK/BL-ről inkább nem is beszélek...
    Utoljára szerkesztette: Trunks, 2016.03.19. 16:57:23
  • limperatore
    Mi bl-t nyertunk es szetkaptuk a vilagvero barcat apa
  • Trunks
    Ezzel én is így vagyok. Inter mikor volt fontos tényező az elmúlt 20 évben? Amikor Ronaldo ott játszott pár évig jók voltak, plusz itt-ott volt egy két jó év (pl. BL-elődöntő), majd amikor leraboltak minket és nem volt ellenfél Olaszországban. BL-ben különben sose játszottak fontos szerepet. Felőlem mehetnek a süllyesztőbe, ellenben egy jó Milan nagyon hiányzik, Romában úgy tűnik van elképzelés és némi pénz is (azért Dzekót csak el tudták hozni a Citytől). Napoli nem tudom mit fog csinálni, ha távozik Higuaín. Náluk legalább úgy tűnik van jó edző. Fiorentinától kb. ennyi telhet, más meg nincs.

#42675: Igen, nem csak a rendszer hibája, de valószínűleg a pénzeket nem így kellene elosztani, mert csak nagyobb lesz a szakadék az első 3 és a többi csapat között. Ezt valamilyen szinten ki lehet egyenlíteni remek szakmai munkával és egységes csapattal, ahol mindenki tudja a feladatát (lásd Simeone Atlétije vagy Allegri Juvéja ellen mindenki vért hugyoz), de ha a nagyok egyre gazdagabbak lesznek, akkor minden sztár ott fog játszani és érdektelen lesz az egész. Már majdnem itt tartunk. Plusz ha esetleg pár évig nincs BL (lásd Milan vagy akár mi Conte előtt), akkor totál lecsúszhat egy csapat.

Emellé jönnek még az arab olajból finanszírozott csapatok+az egész arab befolyás (Barca, Real, PSG, City mind katari-emírségekbeli mezszponzorok; katari VB), így eljutunk oda, hogy semleges szemmel az egész egy vicc. Csak azért nézem a BL-t, mert szurkolok a Juvénak. Régebben ez nem így volt.
  • 9csöves9
    Mondjuk én ezt nagyon nem így gondolom, felőlem akár meg is pusztulhatnak. A mi "tetemünkön" felmászva kerültek fel újra komolyan a térképre, minden lehetőségük megvolt, hogy kezdjenek vele hosszútávon valamit. Építettek egy csodaszép kártyavárat, mi meg azóta eljutottunk oda, hogy erősebbek vagyunk mint 2006-ban. Ráadásul akkoriban simán arra fogták az egyeduralmunkat, hogy segítenek minket, ezt a mostani állapotot nagyon nehezen magyaráznák már azzal...
  • Lacee86
    Szívből várok újra egy erős Inter, komolyan. Tegnap épp nézegettem az elmúlt 20 év BL eredményeit, statisztikáit. Hát, szebb napokat is megéltek az olasz klubok, az tuti. :/
  • 9csöves9
    Már az alapvetően megkérdőjelezi a profizmust, hogy Mancini még a padon van :D

Persze hosszútávú dolog ez, kíváncsian várom mi lesz a vége. Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy Thohir nem biztos, hogy jól mérte fel mire vállalkozik, a mai calcio kurva nagy pénznyelő és nagyon nem elég, ha esetleg egy-egy mercato alatt beleönt valaki 100 millió eurót. Komoly üzletember, nyilván tudja mit csinál, de nem lepődnék meg ha jövő ilyenkor már a menekülőutat keresné, hogy hogy tud kiszállni kisebb veszteséggel az egészből.

Nem véletlen, hogy a Milan-Bee bizniszt sem tudják 2 év alatt tető alá hozni. Pedig ha létezik csapat akit most megérné megvenni egy milliárdosnak, az a Milan. Még így is hogy teljesen kilátástalanul szarok, a Milan brand hatalmas, nagy lehetőségek lennének benne. Persze érthető, ha nem szívesen üzletel mindenki a világ egyik legnagyobb bűnözőjével...
  • limperatore
    Nalunk thohir elkezdte eleg komolyan fejleszteni a szakmai stabot
    Profikat hivott igazgatoknak
    Remeljuk lassan eredmeny is lesz es edzo is
  • Count Adyn
    Én pont dolgoztam (Münchentől kb 50km re) és a csarnokban a rádióból szólt a meccs, volt üvöltözés.... :D
  • LasCar16
    Amíg a Milan-t így irányítja a kedves Berulsconi-Galliani páros addig ebből a helyzetből nincs kiút.. Semmi koncepció nincs.. Nagyon sok helyen kell változtatni és én nem nagyon látom a tudatosságot semmilyen szinten.. De legalább jót izgultam a Bayern - Juvén:) Elképesztő a mentalitás és a csapatszellem.
  • 9csöves9
    Szerintem is szar a BL rendszer, de azért nem feltétlenül ez okozza a mostani helyzetet. Nagyon sok tradicionális nagy csapat teljesen vakon van, ezek az újgazdag csapatok meg alig pár évesek, több idő kell azért, hogy hosszabb távon is tényező legyen valamelyik. A MU,Pool,Inter,Milan,Arsenal féléknek kéne valamit kezdeni magukkal, elsősorban szakmai háttérmunka terén. Ezt lehet BL nélkül is.

Mi vagyunk egyértelműen az emlegetett hármas kihívója, minden adott. Van múlt/jelen/jövő, komoly szakmai stáb, komoly edző, jó infrastruktúra, nagy szurkolói bázis, tehetséges játékosok. Csak egy kis plusz hiányzik, illetve az, hogy olyan kollektíva alakuljon ki, amitől nem szívesen akarnak elszakadni a játékosok akkor sem, ha a top3 hívja őket vagy valamivel vastagabb fizetési csekket lobogtatnak előtte.
    Utoljára szerkesztette: 9csöves9, 2016.03.18. 21:53:28
  • limperatore
    vicc h ezek a geci arabok szétbaszták a focit
    osszes sztar jatszhatna psg-be akkor se nezne oket az igazi drukker
    Utoljára szerkesztette: limperatore, 2016.03.18. 21:09:53